Jump to content

Moto Zajednica

Bajkerki pozdrav

Recommended Posts

• Zainteresovan, 523 postova
  • Motocikl: Honda NX 500
Pre 3 sati, ske je napisao:

nekako pokusam desnom nogom

Ja skapiram kao pozdrav. Viđam često jer nisam među bržim vozačima. Isto uradim ako nekog preteknem

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2988 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZX14R Performance Sport
Pre 2 sati, VPetar je napisao:

Pre neki dan sam sreo kolegu koji je tek kupio GSa :) Prvi se javio :P

...ovo u temu ''verovali ili ne'' 🤣

• Haha 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1145 postova
  • Motocikl: Aprilia SL 1000 Falco - Honda XL 1000 Varadero - Yamaha XVS 1300 Midnight Star-Yamaha Xcity 250-Yamaha Xmax 125

Ja sam imao skoro situaciju, dolaze mi u susret BMW gs 1250 i transalp 750,  ja bio sa varaderom, BMW  se javlja a ovaj sa hondom okreće glavu u drugu stranu 😯

• Drug član, 1988 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Pomenu neko spuštanje noge u znak pozdrava motociklisti koga ste upravo obišli...

Zašto skuteraši masovno voze sa nogama spuštenim do samog asfalta, postoji li neko racionalno objašnjenje ili je neka boles' u pitanju, zna li se šta?   :)

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 215 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ6-S
pre 23 minuta, bajker71 je napisao:

Pomenu neko spuštanje noge u znak pozdrava motociklisti koga ste upravo obišli...

Zašto skuteraši masovno voze sa nogama spuštenim do samog asfalta, postoji li neko racionalno objašnjenje ili je neka boles' u pitanju, zna li se šta?   :)

Kreću kao Kremenko 🤭 , još jedna konjska snaga . Hlade noge pa možda pređe u naviku 

• Svrati ponekad, 186 postova
  • Motocikl: on two wheels

Vraćajući se za grad kod tekija u susret ide kolega i lupka se po kacigi, naravno znao sam da je to signal da ima policije🙂. Inače pozdravljam kolege na dva točka uglavnom kada izađem iz grada i to sa dva prsta uperena prema asfaltu, dok u gradu je to opušteno klimanje glavom. Mislim da je to adekvatno i ispravno.

Promenio član DAR'C NS
  • Sviđa mi se 3

• BJB Maxi Scooter Club, 1368 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Ja se javljam svima... to mi je bio najlepši deo vožnje kad sam položio, jedva čekao da sretnem nekog :)

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 156 postova
  • Motocikl: Honda CRF300L

Pozdravljam uvek i skoro uvek ljudi pozdrave nazad. Kad neko ne pozdravi, obično pomislim gledaj ga ovaj, krvnički se drži za korman, boji se da mu ne pobegne :D

Naravno ne može uvek da se izbaci ruka, mogu samo da se podignu 2 prsta iznad kvačila, klimne se glavom, blicne, svirne ili pozdrav nogom ako su baš ruke zauzete.

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 1504 postova
  • Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE

Pa u gradu na raskrsnici klimnem glavom pošto su ruke zauzete. Van naselja klasični pozdrav,evo prekjuče mi i čak policajac otpozdravio. Nisam ni skontao da je službeni dok se nismo mimoišli.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 256 postova
  • Motocikl: ex Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK

Saobraćajcima na motoru oduvek spuštam pozdrav, nekako su, što bi moja baba rekla, najbolji od sve dece i u policiji a vala i u saobraćajnoj policiji, kisnu kad i mi, razumeju šta znači kad ti benzin udje u guzicu pa je teško kontrolisati desni zglob, i njihova svaka greška može da im dodje glave kao i naša nama, mnogi ih mrze a oni više rade za nas nego što možemo da zamislimo. Ne mogu se pohvaliti da istim očima gledam i one druge njihove kolege. Ovi su nekako malčice i naši. Prvi put sam naišla na "nadrndanog" saobraćajca na motoru pre dva meseca, u suprotnom pravcu zaustavio neku mučenicu na skuteru, kopa ona po rupi ispod sedišta, verovatno traži prvu pomoć koju naravno skuteraši ne nose, ja mu spustih pažljivo pravilan pozdrav, da ne pomisli da je neki drugi prst u pitanju, a on me prostreli pogledom ko da sam ga pljunula. Onda se setih da će desetak minuta kasnije istim putem proći drugar sa "popravljenim" auspuhom i pomislih - e lepo si ga ukanalila. Na pumpi 200m niže spremala se grupa bajkera ka avalskom putu, lupala sam se po kacigi ko nenormalna ali nisam sigurna da su znali za značenje. Svakako su kasnije skapirali 🤣

• Sviđa mi se 6

• Zainteresovan, 523 postova
  • Motocikl: Honda NX 500

Pre oko tri nedelje sam bio u CG, nedelja posle moto skupa u Trebinju, i bila je gomila bajkera koji su se uredno javljali i otpozdravljali. Međutim, nedelju dana kasnije, vraćam se za Srbiju i svaka grupa bajkera, uglavnom GS, niko ništa. Kao da ne postojim. I naravno, sve vreme držim, od prvog do poslednjeg dok prođem, i niko da otpozdravi. Pojedinačni bajkeri naravno da su pozdravljali.

Računam, mnogi od tih GS likova zaista i ne znaju šta je pozdrav, neki se možda plaše da puste korman, neki su možda samo nabeđeni indijanci. Ne znam, ali ne propustim priliku da ih opsujem sve redom 😄

Kada je reč o pandurima, ne smatram ih našima

• Svrati ponekad, 100 postova
  • Motocikl: Apn6s,Jawa350ts,Bmw R1200RT

Meni se desilo bezbroj puta da idem na Apencu i normalno neću da se pozdravljam da ne misle da sam blesav a bajkeri se meni pozdrave bajkerskim pozdravom kao da osećaju da sam njihov samo u tom trenutku vozim drugi motor.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja