Jump to content

Moto Zajednica

Zontes 368E

Recommended Posts

• Drug član, 1455 postova

Postoje dileri koji kupuju motore bez garancije i oni je sami pokrivaju. To nije tajna nikakva. Ti kineski motori iz Autoprometa (ne znam za Kawasaki jer su i njega počeli da rade) nemaju internacionalnu garanciju. 

Znači važi samo ako se servis obavlja kod njih ili ako oni "ovlaste" nekog servisera (kao što ke bio slučaj sa Gagijem u Balosavi. 

Dakle ako vam treba servis van zemlje koji potpada pod garanciju, nećete moći da ostvarite svoje pravo u QJ ili Zontes servisu koji nije Autoprometov. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5041 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

@Bojan_Jgd nisam siguran da ni za jedan brend skutera važi internacionalna garancija, pa ni za Hondu, Yamahu i slične velike. Da važi, verujem da bi zvonili na sva zvona, pisali to boldirano na sajtu i na garantnim listovima, a toga nema. Jedino BMW pominje da je takva usluga dostupna "na pojedinim tržištima".

U praksi, verujem da sve zavisi od slučaja do slučaja. Ako se kvar desi recimo u Hrvatskoj, moguće da bi popravili, ako imaju neki dogovor\dil sa srpskim distributerom, način da refundiraju troškove. Ili tražili da platiš, pa da ti u Srbiji refundiraju, ako je moguć takav dogovor.

Sve u svemu, teško da je jednostavno, kupio sam siguricu i ništa ne brinem. Bar ja tako to vidim.

• Drug član, 1455 postova

@boza_kg

Pa ne možeš servis da uradiš ni kod drugog ovlašćenog servisera osim u Autoprometu a kamoli u drugoj zemlji (opet kažem osim ako oni lično nekog ne "ovlaste"). 

Ne znam da li se pravila garancije razlikuju za skutere i motocikle ali internacionalnu garanciju (pri tom mislim "fabričku") priznaju svi brendovi koji su od strane distributera kupljeni od fabrike sa garancijom. Kao što sam napisao, neki distributeri (ne samo kod nas) kupuju nove motore bez fabričke garancije (koji budu naravno jeftiniji) i onda uslove garancije propisuju oni sami ali ti uslovi važe samo kod njih. 

Opet napominjem, ne znam da li se uslovi garancije razlikuju za skuter i motocikl.

• Svrati ponekad, 124 postova
  • Motocikl: Zontes 368E

Čekajte bre narode...moje poimanje garancije se svodi na sledeći primer: Samsung fabrika je u direktnom kontaktu sa servisom mobilnih uredjaja ove u Bg i on je OVLAŠĆENI SERVISER.  Meni crkne ekran, odnesem u taj servis, oni ukucaju IMEI, ispostavi sa da telefon ima fabričku garanciju. Servis sa svojim SERTIFIKOVANIM MAJSTORIMA OD STRANE SAMSUNGA (jer su imali obuku od strane fabrike) meni popravi telefon, tako što stavi novi ekran direktno poslat od fabrike u taj servis prema prethodno dogovorenim uslovima fabrike i servisa. Ako se to ne odnosi na motorna vozila, kakva je to garancija. U slučaju kvara, diler odavde zove fabriku u istom svojstvu kao i ja i pregovara da mu se pošalje deo koji je crko...ne razumem...

Promenio član dr.srba

Nije bitno da li je skuter ili motocikl, ali se takva garancija, pretpostavljam, plaća dodatno. Kod jeftinijih modela, nema tu mnogo lufta za takve egzibicije. Opet kažem, nisam ubeđen ni da kod ostalih brendova, i skupljih modela kupljenih u Srbiji to važi. Neka me neko demantuje slobodno, ako zna konkretno.

@dr.srba da bi neko dobio punu podršku od fabrike, mora i da ispuni razne preduslove. Da ima toliku količinsku prodaju na sezonskom nivou, da ima sertifikovane servisere, propisane alate, prostorije koji ispunjava standarde itd. Mi smo malecko tržište, obično se nabavlja roba iz treće ruke, neke centrale koja to ispunjava. Tipa, lokalni diler je napravio dil, ugovor, šta god, sa "centralom" od koje direktno nabavlja robu, ali to ne znači da ima pristup evropskim servisima, i da je njegov servis validan u drugoj zemlji, što je preduslov za ostvarivenje garancije...

• Drug član, 3099 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
pre 28 minuta, dr.srba je napisao:

Čekajte bre narode...moje poimanje garancije se svodi na sledeći primer: Samsung fabrika je u direktnom kontaktu sa servisom mobilnih uredjaja ove u Bg i on je OVLAŠĆENI SERVISER.  Meni crkne ekran, odnesem u taj servis, oni ukucaju IMEI, ispostavi sa da telefon ima fabričku garanciju. Servis sa svojim SERTIFIKOVANIM MAJSTORIMA OD STRANE SAMSUNGA (jer su imali obuku od strane fabrike) meni popravi telefon, tako što stavi novi ekran direktno poslat od fabrike u taj servis prema prethodno dogovorenim uslovima fabrike i servisa. Ako se to ne odnosi na motorna vozila, kakva je to garancija. U slučaju kvara, diler odavde zove fabriku u istom svojstvu kao i ja i pregovara da mu se pošalje deo koji je crko...ne razumem...

Uuu al si ubo! Primer Samsung Srbija…pre par godina drugarici crkne premijum Samsung telefon. Ode u zvanični servis i ljudi bez pardona odbiju urednu garanciju. Odgovor je bio…”kupili ste telefon u EU i kod nas ne važi ta garancija”. Telefon sam ja lično odneo u ovlašćeni servis u VUKOVARU gde je najnormalnije odrađen.

Tako da…ostajem pri četvrtoj opciji 😁

• Svrati ponekad, 124 postova
  • Motocikl: Zontes 368E

Ne Samsung Srbija nego ovlašćeni servis Samsunga, al neću da navodim koji da ne bude da reklamiram...ja imao slučaj 2x, ali samo za to i ništa drugo što sam kupio ranije i to uvek navodim kao jedini primer garancije kakva smatram da treba da bude...
Nego evo malko od juce...368 moze biti i za laki offroad, msm jedno 4-5 metara, dovoljno...🫠

38de1203ee931257e0e0505a05308be1.jpg

Promenio član dr.srba

Pre sat vremena, dr.srba je napisao:

Vraćam se na polovnjake...jebeš ti ovo novo.

Polovno je uvek mačka u džaku, nikad ne znaš sa sigurnošću šta si zapravo kupio, a i novo može da ti izađe na uši, ako ubodeš fabričku falinku i neadekvatni servis.

Na kraju, sve zavisi od sreće. Ima ljudi, ništa ne znaju, niti išta razmišljaju, ko plavuša, pa super prođu falabogu, a ima onih koji bi da sve provere, overtinkuju do bola, pa se napate. Taki je život :) 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja