Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki SV7 GX

Recommended Posts

• Ne silazi, 3469 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
41 minutes ago, slobasuper9 said:

Izgleda mi dobro. E sad, sve je to individualno. Baš je individualno šta je za koga pre svega duža vožnja a onda i sama udobnost. U to sam se uverio kroz ovaj posao.

Da skratim. Ja jedva čekam ovaj bajk.

Ja sam s burazerom pravio kladinicu cene..

Zna li se šta?😂

Vodi računa šta pričaš, ćevapi su u pitanju

• Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 3469 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
22 hours ago, Motorcyclist said:

@Rider000  Ne verujem da je bolje vesanje a nije ni podesivo, napred. Na Versysu je napred preload i rebound mislim a nazad preload.

Kod mene na GSR je npr. KYB, napred ima preload, nazad preload i rebound. Eto mogli su reciklirati to ogibljenje :) Mada ko zna, mozda su nadogradili neke komponente.

Ja sam imao GPZ500s, nikako nisam voleo taj zvuk. Ima neke slicnosti taj agregat sa V4 kad se gasira, ali nije tako dubok. U leru se vec razlikuje, na V4 je mnogo bolji.

Versys nazad ima i preload i rebound. 

Ja kad kažem da je versys ozbiljna sprava ljudi me gledaju ko vampira. 

Baj d vej, moja opklada je da ne sme biti skuplji od versysa!!!

8150. 

Kako mi se čini, plaćam ja 3 porcije 😂

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1447 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Strom isto nazad ima preload(remote-jako korisna stvarcica) i rebound + 43mm vile... Zasto idu korak unazad... 

Kazu iz Suzukija da 7GX sa ovim projektorom u faru dobro baca svetlost cak i u krivini, ajd videcemo, ono na 1000gx i stromovima 800 je tanano bas. Ovaj kiklop na Stromu pravi dan ispred sebe. Sumnjam da ce projektor na 7gx biti bolji, sva ova moderna led svetla su meh... 

• Ne silazi, 5123 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
pre 32 minuta, Rider000 je napisao:

Kazu iz Suzukija da 7GX sa ovim projektorom u faru dobro baca svetlost cak i u krivini, ajd videcemo, ono na 1000gx i stromovima 800 je tanano bas. Ovaj kiklop na Stromu pravi dan ispred sebe. Sumnjam da ce projektor na 7gx biti bolji, sva ova moderna led svetla su meh... 

Sve današnja LED svetla su odlična. Jedino se V-Strom 1050 tu loše pokazao (generalno do svih motocikala na tržištu koji imaju LED, a koje sam imao prilike da vozim). Neka su manje ili više dobra, ali sva LED svetla solidno dobra.

• Drug član, 2775 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

@Jovan Ristic sa ovim ne mogu da se složim, jer sam za više različitih modela čuo da imaju problem u krivinama. 

Na 450MT su svetla bukvalno neupotrebljiva u krivinama, tj čim malo nagneš motor. 
Recimo voziš 50 kroz krivinu, a snop bude odsečen na 5 - 6 - 7 metara od tebe. Bukvalno ne vidiš ništa iza toga.

Ja se pitam kako onako nešto može da dobije atest ili šta je već potrebno za novi model motocikla. 

edit: Dobra tema za istraživački tekst :)
Ja sam mislio da snimim video pa da pokrenem temu. 
Jesu ta svetla odlična na pravcu, ali krivine - katastrofa. 
Ranije sam vozio tenere sa običnim svetlima. Jeste on slabije osvetljava, ali i mnogo više rasipa svetlost, šta li, i nikad nisam imao osećaj u krivini da ne vidim gde idem. 

Promenio član živke

• Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Da na to sam ja mislio, previse odseca snop naglo, oboris motor, mrak. Preuzak je snop, ovo baca lepo siroko vidis i u sumi sa strane šta ima😄

• Podržavam 1

• Drug član, 2775 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Plakaćemo mi svi za halogenim svetlima. Samo još malo da se omasove led u automobilima (tj. na putu), ima svi vid da izgubimo. Kad je kiša ono je strašno koliko zaslepljuju. 

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

Bi u vestima pre neki dan, da je jedna od drzava pokrenula zahtev za zabranu LED svetala, misli se i na fabričke. 

Mercedes prepoznam sa kilometar kad pocne da se prelama ljubicasto svetlo, ubija... 

Promenio član Rider000
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Ne silazi, 5123 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
pre 32 minuta, živke je napisao:

@Jovan Ristic sa ovim ne mogu da se složim, jer sam za više različitih modela čuo da imaju problem u krivinama. 

Na 450MT su svetla bukvalno neupotrebljiva u krivinama, tj čim malo nagneš motor. 
Recimo voziš 50 kroz krivinu, a snop bude odsečen na 5 - 6 - 7 metara od tebe. Bukvalno ne vidiš ništa iza toga.

Ja se pitam kako onako nešto može da dobije atest ili šta je već potrebno za novi model motocikla. 

edit: Dobra tema za istraživački tekst :)
Ja sam mislio da snimim video pa da pokrenem temu. 
Jesu ta svetla odlična na pravcu, ali krivine - katastrofa. 
Ranije sam vozio tenere sa običnim svetlima. Jeste on slabije osvetljava, ali i mnogo više rasipa svetlost, šta li, i nikad nisam imao osećaj u krivini da ne vidim gde idem. 

E dobro, da se ogradim, jeste u krivinama znaju da budu nepregledni, ali je to slučaj i kod  dosta motocikala koja koriste ne LED. Tu jedino cornering svetla pomažu. Tu su mi Kawasaki Versys 1000 i Moto Guzzi Mandello bili top. I neki sa maglenkama uspevaju koliko toliko da nadomeste.

Videćemo da li je i Suzuki uspeo na SV-7GX da reši sa ovim svetlima koje predstavljaju kao rešenje problema.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 432 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Mislim ako ovaj motorac bude oko 10 000 sto neko pomenu...nategnuti jos par hiljada i kupiti hiljadarku...meni logicno.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• Svrati ponekad, 272 postova
  • Motocikl: FJR1300A

Evo sa 190cm, bez problema, sela i gospođa iza, kaže sve OK, ima mesta - bar ovako u mestu, jedan minut 🙂

I, da, lep motor konačno, u moru transformersa.

Suzuki.jpg

• Sviđa mi se 3

pre 1 minut, Robi je napisao:

Evo sa 190cm, bez problema, sela i gospođa iza, kaže sve OK, ima mesta - bar ovako u mestu, jedan minut 🙂

I, da, lep motor konačno, u moru transformersa.

Suzuki.jpg

Cini li ti se mali? Mozes li ga uporediti sa nekim od poznatih modela?

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 272 postova
  • Motocikl: FJR1300A

Nije mi utisak da je mali, sasvim fino sam se smestio. Neko poređenje nažalost ne mogu da dam, nisam puno motora promenio, a ovde smo previše isprobali taj dan da bih sa nečim uporedio, sve je bilo samo ok/nije ok, stala moja kolena ili ne, stala žena iza ili ne, i to je to 😀

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 162 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS Adventure LC

To i jeste najveći problem kad ljudima pričam kako biram motor gledaju me ko ludaka, jer je meni bitno ko da auto kupujem (daleko bilo) da je udoban za dvoje, da ima dovoljno mesta za nas i prtljag, da ima snage da povuče, da ... 😬

• Sviđa mi se 2

Pre 2 sati, Robi je napisao:

Nije mi utisak da je mali, sasvim fino sam se smestio. Neko poređenje nažalost ne mogu da dam, nisam puno motora promenio, a ovde smo previše isprobali taj dan da bih sa nečim uporedio, sve je bilo samo ok/nije ok, stala moja kolena ili ne, stala žena iza ili ne, i to je to 😀

Odlican filter🤣😳

Pre 2 sati, Ivanhoe je napisao:

To i jeste najveći problem kad ljudima pričam kako biram motor gledaju me ko ludaka, jer je meni bitno ko da auto kupujem (daleko bilo) da je udoban za dvoje, da ima dovoljno mesta za nas i prtljag, da ima snage da povuče, da ... 😬

Valjda je to normalno🤔

• Podržavam 1

• Drug član, 999 postova
  • Motocikl: V-Strom 650 '24; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Realno  za cifru od 10 soma novi Tracer 7 daje mnogo vise. Ovo ne sme da ide preko 8.5 ako misle da budu konkurentni na trzistu.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Integrisan, 8123 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ma kakvi 10 za ovo... Za te pare vrlo je blizu Tigru 800. A tu je i Tigar 660...

No dobro ajde da pričekamo neke prve ozbiljnije testove.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 162 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS Adventure LC
Pre 10 sati, pedjazz je napisao:

Valjda je to normalno🤔

a šta ja znam većina mojih prijatelja se voze sami, otud čuđenje ! 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja