Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki SV7 GX

Recommended Posts

• Drug član, 1563 postova

Ako je Strom iole sličan QJ650SVT-u (Strom sam odavno probao....ne sećam se) Versys je za njega pojam upravljivosti. 

A ovaj novi Suzuki mi se baš sviđa. Mnogo više nego novi Versys recimo. E sad kakav je....videćemo. Novi Versys nekako deluje debelo i veliko za moj ukus (ne volim takve motore) ali je zadržao tu neku prgavost i upravljivost uz osetno manje vibracije u odnosu na MK2.

Promenio član Bojan_Jgd
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1716 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------EX V Strom 650XT '24---------------SUZUKI DRZ400
pre 37 minuta, Bojan_Jgd je napisao:

Ako je Strom iole sličan QJ650SVT-u (Strom sam odavno probao....ne sećam se) Versys je za njega pojam upravljivosti. 

Nidje veze... 

Nisu za poredjenje. Strom ima dosta duži medjuosovinski razmak i 19/17 točkove što čini popriličnu razliku u vožnji, čak i takav se vozi kao biciklom. Totalno drugačiji koncept od Versysa

A QJ je tezi 20kg od Stroma što isto nije za poredjenje neko...

Ovaj GX će biti zvrk 

Promenio član Rider000

• Integrisan, 7748 postova
  • Motocikl: Kwikasfuki 600
19 minutes ago, bopk said:

Hebao vas versys. Tema je suzuki sv7 gx.

Meni ne smeta. Forum je mesto za takvu diskusiju. Sa cime da poredimo model?

• Podržavam 2

2 hours ago, bopk said:

Hebao vas versys. Tema je suzuki sv7 gx.

Pa šta da pišemo kada ga još nema 🤷

A nekako je po konceptu i najbliži Versysu i Traceru pa je valjda poređenje neminovno.

Promenio član Bojan_Jgd
  • Sviđa mi se 1

2 hours ago, Rider000 said:

Nidje veze... 

Nisu za poredjenje. Strom ima dosta duži medjuosovinski razmak i 19/17 točkove što čini popriličnu razliku u vožnji, čak i takav se vozi kao biciklom. Totalno drugačiji koncept od Versysa

U pravu si. To je uvideo i Suzuki pa su rešili da naprave svog Versysa 🤪

• Zainteresovan, 756 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X

Jeste. Šalu na stranu, ja iskreno verujem da je ovo posledica proboja Kineza na tržište Evrope, ovaj model je radikalna promena tvrdoglave politike Suzukija da guraju 20 godina isti model motocikla bez imalo modernizacije u ovoj klasi

• Ne silazi, 3852 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb

...nemože niko da mi kaže da ne mogu. 

8000e nije malo para.

Ostavljaš ram, agregat koji si razvio pre 30 godina, ne ulažeš u mašine, alate, razvoj, dodatni lager.. onda bar sa novim modelom u drugom kvartalu 21. veka nemoj da ostaviš 2x4 cev kao zadnju vilu i prednji kraj iz 80tih..

A želiš da se takmičiš na tržištu koje je poprilično konkurentno uplivom svih i svakoga u ovaj segment. 

Zato sam i napisao, kawaski je onaj versys ponudio pre 20godina. Tad je moglo, sad ne? 

Ne, nego su alavi. 

USD vs ovo.. 

Imam ja šporet sa ringlama, uopšte mi nije jasno zašto ljudi kupuju ove nove svetleće šporete kad i ja na mom sve pečem, radi svaki dan. Meni bolje ne treba. A eto, ovi što kupuju novo hoće to novo. 

Promenio član Andrej_Hotstepper
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Drug član, 939 postova
  • Motocikl: V-Strom k8

Možemo pričati šta hoćemo, a prodajni rezultat će njima bit merodavan ,a ne mi kojima se ne svidja vila,ima beneli 50mm marchoki usd pa se nešto nisu grabili kupci.ne mogu ni da se setim modela sa 650 kopijom versisa. Moto morini

• Sviđa mi se 1

• Hronični Motociklopata, 7920 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

Tu se ide na brend, za 8 iljada imaš motor na kojem piše "SUZUKI" + Made in Japan, a to košta koliko košta, i mnogi su spremni to da plate, nije neki Kineski polu no name motor ili neki uskrsnuli kineski Italijan. Jbg.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 939 postova
  • Motocikl: V-Strom k8

Lepo rečeno,bez da te glava boli.

Evo ga 2022/3 sa 7000km i cenom kao v strom 2008g 50000km ,šta li je razlog ? Marcoki 50mm !

Screenshot_2026-06-08-23-17-37-30_da6181bd75388c57de0074c2ad0eddd4.thumb.jpg.e7a7ca6919bf1d27962a094c8cbdb725.jpgScreenshot_2026-06-08-23-19-38-16_da6181bd75388c57de0074c2ad0eddd4.thumb.jpg.80a105b5267d38edca95d4eb09fbe79c.jpg

• Integrisan, 8599 postova
  • Motocikl: TDM 900

Biće to super motorić za jednog čovu oko 85kg ili manje. Za nešto više moraće puno više da se odreši kesa.

• Ne silazi, 5313 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Imajte na umu da je cena otišla gore i zbog inflacija. Da se Euro Sumar ne bori da dobije što povoljniju cenu za Srbiju, bila bi veća za SV-7GX.

Iskreno, jedva čekam da probam SV-7GX. U trenutku kada su svi motori iz ove klase daleko skuplji (okej i jači su), SV-7GX će opet biti dobra alternativa i nešto što se zna da će trajati godinama i decenijama.

Nadao sam da će da čačnu agregat malo i da povećaju bar na 80 KS, ali to je što je. 

Za 8.000 EUR, mislim da je sasvim solidan i da je kakva - takva alternativa za V-Strom 650 koji je i definitivno otišao u zaborav.

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja