Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki SV7 GX

Recommended Posts

• Malinar u pokusaju, 1900 postova
  • Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050
Pre 4 sati, Rapax je napisao:

To je ovaj baja:

Sve nahvali, jedino kao manu navede nedostatak tempomata.

10 godina garancije, zna Suzuki kakvi su im motori, kvara bez.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7944 postova
  • Motocikl: Frezer 600 Plavi Grom

Taj agregat je 27 godina u upotrebi, ispeglan do maximuma koliko može jedan mali V2 da se ispegla, bar za taj cenovni rang, nije ni čudo da se usuđuju da daju 10 godina garanciju.

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: 450CL-C, 450MT, 525DSX

Nema sumnje da je taj agregat vrhunski, ali te priče sa garancijom su dosta šuplje kod svih.

Prvo, servisi koštaju 3x skuplje od onog koji bi vi sami uradili, drugo, ostvariti garantno pravo je vrlo teško, tj svaki ovlašćeni servis će prvo krivicu svaliti na korisnika, pa tek ako nema gde uradiće popravku. Jedini kvar koji bi priznali (a i za to bi se čekalo neko vreme) je neki katastrofalni fejl agregata, to je malo verovatno kod ovakvih motora. 

Ali ovaj motor bi posedovao vrlo rado. Jedan od razloga je da baš fino izgleda a i ja sam kratak. Dosta bre više sa motorima koji se prave za NBA tim 🤣

• Podržavam 1

Pre 2 sati, JevtaNS je napisao:

Osim na namotaje i regler 🤪

Ti famozni namotaji su najveće sranje koje su nam uvalili na motorima. Na banditu koji sam pre vozio je bio spoljni alternator (ranije standardan na manje - više svim motorima), taj spoljni alternator nikada nikome nije crkao, a da je to zabeleženo. 

Danas bukvalno nemaš motor za koji si siguran da namotaji neće izdati.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

Ni to nije pravilo, namotaji su jednostavno podložni crkavanju usled bilo kog opterećenja koje nije planirano, valjda zatvorena sredina, pregrevanje više godina i sl. Naravno, ne valja preopteretiti sistem potrošačima, ali ne sme ni akumulator da bude slab, elektro kontakti treba da budu čisti, milion faktora ima. Pa neću da robujem prokletom akumulatoru...

Meni je fascinantan podatak da bukvalno ne postoji proizvođač imun na ovu muku.

• Integrisan, 8638 postova
  • Motocikl: TDM 900

Taj sistem namotaja je ranjiv na skoro svim motorima. Na TDM hoće da izgore na oko 100 000 km plus minus. E sad, pogrešna je predpostavka da crkavaju od dodatnih potrošača. U našem slučajaju, povećali su snagu namotaja u odnosu na 850 a potrošači su ostali isti. Pa onda namotaji prave višak struje koja nema gde da se utroši, regler naravno prespoji kad napuni aku i višak oslobođa kroz toplotu preko namotaja.

Zato većina nas koja zna za jadac, uključuje maglenke stalno da rade na primer. Mada kad pogledaš, ako su namotaji trajali 15-20 godina... Šta da očekuješ, nije večno.

• Drug član, 606 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
pre 13 minuta, Alekre je napisao:

Taj sistem namotaja je ranjiv na skoro svim motorima. Na TDM hoće da izgore na oko 100 000 km plus minus. E sad, pogrešna je predpostavka da crkavaju od dodatnih potrošača. U našem slučajaju, povećali su snagu namotaja u odnosu na 850 a potrošači su ostali isti. Pa onda namotaji prave višak struje koja nema gde da se utroši, regler naravno prespoji kad napuni aku i višak oslobođa kroz toplotu preko namotaja.

Zato većina nas koja zna za jadac, uključuje maglenke stalno da rade na primer. Mada kad pogledaš, ako su namotaji trajali 15-20 godina... Šta da očekuješ, nije večno.

To za maglenke sam i ja cuo,da je dobro da vuce nesto vise struje no sto je predvidjeno...duze traje.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja