Peppermint 954 Napisano Octobar 31 (promenjeno) Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: ex Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan Rezervisala sam u Barelu Bering C-protect airbag fluo prsluk u M/L veličini i verovatno ga preuzimam sutra. Nadam se da će odgovarati jer su mi sve jakne M a nosi se preko. Lično sam želela crnu boju ali nema i najverovatnije neće ni uvoziti. Sad imam par dilema. Ovaj model više ne postoji na sajtu Beringa već samo nova verzija nazvana Air Evo (koja je rasprodata). Sigurno ću sutra dobiti sve informacije ali me interesuje da li neko već ima ovu stariju verziju i da li boce koje se trenutno prodaju odgovaraju za oba prsluka, kako nabaviti rezervne boce (shvatam da postoji problem sa prelaskom paketa preko granice poštom) ukoliko ih Barel ne bude više uvozio. Da li neko ima informaciju da li će Bering nastaviti proizvodnju airbag prsluka ili sam u većem problemu nego što sam mislila i pre kupovine, Po temama sam shvatila da se samim silaskom sa motora ne aktivira ali me interesuje da li će se, ako lagano krenem da se udaljavam nakon silaska, potezna traka samo zategnuti i opomenuti me ili će da me napumpa kao idiota na tri koraka pored motora. Takodje ima li neko ko je doživeo, nadam se slučajno, aktiviranje prsluka preko jakne da li se ono što je u unutrašnjem džepu jakne (tu nosim u metalnoj tankoj kutijici dokumenta) utisne u sećanje do kraja života, čisto da na vreme to premestim na drugo mesto . Kad stigne prsluk javljam prve utiske bar o kvalitetu, udobnosti, brzini prljanja i takvim sitnicama. Nadam se da neću baš u prvih 15 minuta da uspem i da ga aktiviram pa da imam i druga iskustva. Promenio Octobar 31 član Peppermint greške u kucanju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1443 Napisano Petak u 18:17 Zainteresovan, 285 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan Pa, s obzirom da si se već odlučila i preuzimaš, bolje da sačekamo da ti nama kažeš : ) Takođe vidim da taj prsluk postoji i u ženskoj varijanti, ali ako si probala muški i odgovara ti, to je to. Inače o Beringu, moja iskustva su dobra, dobar brend s različitim klasama i cenama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 6490 Napisano Petak u 18:41 Nemanja Stojanović, 1780 postova Lokacija: youtube.com/@motoriiplanine Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam Helite Turtle 2, i mogu samo da ti kažem da je potrebna dobrana sila da se aktivira. Više puta sam sišao sa motora i zaboravio da se otkačim, a nikada se nije aktivirao. Proveri da li pašu neke druge boce, ja sam uz prsluk odma uzeo 2 rezervne, ako su iste daću ti jednu. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15377 Napisano Petak u 19:43 Integrisan, 8102 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Boce imaš da kupiš. Ima na njihovom sajtu, ima u Louisu... Nije to problem. Inače, pohvalo je što si se odlučila za ovaj komad opreme. Trebalo bi svako od nas da nosi to ali eto nekako se ovaj komad opreme nije "primio". 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1443 Napisano Ponedeljak u 16:03 (promenjeno) Zainteresovan, 285 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan On 10/31/2025 at 8:36 AM, Peppermint said: da li boce koje se trenutno prodaju odgovaraju za oba prsluka, kako nabaviti rezervne boce (shvatam da postoji problem sa prelaskom paketa preko granice poštom) ukoliko ih Barel ne bude više uvozio. boce nisu iste, za EVO su veće čak se i ketridž razlikuje u zavisnosti od veličine prsluka After deployment of your C‑Protect Air, replace the 35 g CO₂ cartridge (BR1056 / CART035). C-Protect Air wired , Item no. 10060072 - Bering CO2 gas cartridge replacement capsule The C‑Protect Air EVO requires the larger cartridge EVO Replacement cartridge for sizes XS/S & M/L = 30001305 (60cc) EVO Replacement cartridge for sizes XL/2XL & 3XL/4XL = 30001306 (98cc) Promenio Ponedeljak u 16:17 član rast 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 954 Napisano Utorak u 08:21 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: ex Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan Ostadoh dužna utiske ali to kasnije kad uhvatim vremena. Informacija o bocama - naručila sam na sajtu FC-MOTO i to sve sa njihovom dostavom jer je preko DHL-a malo manje od 20e, kažu da stiže za par dana, videćemo koliko će se ugraditi za carinjenje jer sam uzela dve boce pa su sa dostavom malo više od 50e. Verovatno je DHL jeftiniji jer su dve bočice u pitanju pa sračunah da mi je lakše da mi donesu kući nego da jurim kombi po Beogradu. Da li sam pogrešila znaćemo za koji dan kad se jave sa konačnom sumom carinjenja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15377 Napisano Utorak u 10:31 Integrisan, 8102 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Uzeće ti DHL 4000 za uslugu carinjenja i platiš državi sve što treba. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 954 Napisano juče u 07:54 Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: ex Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan Толико је било и пре годину дана за поклон јединчету за 18 рођендан, нек иде живот, паре никад нису биле проблем јер пара нема . Тренутно је већи проблем научити како се везати и развезати у зимским рукавицама. И не заборавити све то кад станем да не буде једно велико пуф. За сада утисци: прслук је супер одрађен, не смета током вожње, није тежак и не стеже, материјал делује да ће дуго деловати ок, мало флуо боја привлачи пажњу тако да сви имају жељу да коментаришу посебно док нисам на мотору, делује да ће највећи изазов бити одржавати га чистим јер је само једно стављање ранца на раме на само два минута оставило флекицу (која се додуше лако скинула тако да је можда сам материјал добар за одржавање, видећемо после пар недеља ношења). Морала сам због леђног протектора у самом прслуку (овај старији модел има протектор, новији нема) да извадим протектор из јакне тако да сада нема калкулисања облачим ли прслук или не. Такође, дошло је до промене навике да држим документа у унутрашњем џепу јакне у металној кутијици јер мислим да би било болно искуство укључивања прслука са пуним џепом. Лепо је решено лако сакривање потезне тракице јер веровали или не постоје људи који мисле да је занимљиво хватати се за ту алку и симулирати повлачење. Планирам и промену места где ми код куће виси јакна јер тренутно је могуће закачити алкицу у пролазу што не би било лепо за кућни буџет. Све у свему јако корисна ствар, изгледа шашаво али мене глава више не боли. Што не значи да је сада све дозвољено, није тај прслук свемогућ и ипак је потребно укључивати мозак бар повремено . 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2470 Napisano pre 14 sati Drug član, 1212 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan On 11/4/2025 at 9:21 AM, Peppermint said: Ostadoh dužna utiske ali to kasnije kad uhvatim vremena. Informacija o bocama - naručila sam na sajtu FC-MOTO i to sve sa njihovom dostavom jer je preko DHL-a malo manje od 20e, kažu da stiže za par dana, videćemo koliko će se ugraditi za carinjenje jer sam uzela dve boce pa su sa dostavom malo više od 50e. Verovatno je DHL jeftiniji jer su dve bočice u pitanju pa sračunah da mi je lakše da mi donesu kući nego da jurim kombi po Beogradu. Da li sam pogrešila znaćemo za koji dan kad se jave sa konačnom sumom carinjenja. Cisto sumnjam da ce ti stici. Boce ne mogu proci carinu, vratice ih 99% (meni su vracali). Pise i na njihovom sajtu i u zakonu itd. otprilike je nesto kao da si narucila bombu fazon. Ako ces da nabavljas boce preko, gledaj da ti neko donese. Imas u Decathlonu neke boce, moras videti da li pasu, ja sam uzeo za moj kineski, ali sve mi stoji posto sam bez motora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 954 Napisano pre 5 sati Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: ex Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan Današnji update Juče sam posle pretraživanja svih mogućih sajtova shvatila da će kupovina (a da ne pričamo još i o dostavi) dodatnih boca biti jako komplikovana jer je Bering prestao da ih proizvodi. Definitivno mi nije jasno kako tako renomirana firma kao Bering može sebi da dozvoli da gomilu svojih korisnika ostavi bez rezervnog ketridža ali to je verovatno priča za neko drugo vreme. Inače, juče sam, iako su potvrdili narudžbinu pre par dana, dobila mejl od FC MOTO da ketridže nemaju i jutros su mi vratili pare na karticu kojom sam sve i platila. Kada otvore Barel ostaje da vidim sa njima da li postoji mogućnost zamene prsluka za jedino što trenutno imaju a to je Held eVest za koji imaju i rezervne ketridže. Ono što mi se ne svidja je pretpostavka da se nosi ispod jakne koja naravno mora imati pripremu za takav prsluk (nije u planu kupovina takve pa ostaje pitanje može li se nositi preko jakne sa dodatnim tankim prslukom preko radi zaštite od vremenskih uslova), trenutno imaju samo veličinu L a ja nosim M jakne, doplata je skoro 15.000 i ketridži su 14.000. Uz napomenu da posle treće aktivacije ceo prsluk mora nazad u fabriku i da ne uspevam da pronadjem da li postoji mesečna pretplata što je siguran put ka tome da u stvari postoji. I eto, moj pokušaj da kupim deo opreme koji sam od početka želela da imam se pretvorio u noćnu moru. Što bi mladi rekli "stay tuned" i nastavak španske serije stiže još danas nakon kontaktiranja Barela. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarmi636 580 Napisano pre 4 sati Zainteresovan, 334 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, da li si mozda razmisljala o nekom drugom prsluku ? Da li mora Bering ili moze Helite turtle ? Eventualno jos neki 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 6490 Napisano pre 3 sati (promenjeno) Nemanja Stojanović, 1780 postova Lokacija: youtube.com/@motoriiplanine Motocikl: Honda GL 500 Interstate + Honda NX500 Prijavi odgovor kao problematičan Neću da ti govorim šta da radiš, nego kako i zašto sam ja. Naručio sam Helite Turtle 2 i rezervnu bocu da mi stigne u DE i onda kombi. Nikakav DHL, carinjenje i ostalo. Odlučio sam se za airbag koji nema pretplate, mogu sam da zamenim bocu, ne mora da se šalje u servis, i može da se resetuje neograničeno puta dokle god nema rupa. Takođe nema još jedne baterije koju treba da punim, naročito kad traju dugo baterije, pa se voziš par puta po kratko - i nećeš posle svake tu po gradu itd da stavljaš prsluk da se puni, i onda cvrc, odjednom prazno. Ili ako je neki vikend sa kampovanjem, gde je pitanje i kako ću da napunim telefon, kameru, mikrofon, 360, dron, komunikaciju... Sajla i ćao. Promenio pre 1 sat član Skittles 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 954 Napisano pre 1 sat (promenjeno) Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: ex Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan Za promenu prsluka je sada kasno jer ne postoji opcija zamene ili vraćanja para s obzirom da se tretira kao korišćena moto oprema, da idemo na reklamaciju (na primer, popustio neki šav ) najverovatnije bih dobila isti takav prsluk. Znači, jedna greška je napravljena - izbor Beringa bez prethodne podrobne analize šta se dogadja na tržištu Evrope sa njihovim airbag prslucima. Sada smo u fazi dva. Stefan iz Barela je odmah poslao mejl Beringu i sada čekamo njihov odgovor, da li imaju rezervne boce od 50cc, kako da ih uvezem ili gde da ih u Evropi kupim, da li će ih proizvoditi u narednom periodu, pokušaće da preko Barela nabave za mene bar dva komada. Paralelno sam počela da se raspitujem da li ih uopšte ima negde na stanju pa da mi neko ko je trenutno van zemlje kupi neku - nekoliko, sve ukupno volela bih da imam bar 4 rezervne jer je pitanje da li će ih uopšte i biti u prodaji kada se rasprodaju ovi poslednji komadi. Bering je na svom sajtu ograničio kupovinu online na samo dve boce zbog njihovih malih zaliha i nije moguća dostava u Srbiju. Puno motoshopova me odmah po izboru Srbije obavesti da zakoni moje zemlje ne dozvoljavaju privatnim licima uvoz artikla za koji sam zainteresovana. Svaka pomoć je dobrodošla, ukoliko znate za neku vama blizu prodavnicu i oni imaju na stanju boce od 50cc lako ćemo se dogovoriti i sačekaću koliko je potrebno da ih neko donese. Ako faza dva propadne imaću lepu skupo plaćenu uspomenu i divan prsluk za dnevna dešavanja u našoj dragoj zemlji. Sledeći put kada rešim da kupim nešto od opreme treba da napravim ozbiljno istraživanje tržišta, otkrijem planove čak i zvučnih imena poput Beringa jer izgleda da više ništa nije sigurno na planeti Zemlji. Pa ni podrška kupcima kada poznati proizvodjač odluči da ga taj segment više ne interesuje. Promenio pre 1 sat član Peppermint Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 954 Napisano pre 1 sat Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: ex Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Tarmi636 je napisao: razmisljala o nekom drugom prsluku sada bih najradije neki drugi ali nema opcije vraćanja, da ga oglasim na kupujem - prodajem osećala bih se bezveze jer uvaljujem nekome vruć krompir a svako veoma lako može i da dodje do ove teme i vidi u čemu je problem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shomsi 89 Napisano pre 1 sat Svrati ponekad, 145 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Transalp XL700 Prijavi odgovor kao problematičan je l postoji opcija nekih univerzalnih ili punjivih kertridza? mozda ti i ne treba 4 kom..mislim da te boce imaju rok trajanja od par god Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarmi636 580 Napisano pre 1 sat Zainteresovan, 334 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan pre 35 minuta, Peppermint je napisao: Puno motoshopova me odmah po izboru Srbije obavesti da zakoni moje zemlje ne dozvoljavaju privatnim licima uvoz artikla za koji sam zainteresovana Imas ekipu koja dovozi pakete iz De. Mozes preko nekog od ovih moto prodavnica da porucis, a ekipa da ti donese iz DE. Njihova usluga je bila nesto 20e ili neki procenat od robe. Pominjali su ih i ovde. A i na instagramu su iskakale reklame. Znaci porucis na DE adresu i eleminisala si restrikcije Srb. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 954 Napisano pre 59 minuta Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: ex Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan Već sam im pisala i čekam njihov odgovor. Veće je pitanje da li će i Bering povući boce sa stanja kada im uplatim dve pošto su ograničili količinu zbog malog lagera. Nadam se da ću imati sreće da bar te dve nabavim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2901 Napisano pre 56 minuta Drug član, 995 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan A jesi pisala Beringu da ih pitaš da li je moguće koristiti nove ampule sa starim prslukom? Video sam da je Rast napisao gore da nisu iste, ali to ne znači da nisu kompatibilne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5695 Napisano pre 55 minuta Drug član, 2715 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan A cek, odakle to ide, daj porucim ti punjenje i dobijes ih za dve nedelje na ruke. Skitlesu sam uzimao za njegov. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 954 Napisano pre 45 minuta Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: ex Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan pre 9 minuta, Mr_Wolf je napisao: A jesi pisala Beringu Pisao im je Stefan iz Barela pošto su oni uvoznici za Bering opremu u Srbiji. On se nada da će se naći neko rešenje tj da će Bering imati ideju kako to završiti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Peppermint 954 Napisano pre 42 minuta Svrati ponekad, 173 postova Lokacija: Beograd, Voždovac Motocikl: ex Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK Prijavi odgovor kao problematičan za sada sam pronašla samo opciju naručivanja direktno sa Beringovog sajta, upravo čekam adresu De Prevoz magacina u Nemačkoj da pokušam da realizujem kupovinu online pa da onda sačekam da li će se i Bering napraviti lud kao FC MOTO koji je porudžbinu potvrdio a onda dva dana kasnije saopštio da nema artikle na lageru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 5695 Napisano pre 34 minuta Drug član, 2715 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Rekoh ti, daj sta treba i resim ti na ruke, placas samo tamo dostavu sto bude i za dve nedelje ili manje dobijas na ruke, tad i platis. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rboban 1057 Napisano pre 5 minuta Drug član, 3023 postova Lokacija: Obrenovac Motocikl: FZ1S Prijavi odgovor kao problematičan https://www.decathlon.rs/p/353031-310717-kertridz-co2-airbag.html Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...