živke 7605 Napisano Avgust 27 (promenjeno) Drug član, 2572 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Vidi se da nisi bio u priči neko vreme Većina novih motora ima taj problem. Neki manje neki više izraženo. Razlog su eko norme, EURO5 i 5+ a zbog toga posna smeša, fuel cut off itd. Pretraži na forumu seckanje, fuel cut-off, ili jerky throttle na eng, videćeš. Druga fuel mapa uglavmom reši problem ili ublaži simptome, ali svaki model ima neka svoja standardno preporučena rešenja. Ali ne i moj 450mt na moju veliku žalost Promenio Avgust 27 član živke 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 389 Napisano Avgust 27 (promenjeno) Svrati ponekad, 342 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan 625 nema taj poblem generalno i to mu je velika prednost u odnosu na konkurenciju. Promenio Avgust 27 član nuk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 7605 Napisano Avgust 27 Drug član, 2572 postova Lokacija: Niš; youtube.com/@adv_zivke Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam, nisam pratio ovaj model, ali čovek opisa taj poznati problem 1/1 na prethodnoj strani. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ducinac 10 Napisano Avgust 28 U prolazu, 3 postova Lokacija: BG - Kosmaj Motocikl: Voge 625 dsx Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, živke je napisao: Vidi se da nisi bio u priči neko vreme Većina novih motora ima taj problem. Neki manje neki više izraženo. Razlog su eko norme, EURO5 i 5+ a zbog toga posna smeša, fuel cut off itd. Pretraži na forumu seckanje, fuel cut-off, ili jerky throttle na eng, videćeš. Druga fuel mapa uglavmom reši problem ili ublaži simptome, ali svaki model ima neka svoja standardno preporučena rešenja. Ali ne i moj 450mt na moju veliku žalost Tacno je to to: Overrun cut-off. Manje se oseti u 'Economy' modu, iako bi trebalo da je obrnuto. Interesantno je da mi je potrosnja, cini mi se, manja u 'S'-u. Sve, bre, naopako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 389 Napisano Avgust 29 Svrati ponekad, 342 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Evo nekih prepravki što sam uradio. Povišeni vizir (51 umesto 36cm), nosač navigacije i 5" Carplay, ugrađen Scottoiler 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 805 Napisano Septembar 9 Bivši baksuz :), 605 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Gospodo, imam pitanje vezano za ovaj model - pošto ne mogu da ga nađem kao test vozilo: Da li, zbog mapiranja i euro normi, imate situaciju u gradskoj gužvi gde se ide 20-30 na sat, da motor trza u drugoj i da morate stalno da budete na kvačilu ili da saltate prva/druga? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 389 Napisano Septembar 9 Svrati ponekad, 342 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Ne. ATV nautica ima test model 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Mihajlovic 7948 Napisano Septembar 9 Drug član, 2163 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kawasaki GTR 1400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, nuk je napisao: ATV nautica ima test model na njihovom parkingu... mozes da napravis osmicu , i toe testiranje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2940 Napisano Septembar 9 Drug član, 1354 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Dejan Nešković je napisao: Da li, zbog mapiranja i euro normi, imate situaciju u gradskoj gužvi gde se ide 20-30 na sat, da motor trza u drugoj i da morate stalno da budete na kvačilu ili da saltate prva/druga? Bilo je po drugim temama priče o ovome. Ne za ovaj model, ali sve je to isto sranje. U pitanju je tzv. fuel cut. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 389 Napisano Septembar 9 Svrati ponekad, 342 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan pre 50 minuta, Darko Mihajlovic je napisao: na njihovom parkingu... mozes da napravis osmicu , i toe testiranje Bio je jedan kad sam ja kupovao, tad ga drljali naši vlogeri, ne znam šta je sada problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 805 Napisano Septembar 9 Bivši baksuz :), 605 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan pre 45 minuta, vasa.93 je napisao: Bilo je po drugim temama priče o ovome. Ne za ovaj model, ali sve je to isto sranje. U pitanju je tzv. fuel cut. Taj problem sam imao još sa svojim TDM900. I kako čujem, sve je gore kako godine prolaze. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2940 Napisano Septembar 9 Drug član, 1354 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Jako smara, ali uz dobru vežbu može da se uđe u korak i proceni kad će kako da se ponaša, pa nije toliko problematično. Ja na Tracer-u imam isti slučaj. Kažu ljudi da može da se ispegla promenom mape. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 389 Napisano Septembar 9 (promenjeno) Svrati ponekad, 342 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Ovo što @ducinac opisuje ja na mom motoru nemam. Evo link sa snimcima gde se jasno vidi da cut off ne postoji u režimu vožnje gde bi trebalo da bude baš izražen, korišćena su oba moda vožnje. https://cloud.mail.ru/public/judF/6HUQRe7eH @Dejan Nešković Ti prezimenjače dođi u NS i testiraj moj motocikl ako nemaš bliže opcije Promenio Septembar 9 član nuk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dejan Nešković 805 Napisano Septembar 9 Bivši baksuz :), 605 postova Lokacija: Beograd / Leskovac Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan Hvala veliko @nuk. Imaću na umu. Pogotovo što uvek volim da upoznam Neškoviće. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 389 Napisano pre 6 sati Svrati ponekad, 342 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Sajla kvačila pukla na nepunih 5000Km da upišem, poslali mi odmah novu iz Nautike a ovu sam odneo na reparaciju. Sreća da se desilo ispred kuće i da se veoma lako menja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 12328 Napisano pre 6 sati Ne silazi, 1299 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan U kom delu je pukla? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 389 Napisano pre 6 sati Svrati ponekad, 342 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Baš na spoju sajle i tog dela koji se ubacuje u ručicu, kako se već zove Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 12328 Napisano pre 6 sati Ne silazi, 1299 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Jel baš pukla sajla ili se izvukla iz tog dela? Čisto da znamo na šta obratiti pažnju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 389 Napisano pre 5 sati Svrati ponekad, 342 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Pukla je ali što je čudno, nije se rascvetala nego kao da je presečena. Generalno dosta tanko to deluje a sam taj "tegić" je obložen plastikom koja je kod mene bila oštećena i postoji mogućnost da tegić nije mogao da se rotira uopšte tj. da prati promenu položaja ručice. Znam za nekoliko slučajeva pucanja sajli na 525 sa onih fejsbuk grupa, na 625 nisam naleteo ali mislim da je sajla ista, bar po specifikacijama i slikama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 12328 Napisano pre 4 sati Ne silazi, 1299 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Čuo sam i ja za te slučajeve pa zato te i pitam da znam gde da gledam da ako je načeta na vreme intervenišem da se to slučajno ne desi negde na putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 389 Napisano pre 4 sati Svrati ponekad, 342 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Ili poručiš novu za rezervu iz nautike, mislim da je oko 1500- 2000din 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...