Dekii46 47 Napisano Nedelja u 11:55 U prolazu, 59 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Gilera nexus 300 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je to van svake pameti, ja sam kupio skuter sa garancijom, neocekujuci da ce mi agregat nastradati na 3500km i da na sve to moram da platim troskove prevoza od 200e. Skuter ocigledno ima fabricku gresku i u tom slucaju aspolutno sve troskove bi oni morali da snose. Zamisli da svaki put kad nesto crkne on mora da daje po 200e za transport. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7457 Napisano Nedelja u 12:20 (promenjeno) Ne silazi, 5360 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Opet kažem, pretpostavljam da nije ni uvoznik/prodavac računao da će na to da izađe nego se tako potrefilo. Polakomili se na kineze, lepa marža, niska cena pa se lako prodaje... al kao ono što kažu - dala baba dinar da uđe u kolo, a dva da izađe. Al teška posla da će oni nadoknjađivati posrednu "štetu" i transport, nisu to osiguravajuće kuće. Evo kolega je pisao da mu kineska fabrika nije priznala kvar agregata na Fortu, jer je kao okasnio za prvi servis. Nego će nešto da pokušaju da srede u Motrolandu. Na šta će to da ispadne i dokle će da traje, boga pitaj. Al tako je i pre bilo, vazda ima nekih "novih torti"i koje zasijaju na kratko, prodaju se, zaviju kupce u crno, i nestanu. Evo sad na PA, brdo novih "brendova" - Letbe, SWM, Motowene, Miglori, K-Moto... kakva li će tu podrška da bude, i ko to kupuje uopšte, pitam se Promenio Nedelja u 12:20 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milomir22 4646 Napisano Nedelja u 12:25 Malinar u pokusaju, 1951 postova Lokacija: Kg Motocikl: piaggio x9 amalfi, triumph tiger 1050 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj letbe sam video i u kgu, prekoputa Šumadijasajma... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7457 Napisano Nedelja u 12:28 Ne silazi, 5360 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Da, prodaje ij Aodes. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2445 Napisano Nedelja u 14:02 Drug član, 1670 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @Dekii46 Pa jeste van svake pameti. Da li može komercijalna garancija da bude "starija" od saobraznosti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
branik 47 Napisano Nedelja u 14:13 U prolazu, 42 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pokazivač temperature tečnosti ni jednog trenutka nije prešao podeok na kom pali ventilator i on je uredno radio, uključivao se i isključivao. Međutim, temperatura ulja je rasla, nezavisno od t⁰ motora Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7457 Napisano Nedelja u 14:21 Ne silazi, 5360 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @Bojan_Jgd trebalo bi da saobraznost pokriva i boravak u hotelu sa 5 zvezdica, i masažu sa srećnim krajem, dok je kinez na popravci. Samo je malo nerealno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dekii46 47 Napisano Nedelja u 14:26 U prolazu, 59 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Gilera nexus 300 Prijavi odgovor kao problematičan A zasto garancija kod automobila uvek pokriva i slep ? Pritom je za kompresor npr. mnogo veci trosak kada treba automobil da doslepa do servisa nego jedan skuter koji moze da stane i u kombi ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7457 Napisano Nedelja u 14:30 (promenjeno) Ne silazi, 5360 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne pokriva. Možda daju neki paket pomoć na putu AMSS ili slično, uz garanciju. Promenio Nedelja u 14:30 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dekii46 47 Napisano Nedelja u 14:37 U prolazu, 59 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Gilera nexus 300 Prijavi odgovor kao problematičan Drugaru kad je crkla dacia, bas ti iz kompresora su poslali slep besplatno, a nije imao nikakav amss paket niti bilo sta slicno. U svakom slucaju, meni nije normalno da kupac snosi troskove slepa za motor koji se pokvario dok je jos pod garancijom. Sreca, pa vozis kvalitetan skuter pa nisi verovatno do doziveo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7457 Napisano Nedelja u 14:44 (promenjeno) Ne silazi, 5360 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan A, pa na žalost jesam doživeo. Pokvaren skuter (glupava wifi brava) sam oterao u Niš u servis, jer su mi tako rekli. Onda je prodavac nakon nekog vremena došao po njega, i oterao ga u Novi Sad. Kad su završili popravku, ljubazno su mi ponudili da ga doteraju u Kg, kad krenu put Šumadije. Nisam hteo da čekam, pa sam otišao busom do njih i dovezao ga kući. To je Milano motors tj Kymco.rs, isti uovi što uvoze i QJ jelte. Ali, to je sve njihova dobra volja, i nema to veze sa garancijom. Meni je bar to jasno kao dan. Promenio Nedelja u 15:18 član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2445 Napisano Nedelja u 17:00 Drug član, 1670 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Zato što bi trebalo da važi zakon o zaštiti potrošača. To nema veze sa garancijom koju daje distributer. „Otklanjanje nesaobraznosti je besplatno za potrošača. Sve troškove koji su neophodni da bi roba postala saobrazna ugovoru, a naročito troškove rada, materijala, isporuke zamenjene robe i preuzimanja zamenjene robe, snosi trgovac.“ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7457 Napisano Nedelja u 17:12 Ne silazi, 5360 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Tako je. Al važi od ovlašćenog servisa ili prodajnog mesta. A ne od Južnog pola, ako si tamo otišao na pr. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2445 Napisano Nedelja u 17:14 Drug član, 1670 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan To je tvoje tumačenje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 10190 Napisano Nedelja u 17:43 Ne silazi, 4021 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan Boga mi.. Neprijatno sam se iznenadio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7457 Napisano Nedelja u 20:17 (promenjeno) Ne silazi, 5360 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan @Bojan_Jgd malo sam izučio ovo o čemu si komentarisao, i izvinjenje sa moje strane, tebi i svima koji čitaju. Ti si u pravu kao i kolega @Dekii46. Zakon je je nedvosmislen, i na strani kupca kao finansijski slabije strane. Ukoliko se desi kvar, tj. nesaobraznost, u garantnom roku, prodavac je dužan da plati šlep, na teritoriji RS, nema pravo da u svom garantnom listu piše suprotno, i sve to. To je naravno sve u teoriji, a u tužnoj praksi imamo već šta imamo, pokušaj manipulacija i prebacivanje troškova i krivice na kupca. Tako su i meni svojevremeno predstavili stvari, kao da mi čine neku uslugu, a u zapravo bi radili samo ono na šta ih zakon obavezuje. Ebiga, pošto smo već u Srbiji kakvoj jesmo, i dalje smatram pravna borba "do istrebljenja" često ni nema smisla, pogotovo oko sitnih troškova, ali dobro je kad je čovek informisan i zna svoja prava. Odmah mu bude i bolja pregovaračka pozicija. Pa tako, ne zamerajte. Promenio Nedelja u 20:18 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2445 Napisano Nedelja u 20:59 Drug član, 1670 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Nemaš zašto da se izvinjavaš. Nismo se svađali niti se vređali. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...