boza_kg 7209 Napisano pre 8 sati (promenjeno) Ne silazi, 5196 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pokušao sam to da objasnim nedavno, pa da ponovim. Taj stari dizajn agregata sa 2 ventila ima takve osobine - poteže iz mesta odlično, sa puno snage, kao traktor, tj. ima najviše momenta u malim i srednjim obrtajima. Deluje zato jače od svoje kubikaže u tom opsegu, ali mu zato ne prijaju visoki obrtaji i brzine. Modeli sa 4 ventila moraju da se razvrte, ali su onda snažniji na višim obrtajima. Moj drugarski savet za 2-ventilce - treba proveravati ventile redovno, i štelovati po potrebi. U uputstvu ima tabela po kojoj dinamici se to radi, ali servisi to često nekako "zaborave", jelte. A ventili moraju striktno da budu u toleranciji da bi motorin radio kako treba. Srećom, štelovanje kod 2-ventilaca je uglavnom jednostavno, samo je pitanje koliko je pristupačno na kom modelu. Promenio pre 7 sati član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 12780 Napisano pre 7 sati Ne silazi, 3069 postova Lokacija: pvo Motocikl: Connect gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci nije preporucljivo da se przi na otvorenom? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7209 Napisano pre 7 sati Ne silazi, 5196 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ko ima malo osećaja, sama makina će mu zvukom i ponašanjem dati do znanja kad joj je dosta. Ne treba terati u crveno naravno. Moje sokoćalo može max 130 na pr, ali mu to ni malo ne prija. Al na 80-110 km/h može i ceo dan, ništa mu ne fali. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
URKE 80 280 Napisano pre 4 sati Svrati ponekad, 205 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sym Jet 14 200 ima blokadu na 9k/min. Do nje stiže bez problema. I onda muk... I tako može kroz celu Grčku,Tursku,Srbiju,Ameriku sa sve koferima,rez.kanisterima i Rumunom Alexom na njemu.... Pitao sam ga par puta preko komentara na njegove klipove u vezi vrućina i to što vozi po 700,800km u danu pun gas. I uvek mi odgovara da je to bukvalno magare od motora i da ga on vozi uvek tako... Ja ga takođe vozim sa "teretom" (supruga) ali ne prelazim 8,8.5 k o/min. Po zvuku i ne prevelikim vibracijama, rekao bih da mu prija takva vožnja. Potrošnja je takva,kakva je. Nekome ok,nekome prevelika za tu kubikažu. Meni je ok...Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 9684 Napisano pre 4 sati Ne silazi, 3877 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan Potrošnja je za taj koncept, 169cc vazdušara više nego sjajna. Ja sam zimus sipao 5w40 full sint u njega, sad preko leta je 10w40 polu sint. Ulje menjam na oko 1500km.. Vodite računa, po manualu, njemu je zamena ulja na 1000km! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7209 Napisano pre 4 sati (promenjeno) Ne silazi, 5196 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ako zaista ima blokadu, onda su to uradili iz mehaničkih razloga, da bi zaštitili agregat. Po jedan veliki ventil za usis i izduv ne može dovoljno brzo, tj frekventno, da se zatvara i otvara na visokim obrtajima, to je čista fizika. Sad dal je blokada ili mehanički limit, ne znam. Moj skuter se poprilično nisko vrti, do oko 7500 rpm, ili nešto preko mu je ono što mu prija. Al zato na 5500-6000 već dođe do stotke. A mana je što i nije za mnogo preko toga Promenio pre 1 sat član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...