Jump to content

Moto Zajednica

SYM Jet 14 200

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 269 postova

Inače Bardalovo koje sam sipao pre 1500km i dalje na max. A išao i na Rudnu Glavu,Kablar,Kazane..
Inače upravo ponovo idem da se provozam do Kazana. ..

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 58 postova
  • Motocikl: SYM Jet14 Evo 200

Tamam posla da nije nivo kako treba, nije to neka kilometraza velika i kod mene je bilo stabilno ali smatram da je ta km oko 2-2500 optimalna za promena ulje. Ako je Ipone ok nastavicu da ga koristim. Kod tebe mislim da su sipali u euro sumar ipone ako se ne lazem…

Jeste,ali sada sam ja sipao Bardalovo 10w 40. Nikako ne mogu da uskladim posao i odlazak u Eurosumar na servis. Zbog toga menjam sam...
Zeznuto je kada se nema servis u svome gradu. I još kada je to interval od 3000km,bude malo napeto da se sve to izorganizuje. Tri puta sam uspeo na jedvite jade da se uklopim sa poslom i odlaskom u servis. Zadnji put kada je trebalo nisam uspeo i sada ga "održavam" sam. Pa kako mu bude...
Ulje,žičani filter,svećicu,kočione pločice,ulje u prenosu,podešavanje zazora ventila umem i sam... Ostalo kod lokalnog majstora,ako ga nađem i to mu je...

• U prolazu, 58 postova

I onako verovatno ti je vec garancija prosla ili imas jos? Tako da i ne moras bas da ides u ovlasceni osven ako nesto ne moras. Ko sto si rekao vecina stvari koje idu u tom redovnom odrzavanje su jednostavne pa moze da se urade kod kuce :)

• Ne silazi, 5427 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
Pre 4 sati, Aleks1 je napisao:

Evo kako izgleda Eni i-Ride 10-40w nakon 2000km

Nađoh podatak, da SYM Jet 200 ima ukupan kapacitet 0.95l ulja, a pri zameni se sipa 0.7l. Što znači da nemalih 30-ak% starog ulja ostane po džepovima, i meša se sa novim i kad se taze sipa :) Što će reći, uvek će biti delom prljavo, i treba ga menjati često.

U moje sokoćalo ide 0,9l pri zameni, a 1.1l je kapacitet. Menjam na oko 2.500 km, cenim da mu je to prava merka.

I ja sipam u poslednje vreme isto Ipone Scoot 4000 10w40. Mislim da nema neke potrebe za full sintetikom, pošto ga ionako brzo menjam, a volim da bude MB tipa. Pre njega sam sipao jedno vreme Eneos City Performance Scooter 10W-40, al ovo Ipone ima noviju API specifikaciju, pa kao ajde, zbog Euro5 norme. Mada, oba rade poso kako treba :)

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

Ja kada menjam ulje nagnem skuter u stranu i iscuri još dosta ulja. Inače ispuštam ulje na situ. Alex,Rumun,kaže da je šraf ili navoj gde se inače ispušta ulje mekan i da on izbegava da ga odvija. Ja od njega pokupio foru.

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 58 postova

Naginjao i ja malo sa strane da iscuri sto vise od starog ulja i bas onako laganica sam ga ostavio da iscuri,  ali to je to, stalo je tu oko 700ml

Promenio član Aleks1
  • Sviđa mi se 1

Inače,jutros posle noćne smene,koja je bila za mene mirna,nije bilo mnogo razmišljanja ići na vožnju ili u krevet. Gospa sredila kacige,rep ispleten u kiku i nema izgovora. Uputili smo se prema Kazanima. Međutim dok smo pili kafu na pauzi u Golupcu stiže poziv od mlađeg kolege da se sutra uputimo na Dunavku preko Rudne Glave. Naravno poziv prihvaćen a današnja tura skraćena do Golupca. Nemam više snage kao nekada,pa reko da je prikupim što više za sutra. A Kazani će biti i sutra,i prekosutra na svom mestu da nas dočekuju... Vreme danas vetrovito.Izuzetno veliki broj vozača iz Hrvatske bio danas... Simeun standardan. Odmara za sutra...

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 4103 postova
  • Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb

...2 šrafa se odvrću svaki put. Dole gde je sito, i sa leve strane, skroz dole na karteru, ako treba slikaću. Mora, jer se inače zadrži preko 1dl starog ulja. 

U originalu idu alu podloške, ja imam bakarne, svaki put nova. Stezati jako pažljivo, da ne bi bilo kidanja navoja

Drugo, na tu količinu ulja, za mene je 2000km je max što bi ikad prešao, lično menjam kad priđe 1500km.

0.8L, uljara, grad, veliki broj startova i kratki intervali vožnje. Gorivo ubija ulje. 

• Sviđa mi se 3

Samo je bitno da se ne preteže. Često se to zavrće i odvrće, mora da se pazi, da ne krene ukrivo i tako to. Meni je tako pukao čep kartera svojevremeno. To je neka mekana legura budibogsnama. Srećom, drugar mi je dao odmah drugi, sa kineskog G6 50cc, a pošto paše, odmah je rešeno. Posle sam nabavio i OEM koji je dosta skuplji, ali realno isto izgleda kao i ovi jeftini čepovi sa Temu.

Treba to imati u rezervi svakako.

sajt-15-1.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Neću ništa od njih. 

Da bog da se podavili prevaranti mrtvi.

Ima da pitam Sumar pošto je OE, nema šanse da je milion. 

• Sviđa mi se 2

I ja sam podozriv po tom pitanju, zato sam i nabavio original. Ali stvarno, kad ih uporediš jedan pored drugog, to je isti q. I težina, izgled, i miris i ukus ;) Jedino možda mislim da može da se razlikuje ova o-ring dihtung gumica, da OEM bude nešto kvalitetnija. Ali zato možeš ove jeftine ćešće da menjaš.

A isti čep koriste na pr. Honda PCX ili Yamaha Nmax. To može da se nađe, ako bi skupu varijantu 🙂

Promenio član boza_kg

Ma problem je što kod njih sve liči na proizvod a nije. Milion gluposti sam kupio - nikad nije to kako treba. Počev od onih plastičnih kopčica pa na dalje.. 

Danas jedna "brza" vožnja do Kladova. Iako je prvobitno bio dogovor da se ide preko Rudne Glave u Milanovcu ,na pauzi,dolazi do promene plana. Gospođa se setila da smo u Kladovu jednom jeli odličan sladoled i to je bio dovoljan razlog da se promeni krajnja destinacija. Inače negde posle Golupca naišli smo na saobraćajnu nezgodu u kojoj su učestvovala tri motora i dva automobila. Nije bilo poginulih ali je bilo povređenih... Na putu do Kladova svratili smo i do vidikovca na Kazanima gde smo jedva našli slobodno mesto da stanemo i uživamo,po ko zna koji put,u predivnom pogledu... Što se tiče gužve, danas je bilo najviše motorista na celom potezu od Požarevca do Kladova od kada imamo Simeuna. Što usamljenih jahača,što parova i većih grupa. Što se tiče moje vožnje,danas je Simeun teran muški. Da je tako,govori i potrošnja od 3,2 l/100km. Nije se bunio i fino smo provozali 360km . Na kraju dana izmerio sam nivo ulja. I dalje je na max. Simeunom smo i dalje zadovoljni...f0d0d454e802a65358ddc0baa7ff39ed.jpg64783da7f20a61a043d109109759c7b8.jpg641717509f737a995805869fe9cd97e8.jpgc055252548e84e5e58f96503328963fa.jpg19e4c69ccd9c4867e4da705358f4250e.jpga8c08650298d3bdb1607339b977b7443.jpg5db51230a27c39081dff219b9f9c82b1.jpg7c641db8e41ab91a4e330acae43f3fe6.jpg

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja