Jump to content

Moto Zajednica

Sretenje sa Nobelovcima - Kragujevac 15.02.2025.

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 281 postova
  • Motocikl: F900 GSA
Pre 21 sati, grafigo je napisao:

Momci i devojke, svaka vam čast. Uslovi za vožnju su bili sve sem odgovarajući, ali verujem da vam to nije bilo ni na kraj pameti. Vizuelno nije bilo blizu doživljaju iz Novog Sada, ali je ljudima pored kojih ste prošli, siguran sam, srce bilo toplije i oči punije suzama radosnicama nego ikada.

Nisam skoro nikoga našao jer ste otišli da se ogrejete, ali su sve vas, nadam se, sačekale po 2 nalepnice zakačene na motore.

Da ne komplikujemo oko naplate u vidu krem bananica, zamolio bih vas da u to ime ubacite koji dinar u jednu od mnogobrojnih kutija za donacije.

Zatekao. Hvala!

• Hvala 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1054 postova
  • Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka
pre 6 minuta, Bole37 je napisao:

Pravilan redosled, Seve,ja,Sara zelembac, Tumbe i Haki&Zeka...

Meni se to učinilo drićugačije😂

Screenshot_20250216_150223.jpg

• Haha 3

• Zainteresovan, 502 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 650xt - Ferdinand

Ljudi, ovo je bila zahtevna vožnja i podrazumevala je kako čeličnu volju i hrabrost (ili ludost) da se po ovakvoj temperaturi uopšte uputi za Kragujevac, tako i istrajnost, disciplinu i veštinu da se do Kragujevca bez incidenata i stigne.

Puno mi je srce što sam mogao u ovome da učestvujem sa vama! Svaka čast još jednom svakome ko je bio! ✊🙏❤️

Puuumpaaaj! ⛽⛽⛽

• Sviđa mi se 8
  • Hvala 1
  • Podržavam 4

• Drug član, 832 postova
  • Motocikl: Versys vel'ki, zeleni.
1 hour ago, Vandrokaš said:

Zatekao. Hvala!

Zapazih te u gužvi kod mosta, pola sata nakon što ste stigli, nekoga si tražio. Probao da ti pridjem, da se javim, ali nije bilo šanse da prodjem u onoj gužvi.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 53 postova
  • Motocikl: ̶T̶o̶m̶o̶s̶ ̶1̶4̶M̶;̶ ̶I̶z̶h̶ ̶P̶l̶a̶n̶e̶t̶a̶ ̶5̶;̶ ̶S̶u̶z̶u̶k̶i̶ ̶G̶S̶X̶ ̶R̶ ̶7̶5̶0̶;̶ ̶R̶1̶2̶0̶0̶G̶S̶ ̶0̶3̶0̶7̶;̶ R1250GS 0J91
AfterIMG-44e242fc14bb0505219de300dd9ac31d-V.jpg.6a34af5bf7accf376122f20611669d6d.jpg

Sent from my SM-S721B using Tapatalk

After Aftera20250216_071625.jpg

Sent from my SM-S721B using Tapatalk

• Sviđa mi se 6

• Drug član, 335 postova
  • Motocikl: KTM 690 enduro, BMW R1250RT

Mislim da i pored sve rečitosti i bogatstva našeg jezika lepim izrazima NIŠTA ALI BAŠ NIŠTA ne može dočarati jučašnji dan.

Neću da pravim nikakvu analizu, ali neke sekvence će mi ostati urezane za ceo život .

Juče je naš moto karavan poslao neke mnogo jake poruke. 

Prvo, od izlaska na Mladenovački drum pa do Topole smo se mimoilazili sa stranim diplomatskim korom koji se vraćao sa Oplenca.

Mislim da su im STUDENTI i mi kao podrška, jasno stavili do znanja da je došlo DO KRAJA.

A to isto je i sa zabezeknutom njuškom Novice Tončeva, ispred MBa. Nije se skrivao, već stajao na parkingu i snimao našu kolonu .

Da ne dužim, ovu energiju koju stvaraju naša deca, naši Studenti, naši Nobelovci je neopisiva. 

Sve nas diže, daje veru...

Kada na Trešnji videh našeg doajena @misa-pei kako cupka, maše, maaa... A šta reći...

Idemooo dalje...

SVI ZA JEDNOG, JEDAN ZA SVI

• Sviđa mi se 24
  • Podržavam 1

• Zainteresovan, 589 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

Nemam šta da dodam, a da nije već rečeno. Juče su nas ovi naši mladi ljudi po ko zna koji put vratili na fabrička podešavanja svojim žarom, duhom, pameću i lepim vaspitanjem i pokazali su nam po ko zna koji put da je među nama nešto za šta smo se plašili da je izgubljeno. U stvari je oduvek bilo tu, skromno i tiho, a sada je bljesnulo svojim punim sjajem. I sija sve jače. Toliko da zasuze oči kada god se pogleda.

Nama matorim plačipičkama ostaje samo da budemo ponosni i zahvalni što možemo da budemo svedoci ovoga što se događa, što ja ne znam da se dogodilo ikada igde. I ako možemo, da podržimo ako nas hoće.

Nemam pojma odakle mi sve ovo dođe, utisaka je i previše, ali svi su pozitivni.

Hvala i bravo svakome ko se pojavio, hvala Kragujevčanima na gostoprimstvu. Hvala i svaka čast za sve koji su se prihvatili redarenja i bravo za sve koji su odvozali i ovu vožnju majstorski i disciplinovano, u uslovima koji su bili daleko od idealnih. Hvala i policiji, na podršci i pratnji.

Ali najvažnije: HVALA STUDENTIMA!

Promenio član Hacky
  • Sviđa mi se 22
  • Hvala 1

• U prolazu, 42 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000
Pre sat vremena, Tumbe je napisao:

A to isto je i sa zabezeknutom njuškom Novice Tončeva, ispred MBa. Nije se skrivao, već stajao na parkingu i snimao našu kolonu .

Ja ceo dan danas razmisljam da li je to bio on :D 

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: Scarabeo 300s, QJ SVT650X
2 hours ago, Tumbe said:

Nije se skrivao, već stajao na parkingu i snimao našu kolonu .

Da, opušteno, na sred parkinga pečenjare, kako se ne zadesi ispred neke biblioteke ili pozorišta?

Možda broji, a možda i osvanemo na nekom njihovom mediju kao "nepregleda kolona pristalica AV".

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 3073 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Po ko zna koji putu poslednjih nekoliko meseci sam se rasplakao čitajući nešto o našoj dečici i našem narodu. Nema toga kod "onih", nema duše, nema čiste ljubavi...

sa

Inače, Jovica Kostić je sve vreme išao i snimao klince na putu BG-KG. Razgovarao sa ljudima i sa decom. Svaka mu čast. Ovo je njegova facebook objava:

Sedim noćas kasno u dvorištu pmf-a i razgovaram sa studentima.
Razmenjujemo utiske i prepričavamo anegdote o emotivnim susretima sa gradjanima koji su nas dočekivali i presretali duž cele rute. Pročitam im onu moju pričicu o hrani i o tome kako ih i zašto svi ti ljudi dočekuju tako srdačno.
Plačemo svi.
Kaže jedna od njih...
"Negde pre ulaska u Arandjelovac, u gomili ljudi pored puta koji se trude da daruju nešto, primetih jednu stariju baku. Na glavi marama, čelo izborano, a ruke koje pružaju kesu kvrgave i koščate.
Velika je gužva, a ona onako sitna stoji u gomili te je jedva i primetih.
Ljudi koračaju i ispred i iza, pa je teško izaći iz "stroja". Prošli smo već a meni suze liju same dok koračam dalje.
U jednom momentu, izlazim iz kolone i trčim nazad ka toj baki. Jedva je nalazim u toj gužvi.
Pruža mi providnu kesu a unutra jabuka i napolitanka.
Raspadam se od plakanja i grlim je.
Ne postoje reči kojima bih joj zahvalila, pa je samo grlim još jače.
Ljubim joj ruke i trčim da stignem kolonu.
Ovo ću ceo život pamtiti."
  • Sviđa mi se 20
  • Tužan 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 881 postova
  • Motocikl: Yamaha R1
On 15. 2. 2025. at 16:49, grafigo je napisao:

ali su sve vas, nadam se, sačekale po 2 nalepnice zakačene na motore.

Ceka te kutija bananica za ovo :) 

Nasao ih sinoc na motoru...lep dodatak kolekciji...

• Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

• Aleksandar Gal, 92 postova
  • Motocikl: Suzuki GSXR 1000 L6

Subota, rano jutro, negde oko sedam.

Budim se u groznici, telo mi se raspada, svaki mišić gori od bola.

Mozak šapuće tiho – „Ostani, odustani, nastavi da spavaš…“

Ali srce, ono lupa kao ludo, ne da mira i viče – „Ne smeš da izdaš ovu mladost, ni svoju braću!“

I u podsvesti mi se vraća slika tih studenata, onih hrabrih duša što su izašle na protest, nisu stajale ni kad su osećale veći umor i bol.

I tada, sebi kažem – „Nije mama picku rodila, ovo se mora izdržati!“

• Sviđa mi se 7

• Integrisan, 8551 postova

Ljudi, jutros kada smo se spremali da krenemo iz kg, pa onda ratovali sa neposlušnim baterijama na hladnoći, ćorak, ćorak... dok smo se time majali, procenat suta je bio jedno 50% onih koji su stali da nas pozdrave i potapsu po ramenu. Od ljudi koji su zaustavljali auta, do bake sa cegerom koja je skrenula sa puta da nas upozna. Komšije iz zgrade... Ludilo. 

Jbn bajkeri su stvarno postali dzedaj ratnici, ili jos pre Rohirrimi (u skladu sa jednom GENIJALNOM zastavom iz kg, koja je servirala jos bolju metaforu!). 

Tačno tako nas gledaju! 

A do juče nas nije bilo šteta zgaziti... "Svi jure"... 

• Sviđa mi se 15

• Drug član, 881 postova
  • Motocikl: Yamaha R1
pre 4 minuta, severian je napisao:

onih koji su stali da nas pozdrave i potapsu po ramenu.

Bas ovo..sinoc oko 23h dok sam pokusavao da prebacim motor do parkinga smestaja kod Hotela KG,  i vrteo se po ulicicama raznoraznim ne bi li nekako prosao, od gomile ljudi koji masu i vicu ''Hvala!'' ...do onih koji su prilazili dok sam stajao na semaforima...neverovatan osecaj...i da, imao sam ovaj put pojacanje u vidu gospoDZe na motoru pa niko nije ostao uskracen za pozdrav i mah...a ja sam mogao da se posvetim sviranju i tuViVanju kada je trebalo

Ali i to je posledica ove omladine, probudili su to u ljudima...jer:

Studenti su promenili algoritam!

• Sviđa mi se 13
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja