Jump to content

Moto Zajednica

Sam u šumi u šatoru

Recommended Posts

• Drug član, 613 postova
  • Motocikl: -
Pre 17 sati, Gajo Sevojno je napisao:

Pratim nju godinama i divim se.. neverovatno kako sama žena putuje i gde sve spava.. a ja konjina od 100kg se plašim. 

Postoje i kao neke kapisle, veze se kanap u krug oko šatora pa za tu kapislu i onda ako neka životinja ili čovek zakači, izvuče se osigurac i pukne.. ali mislim da mi to pukne u sred noći da bih već umro od srčke i pre nego što mi neko ili nešto pridje..

Daj neki link

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1620 postova
  • Motocikl: V-STROM
Pre 1 sat, doktor je napisao:

Na Goču ima i vukova i medvede (snimljeni na hranilištu u zaseoku Šošanica).

Inače, na Goču sam počeo da kampujem kao osnovac, pa sam kasnije i svoju decu, a i tuđu, vodio na kampovanje na Goč. Postoji nekoliko lepih kamp mesta u blizini glavnog puta, ali ipak udaljeno nekoliko kilometara od bilo kakve civilizacije. Jednom nas je bilo čak 28 na noćenju u kampu.

Tamo kod tebe je onaj dečko Maroza, redovno pratim njegove klipove, ima ih baš dosta sa  kampovanja. Ode prilično duboko u šumu motorom ili kvadom, ima neke keriće ali ne znam koliko bi ga oni zaštitili od predatora. 

Promenio član Milanezi
  • Sviđa mi se 2

• BJB Maxi Scooter Club, 6022 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Kampovanje mi je oduvek bilo zanimljivo ali uvek nekako preovlada onaj komfor sobe sa krevetom i kupatilom jel?

E sad, pošto je ovo čedo pazareno u CH uz veliku pomoć moga drugara i Kuma @SuperPOP nije nemoguće da se izdvoji nešto sredstava i za camping upgrade...

image.thumb.jpeg.97758e7ec0afd306933467d061dddaef.jpeg

Ovako nešto mi najpre pada na pamet ako bih se odlučio za tu vrstu avanture. Da nosam kamp opremu na motoru nema šanse a ovako se ipak ima neka distanca od znatiželjnih živuljki...

image.jpeg.eb67925c1a0bb8ddeb93cb850f98c9ee.jpeg

Uglavnom, "kozica" uskoro stiže pa će vidimo što kaže narod...

• U prolazu, 10 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Himalayan

Pre dve godine planirao sam da kampujem 7 dana na Jastrepcu. Izdrzao sam jedno vece. Nisam oka sklopio od vike zivotinja. Da je moj bivak bio dobro obezbedjen stavio bi cepove.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Drug član, 1322 postova
  • Motocikl: Suzuki gsxs1000, kawasaki zx6r, Beta 350rr
pre 42 minuta, admiki je napisao:

Daj neki link

Kucaj samo Snežana Radoičić, imaš gomilu snimaka na YouTube a i Blog..

• Sviđa mi se 1

pre 35 minuta, alexanto je napisao:

Kampovanje mi je oduvek bilo zanimljivo ali uvek nekako preovlada onaj komfor sobe sa krevetom i kupatilom jel?

E sad, pošto je ovo čedo pazareno u CH uz veliku pomoć moga drugara i Kuma @SuperPOP nije nemoguće da se izdvoji nešto sredstava i za camping upgrade...

image.thumb.jpeg.97758e7ec0afd306933467d061dddaef.jpeg

Ovako nešto mi najpre pada na pamet ako bih se odlučio za tu vrstu avanture. Da nosam kamp opremu na motoru nema šanse a ovako se ipak ima neka distanca od znatiželjnih živuljki...

image.jpeg.eb67925c1a0bb8ddeb93cb850f98c9ee.jpeg

Uglavnom, "kozica" uskoro stiže pa će vidimo što kaže narod...

Pre jedno mesec dana umalo da pazarim takav šator, bio na popustu sa 2.000€ na 1.000€ sa sve dušekom. Odgovorila me žena, kaze kampovaćeṣ̌ jednom ili ni jednom a bacamo 1000€ i tako te ženske priče.. pa odustadoh ..

Sad koliko je bezbednije to je pitanje ali sigurno da je bezbedniji osećaj sto je i poenta svega.. svi mi znamo da su jako male šanse da nas nešto pojede na spavanju..

Promenio član Gajo Sevojno
  • Sviđa mi se 1

pre 16 minuta, Otih je napisao:

Pre dve godine planirao sam da kampujem 7 dana na Jastrepcu. Izdrzao sam jedno vece. Nisam oka sklopio od vike zivotinja. Da je moj bivak bio dobro obezbedjen stavio bi cepove.

Sam si bio?

• Drug član, 2953 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750
Не би имао ништа против 4х4 продужени кеди.....у то смеру ћу ићи кад се мото прича заврши.....онда се све диже на виши ниво. 
Ja sam u Skodilaku ADV vec sad zasluzenoj tituli, spavao kad spustim sjedista kao u krevetu. Knap nas dvoje bez da se guramo. Samo ipak komfornije u satoru zbog opreme koju nosimo, a znao sam samo u hamoku i zo mi najbolja verzija kad idem s konjem.
Žao mi sto sam zaturio dosta slika, a bilo je lijepih kampovanja, pogotovo uz vatru.0aaded9b21226cf8f6357409f2135e6c.jpg8a8f940a147fad781b82f4c25b5b0255.jpg8bbdd49897e027b70079750de3751b82.jpg9045ef49244fec3462a46ad5e29194e4.jpg16f17d39ccb55d3c4fd4a26e3ca4aff7.jpgcbaea77438a066ef1ad2847c71b44571.jpg

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 4

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3689 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)

Postoje dva osnovna uslova zbog čega kampovati (ili ne kampova ti) sam u šumi.

Prvi je realna opasnost (za koju mislimo da nam preti), a drugi je prirodni strah od nepoznatog.

Prvi razlog možemo skoro zasigurno da isključimo iz kombinacije, a ukoliko vas je strah (ili imate nelagodno osećaj zbog nečeg nedifinisanog), onda nemojte sebe da silujete i da radite nešto u čemu nećete da uživate.

Kad idem negde sam, uglavnom ne nosim šator, nego mi dovoljna samo vreća za spavanje, pa jedino kiša i hladnoća može da mi pokvari uživanje.

Leti je jedina realna opasnost da se tokom noći neki gmizavac pridruži u vreći, ali sam pročitao da je dovoljno da sodabikarbonom napravim "granicu" oko sebe i zaista do sada nisam imao problema bilo koje vrste.

Opet naglašavam:

Realna opasnost da vas neka životinja napadne je gotovo zanemariva, a i u takvom slučaju ishod zavisi skoro isključivo od vašeg ponašanja i reakcije.

• Sviđa mi se 7
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 10 postova
4 hours ago, Gajo Sevojno said:

Sam si bio?

Da. Pre toga sam poslednji put 90 i neke na istoj lokaciji, blizu neke poluraspadnute kuce na planini, koja je licina na mlin iz Leptirice. Napravio sam improvizovanu mrezu za spavanje visoko na drvetu. Ove godine planiram prvi put da idem motorom pa cu imati vise opreme. Posto imam neku sumu od 1ha, hteo bi da napravim neku trajniju konstrukciju za logorovanje.

• U prolazu, 10 postova
5 hours ago, Motorcyclist said:

U strahu su velike oci.

Vecina tog suskanja je uglavnom od manjih zivotinjica. 

Jednom mi je kornjaca sledila krv u zilama. Jedno sat vremena isprekidanog suskanja dok nisam provalio. Culo se kao da me neko uhodi.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 3

• Drug član, 1392 postova
  • Motocikl: SMC 300

Jeste da vuk nece nikad napasti coveka. Ali kad je copor veliki, a covek nocu sam, na pogresnom mestu, pitanje dal bi se razigrali vuci. Kacio sam negde snimak copora vukova sa Taora. Najmanje 12 komada.

Itekako se desava i desavalo da vukovi napadnu coveka. Svesni su da su jaci u coporu, i samo je pitanje dal hoce il nece. To sto covek nocu ne luta, tamo gde luta copor , cini statistiku povoljnom po coveka.

Cak i kad je sam vuk , nece se skloniti coveku, recimo sa prtine u snegu.

Moj otac kad je radio kao ucitelj i stanovao dve godine u grmeckoj skoli, nasretao se vukova. On je doziveo da mu se vuk nije hteo ukloniti sa prtine, iako je bio samotnjak, a otac je imao i baterijsku lampu. Pametniji popusta, pa ga je otac zaobisao kroz dubok sneg, a vuk je otisao prtinom.

Zika je potpuno u pravu. Ukoliko vas nesto plasi i onemogucava odmor, zasto se muciti i nociti na potencijalno rizicnim mestima. Pa sutra treba voziti...

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Solo Rider, 3189 postova
  • Motocikl: Yamaha FJR 1300 A

Мислим да је тема ескалирала .....чекам појаву ванземаљаца, предатор.....и алиан.....претерујемо ли мало .....ајмо мало позитивне, сезона полако треба да крене🍻🍻🍻

• Haha 2

• Drug član, 2953 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Ja mislim da sam prezupcio u vojsci na Manjaci, straza od 2-4 u nekoj vukojevini, a mrakača da se bukvalno ne vidi ama bas nista. Jes ono puska o ramenu al kad si kao slijep, posle toga mi je poprilicno postalo svejedno jer da sam trebao najebati tu bi bilo idealno

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1
  • Haha 2

pre 23 minuta, BaneVuk58 je napisao:

Мислим да је тема ескалирала .....чекам појаву ванземаљаца, предатор.....и алиан.....претерујемо ли мало .....ајмо мало позитивне, сезона полако треба да крене🍻🍻🍻

Ma kud i postavih temu, odustao sam vec na prvoj stranici od samostalnog Kampovanja.. 😑..

• Sviđa mi se 2
  • Haha 9

pre 4 minuta, Gajo Sevojno je napisao:

Ma kud i postavih temu, odustao sam vec na prvoj stranici od samostalnog Kampovanja.. 😑..

Идемо заједно па како буде 😂😂😂

• Haha 3
  • Podržavam 1

• Drug član, 1008 postova
3 hours ago, Otih said:

Jednom mi je kornjaca sledila krv u zilama. Jedno sat vremena isprekidanog suskanja dok nisam provalio. Culo se kao da me neko uhodi.

Čuj kornjača te uhodi sat vremena...

• Haha 2

• Drug član, 799 postova
  • Motocikl: MT-09 Tracer

Ako nađeš ortaka za kampovanje onda nema brige.... :rolleyes:

Promenio član ZoraNS
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 3034 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija
3 hours ago, Otih said:

To jurca... To divlje, otima se... :D :D:D 

• Sviđa mi se 1
  • Haha 3
  • Podržavam 1

• Drug član, 1713 postova
Pre 3 sati, BaneVuk58 je napisao:

E pa ja sam licno imao 3 susreta sa ne objasnjivim ovozenaljskim pojavama, od toga 2 sam a jednom je bila i supruga samnom, tako da ne bih bas sve varijante odbacio. Ja sam to (mi smo) kao objasnili to nekim prirodnim fenomenom da ne ispadne da nismo bas pri cistoj svesti i znamo da su to bapske price a odrasli smo ljudi, ali opet znamo sta smo videli...

• Haha 1
  • Podržavam 2

pre 8 minuta, Biker Q je napisao:

E pa ja sam licno imao 3 susreta sa ne objasnjivim ovozenaljskim pojavama, od toga 2 sam a jednom je bila i supruga samnom, tako da ne bih bas sve varijante odbacio. Ja sam to (mi smo) kao objasnili to nekim prirodnim fenomenom da ne ispadne da nismo bas pri cistoj svesti i znamo da su to bapske price a odrasli smo ljudi, ali opet znamo sta smo videli...

:Mina:  Čekam nastavak 😬

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja