Jump to content

Moto Zajednica

Kymco Skytown 125 cc

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 164 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650

Као неко ко вози Сим 125 могу ти рећи из прве руке какав је то скутер.

Има доста снаге и лепо се вози, по граду је одличан и нема потребе за јачим. А пази сад овако, ако бих поново узимао одлучио бих се за 200 из неколико разлога.

Све што недостаје на 125 добијаш на 200 а то није мало ако мене питаш.

-200 има АБС а 125 ЦБС (одлично ради свој посао) али гласам за АБС.

-200 има кофер, наравно и носач истог.

-таман толико више снаге да можеш да одрадиш и међуградске туре. Не кажем да не можеш са 125 али је много лакше са 200.

-не тако велика разлика у потрошњи

....

Главни разлог је у снази, кофер се може уградити на сваки али снага баш и не. 

Мишљења су различита али углавном ко вози 125 рећи ће да је 200 таман. Ко вози 200 рећи ће  да је 300 таман и тако даље.

Promenio član Наш
  • Sviđa mi se 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3785 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Moj skuter ima ABS, i prvi mi je skuter koji to poseduje, i ja mu nisam video baš neku neophodnost. Jednom sam ga aktivirao, da pamtim, za 3,5 godine. Naučio sam valjda da kočim na ranijim modelima koji to nemaju. Može da pomogne, pretpostavljam, u nekim slučajevima, OK, stoji sa strane, leba ne traži, dobro ga je imati, ali pogotovo manji skuteri, mislim da mogu da prođu i bez toga, lagano.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 999 postova
  • Motocikl: NEMAM
Као неко ко вози Сим 125 могу ти рећи из прве руке какав је то скутер.
Има доста снаге и лепо се вози, по граду је одличан и нема потребе за јачим. А пази сад овако, ако бих поново узимао одлучио бих се за 200 из неколико разлога.
Све што недостаје на 125 добијаш на 200 а то није мало ако мене питаш.
-200 има АБС а 125 ЦБС (одлично ради свој посао) али гласам за АБС.
-200 има кофер, наравно и носач истог.
-таман толико више снаге да можеш да одрадиш и међуградске туре. Не кажем да не можеш са 125 али је много лакше са 200.
-не тако велика разлика у потрошњи
....

Главни разлог је у снази, кофер се може уградити на сваки али снага баш и не. 
Мишљења су различита али углавном ко вози 125 рећи ће да је 200 таман. Ко вози 200 рећи ће  да је 300 таман и тако даље.
U odnosu na period kad si ti kupio svoj ST, sada je došlo do malih izmena. Sada ST125 ima ABS i vodeno hlađenje a ST200 je ostao kakav je i bio.

Glavne razlike su što je 200 lakši par kg, punu snagu i max obrtni ima na nekih 500rpm niže nego 125 i zbog toga je malo agilniji.

Po rečima klijenata ST200 troši oko 3.5l, manje više zavisi od vožnje. Meni 125 u gradu 2.9 - 3.1, zavisi. Neko prijavljuje 2.5, zavisi kako ko i gde vozi.
  • Sviđa mi se 2

• Drug član, 1632 postova
  • Motocikl: V-STROM
Pre 10 sati, slobasuper9 je napisao:

Po rečima klijenata ST200 troši oko 3.5l, manje više zavisi od vožnje...

Pre 20 sati, boza_kg je napisao:

Moj skuter nosi oznaku 300, ima 276cc Euro5, i po gradu troši oko 3l....

Onda bolje kupiti 300, bolje ide, a manje troši...

• Integrisan, 9337 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Zlatna sredina. Jedino hebe rega jednom godisnje jer upada u drugu kategoriju.

• Sviđa mi se 1

Ako je potrošnja jedino merilo, da. Mada, nisu svi modeli iz 300 klase isti. Ovaj moj je štedljiv, tek kad ga vozim preko 110 popije oko 3,5l.

Ali je skuplji prilikom kupovine, skuplji su servisi, u garanciji pogotovo, skuplji su potrošni i rezervni delovi i tako to.

Ja sam imao 50, 200, i 3x 300cc modele. Meni je ta 300 klasa prava mera, jer mi je jedini dvotočkaš. 80-ak posto grad, a ostalo, može fino da posluži i za izlete, i gde god. Ali, što reče kolega, nekom drugom će biti i to malo, mnogi su brzo izgustirali i tu klasu. Svako mora sebi da pronađe svoju merku.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1632 postova
  • Motocikl: V-STROM
pre 37 minuta, Satelis je napisao:

Zlatna sredina. Jedino hebe rega jednom godisnje jer upada u drugu kategoriju.

Ovo moje je bilo više u šaljivom tonu jer nema trika da su te potrošnje koje se ovde prijavljuju realne.

Ja se odjavljujem iz dalje diskusije...

Ne znam na koga misliš, ali evo i šta kažu ostali vlasnici kao mog modela skutera.  Prosek 3,24l. Al biće da i oni izmišljaju.

WWW.SPRITMONITOR.DE

Kymco, Agility 300, Agility 300i R16 ABS

• Drug član, 1202 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Beverly 300 hpe  oko 4.5 - 4.7 litra normalne gradske voznje .

Bmw C400 gt 3.9- 4.2  litra iste takve voznje.

Min -max  po gradu .

• Podržavam 1

Moj nekadašnji Kymco People GTi 300, isto tako je trošio po gradu oko 4,5l. A ovaj Agility 300 (Xtown, Xciting 300..), kao i ovaj SkyTown iz naziva teme, su dvoventilski agregati. Čitao sam, a bogumi i primetio to u praksi, takvi su dosta ekonomičniji na nižim obrtajima, optimizovani su za manje i srednje brzine, tj, taman za grad. Zato gube dah na višim obrtajima i većim brzinama, tj. inferiorni su u odnosu na slične 4-ventilce, koji opet više i troše.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1202 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Ja kad sam ga baš oštro vozio ( 300hpe bev) išao je 5.5 litara na 100km po gradu.

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 129 postova
  • Motocikl: Honda NC750 DCT 2021 Kymco Agility 50 4T 2018
On 1/13/2025 at 4:45 AM, Andrej_Hotstepper said:

Za po gradu po meni je bolje birati modele sa velikim točkovima. 

Za mene je trenutno sym st200 optimum optimuma svih gradskih potreba.

Zašto? 

Velike točkove osetiš prelazeći preko naših divnih puteva. 

Drugo, taj agregat je 169cc vazdušno hlađenje (ovo ne treba da te brine), i taman je toliko jači od 125cc da može uzbrdo da te vuče. 

Nemoj sa gledaš konjske snage. Reč je o obrtnom momentu koji taj agregat ima kroz sve obrtaje i to se i te kako oseti u odnosu na 125cc.

I motor nije brži od 125cc jer oba imaju varijator (menjač) koji su sličnih odnosa, ali i te kako se razlikuju kako "vuku". 

E sad, razlika u održavnju ne postoji, potrošnja je verovatno oko 0.5L veća ali i to ne verujem jer jako zavisi od stila vožnje, ali opet prednost je što uzbrdo se ne muči kao 125cc (ovo mi u NSu nemamo kao problem dok ne krenemo u Srem 😉

Naravno, idi i probaj više skutera, sedi, probaj da staviš noge, kako se sedi.. I sve što te zanima pitaj, tu smo 👍

SYM se prodaje u Eurosumaru, kolega bajker sa ovog foruma je tamo prodavac, on ima živaca i razumevanja i sve će ti pomoći @slobasuper9

Ja se slazem sa Andrejem, pogledaj imas na YT-u kanal Ride With Alex, covek radi u SYM prodaji u Bukurestu, presao je 40000KM sa SYM ST200 ako ne i vise. Vozio duze ture, preko 1500km sa njim bez problema. Zadnje sto sam video ide na nekli Canonball, voznja u USA, coast  to coast, salje taj SYM ST200 kontejnerom tamo za tu voznju a ima takodje i BMW GS. Veliki 16'' tockovi, ravan pod, 12 konja i veci obrtni moment od regularnog 125. Tezina mu je ista kao Skytown ali Skytown tockovi 14' i 13 pozadi, veci tockovi za grad definitivno bolje.

U Španiji recimo, prodaju SkyTown 125, model sa ABS-om, jeftinije nego ovaj kod nas što je bez. Al, đe je Evropa a đe smo mi...

kymco-sky-town-125-abs-gris-shark-1.webp

TRAFACH.COM

Discover KYMCO SKY TOWN 125 ABS at Trafach concessionaries. ✅ Tailor-made financing. Make an appointment now.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 61 postova

Ja zbog Alexa planiram da uzmem Sym 169 ccm vazdušara. Čovek sa njim izvezao Transalpinu,Transfagarašan,turu do Milana,Tursku,Grčku... Skuter jeste vazdušar ali je bez ikakvih problema vozio Grčku i Tursku na preko 40°C... I kao što neko napisa gore,a i Alex je to pomenuo,uzbrdo dolazi do izražaja tih 169 kubika u odnosu na 125. Za grad i samo grad 125,za lagane izlete ja bih lično 169....

Послато са 23124RA7EO помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1

Pa baš ako mene konkretno pitaš - dobar je NMax, rado bih ga vozio. Ali je skuplji. Dok dodaš vizir i kofer, već je to blizu 1.500€ više u odnosu na Kymco. A opet je to samo 125-ica. Pre bih verovatno birao Kymco ili SYM, vršiće posao isto tako dobro.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 6 postova

@Django00 Nisam još, bio sam jutros u Motorlandu (AK Kompresor) da pogledam skuter i pitam za finansiranje. U Kymco Shopu (Veternik) su mi rekli da je cena 3050 a ovde u AK Kompresoru kao kod nas je 2950 ali je kredit sa kamatom 5.6% i ako dam 50% učešće a ostatak na rate 2 godine bude ista cena maltene. Nije mi palo na pamet da pitam jel bi moglo i manje od 2950 ukoliko se plati u celosti.

Mada malo me brine što su ovi iz Kompresora tek počeli da prodaju Kymco, prodavac sa kojim sam pričao nije još ni jedan prodao a delovao mi je i slabo informisan. Kaže da je prvi servis posle 1000km a posle se radi na svakih 5000km a na sajtu Kymco Shop pise na 2000.. Malo sam zbunjen ali videcu u ponedeljak da pozovem i ove iz NSa i Kompresor pa da pitam i za cenu opet i za neke detalje pa cu da odlučim.

A skuter mi se veoma dopao, bas dobro izgleda, imaju neki kao mat crni i sivi metalik i ovaj sivi mi baš deluje vrh. Idu kofer i vizir uz skuter.

IMG_20250125_135652.jpg

IMG_20250125_135646.jpg

• Sviđa mi se 1

@pera1993 Ovde recimo imaš korisničko uputstvo sa SkyTown. Po fabričkoj preporuci, ulje se menja na 2.000km. Tačnije, prva zamena ide na 300 km, sledeća na 1.000, pa svaka sledeća na 2.000.

image.png.e81344ededaf42a4c37ad7ef04ee208b.png

Objasnio je već Dare, to je iz razloga što ide mala količina ulja u model, a nema pravi filter, nego samo sito. I drugi proizvođači imaju slične modele, Honda PCX recimo je isto takva, a njoj se kao menja ulje tek na 6.000, po tabeli. Nekim sličnim SYM modelima ide zamena na 3.000 ili 4.000...

Zašto modelima nekima ide pre a drugim kasnije, za slične tehnologije, to je već pitanje za drugu raspravu, ali mislim da bi valjalo ispoštovati fabričke preporuke koje je Kymco naveo za SkyTown model.

To ni ne mora ni da bude u zvaničnom servisu. Često dileri ni ne znaju šta prodaju, falabogu. Ako ti daju servisnu knjižicu sa navedenim intervalima na 5.000, briga te. Možeš ići na svaki drugi servis kod njih, da ti lupe pečat zbog garancije, a ulje u međuvremenu zameniš sam.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 205 postova
  • Motocikl: SYM CRUiSYM α 300

Meni na cruisym 300 je prosek sa 7987km na satu 3.4l/100km. Praceno iz app. 99% voznje po bgd, uglavnom na relaciji kuca (nbgd) - posao (centar) i ponesto po gradu kad zavrsavam. Van grada sam svega 3x otisao za ove 3g. Deca, fax itd, vikend uvek zauzet

• U prolazu, 6 postova

@boza_kg Hvala za link! Pa da, ima smisla al eto šta ti pričam, ne deluje mi kao da prodavac barata sa pravim informacijama, verovatno i nije u pravu. Znači oni moraju pri kupovini da mi daju kao spisak redovnih servisa u toku garantnog roka?

Uz svaki novi skuter bi trebao da dobiješ korisničko uputstvo, koje bi trebalo biti prevedeno na srpski, ali često nije, i servisnu knjižicu.

U servisnoj knjižici su definisane tvoje obaveze i dinamika radova, koje moraš da vršiš u ovlašćenom servisu, da bi garancija bila ispoštovana. Postoji dodatno i elektronska servisna knjižica, kod bolje opremljenih zastupnika.

Svaka intervencija se piše u knjižicu, sa datumom i na kojoj kilometraži, i overava se pečatom servisa. Ono što piše u servisnoj knjižici je validno, bez obzira da li su druge vrednosti navedene u korisničkom uputstvu. Odnosno, ovlašćeni servis ima pravo da smanji (češći slučaj) ili poveća (vrlo retko) intervale u odnosu na preporuke fabrike.

E sad, kod nas ti je falabogu luda kuća :) Neki dileri i servisi prodaju razne modele x različitih proizvođača, pa i ne isprate baš sve kako treba. A pogotovo prodavci, ne barataju baš pravim informacijama (!?). Ili daju neadekvatne knjižice. Meni su tako dali u Kymcu knjižicu sa intervalima zamene ulja na po 5.000, a treba da ide na 3.000, jer nisu odštampali prave.

Nije tako redak slučaj ni da u servisu urade nešto pogrešno, i\ili naprave štetu, jer tu rade neki priučeni klinci, al da ne mračimo sad.

I tako. Pa srećno :)

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

• U prolazu, 6 postova

@boza_kg Hvala na informacijama Božo 😊. Danas sam se čuo sa prodavcem, rekao mi je ovaj put da se prvi servis radi na 1000km pa na svakih 3000km.

@Django00 pitao sam opet za uslove, tj da li može nešto povoljnije ukoliko se plati u celosti - ne može, cena je 2950e i to je to. Sad čekam da mi pošalje "profakturu" na osnovu koje treba da uplatim 50.000 din kao avans a onda će banka da me kontaktira oko kredita (plaćam 1500e u kešu, minus ovih 50.000, a ostatak od 1450e na kredit 2 godine).

Deluje mi da će trebati minimum nedelju dana da se sve završi. Javljam se kada i ako se sve završi kako treba, pa da se pohvalim 😂 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja