Jump to content

Moto Zajednica

BMW F900GS i F900GSA

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 363 postova
  • Motocikl: R1250 GSA
pre 17 minuta, Džim Džarmuš je napisao:

Pitam se zašto😝

Bez ikakve dodatne opreme (crash bar, nosači, ...)

Go motor 246 kg (sa punim rezervoarom)

Ozbiljna prasica

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 40 postova
  • Motocikl: Moto Morini X cape 650 // BMW F900 GS Adventure

Evo da i ja kažem par reči, od Jula 25' sam vlasnik F900 GSA i nakon 15k km i jedne duge ture do Portugala utisci su se slegli i generalno sam vrlo zadovoljan. 

20250827_181046(1).thumb.jpg.846640245c78f421a791faeb73db5e89.jpg

Dakle, agregat je zaista dobar snage zaista dovoljno nisam osetio da mi fali gasa niti imao onaj osećaj "da mi je još konja" (autoput do 150 / magistala do 100) ugrubo stil vožnje. U svakom scenariju lepo vuče sa teretom i bez njega dobro i linearno ubrzanje. Zamerka na agregat definitivno greje i svaka vožnja po gradu završi sa opekotinom na deklu. (Poručio sam neke protektore dekle, kvačila i pumpe od Wunderlich-a pa bi to trebalo da smanji momenat peckanja no toplota će svakako biti tu) Naravno u moto pantalonama tog problema nema.

Menjač i QuickShifter perfektan u oba smera, zaista samo pohvala na tu temu i vrlo korisna stvar često po magistrali vozim samo na QS i to fercera vrhunski. Kočioni sistem takođe vrhunski ABS Pro za sve pohvale, modovi vožnje su dobri i oseti se razlika izmedju njih i definitivno rade svoj posao. Generalno premium motor ipak ima to GS i opravdava ga. 

E sad obzirom da je ovo beba GS po zapremini agregata no po izgledu beba je jako napredna i "golema" rame uz rame sa R1250 i R 1300 GSA (R1300 1.010mm, R1250 980mm širok dok je F900 GSA 939mm). Beba je ozbiljan GS ali i ozbiljno mesta zauzima.. meni je ovo jedini motor i vozim ga svaki dan što grad, što putovanja i navikao sam se po gradu je čigrica kad se navikneš na gabarit može se to lepo provući u mestu se oseti težina no čim krene ptetvara se u pero i vrlo je upravljim i lagan baš kao i velika braća.

20250901_151623.thumb.jpg.7f0781c12bd9d92821abd5191f337986.jpg

Dodao bih i da mi je prosečna potrošnja 5.6l/100 nakon 15k km i na putu kad sve saberem dodjem na računicu da 1000km pređem za 100€ +- 15€ zavisi od cene goriva. (Može se ovo i svući na 5l ako se malo povede račun)

Pohvalio bi M lanac jer nije mrdnuo za 15k i nisam imao potrebe da ga dotežem, što se tiče održavanja ja to na 1000km očistim klinerom i podmažem ne natapam ga ali kad završim vožnju za taj dan sredim i pustim da prenoći tako da mi ne baca ulje i za sad izgleda perfektno. 

Gume.. pa šta znam, nisam oduševljen Bridgestone Battlax Adventure nešto mi se sporo greju i i po mokrom znaju da kliznu no kad se zagreju fino drže i evo posle 15k su u korektnom stanju ali ovu sezonu sam odlučio da probam Dunlop Trailmax Meridian jer sam dobio preporuke da su dobre pa da vidimo.

20251015_150745.thumb.jpg.5409228aab9687163e36592e729bb400.jpg

Sve u svemu jedan dobar adv motor koji je sposoban da izgura sve zahteve i zaista ispunio je sva moja očekivanja. 

Promenio član Mijatovicc
  • Sviđa mi se 4

• Drug član, 1936 postova
  • Motocikl: BMW F900 GS⬜🟦🟥

Razmotri i Conti Trail Atack3 ,danlop je vise za auto put teže se "zaravni"guma i služi za natovarene motore koji gaze dosta auto puta.Conti TA3 je "telepatska" guma ,po krivinama bolje drzi, ali se brze i trosi .

Motor ti je prelep u toj kolor šemi .

Širina motora utiče na hlađenje tog dela gde su ti noge ..moj GS je uži  i nema zavetrinu pa je tu ventilacija konsantna a i malo su enduro  nogostupi duži pa su mi noge udaljenije od motora.Grejanje mi je zaista u granicama normale po gradu (doduse ja sam non stop u moto farmerkama) ,ne znam sta si ranije vozio?

Promenio član Džim Džarmuš
  • Podržavam 1

• U prolazu, 40 postova
  • Motocikl: Moto Morini X cape 650 // BMW F900 GS Adventure

Baciću pogled na Conti, e pre ovoga sam imao Moto Morinija X Cape 650

Da da, ta širina baš štiti kolena i vetar se skoro i ne oseća ali zato ima više toplote no šta je tu je nije nešto zbog čega bi odustao od kupovine.

• Sviđa mi se 1

Ažurirali  su mi softwer na servisu :

IMG_0239.thumb.jpeg.84f051eb5f039eb4eb54a8766d46c6a4.jpeg

Here are the main differences and improvements introduced in the 024_011_030 update:

1. Automatic Dynamic Suspension Linking

One of the biggest quality-of-life and safety improvements is how the bike handles riding modes. Now, when you select the Dynamic engine mapping, the motorcycle automatically switches the electronic suspension (ESA) to Dynamic mode as well. In previous versions, riders had to make two separate selections to match the engine map with the suspension stiffness.

2. Improved Quickshifter (Shift Assistant Pro)

Many riders report a significant improvement in the quickshifter's behavior. The upshifts and downshifts feel much smoother and less clunky, making it feel like an entirely recalibrated system.

3. Refined Throttle Response

The throttle response, particularly in Dynamic mode, has been smoothed out. It is slightly less aggressive, which translates to better low- and mid-range RPM performance and a sweeter, more manageable power delivery at those engine speeds.

4. Rear Brake ABS Fix

BMW included an update for the ABS control unit specifically targeting the rear brake. This was a measure designed to fix the "soft rear brake pressure point" issue that some riders experienced on earlier software versions, bringing back a firmer feel to the pedal.

5. Better Connectivity Stability

Updates to this firmware version also address minor TFT glitches, such as smartphones or headsets randomly disconnecting from the bike's Bluetooth system.

pre 9 minuta, nuk je napisao:

Ma jasno nego pitam šta se promoviše pre nego što lajkujem :)

Rošahov test-imaš 100% poklapanje za vlasnika GS a 🌈

pre 19 minuta, živke je napisao:

AI.

Nije ,nije ,iz bmw marketing kampanje koja se vrti, slika..

• U prolazu, 87 postova
  • Motocikl: F900GS
11 hours ago, nuk said:

I meni su sumnjivi ovi uzajamni pogledi sa slike 😆. Bar da imaju saputnice ovako ne znam sta da mislim...

• Drug član, 674 postova
  • Motocikl: Nmax 155
Pre 11 sati, nuk je napisao:

To ćete i vi sa čajnezima isto da radite, al samo sutra. Ipak su to isti motocikli u šraf sa bmw.

• Haha 2

Pa bolje da mi teramo u Voge ,jeftinije nam?🤣

Ne znam šta je ovde novina ovo smo sve znali i ranije .

1.BMW dizajnirao i dao Loncinu inženjerski gotov agregat ,tehnologiju uz kontrolu kvaliteta Nemačku.

2.Unutra sve  Japanski i EU delovi

3.Ceo motor F 900  sklopljen u Berlinu agregat stize iz Loncina ,po inženjesrkom projektu i kontroli kvaliteta po Nemačkim standardima.

4.Postoje neke razlike između agregata kako vizuelne tako i mehaničke..

Ostatak motora i elektronike u višem kvalitetu,tehnologiji  i konstrukciski različit.

Evo vam svuda po svetu pa i ovde na forumu primeri ,agregat koji je navodno isti u Voge sr4max i c400 bmw ...Na voge troši ulje ko blesav,greske u ABS  i ESP masovne,magnet kaput..

Nije ista kontrola kvaliteta izrade i materijala za BMW i Voge i to je sva razlika

• Zainteresovan, 706 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X

Ja stvarno ne znam da li neko stvarno veruje da je Voge isto što i BMW za duplo manje para ali je zanimljivo kako nađeš potrebu da naglasiš to svaki put kao da je direktan napad na tebe lično. Ovde niko nije pomenuo ikakvu novinu a jeste novina ovaj kanal koji ima pregršt ovakvih klipova gde čovek snima motore koje otvara, od toga dosta kineskih aktuelnih koje baš nismo imali prilike da vidimo do sad. Ovaj BMW- Loncin konkretno sa snimka nije nepoznanica ali isti koji se ugrađuje u Voge jeste bio do sad. 

Za sve ostalo što si napisao je realno nagađanje, sigurno je da nije isto, nema smisla niti logike da bude isto, ne treba da bude isto, ali kakve su razlike tačno ti i ja sigurno ne znamo, niti treba da znamo.

Evo ja lično, sutra bih uzeo F800 da mogu da priuštim a ne mogu, Voge 900 ne bih, pre bih birao jednog drugof Kineza :)

Promenio član nuk

pre 21 minuta, nuk je napisao:

direktan napad na tebe lič

Radi se o generalizovanju i populizmu za niske strasti ,konkretno za stvar koju posedujem ja,pa želim da prokomentarisem ako smem ,jer poznajem svoj model i čitao sam o svemu navedenom.

Kako si i sam rekao nije ista stvar .A što to tebi smeta kad ja kažem isto?Da li imaš neki problem sa mojim avatarom ili animozitet prema mom pisanju možda?Ja nikog nisam unižavao ili bio nepristojan!

Činjenice koje sam napisao sam video u papirima od mog motora tj.da je proizveden u Berlinu.

Problem koji ima voge agregat na (sr4 vs c400 )a spomenuo sam ga imas u podforumu maxi skuter a i svuda po fb grupama ,forumima.

Pogledaj video gore videces za Japanske delove.Pogledaj samo dekle na dva modela nisu iste.

Vešanje i elektronika dva sveta ,slobodno istraži.

Sta je tacno relativno i izmisljeno ili iz nagađanja?

• Zainteresovan, 706 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X

Nije samo za tvoj model, pišeš isto u raznim temama kineskih motocikala, samo sam primetio, nebitno stvarno zaustavljamo se ovde da ne ispadne lično sa moje strane jer nije, više je fenomen jer ne radiš samo ti ovo, na mnogo mesta se provlači isto a to znači samo jedno, Kinezi postaju ozbiljna konkurencija, videli smo ti već sa tehnikom u više navrata, sad je na redu auto moto industrija.

Da li je to dobro ili loše svako može da gleda iz svog ugla, moj je da konkurencija može samo dobro da donese. 

Što se konkretnog slučaja tiče, da budem jasan, pošto smo identičnog mišljenja, neumesno je pričati da BMW neki kineski proizvođač može da parira trenutno ili ikada, mislim da im to nije ni cilj, nisu glupi i znaju šta rade. BMW realno nema konkurenciju generalno u tome što radi.

Izvinjavam se još jednom ako sam napisao nešto uvredljivo, nije mi to bio cilk stvarno 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja