Jump to content

Moto Zajednica

Honda NC 750x 2025

Recommended Posts

• Drug član, 3678 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Huh, sve se trudim da ne zagagađujem temu, al moram još samo ovo kratko, zbog Alekre :), pa se izvinjavam.

Vidi se na grafikonu ispod kako se kretala Euro inflacija. Najveći udar je bio u vreme korone, kad su štampali pare i delili helihopter mani, i kad je počeo rat u Ukrajini. Tada plate nisu mogle da prate poskupljenja, ali pre i posle jesu. To su uopštene činjenice, a ostalo su pojedinačni slučajevi i lična percepcija.

image.png.d0a3a856a7021ca6fad894b42e254c85.png

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 7359 postova
  • Motocikl: TDM 900

Božo ne znam jel mislimo na iste stvari... Prvi efekt inflacije je smanjivanje kupovne moći. Naravno da najbogatijima ne igra ulogu ali za običnu raju ima.

Pa seti se da je junetina bila 500 dinara, sada 1100-1200, oslić je sa nekih 300 dinara otišao skoro duplo. 2019 je benzin bio 150 dinara. Cene nekretnine skoro pa X2. Jel plate otišle gore za 50%? No nbt da ne spamujemo temu. 

• U prolazu, 40 postova

Sva ova poboljšanja koja ste naveli stvarno u mnogome olakšavaju vožnju imao sam cb 500x kojije veoma sličan nc-u približno su isti i pojačini za početnike idealni motori.Samo ako mislite auto putem znajte da će  faliti malo brzine a i snage .Za magistralu je superiška samo ako ste u društvu jačih motora leva ruka i leva noga neće mirovati.A ako želite da ih jeftinije opremite koferima i rol barovima capa je idealan izbor.Puno kilometara i sretna vožnja stariji kolega.

• Hvala 1

• Svrati ponekad, 296 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 650, Honda NC 750X

Koliko ja vidim jedino bitno poboljšanje su dva kočiona diska na prednjem točku. Motor, šasija i ogibljenje je isto. Malo boje na TFT i konekcija sa telefonom su ok, ali i dalje nema merenja spoljne temperature i temperature rashladne tečnosti. Sve ostalo je after market šminka.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 89 postova
  • Motocikl: TBD
Pre 15 sati, Rider000 je napisao:

Pa da. Secam se kad sam uzeo novu cb500x, na nekoj od faktura je stojala cifra oko 4000eur. 

Najverovatnije carinska isprava koja se predaje za registraciju

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: Honda CB 650 f. 2015, Honda NC 750x DTC 2019, Honda CB 500X 2023, Honda NC 750x 2025

Poredjenja radi CB 500x  2023 godiste sam platio 7670 eura novog prosle godine u martu.

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: Honda CB 650 f. 2015, Honda NC 750x DTC 2019, Honda CB 500X 2023, Honda NC 750x 2025

Krenulo se sa dodatnom opremom.

Danas preuzeo Givi kofer 52l, sa nosacem, naslonom i mrežicom te 2 kljuca. Placen 240 eura (nov bez dodataka 309).

Screenshot_20241207_172553_Gallery.jpg

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 39 postova
pre 18 minuta, Gile je napisao:

Na koju foru si uzeo kofer ispod cene?

Na oglasima, tip kupio, ne pase mu ja ponudio cijenu i eto.

• Sviđa mi se 3

• BJB Maxi scooter club, 1660 postova
  • Motocikl: Sanja o NT1100 :)

Vidim ja da ce nova NC da bude boom sto se tice prodaje. Vec je predmet i interesovanja i kupovine. Ja gledam da resavam puno A,ako ne... Bice redukovana NC opet. :stabre: 

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 63 postova
  • Motocikl: Honda NX 500
On 7. 12. 2024. at 10:32, motoze je napisao:

Poredjenja radi CB 500x  2023 godiste sam platio 7670 eura novog prosle godine u martu.

CB 500X 2024, odnosno sada preimenovan u NX500, u septembru ove godine platio sam 7.950 evra

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 846 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Cb500x je u srbiji 2023. kostao 7500eur.

• Svrati ponekad, 392 postova
  • Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V)

Da, s tim da znate da daju nize cene u Januaru ako se rezervise ranije, moze se izvuci nize oko 5% -  Zavisno da li bg/ns. 2023. u Stojanovu sam CB500X  platio 7200, Transalp je bio 10.700.

• Sviđa mi se 3

• U prolazu, 39 postova

To je kad ima konkurencije, kod nas jedan diler i on diktira cijene.

• U prolazu, 30 postova
On 6. 12. 2024. at 8:45, Rider000 je napisao:

Pa da. Secam se kad sam uzeo novu cb500x, na nekoj od faktura je stojala cifra oko 4000eur. 

Jeste na fakturi od Honde prema generalnom uvozniku, ali moramo znati da citamo i ostale papire da bih pricali o ceni.

Prethodni model generalnog uvoznika kosta 7230e, prodavan je po 8700 sad na akciji. Sto znaci da je tu zarada i troskovi generalnog uvoznika i u mom slucaju distributera 1470e (da podele, generalni verovatno uzme vise a distributer manje, naravno).

Kad oduzmes raznorazne troskove, realno i nije to tako ogromna zarada kao sto zelimo da mislimo. Na ulozenih 7230 ostane im da podele po 500-600e  :) 

Da ne bi sad ulazili u razmatranje kako dodjoh do vih brojeva, spoditer sam vise od 25 godina a carinjenjem motornih vozila se bavim zadnjih 20. Zato sam i rekao da moramo znati da citamo papire.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 3678 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

To pretpostavljam zavisi od modela do modela, od politike i proizođača i uvoznika šta i kad guraju i forsiraju... Nije uvek ista kalkulacija.

• U prolazu, 39 postova

Kako se krecu cijene kres barova, centralne nogare za NC-a, bocnih kofera i nosaca? 

• Svrati ponekad, 254 postova
  • Motocikl: Honda NC 750X

Barovi: 150-300eur

Centralna: 90-120eur

Topcase sa platom i nosacima 200-400eur

Pod uslovom da je oproban brend iz EU.

Ja sam svoju hondu opremao zima-ljeto 2022.

• Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja