Jump to content

Moto Zajednica

ZONTES 368 G ADV

Recommended Posts

• Integrisan, 9723 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Moja zapazanja su da se sve(t) menja, dobri hrle ka gorem, gori ka boljem.....valjda došlo takvo vreme, videćemo!

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 117 postova
  • Motocikl: Zontes 350E

Moja druga Zontara evo skoro 20000 km presla ove sezone, predhodni 350E je prošle sezone napravio 22000km po Srbiji, Rumuniji… Ne ide bolje iako ima na papiru vise konja kubika i obrtnog momenta od 350e a mislim da je do aerodinamike.. lošija zastita od vetra, manje mesta za noge itd. Ja sam 180cm i fali mi da ispruzim noge kao na 350E modelu. Ali G ima volan kao kod motora i fuzastere pa je osecaj drugaciji i navikao sam se. Kao i E i G model ( moje misljenje ) nema nikakve blokade elektronske do prvog servisa ( 1000km ) i ne dobija i ne otkljucava se snaga u ovlascenom servisu.. merio sam ubrzanje na 900km predjenih i posle servisa.. osecaj je isti i brojke su bile identicne. Na G se ne oseti ni razlika u S i Eco modu… na 350E je bila minimalna. Nisam rastavljao agregat ali tih 18cc razlike na papiru ne znam da li su promenili nesto ili su produzili hod klipa ili je marketing.. kao i za neka trzista taj 368G ima ime 400G zbog zakona koji zabranjuje voznju po autoputu motorima koji imaju manju zapreminu od 399cc 🤷‍♂️

Potrosnja je od 2,9L do 4,5L .. rezervar je 17,5 L i rekord mi je bio 510km sa jednim rezervarom. Za sada mi je samo lamela zvono vrisnulo, imao sam srece pa su imali jednu rezervnu od 350E na stanju, posto je sve isto… pa mi je skuter popravljen za par dana.. čak su mi dali deo po nabvnoj ceni 😉 jer je fabrika odbila garanciju.. Tako da Mića je odigrao korektno koliko je mogao. Lamela je izgorela jer nisam znao da vozim cvt 3km  po offroadu nakon 25 godina iskustva na dva tocka… tako da.. ko ima G neka ne ide bas gde idu Tenere  i Afrike (😂 Ja sam skrenuo na Rudniku u neku šumu i jedva se vratio kući 🥺

Kada su istekle fabricke gume stavio sam Dunlop scoot road lll i sada samo asfalt 😂 

IMG_0942.jpeg

• Sviđa mi se 4
  • Hvala 1

• Ne silazi, 4839 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300
Pre 5 sati, nikmih je napisao:

Za sada mi je samo lamela zvono vrisnulo

A šta ti je konkretno vrisnulo, lamela(e), zvono ili oba?

Mislim, eto samo još jednog primera kako CVT lako može da se spali neadekvatnom upotrebom, za neverne tome, što raspravljasmo onomad...

• U prolazu, 19 postova
  • Motocikl: Zontes 368g adv
pre 38 minuta, boza_kg je napisao:

A šta ti je konkretno vrisnulo, lamela(e), zvono ili oba?

Mislim, eto samo još jednog primera kako CVT lako može da se spali neadekvatnom upotrebom, za neverne tome, što raspravljasmo onomad...

Da, i mene to interesuje jer sa vremena sa vreme sidjem sa puta, doduše ne spaljujem ga , ne idem tamo gde baš ono je heavy. Prosto kapiram da če da prodje ali nije da se lomi. Gledao sam likove koji kao prolaze tamomhde ja jedva i sa MTB idem, ali vrv je to kao aj da se preseravam kako ja mogu. E sada akomje to stvarno bilo nešto ono 3 km sjebanog puta na 12 stepeni a timopterećen, na vlažnoj podlozi, eee onda vrv postoji mogućnost da ti mašina d'umre od napor na penjanje. Ša se tačno desilo iđšta si spalio. Značilo nam svima ovde da saznamo. Napiši ako te ne mrzi . 😜

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja