Jump to content

Moto Zajednica

Kako stavljate kacigu (bajka zvana "Lečić i Conprosta")

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 69 postova
  • Motocikl: Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK

Da li ste skoro videli reklamu sa Branislavom Lečićem za Conprostu? Realno, kad nabaci onu kacigu u sekundi ja se samo mislim - ili je tri broja veća ili on nema uši. Možda previše očekujem ali kad u reklami glumataš motociklistu valjda bar nekoga pitaš ima li smisla to što radiš. Ovako klincima (osim što misle da kad voziš motor imaš i problema sa prostatom - izvinjavam se muškoj populaciji) usadjuju uverenje da je ok kupiti kacigu koju možeš da nabaciš na glavu kao laso. Možda grešim i neko od vas može da mi potvrdi Lečićev talenat i da je pitanje samo tehnike a da veličina (u ovom slučaju kacige) nije bitna.

Molim one koji reklamu nisu videli da istu pogledaju pre komentarisanja.

Da ne bude da novozapočeta tema nema poentu, meni je lično najviše pomogao video na YouTube-u "How To Put On And Take Off A Motorcycle Helmet", puno vežbe a definitivno pomaže i podkapa. Najbolje svilenkasta.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1171 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07

Upravo sam pogledala reklamu. Na isti način nabacujem kacigu, ne odozgo na dole nego baš kao Bane otpozadi ka napred (tako su mi pokazali u moto prodavnici i ostade mi navika). Sa potkapom bude skoro isto brzo, ako me uši ili kosa ne poremete. :takoje: Posle preostaje još jedan poduhvat za bradu, da se fino našteluje vidno polje. :jee:

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Zainteresovan, 421 postova
  • Motocikl: k9

Ma prevelika mu je kaciga, nema sanse onako brzo da je navuce. Ili mu je neka star, razgazena, ali to onda nije dobra kaciga. 

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 435 postova
  • Motocikl: R1150GS

Ja je u zivotu nisam stavio na glavu a da pre toga nisam otvorio vizir.Nemam neki poseban razlog ali mislim da bi umro na mestu da vizir ostane zatvoren 🤣

• Sviđa mi se 4
  • Haha 4
  • Podržavam 6

• Svakom po zasluzi, 12397 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Хммм... Мене ме интересује зашто се толико гледа реклама за Компросту и слично? :hack:

• Haha 8

• U prolazu, 32 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS
12 hours ago, Patriota said:

Ja je u zivotu nisam stavio na glavu a da pre toga nisam otvorio vizir.Nemam neki poseban razlog ali mislim da bi umro na mestu da vizir ostane zatvoren 🤣

I ja isto 😂😂 

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 69 postova
  • Motocikl: Honda Pantheon 150, CFMoto 300NK
Pre 2 sati, Arakis je napisao:

зашто се толико гледа реклама за Компросту

u mom slučaju iskače tokom košarkaških utakmica kada sam i inače naoštrena, još kada motociklistu prikažu kao "pacijenta" dodatni adrenalin se istovari uglavnom na sudije 🤣

• Haha 1

• Drug član, 1623 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Sad da me neko pita kako stavljam kacigu odgovori bi da uzmem i stavim na glavu :lol2:

Sto kazu par kolega, otvorim vizir, uhvatim za kaiseve, navučem odpozadi, jedini problem sto imam su naočare pa nije skini, stavi. 

To je nesto sto predje u naviku tako da se ne obraca paznja, na pocetku sam zaboravljao da zakopcam, zbrzaju me nervozni i jbg, onda stanem pa kopcaj. 

Promenio član RankoBg87

• Drug član, 948 postova
  • Motocikl: Lep
11 hours ago, SlobodanR1 said:

Mislim da će da počnu seminarski da se rade oko svake do sad refleksne radnje. . .

Skola stavljanja kacige na glavu :D

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 796 postova
  • Motocikl: MT-09 Tracer

Možda će nekom da koristi ovaj klip kao što je meni dobro došao (a vidi se i kako se stavlja i skida kaciga)....

D-Ring vezivanje na kacigama je ubedljivo najjače fiksiranje kacige, ali je relativno sporo i gnjavaža u odnosu na brze kopče. Srećom pa sam odmah po kupovini kacige sa D-Ringom video ovaj klip na YT i počeo da primenjujem taj mali trik. Preneo sam ga i nekim kolegama koji su ga sa zadovoljstvom prihvatili....:aha:

• Sviđa mi se 3

• Drug član, 796 postova
  • Motocikl: MT-09 Tracer
pre 14 minuta, RankoBg87 je napisao:

Top, moram posle da probam, navikao sam se na vezivanje al ovo ce biti jos bolje. 

Hvala. 

Trebaće ti cca 2 minuta da uvežbaš, a kad se "primiš" nikada više nećeš izvlačiti kaiš iz Ringa.

Lik je odlično pokazao položaj ruku odnosno palčeva kod skidanja i stavljanja kacige što je najvažnije....

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3004 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Tek sad vidim koliko sam bio pametnica... Ovo sam provalio sa prvom kacigom, mislio sam da svi znaju kako se koristi D ring, čudio sam se da je otvorena tema o tako trivijalnoj radnji. Sad vidim da... bolje da ne lajem, uvrediće se gomila sveta. 

U svemu što radite, gledajte da nađete jednostavniji, lakši put da biste došli do rezultata istig kvaliteta. Mućnite glavama. Odvojte nekoliko minuta da osmislite postupak. Ne mora da radi tako niko na svetu, samo vi, ali ako vrši posao, na konju ste. Analogno pristupite problemu :D :D :D 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• motoras, 2454 postova
  • Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500

I ja imam ceo ritual. 

-stavim rukavice 

-navučem kacigu na glavu

-skinem rukavice 

-zakopčam dd kopču

-stavim rukavice 

-skinem rukavice 

-tražim ključeve 

-stavim rukavice

-palim motor... 

Ovo sa otpuštanjem bez razdvajanja cu pokušati da primenim jer bi tako skratio polazak za bar neki minut... 

• Sviđa mi se 2
  • Haha 5

• Drug član, 1173 postova
  • Motocikl: Uly

Sorry, ja reklamu nmg da nađem al' moram da prokomentarišem: ovo su baš, baš savremena pitanja i problemi, nauke oko tople vode, točka i rupe na saksiji koje su se pojavile kad i socijalne mreže, samosnimanje, samopromocija, pokazivanje i dokazivanje... Ne mislim ništa loše, ne može da škodi, a što bi legenda rekla "što ne škodi, sigurno mož' da pomogne", al' je sve ovo definitivno bolest savremenog doba.

Ne uključivanje razmišljanja i logike već svi idemo lakšim putem - "ću pogledam tutorijal na jutjub". Sledeći je vrvtn klip kako obući jaknu ili čizmu u jednom potezu, ili ne daj Bože tutorijal kako navući gaće na guzicu... 

Opet, ništa loše, sviđa mi se tema, hvala za pitanje, zima je, al' bilo je jače od mene...

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja