admiki 1530 Napisano Septembar 15 (promenjeno) Drug član, 581 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, RankoBg87 je napisao: Paaa malo je toga do poznavanja puta, imam dosta krivina i kod kuce, 20 god svaki dan vozim auto tuda, znam svaki kamen i dzaba, kad je neko ispred skroz drugačije. Svakako ne forsiram voznju, kad ne idete ne ide. Ja i drugar imamo sistem vožnje. On vozi džipa od 350 konja, može šleper da preskoči. On zna šta moj auto može. On ide prvi i meni daje znak žmigavcima. Ja pretičem u sred nepregledne krivine jer mi je on rekao da je čisto. Apsolutno nema umora kao kad ja vozim prvi/sam. Ako on vuče čamac, ja idem prvi. Nekad koristimo i radio stanice za tu svrhu, ja odem par krivina naprijed i čitam situaciju. Praćenje je uvijek lakše. I apsolutno se slažem, kad te ne ide, ne forsiraj. Promenio Septembar 15 član admiki Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2775 Napisano Septembar 15 Drug član, 1663 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan To za znakove je i sad bilo, on preskoci i meni da znak rukom da je cisto ako nista ne radi onda ima nesto ili je prosto pravac da cu ga stici ili odraditi radnju. Kad se vozim sa nekim koji jos manje zna od mene gledam da bas vozim kako njima odgovara. Skoro smo vozili nas troje, nesto smo se zamislio i brze sam isao za takvu krivinu, seoski put al dobar, krivina 90c, prosao sam bez problema, oborio i prosao, pogledao u retrovizor, oboje su otisli siroko, kad smo stali izvinio sam se i rekao moja greska. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 1889 Napisano Septembar 15 (promenjeno) Zainteresovan, 740 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Opušten položaj u sedlu. Akcija celog tela. Sinhronizovana upotreba gasa i zadnje kočnice. To je ples. Tehnika se uči. Tehnika se "zaboravlja." Kada se uvežbaš, toliko da prestaneš biti svestan motocikla ispod sopstvenog dupeta, u svakom trenutku si bar za korak ispred svake situacije. Nije bitno da li motocikl odgovara tebi (jedna velika zabluda). Bitno je da ti odgovaraš motociklu (ako mu smetaš, ako ga sputavaš, ako si mu teret on će te zbaciti). To je samo gomila materijala dovedena u stanje kontrolisanih detonacija. Ti si taj koji motociklu daje život. Tvoje oči mu pokazuju pravac. Tvoj um je taj koji ga vodi. 717.670 Aufrufe · 10.258 Reaktionen | Never ride faster than your... WWW.FACEBOOK.COM Never ride faster than your angels can fly . Harley Davidson People · Original-Audio Nema tu ni metafizike ni fizike. Samo simbioza, kontrolisanih detonacija među nogama i tvoje bistre glave u orahovoj ljusci. Promenio Septembar 15 član feniks 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2775 Napisano Septembar 15 Drug član, 1663 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene se desila jedna dobra stvar a po malo i losa, motor je iz salona dosao sa losim gumama, navukao sam sebi veliki strah sto je u jednu ruku i dobro, pazio sam vise, zalilo se dosta ljudi na te gume al reko aj nije toliko bas strasno jos se i ucim, voznja uvek nekako napeta, borim se sa motorom, 10k sam presao, zamenim gume i bukvalno sutradan sta se desava ja "znam" da vozim, radim osmicu bez problema, mogu vozim jednom rukom, pratim putanju kroz krivine sto pre nikako nije islo, vozim bre drugi motor. Ostao mi malo taj stah, stalno klizao, podrhtavao kroz krivine, nikako nije bilo prijatno tako da sad moram to da izbacim iz glave. Skoro sam bio na poligono i radio osmice, slalom, koliko sam radio jako slalom zakacim fuzasterom asfalt. Takav sam da volim da slusam i ne pravim se pametan, zato hocu da prodjem jos koji kurs da mi bude bolje i voznja ugodnija. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 1591 Napisano Septembar 15 Drug član, 972 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan Jedna stvar, koju sam pre skoro 20 godina naucio upravo ovde na forumu od nekih clanova i koja i dan danas verujem spasava najvise je - vozi kao da si nevidljiv (za klince - ne 300kmh pa da te niko ne vidi ). Bolji savet od toga mislim da ne postoji, pogotovu u slucaju nase saobracajne kulture. Sto se tice voznje u grupi, ja u 90% slucajeva vozim sam, mada sam ovog leta vozio sa drugarom koji je od skoro poceo da vozi motor. Svaki put kad idemo on vodi, a meni ako se jurca ili su krivine koje znam i hocu da "obaram" itd., prodjem, mahnem mu i cekam ga posle negde dalje. On zna da ne treba da obraca paznju na mene u tom slucaju uopste. I to funkcionise mnogo bolje, jer neko ko je manje iskusan cesto se zalepi za onog ispred i krene nesvesno da ga prati, sto moze dovesti do jako losih situacija. 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4179 Napisano Septembar 16 Ne silazi, 6542 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Vižnja u gradu, Beogradu, je kao zec u minskom polju a lovci sa svih strana. Često se pominje poznavanje puta, to je pogreška, zabluda. Niko ne zna šta može biti u nepreglednoj krivini, kvar, sudar, pukla guma, traktor, zaprega, vojna pešečka formacija, prosut teret, beton, šljinak, pesak, prolivena nafta, ulja i ko zna šta sve može biti. Vozi se maksimalnom brzinom tolikom da gde pogled doseže, tu bude zaustavljanje, praktično kraj zaustavnog puta. Kad se vozi u grupi, postoje određena pravila formacije, potrebno je objašnjenje. Pri nekoj zajedničkoj vožnji, nešto što je dobro je da onaj ko naj slabije vozi ide prvi i tako diktira tempo i ako se nešto desi, ovaj, ili ovi iza će ga naći. Kad je taj slab na začelju, on se napinje preko mogućnosti da stigne i tako izlaže riziku nezgode. Davnih dana se vraćala grupa sa skupa negde sa mora i poginuo je poslednji i koji jeste bio najlošiji vozač, već je pao mrak, nije video krivinu i na mestu, na satu je igla ostala na 180kmh, što znači da je pokušao da stigne ove vičnije. Generalno je zajednička vožnja veoma podmukla i opasna, ima niz saveta ali teško da su apsolutno primenljivi, pogotovu kad postoje razlike. Lane je poginuo momak na vraćanju sa skupa iz Trebinja, naišla grupa na R-ovima na grupu GS-ova i tragedija. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2775 Napisano Septembar 16 Drug član, 1663 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Kad vozim sa nekim sve gledam da ne budu u liniji, neko se i plasi da bude uz bankinu pa onda kazem drzi vece rastojanje samo nemoj da mi budes u repu, kad se negde vozimo sa jos dvoje ili jos jedno nekako uvek ja vodim posto znam put i znam kuda se treba ici al znam da losiji treba da ide prvi. Rekoh gore, voznja prosleg vikenda bila super, subota sve top, a nedelja haos, vozio sam kako mi odgovara i pustio sam ga nek ide ispred koliko hoce, prva pauza kad je bila rekoh danas mi ne ide nikako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1842 Napisano Septembar 16 Zainteresovan, 374 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, đunta je napisao: Vižnja u gradu, Beogradu, je kao zec u minskom polju a lovci sa svih strana. Vožnja u Beogradu se sastoji od kratkih intervala vožnje između dva izbegavanja kontakta sa drugim vozilom za čijim upravljačem je osoba koja pojma nema da si tu. Ljudi odlepili od životnih problema i teškoća za volanom automobila koji daje privid mogućnosti da staviš mozak na čiviluk i uključiš auto pilota dok putovanje koristiš za momente razbibrige - buljeći u telefon. Telefon - problem broj 1,pa sve ostalo. 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gruja TS 64 Napisano Septembar 16 U prolazu, 84 postova Lokacija: Beograd, BBrdo Motocikl: '93. VFR750F Prijavi odgovor kao problematičan Apsolutno. Pošto sam (relativno) mator početnik, ali sa jako mnogo iskustva na 4 točka, vrlo dobro znam šta sve može da me snađe u ovoj džungli koju zovu gradom. I zato sam nasporiji. Na velikom, jakom, upadljivo "brzo" crvenom motoru - ja sam najsporiji. Obilaze me sa ovim skuterčićima tamo - vamo, ma mislim se samo napred i neka vas sreća prati! Retko kroz centar sa motorom pređem 50 na sat.... Evo skoro pogibe momak na GSu u Cara Dušana, narkomančina se setila da bi mogla da jede i pravo pred njega. Kažu išao 69 na sat. E baš zbog takvih idiota ja idem sporije. Ludaka drogiranog nećeš izbeći ali sa 50 ćeš ostati živ. Sa 70 već nećeš. A gas ćemo odvrnuti tamo gde nema ko da nas preseče, ne vidi i sl... Žao mi je što ne stigoh ove godine na kurs, i prijavio sam se kod MK Bezbednost ali jbg, na kraju nikako. Čim se sklopim ići ću! Prenosim utiske ovde svakako... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...