Jump to content

Moto Zajednica

Судар камиона и мотора, тешко повређен возач двоточкаша пребачен у болницу: Саобраћајна незгода у Овчарско-кабларској клисури

Recommended Posts

• Drug član, 380 postova

Nema vobling veze sa nesrećom, sigurno nije vozio toliko u klisuri. Motor možda jeste žustar i "nervozan" i treba mu hladna glava  malo više nego nekom drugom. Skupo plaćamo greške i to nikako da shvatimo. 

Ovde država mora da reaguje kroz obaveznu edukaciju škole za bezbednu vožnju. Prosto da postane obavezno za sve  jednom godišnje, biraj termin, odvoji dan i plati, bar deo. Jbg sve se u životu plaća ali ovakve greške su preskupe.

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Astro Puki krsi sva pravila!, 917 postova
  • Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50
1 hour ago, Skittles said:

Ja sam negde čitao da imaju problem sa wobblingom negde na 150-160...

Meni je to drug rekao koji ga je imao.

• Svrati ponekad, 110 postova
  • Motocikl: Yamaha R1

Такође другар пре 6-7 година са истог мотора у Карађорђевој пао и пар месеци био у болници, срећом преживео је.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Ne silazi, 4800 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4
Pre 3 sati, Skittles je napisao:

Ja sam negde čitao da imaju problem sa wobblingom negde na 150-160...

Uopšte nema problem sa voblingom. Vozio sam do sad tri tracera 9, poslednji je bio Tracer 9GT+ vožen pre par nedelja.

Kad se vozi suvozač, dotegne se predopterećenje opruge zadnjeg amortizera i Tracer 9 sluša i sa koferima. Problem sa tim motorom je dok pomisliš uhvatio je 170 - 180 kmh. Opasna mašina, agresivan. Upravljiv je prilično i lako je sa njim opustite se.

• Sviđa mi se 1

• Integrisan, 9285 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD

Tačno u metu Jovan ga pogodi, imao ga je drugar....neverovatan bajk na gasu.

Nas najveći problem je sto ne znamo (a mislimo da znamo) sa brzinom il nismo svesni iste.

Za čas se preračunamo i eto problema.....kobna istina nažalost!

Nema veze sa MT09, skoro sam radio jedan maxi skuter od 500ccm sa nasviranim prenosom. Ljudi moji, za par sekundi moped ide 120km/h.

Nije problem to što ide, problem je, što to treba zaustaviti, pride ima 230kg.

Recept sa sra*e.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 7320 postova
  • Motocikl: TDM 900

Neko vreme mi je Tracer bio u opciji kao sledeći motor dok nisam skontao da to uopšte nije onako kako izgleda na prvu ili bar onako kako sam zamislio. Relativno kratko međuosovinsko rastojanje, pozicija sedenja je za dinamičnu vožnju, prednja viljuška pod malim uglom i huliganski agregat. Meni je ceo motor skoro pa huliganski. Kao kad neko uzme motku i nervira vezano kuče a ono bi da se pokida na lancu. Što kaže Jovan, ceo je živčan. 

Mada sve je to manje više poznato, mnogo ima takvih motora. Nije do motora, do nas je. Taj Tracer ima snage koliko i R ovi sa početka 2000ih a te motore smo do skoro vozili. Lako se čovek preigra. Da kažemo da je relativno dostupan i ne toliko skup motor a i popularan je pa se dešavaju gluposti.

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 107 postova
  • Motocikl: Yamaha FZ1-S Fazer

Možda će nekome zvučati čudno ali ja naprimer mnogo manje divljam sa R motorom od 136ks i 636 kubika nego što sam imao priliku to da radim na MT07 koji jeste slabiji ali nekako je nervozan. Konstantno je raspoložen za gas i kao da je stvoren samo za zavrtanje, takodje brzina se ne oseti toliko. Sa R motorom od 600 kubika imam osećaj da kada ga vozim u normalnom opsegu obrtaja imam jednog mirnog i staloženog konja, nije nervozan, ne traži gasa ali se nekako nisam opustio jer znam da nije igračka. Sa MT07 sam posle 200km mislio da sam ga naučio, a nisam…
Ne znam da li su drugi imali taj osećaj

• U prolazu, 65 postova
  • Motocikl: Honda VFR 1200 DCT Africa 1100 DCT BMW S1000RR M Yamaha Xmax 400 Yamaha Nmax 125

Otisli ste ljudi u krajnost, i napravili od tog mt09/trejsera raketu na kerozin, samo zato sto vi niste nikad nista ozbiljnije vozili. Nema ljutnje, nama smesno izgledaju te price o tom motoru, a vozimo masine koje u drugoj brzini idu koliko on maksimalno... Motor fino ubrzava od semafora do semafora i jeste napravljen za kurcenje i nema bas neke poente, i sama skracenica MT-max ili maximum torq govori o celom tom konceptu, ali svi ti motori na auto putu posle 140-150 su kerov djokica i ozbiljne masine ga prestizu kao da stoji u mestu.

Promenio član 6.5 Creedmoor
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Ne silazi, 6023 postova

Nije ovo tema za mudrovanje ali koliko vidim raj tracer ima 15mm duze medjuosovinsko rastojanje od tog tdm 900 pa ono kao treba i gledati nesto ako vec ne mozes iz iskustva da napises pre nego sto napises. 

Sad ispada da je motor kriv za greske vozaca. Svasta se ovde moze procitati.

Na zalost covek je svoju gresku platio najskuplje i odmah je njegov prijatelj napisao sta se desilo i kako je doslo do greske. Ne znam odakle sad potreba da se pravi mit o motoru ubici

• Sviđa mi se 2

• Ne silazi, 7320 postova
  • Motocikl: TDM 900
41 minutes ago, dvlns said:

Nije ovo tema za mudrovanje ali koliko vidim raj tracer ima 15mm duze medjuosovinsko rastojanje od tog tdm 900 pa ono kao treba i gledati nesto ako vec ne mozes iz iskustva da napises pre nego sto napises. 

Sad ispada da je motor kriv za greske vozaca. Svasta se ovde moze procitati.

Ako možeš napiši post bez omalažavanja. Sad da ja tebi objašnjavam šta sam gledao, gde sam probao i sl. nemam nameru. Taj motor ima takav karakter koji više vuče na sport nego touring iz puno razloga niti sam to okarakterisao kao dobro ili loše. To je stvar ličnih afiniteta ko šta preferira. Činjenica je da su skoro svi motocikli po klasama u mnogome naravili veliki pomak u performansama. Nekad se pričalo uzmi enduro, čopera da ne izgineš na R-u a danas imaš masu motora preko 100 konja koji nisu sportski. Naravno to je digresija na ovaj tragičan događaj, čovek je stradao kako je stradao. Sve na motoru je rulet. Nekad i najmanja greška u pogrešno vreme dovede do najgorih posledica. Bog nek čuva svakog.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

Meni niti trebas niti mozas da objasnis ali ja ne znam za kola, motor, opremu ili bilo sta drugo da nisi izneo u najmanju ruku stav bez ikakvog iskustva sa tim o cemu pises. 

I ovo sad napisano je toliko diskutabilno jer impliciras da motor odnosno tip motora ubija. Gine se i na 50 ccm kada se kockice sloze. 

Valjda tip motora biras spram svojih afiniteta a na svakom tipu motora mozes da preteras i svako je bar jednom preterao samo nije svako platio gresku glavom.

• Sviđa mi se 3
  • Zbunjen 1
  • Podržavam 1

Gost
Pre 7 sati, dvlns je napisao:

ali ja ne znam za kola, motor, opremu ili bilo sta drugo da nisi izneo u najmanju ruku stav bez ikakvog iskustva sa tim o cemu pises. 

Za @Alekre je steta sto ne radi negde u prodajnom sektoru u auto moto industriji, isto kao sto je za @mick steta sto ne radi negde u marketinskom sektoru za kineske proizvodjace motora. 

Obojica bi mnogo vise profitirala u tim poslovima nego ovim sto se trenutno bave. Bez zezanja. 

Izvinjavam se na off-u.

• Drug član, 1115 postova
  • Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25

Nikada ne pisem po ovim temama, jer ovo nije mesto za palamudjenje.
Sramota!

Spokoj dusi pokojniku!

Admini, ako vas jos ima, obrisite ove gluposti.

I vratite onu temu za palamudjenje sto onomad otvorih, bas sa namerom da se piskara tamo, a ne ovde.

• Sviđa mi se 9
  • Podržavam 7

• Drug član, 773 postova
  • Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon.

Ja sam Tracera vozio 2 godine, nikakav problem. Kupio ga David i  poginuo... Samo pamet u glavu.Nema ispravke.

• Tužan 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 26 postova
  • Motocikl: T̶o̶m̶o̶s̶ ̶1̶4̶M̶;̶ ̶I̶z̶h̶ ̶P̶l̶a̶n̶e̶t̶a̶ ̶5̶;̶ ̶S̶u̶z̶u̶k̶i̶ ̶G̶S̶X̶-̶R̶ ̶7̶5̶0̶;̶ Bicikla sa motorom R1200GS 0307
On 25. 6. 2024. at 0:17, Satelis je napisao:

Ovog sam se najviše plašio, ako možeš (imaš snage, volje, želje) javi kakav je ishod.

Po obdukciji je uzrok smrti srce, tj infarkt.

Da li je od tromba od povreda, ili je od oslabljenog srca jer su ga održavali infuzijom i adrenalinom ne bi znao.

Nažalost neće ništa ni promeniti, to je ionako indirektan uzrok

• Hvala 1

• U prolazu, 26 postova
  • Motocikl: T̶o̶m̶o̶s̶ ̶1̶4̶M̶;̶ ̶I̶z̶h̶ ̶P̶l̶a̶n̶e̶t̶a̶ ̶5̶;̶ ̶S̶u̶z̶u̶k̶i̶ ̶G̶S̶X̶-̶R̶ ̶7̶5̶0̶;̶ Bicikla sa motorom R1200GS 0307
On 27. 6. 2024. at 13:07, 6.5 Creedmoor je napisao:

Sto se tice teme, Purke je bio moj dugogodisnji drugar, neka mu je laka crna zemlja. Teska tragedija.

Po motoru vidim da smo se kratko upoznali na ovakvom događaju (nažalost), bio sam parkiran pored tvog VFR-a,

plavo beli BMW

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1860 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm

Tracer definitivno ima problem sa woblingom, inače ga ne bi posle 2,3 godine produžili. 

Problem nije motor kao motor,već što je mnogima  prva stanica u prelasku sa relativno slabijih motora (50-60hp) na jače (100+hp) na sve to dodaj agregat koji je istina živčan i agilan, eto rezultata za katastrofu.. 

Prica da gubi dah na 150 je smešna,  granica gde gubi dah je 190, i kada bi pogledali neka merenja videli bi da do tih 180-190 stize slicnom brzinom kao motori koji ga kasnije šiju. 

Da zaključim,  zbog svega navedenog, friški vozači moraju da mu pridju sa nekom dozom opreza..

Neka pociva u miru kolega! 

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Drug član, 788 postova
  • Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200

Бог душу да му прости, на опрост свих грехова и царство небеско…У суботу код мене у Плани сам сад причао са другом који је возио са њим тада када се то десило…Све ми је до детаља испричао како се десило и од чега је преминуо. Преминио је од последица нечега пре што је доживео, али ова несрећа је само била иницијална каписла, нажалост. Оде млад живот…

• Sviđa mi se 2
  • Tužan 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja