Mugos 200 Napisano Maj 28, 2024 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: SYM Simphony ST 200i Prijavi odgovor kao problematičan Polovinom maja mi je istekao garantni rok za skuter, servis na 9000km zakazan nakon tog datuma. Zamenjeno ulje 1550 dinara i zadnje kočione pločice 2260, servis za ruke bio 4800. To sam mogao i sam zameniti i sada sam u dilemi da li jedan pečat vredi 4800 dinara? Nastaviti u ovlašćenom ili raditi kući??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 7453 Napisano Maj 28, 2024 BJB Maxi Scooter Club, 6252 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan To je dilema koju moraš sam razrešiti. Definitivno ćeš uštedeti para ako imaš znanja i alata sam da radiš održavanje skutera a isto tako ako rešiš nekad da ga prodaš, servisna knjiga od ovlašćenog servisa može da pomogne. Ali i ne mora... Do tebe je... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneVuk58 8828 Napisano Maj 28, 2024 Solo Rider, 3290 postova Lokacija: Sremčica Motocikl: Yamaha FJR 1300 A Prijavi odgovor kao problematičan Valjalo bi imati neku belešku/servisnu knjižicu gde ćeš beležiti servise....ne bitno je da li si sertifikovan da odvrneš šraf za ispust ulja i zamenu filtera 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Limeni67 331 Napisano Maj 28, 2024 Svrati ponekad, 278 postova Lokacija: Mostar, BiH Motocikl: Honda NC 750X Prijavi odgovor kao problematičan Kod zvaničnih servisa me nervira: a) Kada ne vidim ceritifikat znanja/obučenosti majstora/servisera b) Kada mi ne daju da gledam šta/kako rade ( ono: dođite za tri sata tj posljepodne) c) Kada mi ne daju zamjensko vozilo d) Cijena Jedina prednost je pečat u knjižici. Taj pečat se na prostoru exyu obično zove po pravnom nazivu firme. U Mostaru je ovlašteni serviser za BMW moticikle (i auta) Auto centar Tomić - pa je takav i pečat u knjižici. Dobro kod BMW-a ide elektronski ali samo dajem primjer kako može i pečat glupo izgledati u urednoj servisnoj knjižici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5778 Napisano Maj 28, 2024 Ne silazi, 4279 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da nema razloga da plaćaš servis za zamenu ulja i filtera, ako to već umeš sam da odradiš, a istekla garancija. Imaš običan skuter, ne neki skupoceni top shit fensi model koji mnogo košta. I da ga prodaješ, uglavnom nikog nije briga dal je ulje menjano u ovlaščenom servisu, i da li ima pečat u knjižici Šta znači pečat uopšte? Može neko da shebe svašta nešto van redovnog servisa, ko šta tu garantuje. Možeš da slikaš par fotki kako si radio da imaš da pokažeš, ako je već neko zaiteresovan pa to da gleda. Sve se svodi na poverenje, na kraju krajeva. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
wragg 1271 Napisano Maj 28, 2024 Zainteresovan, 563 postova Lokacija: Stuttgart Motocikl: R1200GS Exclusive Prijavi odgovor kao problematičan Ja recimo radim sve sam i ne bih ni na novom motoru dao da mi ista rade, pa makar mi ponistili garanciju. Jednostavno imam losa iskustva sa ovlastenim servisima i ne dam im vise da mi pipnu ni auto ni motor. Sve racune za sve dijelove i potrosni materijal cuvam za buduceg vlasnika, a u papirnatoj servisnoj vodim evidenciju sta je napravljeno. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5778 Napisano Maj 28, 2024 Ne silazi, 4279 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ima naravno situacija kada je potrebno, pa i neophodno ići u ovlašćeni servis, a biće toga sve više kod modernih dvotočkaša, koji su nakrcani elektronikom. Zbog dijagnostičkih uređaja, ili novih softverskih updateova, mapa, ili kad treba da se dijagnostikuje neki nezgodan problem koji zahteva probu i zamenu više delova, nekih rekalibracija senzora... šta ti ja znam šta sve ne. Ali ne mora baš za svaku zamenu ulja ili slične sitnice. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mugos 200 Napisano Maj 28, 2024 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: SYM Simphony ST 200i Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na odgovorima, imam 3000km do sledećeg servisa ali mislim da ću ga sam odraditi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gurtna83 5 Napisano Četvrtak u 07:26 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja imam stroma, 650 2024god, uradio sam prvi servis u ovlašćenom, na 1000 pređenih km, zamenjeno je samo ulje i filter. To sam platio 10.000 din. Serviser me obavezuje da dođem na drugi servis, na 6000 pređenih kiložetara. Na tom servisu je redviđena samo zamena ulja. Stvarno razmišljam da se odreknem garancije i sam radim sve naredne servise. Najveća prepreka mi je što oba ovlašćena servisa ne rade vikendom. Moram da izostajem sa posla, dam nekom 4-5 hiljada dinara, za nešto što mogu da uradim sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11732 Napisano Četvrtak u 07:40 Ne silazi, 2633 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli,gy6 125 Prijavi odgovor kao problematičan Moj slucaj je isti.Razmisljam da batalim garanciju.Zakazao pocetkom nedelje za 26 jun,17 dana u radno vreme.Izlazim sa posla da idem 50 km do servisa.Jos mi napominju da budem tacan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 1520 Napisano Četvrtak u 09:24 BJB Maxi Scooter Club, 643 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Ja upravo ostavio motor u servisu.. došao u BG, u NS se pogubili kad su čuli da nije samo zamena ulja već sam imao i curkanje antifriza pa me uputili kod uvoznika tako da mi baš ulivaju poverenje za dalje. Motor je prost pa nema baš nekih strahova oko većih kvarova, ali je garancija još 3 godine, pa mi žao da batalim to, pošto će se verovatno prodavati pre isteka toga. Nisu preskupi sa servisima kao neki, pa mislim da ću nastaviti tu redovno "održavanje" a sve ostalo kontrolisati van Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5778 Napisano Četvrtak u 09:44 Ne silazi, 4279 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Moja je neka logika - godinu dana pod garancijom svakako. Ako postoji neka fabrička falinka, ispoljiće se u tom periodu najverovatnije. Meni je recimo kviknula elektronika u prvih nekoliko meseci. Druga godina, može ali i ne mora, sve zavisi koliko stekneš poverenja u makinu. To je na kraju krajeva psihološki problem. Treća godina i više, ne mora uopšte. Ako si zadovoljan servisom i uslugom, nastavi. A ako nisi, radi sam ili na drugom mestu, kod pouzdanog majstora i tako to. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bratislavr 178 Napisano Četvrtak u 09:46 U prolazu, 54 postova Lokacija: Zabalj Motocikl: BMW GS 1250, Yamaha XJ600 Prijavi odgovor kao problematičan Sve je super dok se radi redovan servis - zamena ulja i filtera... i tu deru za ruke posteno. Ali kada dodje do reklamacije tu su kriminalni. Drugaru zadnja kocnica ne radi vec par meseci najavio na redovnom servisu da je to problem ali nisu mogli ni da pogledaju. Sutra ide da pogledaju a bas cu videti koliko ce cekati na deo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5778 Napisano Četvrtak u 10:21 Ne silazi, 4279 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan pre 53 minuta, andrej. je napisao: mislim da ću nastaviti tu redovno "održavanje" a sve ostalo kontrolisati van A jel imaš neku pouzdanu varijantu za to? Problem je kod novih kineza, bar ja tako vidim, nema za njih nezavisnih majstora. Oni pouzdani su prebukirani, neće ni da se bakću sa čajnizima. Ne mogu da nabave delove, nemaju rabate... Možda grešim, ali mi ne izgleda baš sjajno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 1520 Napisano Četvrtak u 10:40 BJB Maxi Scooter Club, 643 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan @boza_kg Delovi se svi lako nabavljaju pošto je popularan motor, nije mi problem od preko da dovučem. UncleWang npr. ima direktan pristup fabrici i šalje SVE od delova. Ista priča je i za 450MT, koji će mi verovatno biti sledeći korak - toliko je zaživeo da ima sve do najsitnijih detalja da se poruči. Agregat kod Vogea je baš prost, iz KLX 300, a ostatak.. motor ko motor, nikakve elektronike posebne i gluposti, tako da mislim da neće nijednom majstoru biti problem, a ima poštenih i pouzdanih hvala bogu. To je konkretno slučaj za ova dva motora, e sad da se ide u veću klasu - ne znam koliko bih imao hrabrosti npr sa 900DSX ili ovim novim 800 Rally, onim velikim QJ-ima, čak i 800MT... Ne prodaju se ni blizu u tim količinama, komplikovaniji su, više elektronike, teže naći delove, ne vidim opciju sem ovlašćenog, a tu svi znamo kakva je situacija kod nas. Ne očekujem baš tako laganu priču kod njih van garancije. Ako ikad "porastem" iznad A2 kategorije, mislim da bih se držao Tenere a i u ostalim klasama ima lepog izbora. Kod ovih manjih kategorija i nema toliko, tako da su tu kinezi baš uleteli kad i kako je trebalo. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5778 Napisano Četvrtak u 10:43 Ne silazi, 4279 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Super ako je tako. Znao sam da si štreber i da si izučio materiju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ZEMZEM 3016 Napisano Četvrtak u 20:57 ODUSTO OD DIJETE, 2806 postova Lokacija: ZEMUN Motocikl: TRACER 9 GT & NMAX155 Prijavi odgovor kao problematičan Prvi servis, na 1,000km, Honda Forca 750 - 23,000din. 1 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 14496 Napisano Četvrtak u 21:05 Integrisan, 7854 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Za te pare voziš Varadera 1000 pet godina Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16689 Napisano Četvrtak u 21:05 Integrisan, 9495 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Honda a i svi ostali podigli su radni h sa 50€ na 60€ pa možda i malo jače. Kod Force velike nezgodno je zameniti filter menjača, nema mesta za prste a i gumica se lako ujebe. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 1520 Napisano Četvrtak u 22:09 BJB Maxi Scooter Club, 643 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Radio danas na Vodžiju servis na 5000km u ATV Nautica - cena 8300din. Ruke 3540din, stavka "usluga servisa", ništa radni sati Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BobaNP 73 Napisano Četvrtak u 23:04 U prolazu, 45 postova Lokacija: Nova Pazova Motocikl: Aprilia SXR 50 '23 Prijavi odgovor kao problematičan Ја сам за први сервис имао зајебанцују око термина, попиздео и урадио га сам...још два месеца и истиче гаранција, мада ми више и не важи али мишљења сам да ако има проблема то ће се показати у првој години експлоатације, тако да...после тога ко зна и може сам нека уради, уштеда је свакако. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5778 Napisano Petak u 06:57 (promenjeno) Ne silazi, 4279 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, ZEMZEM je napisao: Prvi servis, na 1,000km, Honda Forca 750 - 23,000din Šivenje rane recimo, na privatnoj hirurgiji košta duplo manje. Pa vi vidite https://siriusmedical.rs/cenovnik/ Promenio Petak u 06:59 član boza_kg 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...