Sasha P 6548 Napisano Januar 18 MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Opet nešto novo, a malo drugačije nego obično. Neko će reći da je bezveze, neko da je odlično, a meni savršeno pošto jednu dugu zimu pretvaram u proleće i sezonu započinjem ranije. Prošle godine sa putovanjem u Tunis krajem februara sam shvatio da je zima savršena za moto putovanja. Naravno, negde južnije i negde gde Sunce ima svoj zenit baš tada. Iskreno, godinama unazad želim da krenem sa ovim "zimskim" vožnjama. Od skijanja sam odustao još pre mnogo godina, a planinski turizam vidim samo kroz posao, pa samim tim u ovom delu godine, kada posao koji radim može i bez mene rešio sam da putujem. Pa ću ovaj trend, nadam se nastaviti i narednih godina. Posle mnogo razmišljanja, akcija, "prelamanja preko kolena" i praćenja situacije u svetu, odluka je došla da vozim navedeno Ujedinjene Arapske Emirate i Oman Do tamo letim avionom, uzimam motocikl i vozim nekih 12-15 dana. Planirano oko 4-5000km Polazak 25.1. Povratak... videću. Ima mnogo faktora. U narednom postu pišem još neke interesantne detalje. A u nastavku je animacija planiranog putovanja. Poželite mi sreću i pitajte šta Vas interesuje, ja ću ovde redovno pisati, objavljivati i nadam se malo zabaviti u toku februara. 59 3 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nevoljica 98 Napisano Januar 18 Svrati ponekad, 135 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW r1250gsa Prijavi odgovor kao problematičan Srećan put... svakako pratim... ja se selim u Johanesburg za 15 dana odakle cu pratiti tvoje putovanje i planirati mnoga svoja po Južnoj Africi i Africi... uzdravlje 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6592 Napisano Januar 18 Ne silazi, 6518 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Bez veze...ovo ima samo 15ak krivina.... 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4011 Napisano Januar 18 Nemanja Stojanović, 1366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Srećan put! Naročito kroz ovaj povratak kroz Oman. Spakuj duplo vode. Uzimaš motor - renta? Šta, gde, koliko? Nosiš opremu ili isto dole? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niksha 115 Napisano Januar 19 (promenjeno) U prolazu, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ8-SA Prijavi odgovor kao problematičan Srećan put! Ako bude trebala neka pomoć ili savet, ja sam 3x bio u Omanu i UAE i provozao se kroz iste. Oman je raj na Zemlji! Takodje sam zaradio par prijatelja arapa koji su bajkeri tamo, pa i njih mogu pitati za neki savet Promenio Januar 19 član Niksha 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Januar 19 MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan @Niksha Hvala za lepe reci i hvala za nudjenje pomoci! Nadam se da nista nece trebati, posto sam sve vec unapred razradio. Imam dobre kontakte u UAE(Dubai). U svakom slucaju imam kako da te kontaktiram ako zatreba pomoc. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Niksha 115 Napisano Januar 19 U prolazu, 91 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ8-SA Prijavi odgovor kao problematičan Ako zapne negde, 3x prijatelja su u Muscat-u, voljni da pomognu! Željno iščekujem putopis! Poslednji put sam bio u martu 2020 i planiram uskoro da se vraćam u Muscat 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Usamljeni jahač 1088 Napisano Januar 19 REW/Hit The Road, 502 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Idemo Sale, uvek je milina čitati tvoje putopise. Kako su te javaili, expert za duga putovanja! Jedva čekam prve utiske. Znaš da odavde uvek imaš podršku za sve tvoje akcije. Pun gas i polako! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5780 Napisano Januar 19 Svakom po zasluzi, 12401 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Srecno Sale, pratimo kao i uvek! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki šef 75 Napisano Januar 19 Svrati ponekad, 87 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW K1200s Prijavi odgovor kao problematičan Super,baš dobra ideja da se skrati zima,,,pratim 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Januar 19 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Sale! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Januar 19 (promenjeno) MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Kako uvek biva, plan se napravi, pa se iz mnogo razloga izmeni, zameni ili ke prosto nerealno zbog usputnih peripetija izmedju susednih zemalja. Plan br.1. Prvobitan plan je bio da krenem pocetkom januara iz Beograda, ka Grckoj, pa odatle trajektom ka Kipru, a od Kipra ka Izraelu….pa nadalje, Egipat, Jordan, Saidijska Arabija, UAE, Iran, Turska, Bugarska, Srbija Ali ovo je vec u startu otpalo. Ne postoji nikakava logicna veza od Kipra do Izraela. Mislim na brod, trajetkt. Samo teretni brodovi koji idu…nekada i ozbiljna je procedura za ulazak na iste. To je otpalo! Idem dalje…. Promenio Januar 19 član Sasha P 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Januar 19 MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Plan br.2 Da motocikl cargo avionom prevezem do Tel Aviva, ja dođem putničkim, sednem na njega i nastavim putovanje po prethodnom planu. Našao špediciju za avio prevoz. Sve dogovorio. I posle tri dana počne Hezbolah da se kači sa Izraelcima. Čak sam se i raspitao da mi prave pancir prsluk po meri, ali ništa od toga. Propao i ovaj plan. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoB 642 Napisano Januar 20 Svrati ponekad, 350 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09 Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedno bravo i srecan put!! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6024 Napisano Januar 20 Drug član, 4131 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za odabir cilja, egzotičnije skoro pa ne može. Oman je uvijek jednog putovanja vrijedan.Stariji gospodin kojeg dobro poznam i jako cijenim mi je često govorio kako je Oman zemmlja tolerantnog islama gdje vjernici kršćane ne doživljavaju kao nevjernike i bezbožnike.Sretan put kolega, nestrpljivi smo i mi.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Marko.B.Milosevic 55 Napisano Januar 20 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast za ideju! Jedva cekam da pratim…Iskoristio bih priliku da pohvalim tvoju knjigu (ko ne zna o moto putovanjima), koju sam sa zadovoljstvom procitao i preporucujem je svima… Takodje je odlican poklon za bajkere da zimi citaju i dobiju inspiraciju za svoja putovanja (kao ja… ).Zelim ti puno Srece!Pozdrav! 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Januar 20 MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, Marko.B.Milosevic said: Svaka cast za ideju! Jedva cekam da pratim… Iskoristio bih priliku da pohvalim tvoju knjigu (ko ne zna o moto putovanjima), koju sam sa zadovoljstvom procitao i preporucujem je svima… Takodje je odlican poklon za bajkere da zimi citaju i dobiju inspiraciju za svoja putovanja (kao ja… ). Zelim ti puno Srece! Pozdrav! Hvala na lepim rečima! I druga je u pripremi, a i ovo putovanje će biti u toj knjizi. Iskreno, ja već imam skoro napisanu jednu knjigu, sa putovanja iz 2012 godine kada smo išli oko Crnog mora, ali još ne smem da je objavim. Nije trenutak. Uskoro! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Januar 20 MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Plan br.3 Da odem avionom do UAE i onda vozim Saudijsku Arabiju, Katar, Kuvajt... Ne može ni to. Ulazak u Saudijsku Arabiju(KSA) je dozvoljen samo avionom, nikako kopnom. To ostaje za neku narednu godinu. Ovo putovanje mi je baš želja. Interesantno, egzotično, drugačije i pre i posle svega, moje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Januar 21 MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Plan br.4 Letim iz BGD do UAE i odatle idem u Iran. Od Dubaia, do Teherana preko Shiraza i ostalih lepih delova Irana. Moze, ali, uvek nesto drugacije, pa mora da se improvizuje. Mora viza, naravno. Ne mogu da izmajmim motocikl u UAE, vec moram da ga kupim. Firme koje se bave tim poslom dozvoljavaju voznju njihovih motocikala sam u drzave GCC(UAE, Oman, KSA, Quatar, Bahrwin, Kuvajt) Da bih kupio motocikl, moram da ga registrujem na nekoga ko ima boravisnu dozvolu. Čak sam i to resio. Ali na kraju sam odustao. Neka sledeca godina, da. Ali za sada UAE i Oman. 12-14 dana. 4-5000km. 7 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoka80 15 Napisano Januar 21 U prolazu, 2 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha yzx r125 Prijavi odgovor kao problematičan Srećan put, tako kako može Radujem se objavama. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8009 Napisano Januar 21 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam mislio da je za ovakvu turu najbitnije imati volju, vreme i lovu, ali sada vidim da je to tek pretpostavka za razradu ideje... Srećan put, pratim sa zadovoljstvom kao i sve tvoje, dosadašnje avanture. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8228 Napisano Januar 21 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Уффф, једва чекам да крене тура и серијал извештаја 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Januar 21 MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan On 1/18/2024 at 11:52 PM, Skittles said: Srećan put! Naročito kroz ovaj povratak kroz Oman. Spakuj duplo vode. Uzimaš motor - renta? Šta, gde, koliko? Nosiš opremu ili isto dole? Hvala "Supiš"! Uzeo sam motocikl. Renta. Uz dobro cenkanje. Yamaha Tenere T700 2022god A svu opremu nosim odavde. Mislim na odelo, kacigu, čizme... Jedino što pozajmljujem u UAE su: vreća za spavanje i šator 6 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ćomi- 447 Napisano Januar 21 Svrati ponekad, 223 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: BMW R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Alal vera. Citajuci sve tvoje avanture, zakljucujem da zivis moj san. Srecno, i pratim naravno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2106 Napisano Januar 21 Drug član, 788 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200 Prijavi odgovor kao problematičan Срећно и пуно безбедних колометара 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...