Shuster 151 Napisano Januar 9, 2024 Svrati ponekad, 242 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Opet Africa Twin Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Gliga je napisao: Bar 100000€ treba da bi se učestvovalo, plus motor. Koliko motorista u Srbiji ima mogućnost da to skurca u reli? Retko ko moze da kupi i nov motor ali eto ti si kupio i dobar si u pesku sad samo da nadjemo sponzore i da nam predstavis Srbiju opet na Dakaru 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
max80 3021 Napisano Januar 9, 2024 Drug član, 723 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu Prijavi odgovor kao problematičan Svake godine se ponavlja priča, ali učešće u kofer klasi je nekih 40.000 - 45.000 evra (kotizacija, oprema, delovi, gume, put...). Na to treba dodati i motor minimum nekih 10.000 evra, po takmičenju. Znači minimum nekih 50.000 evra po učešću, a naravno može i dosta preko. Nije mali novac, naročito u Srbiji, ali verujem da ima ljudi koji mogu to delom i sami da finansiraju. Ko ima znanja, istinsku želju i kohones da ode na Dakar, verujem da može da pokrpi budžet, da barem jednom izađe na start. Mnogo veći problem je sve ovo drugo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Januar 9, 2024 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, max80 said: Svake godine se ponavlja priča, ali učešće u kofer klasi je nekih 40.000 - 45.000 evra (kotizacija, oprema, delovi, gume, put...). Na to treba dodati i motor minimum nekih 10.000 evra, po takmičenju. Znači minimum nekih 50.000 evra po učešću, a naravno može i dosta preko. Nije mali novac, naročito u Srbiji, ali verujem da ima ljudi koji mogu to delom i sami da finansiraju. Ko ima znanja, istinsku želju i kohones da ode na Dakar, verujem da može da pokrpi budžet, da barem jednom izađe na start. Mnogo veći problem je sve ovo drugo. S kojim motorom od 10000€ može da se ide na Dakar? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krmco 2697 Napisano Januar 9, 2024 Drug član, 1013 postova Lokacija: Beograd,Zvezdara,Ub Motocikl: yamaha super tenere 1200 Prijavi odgovor kao problematičan Samo Super Tenere 1200 Poslato sa VOG-L29 pomoću Tapatoka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
max80 3021 Napisano Januar 9, 2024 Drug član, 723 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu Prijavi odgovor kao problematičan 13 minutes ago, doktor said: S kojim motorom od 10000€ može da se ide na Dakar? Napisao sam da motor košta oko 10.000 evra po sezoni, a ne da je to vrednost motora. To znači da toliko dođe amortizacija motora za jedan Dakar, a približno toliko je i da se iznajmi. Jasno je da sam motor košta mnogo više, ali može i da se koristi više sezona. Ko neće da ga koristi više puta ima opciju da ga proda ili prosto samo iznajmi motor za to takmičenje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6083 Napisano Januar 9, 2024 Drug član, 4158 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Ko vodi, znali se štaGesendet von iPhone mit Tapatalk Pro Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4457 Napisano Januar 9, 2024 Svrati cesto, 3566 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7487 Napisano Januar 9, 2024 Drug član, 3103 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan Posle 17,5 sati trkanja razlika 1 minut i 15 sekundi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17535 Napisano Januar 9, 2024 Integrisan, 5163 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Znaci Honda dere, lepo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Januar 9, 2024 (promenjeno) Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Kinezi sa Kove u maleru, već počele da crkavaju mašine Promenio Januar 9, 2024 član aca-pn Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4457 Napisano Januar 9, 2024 Svrati cesto, 3566 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan Očekivano. Sutra se vozi manje od 120 km ali zato u četvrtak preko 600 km. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18309 Napisano Januar 9, 2024 Integrisan, 8446 postova Prijavi odgovor kao problematičan Šta znam, ja i nisam očekivao (iz raznih nekih inputa), ali razvoj događaja jeste zanimljiv. Videćemo do kraja kako će ići. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4457 Napisano Januar 9, 2024 Svrati cesto, 3566 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan Izbrzao sam, predrasude prevagnule.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6429 Napisano Januar 9, 2024 Enduraš, 6393 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Prošle godine su sva tri motora koja su imali izvezli bez problema, ove godine su verovatno nešto unapredjivali mašinu što im se nije baš pokazalo kako treba. U svakom slučaju, držim im palčeve. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
max80 3021 Napisano Januar 10, 2024 Drug član, 723 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu Prijavi odgovor kao problematičan Na konto bonusa definitivno postoje... Ja sam to laički povezao da je 6 minuta, pošto je toliko bilo u jednoj od etapa na početku, pa je posle nešto spominjao sekunda po kilometru, ali definitivno zavisi od više faktora. Vidimo na poslednjem preseku da je Benavides koji je i prvi startovao dobio bonus 3:42, a i Quintanilla. Ako je neko rasčivijao kako se dodeljuju, može da nas prosvetli . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gliga 4452 Napisano Januar 10, 2024 Advanced Member, 1978 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, aca-pn je napisao: Prošle godine su sva tri motora koja su imali izvezli bez problema, ove godine su verovatno nešto unapredjivali mašinu što im se nije baš pokazalo kako treba. U svakom slučaju, držim im palčeve. Ove godine Mason Klein i još neko od fabričkih vozača voze potpuno novi model (450 EX). Predstavljen je na EICMA, realno nisu ni stigli da ga ozbiljno testiraju. Koliko sam ispratio, čak nisu ni planirali da ga ove godine voze na Dakaru. Ceo agregat je nov, Kove proizvod. Ko zna šta je još izmenjeno. Koštaće preko 21000€, i ograničena je godišnja proizvodnja. Onaj model koji je vožen i na prošlom Dakaru (450 Rally Pro) ni sada nema problema. Taj košta 13-14 hiljada i dostupan je svima. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4457 Napisano Januar 10, 2024 (promenjeno) Svrati cesto, 3566 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan 118 km za 1 h i 33 min. Promenio Januar 10, 2024 član Fredi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
severian 18309 Napisano Januar 10, 2024 Integrisan, 8446 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Gliga je napisao: Onaj model koji je vožen i na prošlom Dakaru (450 Rally Pro) ni sada nema problema. Taj košta 13-14 hiljada i dostupan je svima. Mislim da je taj Rally pro sa Dakara oko 18k. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3131 Napisano Januar 10, 2024 Drug član, 1066 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan Ajte molim vas, pomozite kako se prošlih godina (mislim da ga nije bilo u poslednje dvije, tri) zvao vozač na zelenom motoru i zelenom odijelu..Dali su mu nadimak žaba, bio je među prvih desetak otprilike.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4457 Napisano Januar 10, 2024 Svrati cesto, 3566 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan To jedino ako MOTOM zna. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guliver 810 Napisano Januar 10, 2024 Zainteresovan, 781 postova Lokacija: Ugljevik; RS; BiH Motocikl: MZ TS250/1, Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, SlobodanR1 je napisao: Ajte molim vas, pomozite kako se prošlih godina (mislim da ga nije bilo u poslednje dvije, tri) zvao vozač na zelenom motoru i zelenom odijelu..Dali su mu nadimak žaba, bio je među prvih desetak otprilike.. Mislim da je bio Šveđanin... piz..m, ne mogu da se sjetim... uleval seter ili tako nekako 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4457 Napisano Januar 10, 2024 (promenjeno) Svrati cesto, 3566 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, SlobodanR1 je napisao: Ajte molim vas, pomozite kako se prošlih godina (mislim da ga nije bilo u poslednje dvije, tri) zvao vozač na zelenom motoru i zelenom odijelu..Dali su mu nadimak žaba, bio je među prvih desetak otprilike.. Ovaj? Promenio Januar 10, 2024 član Fredi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6083 Napisano Januar 10, 2024 Drug član, 4158 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Pol Anders UllewalsetersNorveškaGesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Fredi 4457 Napisano Januar 10, 2024 Svrati cesto, 3566 postova Lokacija: Debrc Prijavi odgovor kao problematičan Tako je. Zahvaljujuci @Guliver-u. Pål Anders Ullevålseter - Wikipedia EN.WIKIPEDIA.ORG 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SlobodanR1 3131 Napisano Januar 10, 2024 Drug član, 1066 postova Lokacija: Bijeljina Motocikl: YZF R1 Prijavi odgovor kao problematičan Daaa Ulevalseter, znam da sam stalno izgovarao Ulevalester Bio mi je nesto gotivan, dal zbog motora dal zbog nekako gotivnog imena..slučajno ga se sjetih..Mada on je i vise od samo "simpaticnog", brutalan vozač..Svaka čast ljudi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...