Mikec 173 Napisano Avgust 3 Svrati ponekad, 152 postova Lokacija: Žabalj, Novi Sad Motocikl: Honda X-ADV '23 Shasta White Prijavi odgovor kao problematičan Ebes ga mora cesto da se podmazuje, i bude malo masna felna, al bar nema naslaga..A petrolej u lokalnoj radnji svastari u selu uzimam.Sent from my iPhone using Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 78 Napisano Avgust 3 U prolazu, 45 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Moj prvi post ovde, da se predstavim - zovem se Batica (pravo ime) i nakon više vaganja odlučio sam se da uzmem 450MTNisam vozio još od tinejdžerskih dana, i ovo mi je prvi 'veći' motor jer sam sve vozio Tomose (ali već 15god ništa na dva točka)Jurio sam neki lakši motocikl koji je sposoban za van asfalta, ali da je upotrebljiv i na magistrali i da može koliko toliko da se vozi na 110-120kmhPrvi pik mi je bio 700mt, ali planiram dosta da vozim po seoskim i planinskim putevima, pa mi je zato prevagnuo izbor na 450MTInače preuzimam isti u toku sledeće nedelje i moram prelistati temu skroz da vidim šta mi je od dodatne opreme must-have 7 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5275 Napisano Avgust 3 Drug član, 1879 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Dobro došao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
batica87 78 Napisano Avgust 3 U prolazu, 45 postova Lokacija: Surdulica, Niš... Motocikl: CFMoto 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno zemljače Bolje vas našao Trenutno imam samo jedno kratko pitanje (da razbijem trenutnu tremu) - da li se 450MT lako vozi i da li je potrebna veća fizička snaga za isti? Kao što napomenuh zadnjih 15ak godina nisam stao na motor i planiram u početku da vozikam po seoskim putevima u okolini (nikakav jak offroad, klasični seoski neasfaltirani putevi) i malo lokalnom magistralom dok steknem osećaj. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5275 Napisano Avgust 3 Drug član, 1879 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Prelistaj temu,ja sam recimo pisao na prethodnoj strani baš o tome. Ukratko, da. Vozi se osetno lakše od nekih motora slične namene i gabarita. Deluje lakši nego što jeste. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eurokrem 137 Napisano Avgust 3 Svrati ponekad, 124 postova Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, Rider000 said: @MikecGde kupujete petrolej? Probao par puta sa 80w90 menjackim uljem, zadnja felne sva usrana bila, sleti brzo s lanca jednostavno... Koristim ovaj MotoWash za sve na motoru, jako dobro pere. Prebrisem krpom za susenje da ne ostaje kamenac i tjt. Na kraju nabacim sloj Motul Wash&Wax i cakli se kao iz salona svaki put. Ja sam presao na COBRA sistem i batalio sve moguće sprejeve i sl. i konačno mi je sve čisto bez kapi ulja ili silikonskih fleka a lanac kao nov i stalno podmazan. Kupio sam "original" na KP , i svaka preporuka sa moje strane : Automatski podmazivac lanca Cobra sistem - KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Automatski podmazivac lanca. Vakuum sistem, radi kao poznati Cobra sistem. Uputstvo dolazi u kompletu. Detaljnije o povezivanju i specifikacijama, o ulju... Ni jednostavniji sistem ni bolji efekat, ima i na aliexpress jeftinije ali je ovo bilo odmah dostupno 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5275 Napisano Avgust 3 Drug član, 1879 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan U planu je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4683 Napisano Avgust 5 BJB Maxi Scooter Club, 5994 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Samo da prijavim da je MT-ejac razmenio 5-hiljadarku bez stresa i naprezanja. U zadnje 2 nedelje je skoknuo do HNovog pa do Banjaluke, časkom na Balkanu... Potrošnja stoji na 4,2 a zadnjih preko 2K km je bio natovaren kao magare... Idemo dalje... 14 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tamburiks 15 Napisano Avgust 6 U prolazu, 9 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: CF MOTO 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Komšije Rumuni izbacili cene za dodatnu opremu: Rezultatele cautarii - Moto24 WWW.MOTO24.RO Pitanje da li imaju već na stanju ili su ovako stavili za poručivanje. Nadam se da će se uskoro pojaviti i kod nas... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sveti Atila 616 Napisano Avgust 6 Svrati ponekad, 316 postova Lokacija: Zemun / Žarkovo Motocikl: Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan T Box mu je nešto kao power commander plus otključava dodatne opcije na ekranu? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5275 Napisano Avgust 6 (promenjeno) Drug član, 1879 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan TBox ti je maletne mobilni telefon. Ima modem, karticu, procesor i sve što uz to ide. Non stop je povezan na internet. I ti si telefonom, tj aplikacijom povezan na njega. Možeš da primaš update mape bez odlaska u servis, snima ti bukvalno svaku vožnju i mnoge druge opcije povezane sa tim. Velika mana mu je sigurnost (security) tj gubitak privatnosti, jer već su ljudi pokazali da je mnogo lako da se dođe do potrebnih podataka i da se prati pozicija motora u realnom vremenu. Dakle ako neko poželi - može bukvalno u svakom trenutku da zna gde se kreće i gde se nalazi tvoj motor. Nije ga moguće isključiti. Osim fizički da se ukloni, a i tada pamti poslednju lokaciju (verovatno garažu, jelte.) Pa sad - kome to ne smeta. Edit: Da se ogradim, nisam previše ulazio u tematiku, jer i nije mi nešto zanimljiv. Napisao sam svoje shvatanje tog uređaja Mislim da radi i kao dijagnostički uređaj, tj dozvoljava da se prate parametri ECU-a itd, a ko zna šta će još biti moguće. Jedino mi je taj update fuel mape zanimljiv, pa se pitam da li je moguće da se recimo pozajmi, updateuje mapa, i onda vrati ? Bilo bi lepo da ga objasni neko ko je malo više ušao u tematiku. Promenio Avgust 6 član živke 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4683 Napisano Avgust 7 BJB Maxi Scooter Club, 5994 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan U nedostatku centralnog štendera, odlično posluži mala hidraulična dizalica. Blaga široka kajlica pod nju da je guma ne dodiruje, gurtnom osigurati ručicu prednje kočnice, podići tek toliko da se točak okreće i čišćenje i podmazivanje lanca može da počne Dok ne nabavim centralni, ovo će biti rešenje... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lemy 1021 Napisano Avgust 8 Drug član, 1065 postova Lokacija: Novi Sad-Sabac Motocikl: Suzuki DR-Z400, Yamaha TMax 500, Qingqi qm 200 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam koristio običnu auto dizalicu, kupio za 1,000 dinara, mada većina ih ima u autu . Radi posao ekstra za podmazivanje lanca, dok nisam stavio podmazivac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Avgust 8 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, alexanto je napisao: U nedostatku centralnog štendera, odlično posluži mala hidraulična dizalica. Blaga široka kajlica pod nju da je guma ne dodiruje, gurtnom osigurati ručicu prednje kočnice, podići tek toliko da se točak okreće i čišćenje i podmazivanje lanca može da počne Dok ne nabavim centralni, ovo će biti rešenje... Nije valjda da koristis usrani sprej za podmazivanje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2554 Napisano Avgust 8 Drug član, 1501 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Tacka na koji motor naleze na dizalicu je par mm Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4683 Napisano Avgust 8 BJB Maxi Scooter Club, 5994 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis Za sada ovako, za dalje videćemo. @MaxiS Radi pos'o dok ne bude centralni. Vrlo oprezno sam podigao, bio je sin tu ako nešto krene po zlu ali bez ikakvih problema je sve proteklo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 584 Napisano Avgust 8 (promenjeno) Svrati ponekad, 368 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan 37 minutes ago, Satelis said: Nije valjda da koristis usrani sprej za podmazivanje? Sta fali spreju? Iz mog iskustva, ne treba se opterecivati time, podmazivac ne bih nikada stavio na motor. Za 5minuta guranjem motora podmazem. Samo krpa i sprej, grubo na nekih 1000-2000km kada se setim. Stoji mi na 35mm lanac evo vec 14K+, ok sve izgleda. Bas ako puno vozim po prasini, blatu, onda ga vanredno posle ocistim, po putu mnogo redje. Promenio Avgust 8 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5275 Napisano Avgust 8 (promenjeno) Drug član, 1879 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi ima tema o podmazivanju lanca koga zanima. Mora li u temi o svakom modelu posebno da se piše uvek jedno te isto i da se tera u off ? On topic: Visoko sedište (Uncle Wang), posle 250km uglavnom asfalta Pozitivno: Motor izgleda veće i lepše sa njim Za nijansu lakše tranzicije u i iz stojećeg položaja Lepši i prirodniji položaj kad se spuste noge na zemlju, manje su mi iskrivljene. Negativno: Meni je mnogo neudobnije nego fabričko. Verovatno će morati neka prerada. Onda se postavlja pitanje da li da prerađujem visoko ili orginalno, jer baza je ista. Možda visoko bude i na prodaju uskoro. Nisam primetio neko veliko poboljšanje u ergonomiji dok sedim. Sličan je osećaj. Trenutni vizir sa nastavkom mi više ne završava posao, potreban je veći . VRLO BITNO: Iako sam ranije negde na Fb pročitao da se gumice sa fabričkog sedišta lako gube jer nisu zalepljene, nisam uradio ništa povodom toga i izgubio sam svoje. ( na narednoj slici gore je fabričko sedište i vide se rupe gde bi trebalo da budu gumice ) Zalepite ih nečim ako su vam još uvek na sedištu #zzz# Promenio Avgust 8 član živke 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3050 Napisano Avgust 8 8-bit, 1873 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, alexanto said: Vrlo oprezno sam podigao, bio je sin tu ako nešto krene po zlu ali bez ikakvih problema je sve proteklo. Hidraulika je opasna, zna da popusti. Sigurnija je borova grana 6 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15673 Napisano Avgust 8 Integrisan, 9285 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, alexanto je napisao: Za sada ovako, za dalje videćemo. Ni za sad a ni za posle.... Bleckened Pa fali i to mnogo.... evo ti stanja, sranja Ovo se sa uljem ne može desiti. Petrolej, četka i menjacko ulje je mama. 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa_f1 243 Napisano Avgust 8 Svrati ponekad, 288 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli TRK502x Prijavi odgovor kao problematičan Ja stitnik zupcanika skinem jednom u 6 meseci i ocistim, bas zbog ovoga sa slike. Cime nanositi ulje i na koliko km otprilike podmazivati? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 584 Napisano Avgust 8 Svrati ponekad, 368 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis Hvala, videcu situaciju ali ovo deluje kao da je neko preterivao sa nanosenjem spreja. Meni nigde ne baca, ni felna.guma nemaju nista posle podmazivanja, fino blago krpom jednako nanesem i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 5956 Napisano Avgust 8 Drug član, 3006 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih to ostavio, da se lepo skupi za godinu, dve, pa se samo tare o lanac i podmazuje ga. 4 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lakii 3 Napisano Avgust 8 U prolazu, 8 postova Lokacija: Podgorica - CG Motocikl: Bez dvotočkaša Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, prije svega da čestitam kupovinu dvotočkaša ljudima koji su ga trgovali. Motor brutalno izgleda! Ne bih da off-ujem temu previše, čitao sam je od prve do ove posljednje strane i vidio sam da su utisci manje više isti kada je u pitanju 450MT. Imam par pitanja za ljude koji voze ovaj motor ali i za ostale članove. Da li imate problema sa mjenjačem i tim ispadanjem iz brzina, mislim na neke od većih ne na 1 ili 2 brzinu? Da li ima velikih vibracija? Vozio sam TRK502 i on je za mene imao vibracija Vaša preporuka obzirom da bi 90% mojih vožnji bilo asfalt, mada vidim i da @alexanto gazi km magistralom. Da li MT450 ili neki touring tipa 502X, ali mi je 502X veći, glomazniji i teži? Da li je neko da kažem niži a da se ne uvrijedi vozio MT450, obzirom da sam 175cm mislim da bi mi više odgovarao jer na 502X nemam pun oslonac stopala. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4683 Napisano Avgust 8 BJB Maxi Scooter Club, 5994 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ajd' ja... 1. Za ovih 5K km, NIJEDNOM mi nije ispao iz brzine. Hoće da me jebeniše u mestu kad trazim neutral. Uglavnom ubodem iz prve ali ume da mi poigra sa živcima pa ga klajcam1-2, 2-1... 2. Na stopalima osetim ponekad ali ništa strašno. Na kormanu ništa. Suspenzija je fantazija! 3. Staviš prednji lančanik 15 zuba i kez od uveta do uveta. Nemoj očekivati 130 kmh+ ali na 120 prede na 6,5K rpm i uvek ima snage da skoči na 140 časkom. 4. Imaš na zadnjem 'mortizeru 2 pozicije kačenja. Staviš na nižu i bez problema ćeš dohvatati punim stopalima podlogu. Za sva ostala pitanja sam vazda raspoložen da dam svoj sud (koji je doduše vrlo subjektivan jer sam pre svega vrlo nezahtevan korisnik koji lako prihvata svojstva motocikla ali i jako brzo prepravlja ono što mu ide na ganglije) 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...