GunnerHan 171 Napisano Petak u 14:30 Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Beograd, Vladičin Han Motocikl: NC 750 X Prijavi odgovor kao problematičan On 1/1/2026 at 3:26 PM, Rapax said: Prvo da svima ovde čestitam novu 2026. Puno lepih i sigurnih kilometara svima želim. Kupih gume za sledeću sezonu. Mitas Terra Force-R 90-10. Iz priloženog se vidi da neću voziti off Ne znam kakve su ali ono što sam istražio je da idu fabrički na KTM adv 1290, da su napravljene da traju dugo i da su dobre na asfaltu a da mogu i neki šljunak ili kolski put. Šara jeste čudna, a dubina krampona je 7.5mm. E sad, videću kako će se pokazati. U svakom slučaju, obe koštaju kao jedna Dunlop ili šta već visokog ranga. Poželite mi sreću Pridružujem se čestitkama! Gde si kupio gume i koja je cena ako nije tajna? Razmisljam da uzmem iste za NC-a.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 108 Napisano Petak u 16:14 U prolazu, 65 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Našao na KP u Sremskoj Mitrovici je radnja. 26.000 su obe. Nema previše iskustava na netu da se nađe ali ono što ima uglavnom (znači ne svi) je hvale. Čudno, jer nije nova šara, pravi se već 7-8god. Definitivno nije za off iako neki kažu da može dosta (samo kad je suvo) u odnosu na šaru. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivannadjalin 165 Napisano Petak u 17:30 Svrati ponekad, 163 postova Lokacija: Sombor - Novi Sad Motocikl: Suzuki VStrom 1050, Cfmoto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan @Rapax koje su dimenzije zadnje gume? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 108 Napisano Petak u 19:49 U prolazu, 65 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT Prijavi odgovor kao problematičan 150-70-18 Originalnu dimenziju je teže naći od nevine prostitutke. 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mandrak_ 59 Napisano Petak u 21:50 (promenjeno) U prolazu, 40 postova Lokacija: Banat, Vojvodina Motocikl: CFMOTO 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Evo jos jedan test izdrzljivosti, pratim ovog coveka neko vreme i sad je izbacio interesantan video. Ne pominje ni lanac ni lezajeve, doduse u pitanju je test off road mucenja na 7K km. Dosta je ulozio u motor ako pogledate njegove prethodne klipove. Po meni ocekivana ostecenja pri ovakvoj voznji. Radi CC autotranslate na srpski jezik. Ostecenja: nozica kocnice, ralica i nosaci ralice (tzv podram), stitnici ruku i stitnik viljuske. pominje i ulubljenje izduvne cevi posle katalizatora. P.S. Odgovorio mi je na pitanje o lancu i lezajevima: The chain lasts longer than I expected, especially considering how bad I'm at taking care of the chain. I haven't noticed any out-of-normal wear on the wheel bearings. Which surprise me, since the wheel spacers don’t fit tightly. Now I'm running new wheels which came with bearings and spacers installed. The tolerance on these spacers is so much better. If you need to upgrade the wheel bearings in the future, check out Rally Raid; they have both better bearings and improved spacers, which makes the whole assembly fit more snuggly. Promenio Subota u 10:29 član mandrak_ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 7126 Napisano Subota u 12:48 Enduraš, 6642 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Evo, ja ubacio jedan ležaj i semering, sad je sve kako treba da bude i semering dihtuje kako treba pa nece biti problema sa ulaskom vode. 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17427 Napisano Nedelja u 14:07 Integrisan, 9689 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Treba imati na umu kod ovakve operacije da će sad postojeće opterećenje trpeti jedan ležaj. Primera radi....teg od 5kg nosiće se duže sa dve no sa jednom rukom, slično mu dodje. Ako se želi modifikovati, probao bi odraditi na drugačiji način. Kad se nadje odgovarajući semering, njegova debljina će diktorati za koliko će se kod strugara ukopati kućište ležaja ako i koliko ima prostora za manevar + distancer/bolcna se takodje mora skratiti za toliko. Niže sidju lezajevi, dobije se prostor za semering. Ili ne dirati ništa unutra vec po spoljnom rubu odraditi var pa obraditi na meru da to bude kućište za semering. Uz malo cimanja dobije se da bude sve kako treba, ne bi ga ostavio na jednom ležaju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rapax 108 Napisano Nedelja u 19:16 U prolazu, 65 postova Lokacija: Beograd Motocikl: 450CL-C, 450MT Prijavi odgovor kao problematičan Ajde da odgovorim umesto Ace Ti jesi u pravu generalno ali u njegovom slučaju nisi. Ako pogledaš njegov originalni post kad je sve skinuo, videćeš da drugi lager nije služio svrsi osim da bude neka vrsta odbojnika (ne znam zašto i kako). Buksna koja ulazi u lager na lančaniku (prema točku) nije dovoljno dugačka da prođe kroz oba lagera, tako da se osovina točka nije oslanjala na taj drugi lager, znači da nije služio svrsi, a semering nije ni imao. Veliki propust u fabrici. To tako nije smelo da izađe iz fabrike. Lančanik je projektovan za jedan lager, jedan zeger i jedan semering. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 7126 Napisano Ponedeljak u 06:57 Enduraš, 6642 postova Lokacija: Paracin Motocikl: 450MT Prijavi odgovor kao problematičan @Satelis razmišljao sam o tome, a onda se setio da su svi prošli motori koji su imali ovaj sistem lancanika imali jedan lager u lancaniku. Konkretno se sećam Africe Twin 750 kojoj sam takodje menjao lagere. Onda pogledao par klipova zamene i video recimo da i kod Africe twin 1100 ide jedan lager koji je kudikamo jači motor. Plus, kod velike većine 450mt fabricki ide baš jedan lager i semering. Za ukopavanje kućišta lagera da stanu dva lagera plus semering nema mesta, nema dovoljne dubine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 17427 Napisano Ponedeljak u 11:48 Integrisan, 9689 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Sad kontam šta se desava.... al su ga smislili, to je zaista propust fabrike. Da su pustili duži distancer, tad bi unutrašnji ležaj imao noseću ulogu. Videh slike sa prethodne strane, rešenje zaštite od vode je isto kao kod Beva odradjeno, metalni poklopac na čauri + tanko meso za kopanje. Zezancija jeste da se ispravi oem greška.....vršiće funkciju valjano Acin način. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...