Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Drug član, 4248 postova
  • Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01

Jes’ dobro gled’o da nije neki spao s kamiona…..

Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro

• Haha 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 35 postova
  • Motocikl: 450CL-C, 450MT

Bejah danas u Gevari da kupim kreš barove (gornje), i ne može da se prođe kroz dvorište od kutija sa motorima. Ili ih niko ne kupuje pa tu sede ili ih mnogo kupuju pa im treba toliko 😄

Inače, da li neko ima neke putne torbe od kojih bi se rastao jer je možda kupio kofere? Ako ima, neka me kontaktira.

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: CF Moto 450mt
On 9. 9. 2025. at 21:39, BSeiz je napisao:

Pre neki dan sam porucio za 76$ sa shippingom…

Po kodu za pracenje krenuo je ka SRB…

Imas link? Da uzmem i ja jedan.

Promenio član Danijel333
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 2624 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

U petak uveče dolazimo do Zlatibora sa južne strane, na ulazu u grad počinje nešto motor da štuca, da trokira, kao da nema gorivo. A znam da ima, prešao sam 320 km od poslednjeg punjenja, mora da ima makar do 350, mislim se ja. 
Uspevam nekako da stignem do pumpe, otvaram rezervoar - on suv ko barut, mislim da sam na isparenja prešao poslednjih stotinak metara. I onda skapiram da sam se nešto zeznuo i da sve vreme gledam pogrešan Trip :D 

A na onom koji je brojao od poslednjeg punjenja - okruglo 400 km :D Prosečna potrošnja 4.2. 
Eto ako nekog zanima koliko može sa rezervoarom da se pređe. Mada ja sigurno neću ponovo pokušavati :) 

0-02-05-5053de8f0c6c31695144eb566add0138c10bb1bd507db87ddcba3aa7888af3d8_2222f07a101.thumb.jpg.32873418beeabcffd4908490843cdb3b.jpg

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 10
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 141 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 1050, Cfmoto 450 MT
Pre 12 sati, MarkoCf je napisao:

Da li je neko imao iskustva u vezi "skripe-grebanja" lanca u toku voznje ? Pretpostavljam da se lanac malo opustio ili je nesto ozbiljnije

Probaj da blago dotegneš lanac. Meni se to pojavilo nakon nesretnog servisa ali sam rešio kad sam podesio lanac po svojoj težini. Takođe proveri na zadnjem lančaniku da li se lanac odvaja (slika ispod). Ako ima lufta polako razmišljaj o zameni. 

IMG-2f8f10ef2211b8f443eff48a094fb241-V.jpg

• Hvala 1

• Drug član, 2624 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

@nvic Pobedili su neki momci iz Arilja koji baš ozbiljno voze hard enduro, da ne kažem profesionalno, vozili su iznajmljene motore. Velika je razlika između njih i svih ostalih. 

A od vlasnika  Relja iz BG je POKIDAO na 800 mtx i bio treći (mnogo je teže voziti ovaj motor u odnosu na 450), a Damir iz Sarajeva na 450MT takođe fantastična vožnja pogotovo šumske trke, i on je bio četvrti. 

Kod mene neiskustvo i trema učinili svoje: i ako sam balvane bez problema prošao 3x na treningu - na trci tu padam i gubim vreme i koncentraciju. Kasnije sam zbog jednog tehničkog problema ponovo vozio prolog, ali ni tada nisam napravio neko dobro vreme. Na  šumskoj stazi je bilo bolje, tu sam imao šesto vreme, što je bilo dovoljno za deseto mesto u generalnom plasmanu (startovalo 15 vozača).  edit: Inače dosta smo ujednačeni bili - vozač na šestom mestu je nekih 7 sekundi bio brži od mene na desetom mestu. Na obe vožnje sam zaboravio da isključim ABS, i to me je dodatno usporilo. Ali sve je to trka, više sreće drugi put.

Generalno, vrlo sam zadovoljan, organizacija je bila stvarno perfektna, sve pohvale za Igora, Iliju i sudije i ostale ljude iz CFMOTO, stvarno bez zamerki. Staza i prolog stvarno idealno izbalansirani, nije bilo ništa preteško, a opet dovoljno izazovno Prijatno smo se iznenadili kada su na kraju svi učesnici dobili poklone (cfmoto dres i kačket) Odličan događaj, vožnja i zezanje. Upoznao sam i nekoliko ljudi sa foruma. 

Sve u svemu - preporučujem svima da se oprobaju naredne godine, jer kako sam razumeo ovo će biti organizovano redovno.

Evo jednog snimka i par slika, a kad spremim izbaciću i video sa cele trke. #zzz#

0-02-05-f1b246bf53a2a844c80e5a9b0f360662bb23824f413c8f260e99750651595396_2222d20f1d9.thumb.jpg.357f77f05450ad16195fd9490fb67ccb.jpg

0-02-05-a0e4dec2344cc7b608f53d7b43300a432da839fe9d6e51ee50796db9d97a538e_2222d205053.thumb.jpg.941dd8f16dfe5132b459bcc91a1980e9.jpg

IMG_20250913_123127712_HDR.thumb.jpg.ea4b33085d2eae8212ac5bdde8bdd34e.jpg

IMG_20250913_101737973_HDR.thumb.jpg.bc0229e3a3f1700db2c81d6c062c9a64.jpg

0-02-05-8c8a5e84b0b0e8d38060e7eeb5b0b268bd09b2f56873565995f9aadbf49b7e43_2222d202290.thumb.jpg.51f3ccec9cd839b3efe322fe1a38c30c.jpg

Promenio član živke
  • Sviđa mi se 9
  • Hvala 1
  • Podržavam 2

• U prolazu, 34 postova
  • Motocikl: Madass, 450MT...

• Svrati ponekad, 337 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE

Jedan dobronameran savet 

Nemoj da stedite na bitnim stavkama 

Skid plate stiti agregat od skupe popravke.

Cenim da vecina vas vozi off i planira da bude jos bolji. 

Iz tog razloga bolje dati koji dinar vise da na kraju ne bude skuplje.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 34 postova

Nije mi problem da dam neki dinar pa ni duplo vise, ali kako sam kupio motor meni se u Gevari prvih mesec dana niko nije javljao na telefon da porucim kres barove…

Salon u Nisu gde sam kupio nije imao i njih sam cimao vise puta kazali su mi da nema ni u BGu na stanju…

Posle izgovor imaju problema sa zaposlenima, uzmu kontakt i kazu da ce mi javiti i nadavno nista…

Na kraju sam ih uzeo u Bugarskoj!

Za skid mi s enjje cimalo do Bugarske pa sam resio da probam ovaj sa Alija, svakako ako bude losijeg kvaliteta necu ga stavljati na motor…

Motor je vrhunski i prezadovoljan sam njime ali samo molim Boga da mi ovlasceni uvoznik ne zatreba…

Fantasticno bi bilo kada bi makar 10% energije koju cepaju u marketing i promocije ulozili u podrsku korisnicima…

Na zalost izgleda za sada je samo bitno da se prodaju motori i kvadovi…

Cak sam cuo i procitao po netu za puno losih prica o uvozniku CFa ali jbg 450mt mi je savrseno legao za svakodnevne potrebe i ne kajem se zbog kupovine…

• Podržavam 3

• Drug član, 1193 postova
  • Motocikl: Suzuki DR-Z400, KTM 790 adventure

Znam da ti nije nije neka uteha, ali ni ostali dileri /uvoznici nisu mnogo bolji. Ja ne znam u čeku je fora ali kao da im motore otimamo a ne plaćamo, trebaju na servisi, oprema...

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 337 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail............Suzuki VStrom 800DE
OUTBACKMOTORTEK.COM

Embrace adventure with the CFMoto 450MT. Perfect for dirt trails and tough landscapes, this bike...

https://www.axp-racing.com/en/engine-search/ 

WWW.HEPCO-BECKER.DE

Discover premium Motorcycle Accessoires for CF MOTO 450 MT (2024-) made in Germany by...

https://heedshop.eu/en_US/c/450MT/223

SW-MOTECH.COM

Sw motech uvozi Burnout BG cena na sajtu je i cena koliko tebe izadje sve u Srb sa dostavom itd

Vecina da ne kazem svi salju za Nemacku pakete

Imate sajt Deprevoz.com kontaktirajte ih objasnice vam sve. Npr mene je dostava Skid plate-a izasla 2400din ceka se po redu voznje+koji dan duze, ali za te pare vredi sacekati.

• U prolazu, 34 postova
Pre 2 sati, lemy je napisao:

Znam da ti nije nije neka uteha, ali ni ostali dileri /uvoznici nisu mnogo bolji. Ja ne znam u čeku je fora ali kao da im motore otimamo a ne plaćamo, trebaju na servisi, oprema...

To sam video kada sam bio u Barelu jer sam pored 450MTa  razmatrao Transalpa (koji se ne uvozi vise ovde jer im se ne isplati na male kolicine da dovlace, makar mi je tako receno u jednom salonu) i ovogodisnju Teneru Rally odlepio sam na onu plavu boju...
Odlazim u Barel u Nisu prvi put, jureci prodavca koji me ignorise da sam usao u radnju kazem zanima me 2025 Tenera reli-rally kako god kazu nemamo trenutno bice na sajmu, odem na sajam na motorima pise ne sedajte bez pitanja ili prisustva, ja bagra prekidam gospodu iz barela dok pijuckaju kafu, sokice, rakiju recenicom: "Dobar dan, Izvinite sto vam smetam zanima me izlozena Tenera da je kupim." Jedan od prisutnih preko ramena mi bukvalno rekao "Evo ti je tamo pa gledaj nije ovde" Ja i moja zena u soku :/
Posle toga odem jos jednom u Barel u Nisu, 15ak min se vrtim po salonu i pokusavam da kontaktiram u tom trenutku 5-6 likova u Barel majicama svi kroz mene gledaju i ignorisu razgovor...
Ok odustanem od Yamahe zbog vec svega i sasvim slucajno svratim u MG Auto da proverim imaju li sivi 450MT, upoznam Lazara koji tamo redi na prodaji i svaka cast decku-coveku dogvorismo se sve u par reci. Isto tako pozitivno iskustvo imam sa BoniPo iz Arilja jer sam kod njih svracao nekoliko puta da gledam motorcikle i svaka im cast za sve! Na zalost dok sam bio u potrazi za 450MT u Arilju nisu imali u sivoj boji, cak su mi jednom prilikom javili da su stigla tri kom pocetkom sezone ali dok sam nasao vremena da odem po jedan u par dana sva tri su bila prodata...

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 34 postova

Verujem da je tako, ali nemam vremena da idem od salona do salona "iste" firme da nadjem ko je raspolozen da radi svoj posao... :/

Promenio član BSeiz
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Drug član, 1232 postova

Ma jasno. Nisi jedini koji se žalio na radnike u Barelu. Ja sam iz priča ljudi očekivao jedno ali me je momak baš prijatno iznenadio. Pogotovo što sam išao neke sitnice da kupim.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 141 postova
  • Motocikl: Suzuki VStrom 1050, Cfmoto 450 MT

@BSeiz dosta nas smo imali problem sa gevarom... Molio sam prvo lika da mi pošalje predračun 2,3 dana i odmah sam platio. Posle sam ga cimao 2 nedelje da pošalje paket. Poslao je paket ali je uneo pogrešan broj telefona pa nisam ni dobio poruku da očekujem dostavu. Na kraju sam jurio kombi dostavljača po Somboru... 😂

Promenio član ivannadjalin
  • Tužan 1

• U prolazu, 97 postova
  • Motocikl: 450 MT

I ja da prijavim bas bas prijatno iskustvo sa Barelom Novi Beograd. Mladji momak, zaboravio sam mu ime. Odlican prodavac, srdacan a nenametljiv. Prvi put sam bio sam a drugi put sam dosao sa zenom. Bukvalno me on, da kazem nagovarao, da  provozam test model. Kada sam dosao u punoj opremi za off rece mi lik slobodno idi na nasip. Ja mu odgoorio da ako odem sada a padala je kisa do pre sat vremena ima da je pere 2 sata. Lik lagano, pa to nam je posao. Respect veliki! Na kraju sam se lomio kao jebena zecica i  samo su novci presudili. Nije mi se ulazilo u novi kredit. 

Promenio član knez.mladja
  • Sviđa mi se 2

• U prolazu, 97 postova
  • Motocikl: 450 MT

Elem malo doterivanja motora od menja🙃. Narucio sam pogresne podizace volana pa sam morao da menjam za nesto i eto zamenio za torbicu za rezervoar. Nikad nisam nesto voleo te budze ispred sebe ali sa ovom sam prezadovoljan. Dosla je sa slabim magnetima ali kad se zamene za jace mislim da ni nemora sa strane da se stavljaju zatezaci. 

3a1097c2-7894-48f0-b7cc-08c640f50d26.jpg

9ad8fad1-fb93-4023-95c8-09b6f866757f.jpg

Promenio član knez.mladja
  • Sviđa mi se 3

• U prolazu, 35 postova

Pitanjce jedno za one koji znaju i razumeju se. Hoću da promenim gume za malo više road varijantu, jer ne planiram da vozim po šumama i gorama bez puteva (eventualno neki seoski neasfaltirani put). Fabričke nisu nove, prešle 5500, i ne ulivaju mi mnogo poverenja na putnim brzinama. Šta možete da preporučite a da su u dimenziji? Unapred hvala. 

• BJB Maxi Scooter Club, 6467 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT
pre 29 minuta, Rapax je napisao:

... Fabričke nisu nove, prešle 5500, i ne ulivaju mi mnogo poverenja na putnim brzinama. 

'Ajd' malo ovo elaboriraj? Kojim to brzinama voziš? Ja prošle skinuo posle 16,5K i i dalje su bile skroz dobre za vožnju... Suvo, mokro, sam, u dvoje, sa teretom... Žao mi što prilikom demontaže ne uslikah dokle sam ih obarao...

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 35 postova

Pa, putna guma bi trebalo da je malo tiša. Zadnji kraj mi je jednom malo proklizao na krivini pri možda 60, suvo beše, e sad da li je ulje ili kora od banane, ne znam. Probao sam da rekonstruišem i desilo se isto LOL. 

Npr na CLC-u to nije bilo moguće iako su gume istog proizvođača. 

• Sviđa mi se 2

• BJB Maxi Scooter Club, 6467 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Poštujem svačiji sud i jako je važno da se što više utisaka iznese. Ja za 16,5K i sad skoro 'iljadu sa promenjenom Bogu hvala, nijedna naznaka incidenta. Obzirom da su dual gume ne tresu, nemam vibracija na kormanu, vozio sam i po hladnom vremenu, nisam imao problema. E sad, ja se maksimalno prilagodjavam uslovima vožnje, to me Atlantic naučio godinama pa i to ima utisaka, mada verujem da i drugi ne voze isto u različitim uslovima puta...

Ti si u prednosti sa utiscima jer voziš takoreći isti agregat u dve vrste/kategorije motora pa imaš bolje rezonovanje...

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja