Jump to content

Moto Zajednica

CF Moto 450 MT

Recommended Posts

• Malinar u pokusaju, 1692 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Garancija se priznaje sve dok ne dodje do nekog ozbiljnijeg i krupnijeg kvara koji zahteva puno novca. Tad kreće natezanje ko je kriv, kako, zašto i većina, nažalost pokušava da svali krivicu na kupca (tipa nije terao u ovlašćeni servis za svaku sitnicu koja je radjena, pa je time izgubljena garancija ili nije korišćen motor adekvatno i slične gluposti).

@boza_kgnažalost svih nas, tvoje iskustvo je više izuzetak nego pravilo.

Evo primer BMW Delte, svim mojim poznanicima koji voze gs 1200 lc/1200 lc adv su o trošku BMW-a zamenili kardane na 60 000km. Neko je odneo sok majstorima, neko nije, usluga zemene i zamenski deo su bili besplatni. Neko bi rekao za svaku pohvalu.

Ali, znam i za slučaj da se čovek natezao sa njima i jedva izboksovao nov agregat u garanciji. Nakon nepunih 40 000km na nepune 2 godine starom motoru (1200 lc adv 2016.) došlo je do havarije u agregatu, kupac je bio iskusan motociklista i jeste vozio "malo jače" motor, ali nije kidan hladan, zavrtan bespotrebno i slično, to mu je svakako bio ko zna koji motor po redu. Na pomenutoj kilometraži, čuo je neko čangrljanje, ugasio je motor i šlepom oterao u servis, gde su ustanovili da je potrebno zameniti kompletan agregat. Nakon mnogo natezanja, servis je podneo sve troškove, ali ne bez pokušaja eskiviranja odgovornosti.

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3610 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Izvinjavam se što uzurpiram temu... Jeste uvek pitanje para, ko plaća je pitanje. Fabrika je ta koja odlučuje da li priznaje garanciju, a na dileru tj. ovlaštenom servisu je da to obrazloži. Preduslovi moraju biti ispunjeni - da je legalan zastupnik, da ima plaćenu licencu za tu godinu, položene obuke, kupljene alate i tehničku dokumentaciju, šta znam šta sve treba, i onda tek obrazloženje kvara.

Sad, ko zna đe ba zapelo u celom tom lancu, u nekom konkretnom primeru, ne možemo sad znati.

• BJB Maxi Scooter Club, 5993 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Ako smo apsolvirali detalje oko garancija, bilo bi lepo da se vratimo "čedu" ove teme a to je jedan stvarno zanimljiv motorić CF Moto 450 MT, ako se neko još uvek seća šta je to...

Hvala.

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: 450MT

Da se vratimo lagano na temu, meni je na 450 MTu u granaciji rešen problem sa curenjem ulja u predelu uljnog hladnjaka (bypass).

Delove su na sreću imali na stanju, zamenjeno šta treba i sad je sve OK.

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

• Drug član, 2973 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
12 hours ago, alexanto said:

Ako smo apsolvirali detalje oko garancija, bilo bi lepo da se vratimo "čedu" ove teme a to je jedan stvarno zanimljiv motorić CF Moto 450 MT, ako se neko još uvek seća šta je to...

Hvala.

...evo priznajem časni sude, ja svaki dan gledam klipove, ja svaki dan razmišljam o jednom..

I časni sude, ja to moram da vidim uživo... 

Moraću nekog da navatam da mi daa da sednem i probam, pa da izvučem osigurač iz glave..

Jednom se živi - TUTTO PASSA 

• Sviđa mi se 1

• Advanced Member, 1960 postova
  • Motocikl: KLE 500/Aprilia Tuareg 660

Na osnovu moje kratke test vožnje od letos, 450MT spada u grupu motora koje svaka kuća treba da ima🧐

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 5993 postova
  • Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT

Pusti ga, melodramiše... Ima i jednog na 20km od sebe. Samo da se nakani da dodje... :jok:

• Haha 2

• Malinar u pokusaju, 1692 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Da imam finansijskih uslova za drugi motor, odavno bih ga kupio.

Drugar je skoro počeo da tera neki umereni off motorom, ne biste verovali koliko prelepih puteva za off ima u Šumadiji, bukvalno do okolnih gradova odeš preko brda...

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 166 postova
  • Motocikl: current: CFMoto 450MT; ex: BMW G650GS, Suzuki SV650

Heed je izbacio crash bar za 450MT. Imao sam ih na prethodnom motoru i bio sam prezadovoljan. Testirao ih nekoliko puta nazalost :moto2:

https://heedshop.eu/en_US/p/Set-of-crash-bars-for-CFMOTO-450-MT-upper-with-bags/1159

https://heedshop.eu/en_US/p/Set-of-crash-bars-for-CFMOTO-450-MT-Upper-and-lower-black/1145

Promenio član MladenV
  • Hvala 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja