aleksandarkok 10 Napisano April 30 U prolazu, 7 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: ceka se isporuka Cfmoto 700MT Prijavi odgovor kao problematičan @Nikola m kaparisao sam 450mt ali sam se predomislio i zamenio za 700mt 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 4174 Napisano April 30 BJB Maxi Scooter Club, 1313 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Motorcyclist je napisao: Kakvi su ovi iz Novog Sada? Odlični, ne znam jel bi motor pregurao garantni rok da ga niko sem njih ne dira. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Наш 191 Napisano April 30 Svrati ponekad, 176 postova Lokacija: Србија Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan CF salon u Beogradu neće raditi do 9.5.2026. Ovo nam govori da verovatno neće biti ni isporuke motora ni par dana nakon otvaranja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Markodex 0 Napisano Maj 4 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo, nov sam u ovoj temi i generalno u ovom svetu, ali probacu da doprinesem svojim iskustvom, u salonu u Kragujevcu, Nikom konkretno sam pitao za cf 700mt, sve sto je bilo i salonu je prodato, a cekala se nova tura(to je bilo pre nekih 10tak dana), na pitanje za koliko mogu da ocekujem nove motore kod vas, dobio sam odgovor izmedju mesec i mesec ipo dana, po sistemu spreman je za preuzimanje. Kroz par dana planiram da odem i rezervisem/kupim motor u zavisnosti sta ce me sacekati tamo, u nadi da ih jos ima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola m 6 Napisano Utorak u 15:14 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja preuzeo juče 4.5. . Kaparisao prvi dan sajma. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola m 6 Napisano Utorak u 18:42 U prolazu, 9 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja preuzeo juče 4.5. . Kaparisao prvi dan sajma. Mozda ce da zanima buduce vlasnike neko moje prvo iskustvo na 200km. Od toga 70km otvoreni put bez guzve i oko 130km gradske voznje u špicu. Krenuo sam tvrdo, i da, ovo mi je prvi motor da napomenem, preko 50ccm2. Nikakav problem voznje u gradskoj guzvi nisam imao, naravno da se ne provlacim izmedju automobila, za sada. Tezina koju navode kao minus, meni ne smeta jel svestan sam je i znam da dok stoji u mestu lako moze da padne i nema zaustavljanja ako uradis sto ne treba, dovoljno je da volan savijes u jednu stranu i ako krene da se naginje tu je... mislim ako znas sto bi to uradio... Tezina u voznji mi ne predstavlja nikakvu smetnju. Retrovizore sam morao da dotegnem baš su bili labavi jedva sam se dovezao od Vrčina do kuće i ona koska na volanu treba da se dotegne. Za sada sam zadovoljan a i dalje cu da delim svoja iskustva, verujem da ce nekom znaciti. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aleksandarkok 10 Napisano Sreda u 12:40 U prolazu, 7 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: ceka se isporuka Cfmoto 700MT Prijavi odgovor kao problematičan Daj neku fotku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeđaNiš 28 Napisano Subota u 11:03 U prolazu, 6 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF 700MT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, juče su me zvali iz CF Moto Niš sa obaveštenjem da su dobili info iz centrale da svi koji su kupili CF 700MT 2024 treba da dodju da im zamene gume. Jel neko jos dobio ovaj poziv? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
azlatic 488 Napisano Subota u 11:16 Svrati ponekad, 164 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CFMOTO 700 MT Prijavi odgovor kao problematičan Još nisam dobio taj poziv ali sam zato imao problem sa tim gumama ako pričamo o CDT Migranilintako nešto, iskočio nije bubac na bolnom zidu zadnje gume... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeđaNiš 28 Napisano Subota u 11:25 (promenjeno) U prolazu, 6 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF 700MT Prijavi odgovor kao problematičan Rekli su mi da ce mi poslati zvanično obaveštenje mailom, cekam mail Ja sam u svakom slučaju loše prošao sa tim fabrickim gumama pa sam posle godinu dana promenio, ali aj da vidim od Ponedeljka sta ce da kažu, pa ako neko jos vozi stare gume da makar za dz dobije nove Promenio Subota u 11:25 član PeđaNiš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mlakrneta 47 Napisano Subota u 14:01 U prolazu, 73 postova Lokacija: Železnik Motocikl: GSR 600 K7 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam kupio motor 2024, nikakvo obaveštenje nisam dobio. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PeđaNiš 28 Napisano Subota u 14:13 U prolazu, 6 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF 700MT Prijavi odgovor kao problematičan Ajd da mi pošalju mail pa se opet oglašavam, da vidim sta kaze zvanična objava. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Serbix 13 Napisano Subota u 17:48 U prolazu, 7 postova Motocikl: Tomos CTX, Kawasaki GPZ 500, Kawasaki GPX 750, Aprilia 50 SXR, CFMOTO 700MT Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo, Pošto sada imam malo više iskustva i vožnje sa svojim CFMOTO 700MT, već mogu bolje da iznesem svoja zapažanja i prve probleme, tako da možda nekome to bude korisno pri odluci o kupovini ili ako naiđe na sličan problem. Za sada sam prilično zadovoljan ciklistikom motora, tj. kako se vozi i kako se njime upravlja. Čak mi i snaga ne manjka (i ako se ne bih bunio da je ima i više) uzimajući u obzir da se na motoru vozimo supruga i ja, plus kofer, često i bočne torbe. Udobnost, položaj sedenja, način kako se ponaša na putu mi baš odgovara i prija. Sve što mi je u početku smetalo (mali displej, udaljeni prednji deo...), do sada sam se već navikao i nemam problema sa tim. Ono što mi i dalje smeta je njegova težina na koju ću verovatno teško da se naviknem na malim brzinama i u gradskoj vožnji, čak i da se naviknem neće mi nikada biti prijatno kao što bi bilo na nekom motoru koji je 30-tak i više kilograma lakši. Druga stvar što me strašno nervira je rad u malim obrtajima, često secka i prilikom dodavanja gasa na tim malim brzinama mora da se pazi da to bude baš lagano i postepeno jer se dešava da poskoči. Takođe, ne sviđa mi se što motor ima jedan zvuk i tempo rada do nekih 4.000 obraja, preko toga imam osećaj kao da pali turbinu i da prelazi u drugi mod. Totalno se menja zvuk i način na koji prima gas. Nekako mi taj prelaz nije linearan kao što je bio na mojim prethodnim motorima. Problem koji je nastao je sledeći, na motoru se pojavilo zveckanje iz donjeg dela auspuha. U ovlašćenom servisu su ustanovili da se nešto unutar lonca odvarilo i da je potrebna zamena kompletnog lonca auspuha kroz garanciju. Servis je za sada bio korektan i izašli su mi u susret iako imaju veliku gužvu u sezoni, jedino me buni što do sada nisam dobio nikakvu zvaničnu informaciju o statusu reklamacije i ako je od dana prijave servisu prošlo nekih 13 dana. Pošto je teško opisati sam zvuk, postavio sam i video snimak gde se jasno čuje problem, pa ako nekoga zanima detaljnije može pogledati i čuti ovde: CFMOTO Balkan | Pozdrav svima, želeo bih da podelim jedno iskustvo sa... WWW.FACEBOOK.COM Pozdrav svima, želeo bih da podelim jedno iskustvo sa svojim CFMOTO 700MT, čisto informativno ako se još nekome pojavi slična situacija. Na motoru se pojavilo zveckanje iz dela... Interesuje me da li je još neko imao slično iskustvo na 700MT ili drugim modelima? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 2401 Napisano pre 14 sati Drug član, 1476 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri Prijavi odgovor kao problematičan U petak sam obisao salone u Ns, tacnije Tago i Kymco. U Tagu, CFmoto je prodavac bio ljubazan. U Kymco hmm... jeste bio ljubazan ali je izneo par stvari koje nisam bio zadovoljan za QJ. Prvo je rekao da je to Vstrom, a drigo da su nalepnice fantasticno zalepljene, kada sam mu ukazao na to da se vec nalepnica odlepila vec je skrenuo temu sa razgovora. Nekako mi odnos prodavac potencijalni kupac nije legao. A narocito to sto se govori da je strom, pa ne mozes na tu foru prodavati zaseban brend i steci poverenje. Kada sam rekao da nije isti agregat i da kinezi nisu uzeli licencu, samo se prebacio sa teme i javio na telefon. U tom su usli muz i zena da gledaju skutere a mene je oladio kao da nisam tu. E pa prijatelju, za mene kao kupca si zavrsio. Pre cu otici u bg nego kod njih. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tloken 112 Napisano pre 13 sati Svrati ponekad, 100 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Voge 625DSX, Tomos a3 Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, Zarkela je napisao: Prvo je rekao da je to Vstrom Ajde iskreno da li su ti za CFmoto rekli da je KTM ili bar spomenuli KTM na neki nacin. Ista prica je i za Voge i BMW, moramo nekako da se tesimo sto vozimo kineske motore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23600 Napisano pre 12 sati Integrisan, 7609 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Zarkela said: U petak sam obisao salone u Ns, tacnije Tago i Kymco. U Tagu, CFmoto je prodavac bio ljubazan. U Kymco hmm... jeste bio ljubazan ali je izneo par stvari koje nisam bio zadovoljan za QJ. Prvo je rekao da je to Vstrom, a drigo da su nalepnice fantasticno zalepljene, kada sam mu ukazao na to da se vec nalepnica odlepila vec je skrenuo temu sa razgovora. Nekako mi odnos prodavac potencijalni kupac nije legao. A narocito to sto se govori da je strom, pa ne mozes na tu foru prodavati zaseban brend i steci poverenje. Kada sam rekao da nije isti agregat i da kinezi nisu uzeli licencu, samo se prebacio sa teme i javio na telefon. U tom su usli muz i zena da gledaju skutere a mene je oladio kao da nisam tu. E pa prijatelju, za mene kao kupca si zavrsio. Pre cu otici u bg nego kod njih. Brate jel su ti prodavci motora uhvatili boga za muda Ono druze prodavac si, isto kao u nekom supermarketu jbt... Budi ljubazan... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5078 Napisano pre 11 sati Drug član, 3125 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Zarkela je napisao: U petak sam obisao salone u Ns, tacnije Tago i Kymco. U Tagu, CFmoto je prodavac bio ljubazan. U Kymco hmm... jeste bio ljubazan ali je izneo par stvari koje nisam bio zadovoljan za QJ. Prvo je rekao da je to Vstrom, a drigo da su nalepnice fantasticno zalepljene, kada sam mu ukazao na to da se vec nalepnica odlepila vec je skrenuo temu sa razgovora. Nekako mi odnos prodavac potencijalni kupac nije legao. A narocito to sto se govori da je strom, pa ne mozes na tu foru prodavati zaseban brend i steci poverenje. Kada sam rekao da nije isti agregat i da kinezi nisu uzeli licencu, samo se prebacio sa teme i javio na telefon. U tom su usli muz i zena da gledaju skutere a mene je oladio kao da nisam tu. E pa prijatelju, za mene kao kupca si zavrsio. Pre cu otici u bg nego kod njih. Pazi...kupiš Land Rover Discavery...u njemu BMW agregat. Opel...Isuzu agregati i td. To su šta? Rover ili BMW, Opel ili Isuzu??? Čije je JTD motore pakovala PSG? Da li je onda Peugeot u stvari Fiat? to su licence... Što se QJ SVT modela tiče...svaki patent traje 20 godina (mislim da je toliko) nakon 20 godina ''vlasnik'' patenta više nije vlasnik već korisnik i svako ko ima kapaciteta da napravi takav proizvod ima pravo bez ikakvih posledica. To je QJ uradio sa SVT modelom...ali to nije kopija ili nešto treće, fabrika je napravila svoj agregat na konto starog patenta. Agregat SVT...jeste sličan Suzukijevom ali, dosta je poboljšan, bolje je hlađenje urađeno kao i materijali koji sprečavaju pregrevanje prve glave silindra (ispod sedišta) koji je bio večiti problem kod Stromova gde je često elektronika riknjavala usled velike temperature. Recimo spoljni deo agregata kod Stroma je gladak dok je kod SVT-a rebrast čime efektivnije odvodi toplotu sa površine agregata. Veliki je problem kod tih prodavaca što ne znaju šta prodaju jer ih ne interesuje. Njemu je neko nešto oko toga rekao i njega više ne zanima ništa. Suštinski sam diler/vlasnik neće da se interesuje u te sklopove pa mu je lakše da drlja te glupe priče. Danas kad od prodavca čujem takvu priču ja ga odmah prekinem i pitam nešto nebitno ili se okrenem i odem. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 2401 Napisano pre 11 sati Drug član, 1476 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri Prijavi odgovor kao problematičan Da je priblizno objasnio kao @mick, samo dve recenice od svega toga bio bih zadovoljan prodavcem. Ovako ostaje bas gorak ukus na relaciji prodavac kupac, no ne treba generalizovati. Mozda mu nije bio dan i to je ok. No, moja poenta nije bila da on nije to trebao da kaze, nego ne treba da se zasniva prodaja nekog brenda na prici o Suzukiju, KTM, BMW i njihovoj slavi.... Jer ne prodajes taj brend vec neki drugi, pa bio kopija ili ne. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5078 Napisano pre 11 sati Drug član, 3125 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Da, da apsolutno se slažem. To mu dođe isto...kupujem auto...ima 4 točka...znate točak, to je preuzeto iz kamenog doba, pa smo auto napravili oko tog točka. Na žalost prodavci motocikala nisu evoluirali sa godinama...ranije je bila fora pričati čije je šta jer svi znamo kako su kitajci radili na početku. Sad bi prodavac morao da bude dooosta edukovaniji, mnogo više u materiji...tu i ''gazda'' greši jer ne ulaže u zaposlene ili ne ulaže na prvi način jer ni on sam muka ne zna. Jbg...tužna priča Balkana. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1723 Napisano pre 10 sati (promenjeno) Drug član, 2123 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, mick je napisao: pregrevanje prve glave silindra (ispod sedišta) koji je bio večiti problem kod Stromova gde je često elektronika riknjavala usled velike temperature. Ovo najblaže rečeno nije tačno! Promenio pre 10 sati član bopk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5078 Napisano pre 10 sati Drug član, 3125 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Upravo sada, bopk je napisao: Ovo najblaže rečeno nije tačno! Aj daj neko pisanije na tu temu...glupo je da ostaneš na konstataciji koja ništa ne pojašnjava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bopk 1723 Napisano pre 10 sati Drug član, 2123 postova Lokacija: Prokuplje Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Kako misliš da ja dam neko pisanije. Imao sam i prvog stroma i sad zadnjeg stroma. Znam bas dosta ljudi koji ih imaju. Pročitao sam celu temu o stromu i ne sećam se tih problema. Na pr ja da napišem mesec ce uskoro da se raspadne a ti mi napišeš da to nije tačno bezveze je da ja tebi tražim neko pisanije o tome ( da mesec nece da se raspadne). O tome se jednostavno ne piše. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2765 Napisano pre 10 sati Drug član, 1659 postova Motocikl: Suzuuuuki (Address 125, V-Strom 800) Prijavi odgovor kao problematičan Mnogo toga nije tačno al' ajd sad, neka se piše....čuj riknjavala elektronika od pregrevanja zadnjeg cilindra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5078 Napisano pre 10 sati Drug član, 3125 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 8 minuta, bopk je napisao: Kako misliš da ja dam neko pisanije. Imao sam i prvog stroma i sad zadnjeg stroma. Znam bas dosta ljudi koji ih imaju. Pročitao sam celu temu o stromu i ne sećam se tih problema. Na pr ja da napišem mesec ce uskoro da se raspadne a ti mi napišeš da to nije tačno bezveze je da ja tebi tražim neko pisanije o tome ( da mesec nece da se raspadne). O tome se jednostavno ne piše. Ok aj ja da kažem čisto da sledeći put budeš slobodan da napišeš mišljenje jer je to suština foruma...delimo iskustva. Ta priča rekao sam ti ali da se ne nastavljam nije ok. Bolje i da kažeš pa da normalno diskutujemo nego da pišeš ono gore...spada u nepoštovanje. Dakle...VStrom...dosta serija je imalo probleme sa TPS senzorom (elektronika) koji je smešten tik iznad prvog cilindra. Bukvalno su ga uglavili u crnu rupu između rezervoara i cilindra...opasno velike temperature se tu stvaraju i time se senzor oštećuje tokom godina. Kad rikne TPS riknuo je i gas, dakle problem. Naravno to ne znači da će svaki da crkne ali eto...konstruktorska je greška koja može napraviti problem. QJ je na SVT mašini pokušao da se pozabavi time tako što je dodao škrge na spoljnom delu agregata čime se tj. trebalo bi da se efektivnije odvodi toplota sa agregata i time se zaštiti deo elektronike. Zato postoji razlika u ''grejanju'' gde ljudi koji voze Stroma naglašavaju da se SVT više greje...da greje po nogama jer se toplota efektivnije odvodi sa strane. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 23600 Napisano pre 9 sati Integrisan, 7609 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Mislio sam da ce taj SVT biti bas veliki bum, ali na kraju nije. 450MT je po meni jedini motor koji je bas napravio veliki bum na svetskom trzistu jer se bas dobro prodaje po Evropi a bogme i Americi.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...