Jump to content

Moto Zajednica

QJ Motors SVT 650 X

Recommended Posts

• Drug član, 1354 postova
  • Motocikl: Suzuki DL 1000 2014
Drugari...
Ljudi...
Pivo bre...
Rakija...

Strom nije nigde najbolji...
Prosečan je...
Ali je u tome caka, da je zbog toga što je prosečan u svemu, je meni lično vrhunski motor.
1000ccm, 100ks... Upravljiv, upotrebljiv... Kočí lepo, ide lepo...

Lepo sam se navozao sa tim motorom...
Zašto nisam kupio NOV strom 1050...
Nije mi se davalo 15.000 eura.
Razmišljao o 800MT Explore sa 95ks i 77NM... 11.000 eur
Izleteo DS900X sa 900ccm i 95ks i 95NM...
Za 9200EURA!
Pa bio bih lud da ne uzmem takvu ponudu a da ne trepnem.
Nov motor, 4 godine garancije, dam 3200 i čekićam 6000 na rate po 90 eura, do duše 7 godina... Prvo ja nikad ne bih naterao sebe da štedim 90 eura mesečno, drugo je da me motor koštao 3200 keša.
Ja to tako vidim...

Opreme koliko ima, naopako...
Skineš nalepnice sa motora, skineš celofan, i prdneš i promeškoljiš...
Pa vidi...
Vredi...

A da čekam 2025.
Za XCape 1200... Nisam mogao... A mislim se da će biti naopako dobar
motor.bba04a52366e4f79ce91e23628d38f45.jpg09230bc50386f741274c2feb4fbefde8.jpge05ace32f6f1c0813b58d83e00861540.jpg

Sent from VOGE DS900X using ChinaTech

Daću ti krug da se podsetiš šta je pravi motor

Sent from my M2101K9G using Tapatalk

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 2328 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X

@sasa ns 1 Do sad nije bilo problema u smislu olabavljenih. Jedini je problem kad treba da se operu 😄 sad ne znam kako će se na SVT ponašati obzirom da je tubeless guma ali kapiram da nema neke razlike. Mada…SVT je dooosta tvrdi na vešanju i baš oseti rupu…

• Drug član, 1104 postova
  • Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW

Ja znam da je to MOTOR.
Što je kod tebe...

• Svrati ponekad, 297 postova
  • Motocikl: Benelli TRK 502x

Covek o 500cc govori kako nije za kruz 150kmh... E????? Procitaj opet kubikazu prijatelju, pa mi kazi koji 500 jeste. To sto lici na vece motore sa vecim kubikaza ne znaci da sa njima treba i da se poredi, jer ponovicu, radi se o 500cc. 

• Ne silazi, 2915 postova
pre 3 minuta, mick je napisao:

Jedini je problem kad treba da se operu

na to sam i mislio i mene to odmah odbije jer ne želim van asfalta pa bih izabrao isti motor ali sa alu felnama

Ja znam da je to MOTOR.
Što je kod tebe...

Samo ti spremi pasoš i sledeće nedelje idemo u Rumuniju, nekih 400-500km da razradiš kinezaru.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2328 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
pre 1 minut, sasa ns 1 je napisao:

na to sam i mislio i mene to odmah odbije jer ne želim van asfalta pa bih izabrao isti motor ali sa alu felnama

U kakvom su stanju naši putevi ja bih progutao to čišćenje žbica zarad za nijansu udobnije vožnje 😂

A realno svaki santimetar u visini znači nama visokim vozačima 😊

• Svrati ponekad, 224 postova
  • Motocikl: Ninja 250r '08
pre 47 minuta, sasa ns 1 je napisao:

Uskoro ce doci kod nas i SVT650, bez X. Isto sve samo alu felne i oba tocka 17ice

Kako se dotezu zbice i uopste proveravaju?
To će tek da bude problem sa kineskim točkovima i nekvalitetnim žicama kad zarđaju, zapeknu itd.
Generalno koji će ti đavo žičane felne za vožnju po asfaltu.
Samo problem više u najavi.

• U prolazu, 39 postova
  • Motocikl: QJ Motor SVT650x

Apropo price o TRKu i 500tkama na duzim putovanjima, evo jedan interesantan video sa Benelijem. Cika Snele ovde gazi Benelija i sve to mnogo dobro i jednostavno izgleda

• Drug član, 605 postova
  • Motocikl: -
Pre 8 sati, vidakn je napisao:

To će tek da bude problem sa kineskim točkovima i nekvalitetnim žicama kad zarđaju, zapeknu itd.
Generalno koji će ti đavo žičane felne za vožnju po asfaltu.
Samo problem više u najavi.

Osim što i BMW žbičani točkovi se rade u Kini od istih tih žica.

I šta sad?

• Haha 1

• Ne silazi, 7415 postova
  • Motocikl: TDM 900

Pa ne valjaju :D Možda kod QJ budu bolji.

Jel prošao neko odavde na SVT650 jutros kroz Smederevo, kroz kružni tok? Beše neka grupica motora. 

• Enduraš, 6387 postova
  • Motocikl: CRF300L

Ne znam sta su žice toliki problem, ceo život vozim motore sa žičanim točkovima, nikad nisam pipnuo ni jednu. Sem ako ne zveknete toliko u neku rupu da iskrivite bandaš, ne znam što bi išta dotezali, a ako se iskrivi bandaš, dotezanje žica tu neće da pomogne.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 200 postova
  • Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail
13 hours ago, vidakn said:

Što se ti ljutiš kada ti neko kaže da je beneli kanturina, jer realno je kanturina sa primamljivim dizajnom i to je to.
Pa i sam si uvideo i kupio jači motor...
Ovde nema ništa lično, samo diskutujemo o motorima

Kakav zakljucak 🤣 

Da bi se ovakav zakljucak doneo potrebno je na istom provesti dosta km i bar 2+ god moje misljenje(mozda i jesi ne znam).

Mislim da se mnogo ocekuje od 500cc i da se tu javlja problem.

Da je Beneli ,,kanrturina" ne bih mogao da se slozim jer sam sa mojim presao 20000km za god i 8 meseci bez ikakvih problema samo redovan servis i zamena potrosnog materijala. Sa njim sam presao sigurno preko 13000km u obilasku nasih prelepih delova Srbije za sad (planira se i neka voznja van granica nase zemlje ali o tome neki drugi put). Na poslednjem servisu pri zameni svecica filtera itd obratio sam paznju i detaljno pogledao motor da li ima nekih promena jer svoj motor vozim po svim vremenskim uslovima samo da je temperatura odgovarajuca. I gle cuda sve na svom mestu i ono sto plasi sve nema rdje(kinez je to, raspasce se itd). Sto se tice kineskih zbicanih felni evo bas juce vozio po brdima Zagajackim (obisle te felne i Bobiju, Kopaonik, Taru, Zlatibor, Frusku goru, Rudnik itd.) dobre su kao i sve druge 😉

Ali da ne skrecem dalje ipak ovo nije tema za Benelli...

Da kazemo kolega da vam juce nije bio dan pa su i shodno tome odgovori bili takvi...

Za sve kolege koji su kupili nove ,,Kineske'' motore cestitam i da vas sluze jos 100 godina.

Nadam se da cemo se sresti negde pa da podelite svoja iskustva. 🫡

• Sviđa mi se 8
  • Podržavam 1

• Drug član, 3068 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
9 minutes ago, Motorcyclist said:

Ja zato i pitam, kako se proverava labavost zica? :jee:

Nauka. 

Relja je svetski mega car, ko je željan da proširi svoja znanja, preporuka za kanal. 

• Sviđa mi se 1

Ne znam sta su žice toliki problem, ceo život vozim motore sa žičanim točkovima, nikad nisam pipnuo ni jednu. Sem ako ne zveknete toliko u neku rupu da iskrivite bandaš, ne znam što bi išta dotezali, a ako se iskrivi bandaš, dotezanje žica tu neće da pomogne.
Kineske ili neke druge?
Ima razlike...

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: QJ SVT650X Black Beauty
1 hour ago, Alekre said:

Pa ne valjaju :D Možda kod QJ budu bolji.

Jel prošao neko odavde na SVT650 jutros kroz Smederevo, kroz kružni tok? Beše neka grupica motora. 

Ja sam jutros dobacio do Vince, pa okolo naokolo preko B. Potoka i Rakovice nazad u beogradsku guzvu :) Nov sam vozac ali mene SVT odusevljava. Valjda mi je “legao” potpuno… 

• Sviđa mi se 1

Kakav zakljucak  

Da bi se ovakav zakljucak doneo potrebno je na istom provesti dosta km i bar 2+ god moje misljenje(mozda i jesi ne znam).
Mislim da se mnogo ocekuje od 500cc i da se tu javlja problem.

Da je Beneli ,,kanrturina" ne bih mogao da se slozim jer sam sa mojim presao 20000km za god i 8 meseci bez ikakvih problema samo redovan servis i zamena potrosnog materijala. Sa njim sam presao sigurno preko 13000km u obilasku nasih prelepih delova Srbije za sad (planira se i neka voznja van granica nase zemlje ali o tome neki drugi put). Na poslednjem servisu pri zameni svecica filtera itd obratio sam paznju i detaljno pogledao motor da li ima nekih promena jer svoj motor vozim po svim vremenskim uslovima samo da je temperatura odgovarajuca. I gle cuda sve na svom mestu i ono sto plasi sve nema rdje(kinez je to, raspasce se itd). Sto se tice kineskih zbicanih felni evo bas juce vozio po brdima Zagajackim (obisle te felne i Bobiju, Kopaonik, Taru, Zlatibor, Frusku goru, Rudnik itd.) dobre su kao i sve druge 

Ali da ne skrecem dalje ipak ovo nije tema za Benelli...

Da kazemo kolega da vam juce nije bio dan pa su i shodno tome odgovori bili takvi...

Za sve kolege koji su kupili nove ,,Kineske'' motore cestitam i da vas sluze jos 100 godina.
Nadam se da cemo se sresti negde pa da podelite svoja iskustva. 🫡

13000km je kao neka ozbiljna kiliometraža?
Vidi, ko ne zna za bolje 47ks na 250kg mu je super...

Po meni, taj se motor vuče kao prebijen ker..

Nemamo svi iste poglede na to kako motor treba da ide i zato kažem da je to preteška kanta sa lepim izgledom i lošim performansama.

Vi što ga hvalite, a vređate se kad neko kaže nešto loše o tom motoru, to je vaša stvar, moje mišljenje se neće promeniti, jer sam ga probao i jednostavno je pretežak za taj agregat.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: Suzuki intruder volusia 800cc , QJ Motor trx 125 ABS , QJ Motor SVT 650X

A koliko se ja sećam,velik probleme s žbicama o kome je sve brujalo je imala Yamaha Super Trenere 2010-2015,samo nisam siguran dal je to kineski Il japanski motor,al sa siguran da je svakih 10k km obavezna provera dotegnutosti istih(po preporuci proizvođača). 

I da ,kupujte što više kineske modele,da obaramo cene ovima što se kunu u polovne Japance.

• Sviđa mi se 1

Inače što se kinezara tiče, nemam ja ništa protiv njih ako je dovoljno jeftin motor i ako ima dobre performanse.
Ima jedna kinezara što mi se sviđa, gadna na oko ali sa dobrim performansama na papiru.
To je Kove 450 Rally, 50ks na 150kg, to je već bolje.
Čekam da stigne drugaru, pa ako se kod njega do sledeće godine ne raspadne, potencijalni sam kupac jednog primerka na sledećem sajmu automobila.

• U prolazu, 43 postova
  • Motocikl: Suzuki intruder volusia 800cc , QJ Motor trx 125 ABS , QJ Motor SVT 650X

@vidakn prijatelju moraš shvatiti da se i tvoj vuče kao prebijene ker naspram Tigera,al ti si g ipak kupio i kuneš se u njega.Mani se tih priča i pljuvanja,ako ti se ne sviđa idi na forum o suzukiju,

Promenio član Road Kings
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

A koliko se ja sećam,velik probleme s žbicama o kome je sve brujalo je imala Yamaha Super Trenere 2010-2015,samo nisam siguran dal je to kineski Il japanski motor,al sa siguran da je svakih 10k km obavezna provera dotegnutosti istih(po preporuci proizvođača). 
I da ,kupujte što više kineske modele,da obaramo cene ovima što se kunu u polovne Japance.
U a tek BMW koji ima opozive na točkove...
Zato kažem da su žičani točkovi malo komplikovanija stvar, kako za izraditi tako i za održavati i nepotrebni su na motorima koji se voze samo po asfaltu.
Potencijalno problem više.
E sad još zamisli kada se problemi dešavaju na točkovima renomiranih proizvođača koji su na tržištu sa tradicijom od po 70+ godina, šta da mislimo o točkovima kineskih nerenomiranih proizvođača sa tradicijom od par godina...

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja