vidakn 1781 Napisano Mart 29, 2024 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Drugari...Ljudi...Pivo bre...Rakija...Strom nije nigde najbolji...Prosečan je...Ali je u tome caka, da je zbog toga što je prosečan u svemu, je meni lično vrhunski motor.1000ccm, 100ks... Upravljiv, upotrebljiv... Kočí lepo, ide lepo...Lepo sam se navozao sa tim motorom...Zašto nisam kupio NOV strom 1050...Nije mi se davalo 15.000 eura.Razmišljao o 800MT Explore sa 95ks i 77NM... 11.000 eurIzleteo DS900X sa 900ccm i 95ks i 95NM...Za 9200EURA!Pa bio bih lud da ne uzmem takvu ponudu a da ne trepnem. Nov motor, 4 godine garancije, dam 3200 i čekićam 6000 na rate po 90 eura, do duše 7 godina... Prvo ja nikad ne bih naterao sebe da štedim 90 eura mesečno, drugo je da me motor koštao 3200 keša. Ja to tako vidim...Opreme koliko ima, naopako...Skineš nalepnice sa motora, skineš celofan, i prdneš i promeškoljiš...Pa vidi...Vredi...A da čekam 2025. Za XCape 1200... Nisam mogao... A mislim se da će biti naopako dobar motor.Sent from VOGE DS900X using ChinaTechDaću ti krug da se podsetiš šta je pravi motorSent from my M2101K9G using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3262 Napisano Mart 29, 2024 Drug član, 2328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan @sasa ns 1 Do sad nije bilo problema u smislu olabavljenih. Jedini je problem kad treba da se operu sad ne znam kako će se na SVT ponašati obzirom da je tubeless guma ali kapiram da nema neke razlike. Mada…SVT je dooosta tvrdi na vešanju i baš oseti rupu… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TAZZ 1466 Napisano Mart 29, 2024 Drug član, 1104 postova Lokacija: Beograd Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW Prijavi odgovor kao problematičan Ja znam da je to MOTOR.Što je kod tebe...Sent from VOGE DS900X using ChinaTech Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa_f1 248 Napisano Mart 29, 2024 Svrati ponekad, 297 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli TRK 502x Prijavi odgovor kao problematičan Covek o 500cc govori kako nije za kruz 150kmh... E????? Procitaj opet kubikazu prijatelju, pa mi kazi koji 500 jeste. To sto lici na vece motore sa vecim kubikaza ne znaci da sa njima treba i da se poredi, jer ponovicu, radi se o 500cc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Mart 29, 2024 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, mick je napisao: Jedini je problem kad treba da se operu na to sam i mislio i mene to odmah odbije jer ne želim van asfalta pa bih izabrao isti motor ali sa alu felnama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1781 Napisano Mart 29, 2024 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ja znam da je to MOTOR.Što je kod tebe...Sent from VOGE DS900X using ChinaTechSamo ti spremi pasoš i sledeće nedelje idemo u Rumuniju, nekih 400-500km da razradiš kinezaru.Sent from my M2101K9G using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3262 Napisano Mart 29, 2024 Drug član, 2328 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, sasa ns 1 je napisao: na to sam i mislio i mene to odmah odbije jer ne želim van asfalta pa bih izabrao isti motor ali sa alu felnama U kakvom su stanju naši putevi ja bih progutao to čišćenje žbica zarad za nijansu udobnije vožnje A realno svaki santimetar u visini znači nama visokim vozačima Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17186 Napisano Mart 29, 2024 Integrisan, 5050 postova Prijavi odgovor kao problematičan Kako se dotezu zbice i uopste proveravaju? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mali Ika 205 Napisano Mart 29, 2024 Svrati ponekad, 224 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Ninja 250r '08 Prijavi odgovor kao problematičan pre 47 minuta, sasa ns 1 je napisao: na to sam i mislio i mene to odmah odbije jer ne želim van asfalta pa bih izabrao isti motor ali sa alu felnama Uskoro ce doci kod nas i SVT650, bez X. Isto sve samo alu felne i oba tocka 17ice Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1781 Napisano Mart 29, 2024 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Kako se dotezu zbice i uopste proveravaju?To će tek da bude problem sa kineskim točkovima i nekvalitetnim žicama kad zarđaju, zapeknu itd.Generalno koji će ti đavo žičane felne za vožnju po asfaltu.Samo problem više u najavi.Sent from my M2101K9G using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pirkee 26 Napisano Mart 30, 2024 U prolazu, 39 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ Motor SVT650x Prijavi odgovor kao problematičan Apropo price o TRKu i 500tkama na duzim putovanjima, evo jedan interesantan video sa Benelijem. Cika Snele ovde gazi Benelija i sve to mnogo dobro i jednostavno izgleda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1688 Napisano Mart 30, 2024 Drug član, 605 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, vidakn je napisao: To će tek da bude problem sa kineskim točkovima i nekvalitetnim žicama kad zarđaju, zapeknu itd. Generalno koji će ti đavo žičane felne za vožnju po asfaltu. Samo problem više u najavi. Sent from my M2101K9G using Tapatalk Osim što i BMW žbičani točkovi se rade u Kini od istih tih žica. I šta sad? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12928 Napisano Mart 30, 2024 Ne silazi, 7415 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne valjaju Možda kod QJ budu bolji. Jel prošao neko odavde na SVT650 jutros kroz Smederevo, kroz kružni tok? Beše neka grupica motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6410 Napisano Mart 30, 2024 Enduraš, 6387 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam sta su žice toliki problem, ceo život vozim motore sa žičanim točkovima, nikad nisam pipnuo ni jednu. Sem ako ne zveknete toliko u neku rupu da iskrivite bandaš, ne znam što bi išta dotezali, a ako se iskrivi bandaš, dotezanje žica tu neće da pomogne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17186 Napisano Mart 30, 2024 Integrisan, 5050 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ja zato i pitam, kako se proverava labavost zica? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
OgiBG 288 Napisano Mart 30, 2024 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Benelli Leoncino 500Trail Prijavi odgovor kao problematičan 13 hours ago, vidakn said: Što se ti ljutiš kada ti neko kaže da je beneli kanturina, jer realno je kanturina sa primamljivim dizajnom i to je to. Pa i sam si uvideo i kupio jači motor... Ovde nema ništa lično, samo diskutujemo o motorima Sent from my M2101K9G using Tapatalk Kakav zakljucak Da bi se ovakav zakljucak doneo potrebno je na istom provesti dosta km i bar 2+ god moje misljenje(mozda i jesi ne znam). Mislim da se mnogo ocekuje od 500cc i da se tu javlja problem. Da je Beneli ,,kanrturina" ne bih mogao da se slozim jer sam sa mojim presao 20000km za god i 8 meseci bez ikakvih problema samo redovan servis i zamena potrosnog materijala. Sa njim sam presao sigurno preko 13000km u obilasku nasih prelepih delova Srbije za sad (planira se i neka voznja van granica nase zemlje ali o tome neki drugi put). Na poslednjem servisu pri zameni svecica filtera itd obratio sam paznju i detaljno pogledao motor da li ima nekih promena jer svoj motor vozim po svim vremenskim uslovima samo da je temperatura odgovarajuca. I gle cuda sve na svom mestu i ono sto plasi sve nema rdje(kinez je to, raspasce se itd). Sto se tice kineskih zbicanih felni evo bas juce vozio po brdima Zagajackim (obisle te felne i Bobiju, Kopaonik, Taru, Zlatibor, Frusku goru, Rudnik itd.) dobre su kao i sve druge Ali da ne skrecem dalje ipak ovo nije tema za Benelli... Da kazemo kolega da vam juce nije bio dan pa su i shodno tome odgovori bili takvi... Za sve kolege koji su kupili nove ,,Kineske'' motore cestitam i da vas sluze jos 100 godina. Nadam se da cemo se sresti negde pa da podelite svoja iskustva. 8 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7378 Napisano Mart 30, 2024 Drug član, 3068 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, Motorcyclist said: Ja zato i pitam, kako se proverava labavost zica? Nauka. Relja je svetski mega car, ko je željan da proširi svoja znanja, preporuka za kanal. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 17186 Napisano Mart 30, 2024 Integrisan, 5050 postova Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam 10 bicikala u zivotu al nikada nisam menjao zbice. Zanimljivo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1781 Napisano Mart 30, 2024 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam sta su žice toliki problem, ceo život vozim motore sa žičanim točkovima, nikad nisam pipnuo ni jednu. Sem ako ne zveknete toliko u neku rupu da iskrivite bandaš, ne znam što bi išta dotezali, a ako se iskrivi bandaš, dotezanje žica tu neće da pomogne.Kineske ili neke druge?Ima razlike...Sent from my M2101K9G using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shke 61 Napisano Mart 30, 2024 U prolazu, 30 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SVT650X Black Beauty Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Alekre said: Pa ne valjaju Možda kod QJ budu bolji. Jel prošao neko odavde na SVT650 jutros kroz Smederevo, kroz kružni tok? Beše neka grupica motora. Ja sam jutros dobacio do Vince, pa okolo naokolo preko B. Potoka i Rakovice nazad u beogradsku guzvu Nov sam vozac ali mene SVT odusevljava. Valjda mi je “legao” potpuno… 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1781 Napisano Mart 30, 2024 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Kakav zakljucak Da bi se ovakav zakljucak doneo potrebno je na istom provesti dosta km i bar 2+ god moje misljenje(mozda i jesi ne znam). Mislim da se mnogo ocekuje od 500cc i da se tu javlja problem. Da je Beneli ,,kanrturina" ne bih mogao da se slozim jer sam sa mojim presao 20000km za god i 8 meseci bez ikakvih problema samo redovan servis i zamena potrosnog materijala. Sa njim sam presao sigurno preko 13000km u obilasku nasih prelepih delova Srbije za sad (planira se i neka voznja van granica nase zemlje ali o tome neki drugi put). Na poslednjem servisu pri zameni svecica filtera itd obratio sam paznju i detaljno pogledao motor da li ima nekih promena jer svoj motor vozim po svim vremenskim uslovima samo da je temperatura odgovarajuca. I gle cuda sve na svom mestu i ono sto plasi sve nema rdje(kinez je to, raspasce se itd). Sto se tice kineskih zbicanih felni evo bas juce vozio po brdima Zagajackim (obisle te felne i Bobiju, Kopaonik, Taru, Zlatibor, Frusku goru, Rudnik itd.) dobre su kao i sve druge Ali da ne skrecem dalje ipak ovo nije tema za Benelli... Da kazemo kolega da vam juce nije bio dan pa su i shodno tome odgovori bili takvi... Za sve kolege koji su kupili nove ,,Kineske'' motore cestitam i da vas sluze jos 100 godina. Nadam se da cemo se sresti negde pa da podelite svoja iskustva. 13000km je kao neka ozbiljna kiliometraža?Vidi, ko ne zna za bolje 47ks na 250kg mu je super...Po meni, taj se motor vuče kao prebijen ker..Nemamo svi iste poglede na to kako motor treba da ide i zato kažem da je to preteška kanta sa lepim izgledom i lošim performansama.Vi što ga hvalite, a vređate se kad neko kaže nešto loše o tom motoru, to je vaša stvar, moje mišljenje se neće promeniti, jer sam ga probao i jednostavno je pretežak za taj agregat.Sent from my M2101K9G using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Road Kings 91 Napisano Mart 30, 2024 U prolazu, 43 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki intruder volusia 800cc , QJ Motor trx 125 ABS , QJ Motor SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan A koliko se ja sećam,velik probleme s žbicama o kome je sve brujalo je imala Yamaha Super Trenere 2010-2015,samo nisam siguran dal je to kineski Il japanski motor,al sa siguran da je svakih 10k km obavezna provera dotegnutosti istih(po preporuci proizvođača). I da ,kupujte što više kineske modele,da obaramo cene ovima što se kunu u polovne Japance. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1781 Napisano Mart 30, 2024 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Inače što se kinezara tiče, nemam ja ništa protiv njih ako je dovoljno jeftin motor i ako ima dobre performanse.Ima jedna kinezara što mi se sviđa, gadna na oko ali sa dobrim performansama na papiru.To je Kove 450 Rally, 50ks na 150kg, to je već bolje.Čekam da stigne drugaru, pa ako se kod njega do sledeće godine ne raspadne, potencijalni sam kupac jednog primerka na sledećem sajmu automobila.Sent from my M2101K9G using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Road Kings 91 Napisano Mart 30, 2024 (promenjeno) U prolazu, 43 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki intruder volusia 800cc , QJ Motor trx 125 ABS , QJ Motor SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan @vidakn prijatelju moraš shvatiti da se i tvoj vuče kao prebijene ker naspram Tigera,al ti si g ipak kupio i kuneš se u njega.Mani se tih priča i pljuvanja,ako ti se ne sviđa idi na forum o suzukiju, Promenio Mart 30, 2024 član Road Kings 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1781 Napisano Mart 30, 2024 Drug član, 1354 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan A koliko se ja sećam,velik probleme s žbicama o kome je sve brujalo je imala Yamaha Super Trenere 2010-2015,samo nisam siguran dal je to kineski Il japanski motor,al sa siguran da je svakih 10k km obavezna provera dotegnutosti istih(po preporuci proizvođača). I da ,kupujte što više kineske modele,da obaramo cene ovima što se kunu u polovne Japance.U a tek BMW koji ima opozive na točkove...Zato kažem da su žičani točkovi malo komplikovanija stvar, kako za izraditi tako i za održavati i nepotrebni su na motorima koji se voze samo po asfaltu.Potencijalno problem više.E sad još zamisli kada se problemi dešavaju na točkovima renomiranih proizvođača koji su na tržištu sa tradicijom od po 70+ godina, šta da mislimo o točkovima kineskih nerenomiranih proizvođača sa tradicijom od par godina...Sent from my M2101K9G using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...