Alekre 17369 Napisano Četvrtak u 10:40 Integrisan, 8645 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je čovek iole normalan koji ga je servisirao, prvo je ispitao akumulator, pa ispitao punjenje motocikla. Meni se to valjda podrazumeva. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 5137 Napisano pre 20 sati Drug član, 3146 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, Alekre je napisao: Ako je čovek iole normalan koji ga je servisirao, prvo je ispitao akumulator, pa ispitao punjenje motocikla. Meni se to valjda podrazumeva. Tebi, meni i ostalima koji znaju o čemu pričaš jeste ali u servisima često rade klinci koji nemaju neko znanje, volje ili želje da se tome posvete i često se utom trenutku servisiranja uče. U najvećem broju slučajeva samo unimerom provere na klemama...ništa dublje. @cika miloje iz nekog razloga kvalitet prve ugradnje akumulatora GENERALNO je očajan u poslednjih par godina. Moje skromno iskustvo je da ni sa jednim motociklom koji sam imao u poslednjih 5-6 godina nisam imao problema dok je iz svake grupe (Beneli, CF, QJ, Voge) bilo kolega od prilike 4-6 koji su imali problem sa aku do duše jedino sam na TRK imao slabiju početnu snagu aku pa sam u svojoj režiji uzeo nov aku jer sam odradio i dekat uz remap kao i zamenu svećica za Iridijumske pa mi je bilo ok da ide i aku sa tim. Dodatno u servisu gde servisiram DSX, serviser se žali na istu stvar ali kod Yamahe pošto je on ovlašćen i za servis Yamahe. Kaže da mu se javlja povećan broj novih vlasnika Yamaha koji imaju često probleme sa akumulatorima. Ja bih ipak malo dublje ispitao punjenje...ne bih se oslanjao na ove u ''ovlašćenom''. Ali svakako sjajno što je makar nešto rešeno bez veće posledice! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2221 Napisano pre 18 sati Drug član, 1613 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Ovo nije samo kod motocikala tako. Kod novih automobila isto idu lošije baterije. Ili ako ne idu lošije ono imaju garanciju godinu dana (da su lošije je moj zaključak s obzirom na kratku garanciju). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor1992 48 Napisano pre 14 sati U prolazu, 46 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ MOTOR SRT 700 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, mick je napisao: Tebi, meni i ostalima koji znaju o čemu pričaš jeste ali u servisima često rade klinci koji nemaju neko znanje, volje ili želje da se tome posvete i često se utom trenutku servisiranja uče. U najvećem broju slučajeva samo unimerom provere na klemama...ništa dublje. @cika miloje iz nekog razloga kvalitet prve ugradnje akumulatora GENERALNO je očajan u poslednjih par godina. Moje skromno iskustvo je da ni sa jednim motociklom koji sam imao u poslednjih 5-6 godina nisam imao problema dok je iz svake grupe (Beneli, CF, QJ, Voge) bilo kolega od prilike 4-6 koji su imali problem sa aku do duše jedino sam na TRK imao slabiju početnu snagu aku pa sam u svojoj režiji uzeo nov aku jer sam odradio i dekat uz remap kao i zamenu svećica za Iridijumske pa mi je bilo ok da ide i aku sa tim. Dodatno u servisu gde servisiram DSX, serviser se žali na istu stvar ali kod Yamahe pošto je on ovlašćen i za servis Yamahe. Kaže da mu se javlja povećan broj novih vlasnika Yamaha koji imaju često probleme sa akumulatorima. Ja bih ipak malo dublje ispitao punjenje...ne bih se oslanjao na ove u ''ovlašćenom''. Ali svakako sjajno što je makar nešto rešeno bez veće posledice! Ja evo treća godina sa QJ, fabrički akumulator, nisam ga nikada skidao tokom zime iako mi motor stoji napolju, upalim ga na 2 nedelja da odradi pola sata i nema greške. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 2221 Napisano pre 7 sati Drug član, 1613 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan Šta tačno dobijaš time što ga pališ zimi svake dve nedelje na po pola sata? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 17369 Napisano pre 5 sati Integrisan, 8645 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Upropašćuje ga ali dobro... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 2480 Napisano pre 4 sati Drug član, 1507 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri Prijavi odgovor kao problematičan Sto ga upropascuje? Svaki mehanicki sklop je bolje da radi, nego da stoji. Sta ce mu faliti zimi, kao kondez. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 24150 Napisano pre 4 sati Integrisan, 7819 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Pa na pola sata nece. Ono paljenje na 5-10min hoce. Bespotrebno njakanje na hladno, gusto ulje, kondenz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...