Jump to content

Moto Zajednica

QJ Motors SVT 650 X

Recommended Posts

• Integrisan, 8645 postova
  • Motocikl: TDM 900

Ako je čovek iole normalan koji ga je servisirao, prvo je ispitao akumulator, pa ispitao punjenje motocikla. Meni se to valjda podrazumeva.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3146 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
Pre 18 sati, Alekre je napisao:

Ako je čovek iole normalan koji ga je servisirao, prvo je ispitao akumulator, pa ispitao punjenje motocikla. Meni se to valjda podrazumeva.

Tebi, meni i ostalima koji znaju o čemu pričaš jeste ali u servisima često rade klinci koji nemaju neko znanje, volje ili želje da se tome posvete i često se utom trenutku servisiranja uče. U najvećem broju slučajeva samo unimerom provere na klemama...ništa dublje.

@cika miloje iz nekog razloga kvalitet prve ugradnje akumulatora GENERALNO je očajan u poslednjih par godina. Moje skromno iskustvo je da ni sa jednim motociklom koji sam imao u poslednjih 5-6 godina nisam imao problema dok je iz svake grupe (Beneli, CF, QJ, Voge) bilo kolega od prilike 4-6 koji su imali problem sa aku do duše jedino sam na TRK imao slabiju početnu snagu aku pa sam u svojoj režiji uzeo nov aku jer sam odradio i dekat uz remap kao i zamenu svećica za Iridijumske pa mi je bilo ok da ide i aku sa tim.

Dodatno u servisu gde servisiram DSX, serviser se žali na istu stvar ali kod Yamahe pošto je on ovlašćen i za servis Yamahe. Kaže da mu se javlja povećan broj novih vlasnika Yamaha koji imaju često probleme sa akumulatorima.

Ja bih ipak malo dublje ispitao punjenje...ne bih se oslanjao na ove u ''ovlašćenom''. Ali svakako sjajno što je makar nešto rešeno bez veće posledice!

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1613 postova

Ovo nije samo kod motocikala tako. Kod novih automobila isto idu lošije baterije. Ili ako ne idu lošije ono imaju garanciju godinu dana (da su lošije je moj zaključak s obzirom na kratku garanciju).

• U prolazu, 46 postova
  • Motocikl: QJ MOTOR SRT 700
Pre 5 sati, mick je napisao:

Tebi, meni i ostalima koji znaju o čemu pričaš jeste ali u servisima često rade klinci koji nemaju neko znanje, volje ili želje da se tome posvete i često se utom trenutku servisiranja uče. U najvećem broju slučajeva samo unimerom provere na klemama...ništa dublje.

@cika miloje iz nekog razloga kvalitet prve ugradnje akumulatora GENERALNO je očajan u poslednjih par godina. Moje skromno iskustvo je da ni sa jednim motociklom koji sam imao u poslednjih 5-6 godina nisam imao problema dok je iz svake grupe (Beneli, CF, QJ, Voge) bilo kolega od prilike 4-6 koji su imali problem sa aku do duše jedino sam na TRK imao slabiju početnu snagu aku pa sam u svojoj režiji uzeo nov aku jer sam odradio i dekat uz remap kao i zamenu svećica za Iridijumske pa mi je bilo ok da ide i aku sa tim.

Dodatno u servisu gde servisiram DSX, serviser se žali na istu stvar ali kod Yamahe pošto je on ovlašćen i za servis Yamahe. Kaže da mu se javlja povećan broj novih vlasnika Yamaha koji imaju često probleme sa akumulatorima.

Ja bih ipak malo dublje ispitao punjenje...ne bih se oslanjao na ove u ''ovlašćenom''. Ali svakako sjajno što je makar nešto rešeno bez veće posledice!

Ja evo treća godina sa QJ, fabrički akumulator, nisam ga nikada skidao tokom zime iako mi motor stoji napolju, upalim ga na 2 nedelja da odradi pola sata i nema greške. 

• Drug član, 1507 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

Sto ga upropascuje? Svaki mehanicki sklop je bolje da radi, nego da stoji. Sta ce mu faliti zimi, kao kondez. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja