Jump to content

Moto Zajednica

QJ Motors SVT 650 X

Recommended Posts

• Zainteresovan, 493 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x
On 6/15/2025 at 11:11 PM, ZmajOdAvale said:

Pozdrav drugarići... Danas posle malo duže vožnje pri kočenju prednjom osetim da kočaljka pliva... Pri jednakom pritisku ručice primecujem razlicit intenzitet kočenja... Kao da je disk kriv..  Pri tome tek sam na 2000 km. Da li je neko imao slično iskustvo? 

Kod mene se dešava taj problem, sve sam proveravao i nisam uspeo da utvrdim šta se dešava. Mislim da su diskovi krivi, ali ja to golim okom nisam uspeo da utvrdim, probaću sa komparaterom. Što neko napisa napred vozim 30 godina motor i to nisam doživeo da se diskovi pokrive od kočenja(kakvo god ono bilo). Inače, imao sam motor koji je imao kriv disk, za oko 1mm, i nisam uopšte imao problem sa kočenjem, čak je to bilo teško utvrditi(bar početniku). Moram snimiti video kako to izgleda kad kočim. Još čudnije je to što nemam problem nikakav do 80km/h, tek posle na oko 90-100km/h, a trebalo bi po meni da se oseća stalno zakrivljen disk a ne samo na većoj brzini.

Nisam dovoljno pametan, a fizika mi nije jača strana....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1639 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Ja nemam problem da kad se  nesto pokvari ,zagrizeš platis i ides dalje ..Ali taj osecaj kad ne znas sta je tj.kad ne mozes da ustanovis uzrok ..taj osecaj je pakao i mučenje ..ides tamo vamo po tim majstorima non stop mislis o tome i ako to nije toliko bitno u zivotu..Odvratan osećaj.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

Me ne sikiram se ja za takve stvari uopšte, nego je smešan slučaj, dakle ako su se diskovi pokrivili, šta onda, da odem na zamenu i da dobijem druge, i šta onda, ako su u istom kvalitetu onda će i oni da se pokrive...i tako svake godine...ne razmem....

A da stvar bude gora, uopšte nisam imao nikakav incident pa da sam kao jako kočio i sl...

Glupost

• Ne silazi, 4376 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Ne znam. Rešenje je možda - ako se utvrdi da jeste problem u diskovima prilikom zamene, progutaš knedlu i nabaviš nove u kvalitetu, za sopstvene pare. Radi duševnog mira.

• Podržavam 1

• Drug član, 2779 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
pre 19 minuta, vladmoll je napisao:

Me ne sikiram se ja za takve stvari uopšte, nego je smešan slučaj, dakle ako su se diskovi pokrivili, šta onda, da odem na zamenu i da dobijem druge, i šta onda, ako su u istom kvalitetu onda će i oni da se pokrive...i tako svake godine...ne razmem....

A da stvar bude gora, uopšte nisam imao nikakav incident pa da sam kao jako kočio i sl...

Glupost

Vozi na garanciju i ćao...nema smisla da to ne uradiš. Ako ne signaliziraš servisu oni i ne mogu da ukapiraju da postoji možda serijski problem. Lično bi ih cimao za to...

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 335 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650x

Napnite ih da resavaju u garanciji. Ako se javi vise ljudi sa istim problemom, i sanse su vece.

• Podržavam 1

Pogledati video na compu i sl, ne vidi se dobro na mobilnom, trese na oko 90-110 km/h preko ove brzine isto trese ali ne toliko.

Najviše trese kad samo malo pritisnem kočnicu, tek da liže disk. Pogledajte moj kažiprat na kočnici, pa onda vizir, vidi se trenutak kočenja i vibriranja vizira. Na snimku i nije tako strašno, kao uživo...

Kažu da nekad jake sinter kočnice prave ovaj problem, a meni se čini baš tako, ono što mogu to je da probam sa drugim pločicama...

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: Aprilia Scarabeo 250 GT, QJ SVT 650 x

Ja sam imao problemčic tog tipa ali sam ga resio čišćenjem floatera, do duse meni se to vise ogledalo kao kočenje promenjivim intenzitetom uz minimalno plivanje ručke. Srafcigerom sam nategao svaki floater naspricao sprejom protiv korozije i na kraju obrao brake klinerom...

Ali sad imam drugi problem a to je velika buka  lanca, vodjice i prednjeg zupcanika

Video sam da je bilo price na temu podmazivanja lanca ali mislim da ovo bas i nema veze sa tim.

unapred se zahvaljujem

• Integrisan, 10316 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Pliva malo lancanik zadnji ali to nije problem, u voznji, viljuska nije u polozaju sa snimka i lanac ne ide po gornjem klizacu... Mozes eventualno da ga dotegnes ako ima potrebe.

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 76 postova
  • Motocikl: Scarabeo 300s, QJ SVT650X
On 5/27/2025 at 8:23 AM, sasa_f1 said:

Imao sam taj problem, mozes videti ako se vratis malo unazad.
Javi bas da li su ti stavili novi prekidac (ide sa instalacijom) jer su meni (Autopromet) stavili sa drugog motora koji je kraci pa kada sam se pozalio na putanju kuda su ga sproveli, uzeli i produzili instalaciju samo. 👎

Samo da javim, stavili su mi novi prekidač sa instalacijom, ne vidim da je nešto budženo ili produžavano, e sada da li je sa drugog motora ili iz magacina, to ne znam.

Urađen servis na 25000 km, sve je i dalje na svom mestu.

• Sviđa mi se 4

Ne zna se kako je to prepravio, po njemu je usis išao sa strane a on je prepravio ka sredini i menjao je filter vazduha i stavio od suzukija sv650, ali ga je malo prepravio jer nije baš u milimetra isti i uzeo dna, ali mislim da je to isti kao i kn filter, i dobio možda malo na snazi i boljem sagorevanju benzina i malo se promenio zvuk!!!!Mislim ništa značajno, al zabavno jeste!!!

Pre 1 sat, vladmoll je napisao:

Ne zna se kako je to prepravio, po njemu je usis išao sa strane a on je prepravio ka sredini i menjao je filter vazduha i stavio od suzukija sv650, ali ga je malo prepravio jer nije baš u milimetra isti i uzeo dna, ali mislim da je to isti kao i kn filter, i dobio možda malo na snazi i boljem sagorevanju benzina i malo se promenio zvuk!!!!Mislim ništa značajno, al zabavno jeste!!!

Skinuo je fabrički usis i preko 3D štampača napravio drugi koji je uspravan. Mada opet mi ne znači ništa jer je mali otvor za usis...da je urađen komplet deo koji pokriva ceo filter možda bi bilo razlike ovako ne znam da li ima razlike...

• Podržavam 1

Da se nadovežem na MICK-a , sumnjam da se njegovom prepravkom nešto ozbiljno dešava, kad se skine filter i upali motor, usisi izuzetno jako usisavaju vazduh, kad se stavi ruka na usis ono zalepi šaku koliko je jako kao ozbiljniji usisivač vuče...tako da nisam siguran da se tu nešto dobija, svakako kn filter igra neku ulogu, bar po rečima ljudi koji su nekad menjali filter za kn. Ja nisam nikad se igrao sa tim pa i ne znam dal se nešto bitno dobija, sem što se kn filter da oprati više puta....E sad on je menjao i ceo auspuh i grane i izbacio katalizator, i po njemu motor je dobio 1-2ks....

pre 18 minuta, vladmoll je napisao:

Da se nadovežem na MICK-a , sumnjam da se njegovom prepravkom nešto ozbiljno dešava, kad se skine filter i upali motor, usisi izuzetno jako usisavaju vazduh, kad se stavi ruka na usis ono zalepi šaku koliko je jako kao ozbiljniji usisivač vuče...tako da nisam siguran da se tu nešto dobija, svakako kn filter igra neku ulogu, bar po rečima ljudi koji su nekad menjali filter za kn. Ja nisam nikad se igrao sa tim pa i ne znam dal se nešto bitno dobija, sem što se kn filter da oprati više puta....E sad on je menjao i ceo auspuh i grane i izbacio katalizator, i po njemu motor je dobio 1-2ks....

Ja șam na moi motor stavio KN pre nekih mese dana...nisam nešto primetio veliku razliku. Moožda malo mirniji rad agregata i to je to. Do duše sadašnji motor ima dva velika usisa pa možda to igra ulogu.

• Podržavam 1

• U prolazu, 76 postova
  • Motocikl: Scarabeo 300s, QJ SVT650X
1 hour ago, mick said:

:) ne vozim više SVT...prešao sam na malo jaču mašinu. 

Kakav je DS u odnosu na SVT? Težina, grejanje nogu? Ili je to samo priča onih koji ga nisu vozili? Kakav je servis?

Razmišljam u tom pravcu kada bude vreme za zamenu.

pre 24 minuta, lukaimasa je napisao:

Kakav je DS u odnosu na SVT? Težina, grejanje nogu? Ili je to samo priča onih koji ga nisu vozili? Kakav je servis?

Pa...zavisi šta tražiš od motora. Ja sam prinuđen zbog nekih poslovnih stvari na promenu inače ne verujem da bi menjao motor. 

DSX je potpuna suprotnost SVT-u...dosta je jači, više elektronike, više opreme...definitivno nije motor za grad kao što je SVT. Za putovanja je sjajan motor, nas petoro imamo DSX i mogu ti reći da izazivaju poglede i pitanja :) .Težina ništa veća i robusnija od SVT-a.....to grejanje o kom svi baljezgaju je najnormalnija stvar kod svakog motora od 1000cc pa još tome dodaj Euro5+ normu koja još više pravi probleme sa zagrevanjem i eto ti glupih priča.

Eto ako znači informacija...ja sam uradio dekatalizaciju i novo mapiranje motora sad više ne greje toliko i raspoređeno je na obe noge a ne samo na jednu :D snage ima na pretek...praktično drugi motor. 

Sve u svemu izuzetno sposoban motor, za taj keš nema trenutno bolje kupovine u odnosu na opremu. Što se servisa tiče ima ih više nego za QJ što je dobro jer ne moram kod dilera da idem...Vuk moto je uzeo da radi Voge tako da sam zadovoljan...za sad. 

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1639 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥
Pre 3 sati, lukaimasa je napisao:

• Sviđa mi se 2

Posle pokušaja koji je propao, na lak načun sam napravio nosač navigacije ili mobilnog, od 4 vinkle od 10 cm

Dobro stoji i vrlo malo vibrira, skoro neprimetno

. Ovo je prototip, trebe da se dotera, plastificira i patentira!!!!

IMG_20250713_134156.jpg

IMG_20250713_134209.jpg

IMG_20250713_134213.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 16 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650X

Ljudi, ko hoće da kupi ovaj motor, znam da nije ovo tema za prodaju, ali da prvo naglasim da ću prodavati svoj i to baš ovde u ovoj temi gde su ljubitelji istog modela.

Naime, 2 su razloga za to i srce mi se cepa.

Prvo, kad smo žena i ja kupili u oktobru 2024., nismo znali da ćemo uskoro "zatrudneti" i da se nećemo moći vozati zajedno. Da ga điram ponekad sam je šteta, najviše po gradu (za šta nije zamišljen) a i nemam kad jer mi se rodila ćerkica pre 2 nedelje... :/

Drugo, plan je da svoju diplomu unovčim u inostranstvu, preselimo se svi kompletno, što je isto nešto što nismo presekli 2024, nego pre par meseci... Bilo bi nam cimanje da se selimo sa motorom, da ga carinimo i drndamo se sa njim u inostranstvu, a da nam stoji ovde i ne vozi se, šteta golema.

Elem, motor je odličan, 2500km, BUKVALNO u garaži i bez tačkice.

Svi koferi, sve zajedno sa zadnjim štenderom i ostalim džidžabidžama. Za članove foruma 6000€.

Nov, razrađen. Ja sam mu već 2x podmazivao lanac, čuvam ga i negujem. Napomenuću da još uvek ima foliju na ekranu :)

Elem, život te iznenadi, znam da će biti vremena da se vratim na neki sličan motor. Trenutno, takva tura.

Uskoro stiže i link od oglasa, ne mogu ga kačiti u sekciju "prodaja" jer sam noviji član, nemam dovoljno uslova za otvaranje teme. 

Eh ...

• Sviđa mi se 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja