Jump to content

Moto Zajednica

QJ Motors SVT 650 X

Recommended Posts

• Zainteresovan, 486 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x
On 6/15/2025 at 11:11 PM, ZmajOdAvale said:

Pozdrav drugarići... Danas posle malo duže vožnje pri kočenju prednjom osetim da kočaljka pliva... Pri jednakom pritisku ručice primecujem razlicit intenzitet kočenja... Kao da je disk kriv..  Pri tome tek sam na 2000 km. Da li je neko imao slično iskustvo? 

Kod mene se dešava taj problem, sve sam proveravao i nisam uspeo da utvrdim šta se dešava. Mislim da su diskovi krivi, ali ja to golim okom nisam uspeo da utvrdim, probaću sa komparaterom. Što neko napisa napred vozim 30 godina motor i to nisam doživeo da se diskovi pokrive od kočenja(kakvo god ono bilo). Inače, imao sam motor koji je imao kriv disk, za oko 1mm, i nisam uopšte imao problem sa kočenjem, čak je to bilo teško utvrditi(bar početniku). Moram snimiti video kako to izgleda kad kočim. Još čudnije je to što nemam problem nikakav do 80km/h, tek posle na oko 90-100km/h, a trebalo bi po meni da se oseća stalno zakrivljen disk a ne samo na većoj brzini.

Nisam dovoljno pametan, a fizika mi nije jača strana....

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1599 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Ja nemam problem da kad se  nesto pokvari ,zagrizeš platis i ides dalje ..Ali taj osecaj kad ne znas sta je tj.kad ne mozes da ustanovis uzrok ..taj osecaj je pakao i mučenje ..ides tamo vamo po tim majstorima non stop mislis o tome i ako to nije toliko bitno u zivotu..Odvratan osećaj.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

Me ne sikiram se ja za takve stvari uopšte, nego je smešan slučaj, dakle ako su se diskovi pokrivili, šta onda, da odem na zamenu i da dobijem druge, i šta onda, ako su u istom kvalitetu onda će i oni da se pokrive...i tako svake godine...ne razmem....

A da stvar bude gora, uopšte nisam imao nikakav incident pa da sam kao jako kočio i sl...

Glupost

• Ne silazi, 4307 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Ne znam. Rešenje je možda - ako se utvrdi da jeste problem u diskovima prilikom zamene, progutaš knedlu i nabaviš nove u kvalitetu, za sopstvene pare. Radi duševnog mira.

• Podržavam 1

• Drug član, 2728 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X
pre 19 minuta, vladmoll je napisao:

Me ne sikiram se ja za takve stvari uopšte, nego je smešan slučaj, dakle ako su se diskovi pokrivili, šta onda, da odem na zamenu i da dobijem druge, i šta onda, ako su u istom kvalitetu onda će i oni da se pokrive...i tako svake godine...ne razmem....

A da stvar bude gora, uopšte nisam imao nikakav incident pa da sam kao jako kočio i sl...

Glupost

Vozi na garanciju i ćao...nema smisla da to ne uradiš. Ako ne signaliziraš servisu oni i ne mogu da ukapiraju da postoji možda serijski problem. Lično bi ih cimao za to...

• Podržavam 3

• Svrati ponekad, 323 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650x

Napnite ih da resavaju u garanciji. Ako se javi vise ljudi sa istim problemom, i sanse su vece.

• Podržavam 1

Pogledati video na compu i sl, ne vidi se dobro na mobilnom, trese na oko 90-110 km/h preko ove brzine isto trese ali ne toliko.

Najviše trese kad samo malo pritisnem kočnicu, tek da liže disk. Pogledajte moj kažiprat na kočnici, pa onda vizir, vidi se trenutak kočenja i vibriranja vizira. Na snimku i nije tako strašno, kao uživo...

Kažu da nekad jake sinter kočnice prave ovaj problem, a meni se čini baš tako, ono što mogu to je da probam sa drugim pločicama...

• U prolazu, 6 postova
  • Motocikl: Aprilia Scarabeo 250 GT, QJ SVT 650 x

Ja sam imao problemčic tog tipa ali sam ga resio čišćenjem floatera, do duse meni se to vise ogledalo kao kočenje promenjivim intenzitetom uz minimalno plivanje ručke. Srafcigerom sam nategao svaki floater naspricao sprejom protiv korozije i na kraju obrao brake klinerom...

Ali sad imam drugi problem a to je velika buka  lanca, vodjice i prednjeg zupcanika

Video sam da je bilo price na temu podmazivanja lanca ali mislim da ovo bas i nema veze sa tim.

unapred se zahvaljujem

• Integrisan, 10267 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Pliva malo lancanik zadnji ali to nije problem, u voznji, viljuska nije u polozaju sa snimka i lanac ne ide po gornjem klizacu... Mozes eventualno da ga dotegnes ako ima potrebe.

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja