boza_kg 5507 Napisano April 15 Ne silazi, 4105 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Meni na novom skuteru nije dovoljno bila zategnuta šelna na crevu rashladne tečnosti. Isto je popustilo nakon duže vožnje kad se fino zagrejalo i dignulo pritisak. I sa druge strane ispod sedišta takođe je procurilo. Na skuteru se to ipak lakše primeti. Ali to je propust lokalnog servisa. Na nultom servisu trebalo bi da sve lepo pregledaju i dotegnu šta već treba. Al prcko, očigledno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 606 Napisano April 15 Zainteresovan, 467 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Kod creva za hladjenje motora, uvek je pravilo da se posle par hiljada kilometara dotegnu sve šelne, jer se guma malo raširi i otpusti od toplote. Tada kad se to dotegne posle više nema potrebe ništa dotezati, ali kod svt 650 koliko sam video nemaju šelne, već onaj sistem opruge koji se sam doteže, valjda to tako funkcioniše... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shke 65 Napisano April 15 U prolazu, 38 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SVT650X Black Beauty Prijavi odgovor kao problematičan On 15. 4. 2025. at 9:40, vladmoll je napisao: Da li si servisirao u medjuvremenu, ako jesi gde je i šta popustilo... Raširi Jos nisam servisirao, cekam Kompresor da mi zakaze termin. Majstor im je odsutan ovih dana... A moram tamo zbog garancije. Javicu svakako update 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4112 Napisano April 15 Drug član, 2679 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...loading... Prijavi odgovor kao problematičan On 15. 4. 2025. at 10:51, Shke je napisao: Jos nisam servisirao, cekam Kompresor da mi zakaze termin. Majstor im je odsutan ovih dana... A moram tamo zbog garancije. Javicu svakako update Raširi Možeš kod bilo kog servisera koji ima licencu za QJ... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shke 65 Napisano April 15 U prolazu, 38 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SVT650X Black Beauty Prijavi odgovor kao problematičan On 15. 4. 2025. at 10:52, mick je napisao: Možeš kod bilo kog servisera koji ima licencu za QJ... Raširi Ne znam, kad sam ih zvao za redovan servis rekli su mi da mora sa spiska ovlascenih servisera, navodno Autopromet ne moze da servisira one koji su kupljeni u Kymco NS, i sl...zbog garancije. A Kompresor mi je prakticno pred kucom, tako da mi je najlakse da sacekam i odem kod njih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1123 Napisano April 15 Drug član, 1135 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan On 15. 4. 2025. at 11:20, Shke je napisao: Autopromet ne moze da servisira one koji su kupljeni u Kymco NS, i sl...zbog garancije. Raširi Da li ovo negde još postoji!? Znači li to da ako negde na putu stigne termin za servis to ne možeš da obaviš u , lupam, Grčkoj jer ćeš izgubiti garanciju? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shke 65 Napisano April 15 (promenjeno) U prolazu, 38 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SVT650X Black Beauty Prijavi odgovor kao problematičan On 15. 4. 2025. at 11:47, Bojan_Jgd je napisao: Da li ovo negde još postoji!? Znači li to da ako negde na putu stigne termin za servis to ne možeš da obaviš u , lupam, Grčkoj jer ćeš izgubiti garanciju? Raširi Da se ogradim, ne znam da li je ovo generalno pravilo, ja sam pre redovnog servisa na 5k km zvao i jedne i druge, jer nisam mogao da idem do NS na servis (Kymco) i receno mi je da mora sa spiska ovlascenih servisera, u slucaju motora kupljenih u KYMCO NS, to je Kompresor u BG (i jos neki manji servis, ne znam sad ime). Ako su mene lagali i ja lazem vas Promenio April 15 član Shke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pirkee 30 Napisano April 15 U prolazu, 45 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ Motor SVT650x Prijavi odgovor kao problematičan On 15. 4. 2025. at 11:47, Bojan_Jgd je napisao: Da li ovo negde još postoji!? Znači li to da ako negde na putu stigne termin za servis to ne možeš da obaviš u , lupam, Grčkoj jer ćeš izgubiti garanciju? Raširi Ne mozes, meni je tako Nikola iz Autoprometa rekao, jer krecemo na turu za 2 nedelje i servis bi mi pao na pola te ture, a bicu u Grckoj i rekao mi je da otpada garancija ako tako odradim. Ja sam odlucio da prekinem garanciju jer ne zelim da radim servis na 2 hiljade km, a pritom mi je Deki iz APa rekao da cu moci bilo gde da radim servis. Tako da, motor je odlican, ali podrska i AP kao diler su mi ogadili motor i definitivno he sledeca kupovina Afrika 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balinjera 163 Napisano April 15 U prolazu, 85 postova Prijavi odgovor kao problematičan To ne moze bit nikako, ako je serviser ovlasteni za brand, znaci da moze lupit valjan pecat u servisnu nakon redovnog. Ja sam japanca u dvije godine garancije na redovni vodio u dva razlicita ovlastena, bez problema. Jedino sto znam da u slucaju kvara u garanciji, neki dileri odbijaju primit motor koji nije kupljen kod njih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 606 Napisano April 15 Zainteresovan, 467 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Servis bi trebao da pokriva ceo svet, ali bukvalno. Ali stvar je prosta, ti doteraš kod njih motor na redovan servis , oni ti naplate 12.000 dinara a u početku i 15.000 dinara, a njih materijal košta 2-3.000 dinara, ostalo njihova zarada, zato je to tako 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 606 Napisano April 15 Zainteresovan, 467 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Izmedju ostalog ja sam u kimko kupio i imali su spisak ovlašćenih servisera, jedan u obrenovcu i jedan u čačku, obadva meni bliža nego da idem u NS. Ovaj iz obrenovca, navodno više nije serviser a ovaj iz čačka ne zna da je serviser, a po rečima sugradjana nije nikad ni radio velike motore i sl... 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5507 Napisano April 15 Ne silazi, 4105 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan A meni su u Kymcu NS priznavali pečat od neovlaštenog servisa za garanciju. Nisu mogli da nafataju nikog za KG, jedan im servis pristao, al im rekao - može, al neću nikakve obaveze, da od vas nabavljam delove i slično I to prošlo. Smešnoća. Naši uvoznici su već treća ruka, pa onda oni kao imaju svoje četvrte, pete, šeste ruke ko će kao da servisira... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2637 Napisano April 15 Drug član, 848 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan On 15. 4. 2025. at 12:03, pirkee je napisao: Ne mozes, meni je tako Nikola iz Autoprometa rekao, jer krecemo na turu za 2 nedelje i servis bi mi pao na pola te ture, a bicu u Grckoj i rekao mi je da otpada garancija ako tako odradim. Ja sam odlucio da prekinem garanciju jer ne zelim da radim servis na 2 hiljade km, a pritom mi je Deki iz APa rekao da cu moci bilo gde da radim servis. Tako da, motor je odlican, ali podrska i AP kao diler su mi ogadili motor i definitivno he sledeca kupovina Afrika Raširi Traži to napismeno. Garantujem da će da promijene priču. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shke 65 Napisano April 17 U prolazu, 38 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SVT650X Black Beauty Prijavi odgovor kao problematičan On 14. 4. 2025. at 8:56, Shke je napisao: Ja sam imao situaciji u subotu, kad sam se vratio sa puta. Odvozao nekih 200km, ugasio motor i u tom trenutku samo se izlila neka tecnost ispod motora i zadimilo jer je poprskalo i motor koji je bio vreo. Drugar rece da je najverovatnije otislo crevo za antifriz, tako da cekam da vidim kad mogu da ga oteram u servis. inace presao sam 5000km, odradio servis na 5000km pre desetak dana, ali eto… Raširi Update: dijagnoza - sipano previse rashladne tecnosti. Ispustilo visak, kazu nema nikakvih posledica. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 606 Napisano April 17 Zainteresovan, 467 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Pa jbt,ko je sipao previše tečnosti??????? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 606 Napisano April 17 Zainteresovan, 467 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Inače juče sam sve pregledao , diskove, ozračio kočionu tečnost, pregledao dotegnutost svih šrafova, okrenuo one prstenove na kočionom disku i isključio ABS , potezao viljušku da vidim da nema lufta i sl.....I ništa, i dalje vibrira kad pređem 80 -90 km/h, čak šta više kad na toj brzini jače kočim ima manje vibracija nego kad samo malo pritisnem kočnicu, deluje mi kao da je kočiona pločica baš jaka i dobro vrši trenje i kočenje, jedino što bih još mogao da promenim pločice, al to me sad baš i ne interesuje, tako da se više neću baviti tim, nije ovo ništa strašno. Takođe sam počeo da razmišljam da možda one tečnosti za pranje u praonicama nisu suviše jake i daju ovakav efekat....ne znam, možda... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5507 Napisano April 17 Ne silazi, 4105 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je sasvim moguće da ta pena za kupanje koju koriste u perionicama napravi sra*e. Meni su nakon pranja toliko počele da škripe kočnice, čulo se kao da vozim autobus. Mislio sam, OK, nahvatalo vlagu, popustiće, ali ono danima jock. Uzeo sam i samo dobro naprskao i nacapkao i kočnice i diskove break cleaner-om, i nestalo je 80% škripe. Sutra ponovio još jedanput, i prestalo je da škripi sasvim. Bemliga, moguće je da ta sredstva sadrže neki sjaj koji je klizav... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shke 65 Napisano April 17 U prolazu, 38 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SVT650X Black Beauty Prijavi odgovor kao problematičan On 17. 4. 2025. at 8:16, vladmoll je napisao: Pa jbt,ko je sipao previše tečnosti??????? Raširi Jedino objasnjenje je na redovnom servisu na 5k km, pre 15-ak dana. Da je od pocetka bilo previse iscurelo bi ranije... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 606 Napisano April 17 Zainteresovan, 467 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Motori su nam odlični, kakvi su serviseri!!! 1 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3251 Napisano April 17 Drug član, 1638 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 17. 4. 2025. at 8:16, vladmoll je napisao: Pa jbt,ko je sipao previše tečnosti???????3 puta u dve nedelje Porše Ada sipa previše ulja u Seat Ibice koje su u garanciji, obično sutradan počnu da pale žutu lampicu ulja. I kaže mi "stručnjak" njiho, pa nije to strašno, šta ima veze što ima viška. Zamolio sam ga da završimo razgovor na tu temu :-DSent from my SM-S911B using Tapatalk 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Frizhideron 25 Napisano April 17 U prolazu, 12 postova Motocikl: QJ SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan Ekipa, evo jedne pričice. Na nekih 1200 kilometara (200km posle prvog servisa) čujem nešto napred kao da škripi.. Mislio sam možda da su kočnice, ali ne dešava se kad kočim, nego kad vozim. Kao neka kesa da je zapala kod viljuške, negde od napred se čuje. Reko, možda kače pločice diskove. Sam agregat nije, jer u leru, tj kad se ne krećem i u mestu turiram, lepo radi bez propratnih zvukova. Zakaže termin u servisu, čisto da čujem njihovo mišljenje. (inače, motor lepo ide/koči, samo ima neki čudan škripavi zvuk kad se krećem) Serviseri u Platneru kažu posle celog dana čačkanja, da su jedva našli šta je. Prvo su mislili da su kočnice prednje, ali su brzo shvatili da se i dalje čuje. Onda su provalili da kao da je neki pesak/prljavština ušla između lanca i klizača i da melje i drobi i to pravi taj zvuk. Kad su očistili i ponovo podmazali lanac, sve je ok bilo, zvuk je prestao. Važno je napomenuti da sam ja "početnik" ne idem po blatu, kiši, pesku, offroad itd.. E sad, posle 600 km, na 1800km, samo po suvom i asfaltu vožen, opet se čuje isti zvuk. Drugar koji se više razume u motore i duže vozi, kaže da lanac treba malko da se dotegne, pa sad ne znam da li može i to dodatno da proizvodi taj šrkipući zvuk... Da li je još neko imao te zvukove pri vožnji? I da, vreme je da čistim sam lanac, sve sam nabavio sem štendera, opremljen sam alatom, al' najbitniji mi fali 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lukaimasa 96 Napisano April 18 U prolazu, 61 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 300s, QJ SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Podmazuj lanac na svakih 500 km, operi ga obavezno, barem, na svakih 1000 km (idealno bi bilo prilikom svakog podmazivanja) i problem rešen. Ili ugradi neki podmazivač, mnogi se protive sprejevima. Kako god, to je redovno održavanje i jedna od lepota posedovanja motora s lancem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 606 Napisano April 18 Zainteresovan, 467 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Neko je napred, a prošle godine pisao da je problem kod prednjeg lančanika, i da ga treba dobro podmazati jer je neki sistem loše uradjen i da kad se posuši počne da škripi isl... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 606 Napisano April 18 Zainteresovan, 467 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Hteo sam danas da proverim nivo antifriza. Nisam uspeo da odvrnem čep hladnjaka. Dal je to neko probao, gde je caka???? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 3251 Napisano April 18 Drug član, 1638 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nivo antifriza se generalno na vozilima u zadnjih 50 godina ne proverava odvrtanjem čepa hladnjaka, niti se na tom mestu doliva. Ne znam u čemu je caka, samo pominjem, verujem da znaš, ali ipak. Valjda ne šteti, a čim ne šteti znači da koristi.Sent from my 2107113SG using Tapatalk 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...