Jump to content

Moto Zajednica

QJ Motors SVT 650 X

Recommended Posts

• Andragog, 4961 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS
On 1.8.2024. at 9:22, Shke je napisao:

Podmazan lanac, sad ide kao podmazano... :)

Hvala svima jos jednom

(Bio je na servisu na 1000km, a sad ima oko 2000km, potpuno sam zaboravio da treba podmazivati svakih 800km...) 

Bolje na 500 👍

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1696 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Može lanac da se ne podmazuje i time se drastično skraćuje vek trajanja. Takodje sprejevi traže čišćenje pa podmazivanje povremeno, a ulje se pokazalo najbolje, jer čisti i podmazuje i lanci nam duplo više traju
Kineska Kobra radi posao za medalju

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2298 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X
Pre 7 sati, Milanezi je napisao:

A kako podmazuješ prednji lančanik, jel ima onu deklicu preko njega kao kod stroma?

Skidaš nju pa podmazuješ?

Ima deklu i mislio sam da ću pop..edti oko toga 😂 ali…samo se sprej naprska (ako pričamo o spreju) bliže prednjem lančaniku i dosta ga ostane kod lančanika. Nekako se nakupi kod te gume.

Ja do duše koristim menjačko ulje pa mi je to sve lakše…čim se dobro naulji, okrene par krugova i isuši višak krpom, nema potrebe da se skida dekla osim za čišćenje.

Pre 5 sati, saxi je napisao:

Može lanac da se ne podmazuje i time se drastično skraćuje vek trajanja. Takodje sprejevi traže čišćenje pa podmazivanje povremeno, a ulje se pokazalo najbolje, jer čisti i podmazuje i lanci nam duplo više traju emoji16.png
Kineska Kobra radi posao za medalju emoji108.png

Imam original Cobra Nemo 2 i nisam bio zadovoljan sa njim…on radi sjajan posao ali je problem jedna kapaljka koja se postavlja samo na spoljni deo karike lanca tj na spoljni deo lančanika pa ga onda sila rasteruje kroz lanac. Taj deo nije dobar i ispostavilo se da se lanac ne podmazuje dobro. Na Beneliju mi je bilo par karika površinski zarđalo usled lošijeg podmazivanja jer kad se odvrne onda se naulji lanac ali se i točak i guma umaste a kad se koristi kako treba onda lanac ne dobija dovoljno podmazivanja sa svih strana.

Videću da probam da napravim duplu kapaljku pa da probam ili nekako da odradim da se komplet lanac podmazuje.

Pre 13 sati, estel je napisao:

IMG-5f6d4e64a16cd94a5d67f3374ebf133b-V.thumb.jpg.1de2336edf93435c3a3fdd5a960e7b98.jpg

Stigla igracka, samo jos da stigne velika igracka... Info je da uplovljava u nedelju u luku Rijeka...

Obrati pažnju na dužim relacijama...SVT ima drugačije vibracije u odnosu na redne dvocilindraše.

Volan mnogo više vibrira...meni je usled vibracija ceo zalepljen lock sa maske telefona pomerio u stranu, primetio sam tek kad sam skinuo telefon sa postolja. Čak ni taj dumper nije uspeo da reši. Do duše moj je kineski :) nadam se da je cena originala za toliko bolja... 

• Svrati ponekad, 175 postova

Bas hocu.

Izvanredno deluje kvalitet izrade ovog sto sam uzeo. U pitanju je aluminijum i sve deluje veoma kvalitetno i na svom mestu. Nema nigde lufta i kad se namontira telefon na drzac, nije ga nimalo lako skinuti.

E sad, vreme ce pokazati svoje kako, gde i sta.

Dobro ti si uzeo komplet futrolu...mislim da će biti sve ok. Kod mene je problem jer se nosač lepi za masku telefona 3M trakom. 

Razmisljao sam se da idem tom adapter rutom obzirom da je maska bezobrazno skupa, ali sam se ipak odlucio za nju i sad kad je stigla i kad sam je namontirao vidim zasto je ta cena. I dalje sam misljenja da je skupa, ali sta je tu je.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 791 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------
Pre 7 sati, mick je napisao:

Dobro ti si uzeo komplet futrolu...mislim da će biti sve ok. Kod mene je problem jer se nosač lepi za masku telefona 3M trakom. 

Isto imam kopiju Quadlocka. Ja sam samo na to dodao superlepka. Iskoristio staru masku od telefona. 

• Zainteresovan, 372 postova
  • Motocikl: R1150GS
Pre 8 sati, mick je napisao:

Evo ovako. Prošlo je više meseci, verovatno ste i zaboravili ali ja nisam.

Posle iskustva mog drugara koje sam preneo ovde a zatim sukoba mišljenja sa tobom vezano za netačnost pokazivača na SVTu sam rekao da se ovde više neću oglašavati, i nisam.

Sad, kao pošten čovek kakvim sebe smatram i što pokušavam da budem, sam dužan da se ovde ponovo javim.

Posle mnogo (drugarovih) km, ipak biva da su pokazivači ( obrtaji, nivo goriva, pritisak u gumama) tačni ali da rade sa određenim vremenskim odlaganjem, a ne da lupaju gluposti kako sam prvenstveno mislio i tvrdio.

Izvinite na prethodnoj uzbuni i trošenju prostora na temi.

Mislio sam i tad, mislim i sad, dobar vam je taj motor.

@mick pošteno?

Pozdrav.

Promenio član ironhorse
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

Pre 6 sati, ironhorse je napisao:

Evo ovako. Prošlo je više meseci, verovatno ste i zaboravili ali ja nisam.

Posle iskustva mog drugara koje sam preneo ovde a zatim sukoba mišljenja sa tobom vezano za netačnost pokazivača na SVTu sam rekao da se ovde više neću oglašavati, i nisam.

Sad, kao pošten čovek kakvim sebe smatram i što pokušavam da budem, sam dužan da se ovde ponovo javim.

Posle mnogo (drugarovih) km, ipak biva da su pokazivači ( obrtaji, nivo goriva, pritisak u gumama) tačni ali da rade sa određenim vremenskim odlaganjem, a ne da lupaju gluposti kako sam prvenstveno mislio i tvrdio.

Izvinite na prethodnoj uzbuni i trošenju prostora na temi.

Mislio sam i tad, mislim i sad, dobar vam je taj motor.

@mick pošteno?

Pozdrav.

Druže moj nema potrebe za izvinjava njem 😊 nismo se sukobili…makar ja tako vidim već smo razmenili različite stavove na zdravoj i nadasve korektnoj osnovi 😊. Možda moja retorika nekad deluje agresivno ali definitivno nije maliciozna i maligna već iskrena. Ako si stekao utisak da sam prešao neke granice i ja se izvinjavam, nije bila namera 😊 

No svakako vrlo je zanimljivo pratiti “otkrića” kolega 😁 recimo @pirkee je otkrio da ako malo iskriviš polugicu menjača isti mnooogo bolje funkcioniše 😂

Takođe otkrili smo da SVT na satu “maši” nekih 10-12kmh kad se ide preko 120kmh. Ali i to da motor može jako fino da se obori u odnosu na druge iz klase što ide više na stranu sport turing kategorije nego na adv stranu. Jako lepo leži u krivinama i prilično brzo se ispravlja i prelazi iz krivine u krivinu što je teže na motorima sličnih gabarita. Nekako je agilniji…

Još jedna stvar…motor prilično privlači pažnju ostalih vozača. Od granice(gde ga nisu prepoznali 😂) pa sve do TA i TF sekcija gde god da smo se zaustavili bilo je pitanja i zagledanja.

• Sviđa mi se 3

Pre 8 sati, Rider000 je napisao:

Isto imam kopiju Quadlocka. Ja sam samo na to dodao superlepka. Iskoristio staru masku od telefona. 

Ja sam isto uradio ali bez dodatnog lepka…moraću tako da odradim. Mada ću sigurno promeniti mesto za telefon jer mi je problem kad stavim tancklock torbu….ne vidim telefon zbog veličine torbe.

videću da napravim držač na delu iznad displeja kod vizira. Tu ima dovoljno mesta…

• Drug član, 1102 postova
  • Motocikl: EX - V - STROM 1000 2003 Bumblebee............. EX - V - STROM 1000 L4...................................... NOW - VOGE 900DSX NEW
Druže moj nema potrebe za izvinjava njem nismo se sukobili…makar ja tako vidim već smo razmenili različite stavove na zdravoj i nadasve korektnoj osnovi . Možda moja retorika nekad deluje agresivno ali definitivno nije maliciozna i maligna već iskrena. Ako si stekao utisak da sam prešao neke granice i ja se izvinjavam, nije bila namera  

No svakako vrlo je zanimljivo pratiti “otkrića” kolega recimo @pirkee je otkrio da ako malo iskriviš polugicu menjača isti mnooogo bolje funkcioniše

Takođe otkrili smo da SVT na satu “maši” nekih 10-12kmh kad se ide preko 120kmh. Ali i to da motor može jako fino da se obori u odnosu na druge iz klase što ide više na stranu sport turing kategorije nego na adv stranu. Jako lepo leži u krivinama i prilično brzo se ispravlja i prelazi iz krivine u krivinu što je teže na motorima sličnih gabarita. Nekako je agilniji…

Još jedna stvar…motor prilično privlači pažnju ostalih vozača. Od granice(gde ga nisu prepoznali ) pa sve do TA i TF sekcija gde god da smo se zaustavili bilo je pitanja i zagledanja.

Ja sam takođe došao do saznanja na TA...

Da kada se potrefe kockice, hoće da se spusti motor u skladu sa nazivom grupice, da bude prase... A onda Boki treba da mašta malko...
Mada sad mi krivo, samo SVT pokazao stomak na vrhu TA...

Zanimljivi vam ti motorini...
Rekao bih štaviše baš agilni... Uže idu u krivine od VOGE 900... I brže iskaču iz njih, koliko sam primetio, kada si vozio iza mene na spustu sa TA i kada je Pirke isto išao iza mene dosta vremena, primetio sam da nekako agresivnije pada i izlazi iz krivina. Sa VogeNoge 900 nije takav slučaj, traži privikavanje, verovatno je to zbog točka 21".

Sent from VOGE DS900X using ChinaTech

• Podržavam 1

pre 4 minuta, TAZZ je napisao:

Ja sam takođe došao do saznanja na TA...

Da kada se potrefe kockice, hoće da se spusti motor u skladu sa nazivom grupice, da bude prase... A onda Boki treba da mašta malko...
Mada sad mi krivo, samo SVT pokazao stomak na vrhu TA...

Zanimljivi vam ti motorini...
Rekao bih štaviše baš agilni... Uže idu u krivine od VOGE 900... I brže iskaču iz njih, koliko sam primetio, kada si vozio iza mene na spustu sa TA i kada je Pirke isto išao iza mene dosta vremena, primetio sam da nekako agresivnije pada i izlazi iz krivina. Sa VogeNoge 900 nije takav slučaj, traži privikavanje, verovatno je to zbog točka 21".

Sent from VOGE DS900X using ChinaTech

Jeste i mi smo primetili da je SVT agilniji lepo je Goran primetio pa zagledao rastojanje između točkova, nije mu bilo jasno kako to toliko zaronimo u krivinu , do duše SVT je uži od Voge uz taj veći točak sasvim je razumljivo ''razmimoilaženje u krivinama'' :) 

Kako god....dooobra vožnja je bila!!! 

To je prvo sto sam primetio kad sam provozao test vozilo. Agilnost u krivinama, pogotovo sto se tezina apsolutno ne oseti u samoj kretnji.

@mick Baci sliku kada budes dobio stender za motor ;)

• Zainteresovan, 425 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Bili smo malo do Durmitora da se isproba kako ovaj mali radi na visini gde je vazduh razređen. 

I Ide dobro....od Đurđevića tare do Žabljaka sam ga malo isprobavao, vozio sam 2-3 brzina i gurao na 8000 obrtaja, i ima snage a i ide lepo.

Pozz

20240819_113133.jpg

• Sviđa mi se 3

Na mostu sam naišao na grupu od 20-30 motociklista iz Maribora.....kad su videli kineze.....svi se okupili i gledaju u čudu i pitaju kaj je ovooooo....pitaju kako ide ja kažem ko japanac a u krivine ko sam bmw....

• Sviđa mi se 3
  • Haha 1

• Zainteresovan, 372 postova
  • Motocikl: R1150GS

Društvo, pitam za drugara.

Da li je neko pravio/kupovao centralni štender na SVT-u?

Ako neko ima neku informaciju kako doći do toga?

Ima pozicija na donjem delu za centralni ali ne znam nikog da je do sad pravio ili pronašao za kupovinu. Iskreno jeftinija je varijanta centralni stender i dodatna ćopava za putovanja.

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: QJ SVT 650X
On 5. 8. 2024. at 8:11, mick je napisao:

Još jedna stvar…motor prilično privlači pažnju ostalih vozača. Od granice(gde ga nisu prepoznali 😂) pa sve do TA i TF sekcija gde god da smo se zaustavili bilo je pitanja i zagledanja.

Kod mene je pobedio komentar jednog Italijana na Dolomitima: "Nisam znao da Afriku Twin prave u zutoj boji." 😂

Promenio član Nemke1706
  • Haha 3

• Svrati ponekad, 178 postova
  • Motocikl: SVT650X

Meni se popustio sraf br. 14. Tako da sam ostao bez kvacila.

Nisam odmah shvatio sta je, da jesam, zategao bih ga ja, nego sam zvao Kymco, oni dosli oterali motor, sutra ja otisao po motor i kazu mi sta se odvrnulo, pa su zamenili maticu.

Tako da to moze svako da proveri i dotegne ako treba, da se ne bi nasao u situaciji kao ja.

Klasika...od vibracije. Meni je na TRK pukla opruga koja vraća kvačilo a ja na sred Romanije :) 

Stigao kući uredno sa iznuđenim quickshifter-om :D opruga 400 kinti ali muka zameniti bila jer se bukvalno celo zvono rastura.

• Podržavam 1

13 minutes ago, kvaicnenad said:

Meni se popustio sraf br. 14. Tako da sam ostao bez kvacila.

Nisam odmah shvatio sta je, da jesam, zategao bih ga ja, nego sam zvao Kymco, oni dosli oterali motor, sutra ja otisao po motor i kazu mi sta se odvrnulo, pa su zamenili maticu.

Tako da to moze svako da proveri i dotegne ako treba, da se ne bi nasao u situaciji kao ja.

Dakle samo je to u pitanju?

Mom prijatelju koji nije radio prvi servis, kada je hteo da zakaže, rekli mi u KIMKU da ima i neki deo da se zameni. Krenuo je u NS i kod Šapca je ostao bez kvačila.....

Sredili su to ali ni on ne zna tačno šta....

Zato i pitam da džaba ne gubim vreme i idem tamo ako je samo to

4 minutes ago, mick said:

Klasika...od vibracije. Meni je na TRK pukla opruga koja vraća kvačilo a ja na sred Romanije :) 

Stigao kući uredno sa iznuđenim quickshifter-om :D opruga 400 kinti ali muka zameniti bila jer se bukvalno celo zvono rastura.

Te dečije bolesti me izluđuju....a što je najgore takve stvari se dešavaju i na mnogo skupljim brendovima, al sad.....

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja