Jump to content

Moto Zajednica

QJ Motors SVT 650 X

Recommended Posts

• Drug član, 1028 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1
On 23. 6. 2024. at 19:15, estel je napisao:

Nisi mene video dobri moj posto sam ja trenutno bez motora :D Do nedavno si mogao da me vidis na ZZR 1100, ali sam njega prodao, a od nadamo se najkasnije 31. jula i na SVT-u. Samo da stigne.

Cini se i meni da sam video SVT u KI. Doduse bio je vec mrak pa sam ga video na trenutak bocno i otpozadi. Sad da li je SVT ili 550 novi tip pojma nemam. 

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 186 postova

Koliko sam razumeo, novi tip 550 dolazi tek u septembru kod ovih u Autoprometu. Mozda u drugim kucama dolazi ranije.

A u mojoj firmi, imamo QJ 550X mafiju.

20240718_155853.thumb.jpg.e933fa4702623c0bed99e7cc510f2c7b.jpg

• Sviđa mi se 6
  • Haha 1

• Drug član, 2413 postova
  • Motocikl: TRK502X......SVT650X

Dakle, četiri dana čistog hedonizma na dva točka…u principu smo imali ukupno 14točkova 3 Voge 900, GS i TDM su pored 2 SVT-a bili u ekipi.  

Skoro 2000km pređenih, nepregledan broj krivina prođenih, osvojeni vrhovi Transalpine, Tranfagarašana kao i dubokih rudnika Turde rudnika soli! Dva nacionalna parka izvozana sa uživanjem!

Kombinacija krivina, uspona, silazaka, magistralnih i autoputeva je bila sjajna! SVT je odradio sve za medalju! 

Inače za sve ostale koji se upute u Rumuniju sa SVT-om…RUMUNIJA NE PREPOZNAJE MARKU I MODEL MOTOCIKLA :D pa je i na ulasku i na izlasku bilo potrebno da se rumunskoj carini pojasni istorijat QJ brenda…na kraju je odlučeno da potpadne pod Suzuki kategoriju :D

IMG_4290.jpeg

IMG_4276.jpeg

IMG_4273.jpeg

IMG_4266.jpeg

IMG_4261.jpeg

IMG_4253.jpeg

IMG_4252.jpeg

IMG_4241.jpeg

IMG_4216.jpeg

IMG_4176.jpeg

• Sviđa mi se 19
  • Podržavam 1

• U prolazu, 30 postova
  • Motocikl: QJ SVT650X Black Beauty

Treba mi mala pomoc vas iskusnijih bajkera...Sinoc sam odvozao 200km, uglavnom auto put i kad sam se vracao za BG primetim da mi nesto "skripuce" cini mi se u prednjem delu. Sacekao sam danas da vidim da li ce da se ponovi i opet isto. Kao neka guma kad "zvace" pa se cuje "cvilenje"...znaci nije zvuk metala koji udara, nije plastika koja klapara, nego bas kao da nesto gumeno skripi. I to se cuje uglavnom kad ubrzava, dajem gas...i kad se brze krecem sve je ucestalije.

Da li neko zna o cemu bi moglo da se radi?

Hvala svima unapred

Promenio član Shke

• Drug član, 1737 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Mozda crash bar nije negde lepo ušao pa se od vibracija rastresao, pogledaj spojeve i crash bara i samog volana i točkova.

• Sviđa mi se 1

• Zainteresovan, 432 postova
  • Motocikl: QJ motor svt 650 x

Ja bih pustio motor niz ulicu bez paljenja, bolje ćeš čuti, a naročito je to bitno jer ćeš anulirati škripu od motora....

• Sviđa mi se 1

Pre 2 sati, Shke je napisao:

Treba mi mala pomoc vas iskusnijih bajkera...Sinoc sam odvozao 200km, uglavnom auto put i kad sam se vracao za BG primetim da mi nesto "skripuce" cini mi se u prednjem delu. Sacekao sam danas da vidim da li ce da se ponovi i opet isto. Kao neka guma kad "zvace" pa se cuje "cvilenje"...znaci nije zvuk metala koji udara, nije plastika koja klapara, nego bas kao da nesto gumeno skripi. I to se cuje uglavnom kad ubrzava, dajem gas...i kad se brze krecem sve je ucestalije.

Da li neko zna o cemu bi moglo da se radi?

Hvala svima unapred

Prednji lančanik i lanac...bolje podmaži taj deo.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

pre 59 minuta, Sajči je napisao:

Zdravo, gde si kupio prednje pleksove? Zadovoljan?

Pleks? 😊 malo sam mator pa ne znam na šta misliš 😊

Da predpostavim da misliš na vizir? Dobar je, Ivan ga je uradio..fino radi posao.

• Haha 1

• U prolazu, 30 postova
20 hours ago, mick said:

Prednji lančanik i lanac...bolje podmaži taj deo.

Podmazan lanac, sad ide kao podmazano... :)

Hvala svima jos jednom

(Bio je na servisu na 1000km, a sad ima oko 2000km, potpuno sam zaboravio da treba podmazivati svakih 800km...) 

Pre 4 sati, Shke je napisao:

Hvala svima jos jednom

(Bio je na servisu na 1000km, a sad ima oko 2000km, potpuno sam zaboravio da treba podmazivati svakih 800km...) 

hehe...ja bih to prepolovio za podazivanje da sam na tvom mestu :) 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 30 postova
1 minute ago, mick said:

hehe...ja bih to prepolovio za podazivanje da sam na tvom mestu :) 

Apsolutno saglasan :)

• Svrati ponekad, 250 postova
  • Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE

Ljudi, jel' realno da se lanac tako često mora čistiti i podmazivati? Ja već dugo vozim vespu, ali u davna vremena na mojoj jawi 350 mazao sam lanac svake prestupne 🙂. Doduše, imala je gumenu zaštitu kao tunel... U svakom slučaju, jel' vi onda na put nosite sprejeve, ulja, štender...? Nisam maliciozan, stvarno me zanima...

Nije neki problem osim što se pale ljudi kojima je primarna pljuvačina.

Nije problem u lancu već u ugrađenom prednjem lančaniku koji zahteva bolje podmazivanje verovatno usled konstruktorske falinke sa tom gumom na sebi.
Ja recimo na svako drugo podmazivanje lanca dodatno podmažem prednji lančanik i sve ok…recimo sad u Rumuniji oko 2000km jedno podmazivanje je bilo pre kretanja i jedno tokom vožnje u Rumuniji…sve ok.

Ništa specijalno…problem se rešava navedenim podmazivanjem ili pri redovnoj zameni lanca i lančanika. 

• Sviđa mi se 1

• Andragog, 5035 postova
  • Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS
On 1.8.2024. at 9:22, Shke je napisao:

Hvala svima jos jednom

Bolje na 500 👍

• Drug član, 1737 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Može lanac da se ne podmazuje i time se drastično skraćuje vek trajanja. Takodje sprejevi traže čišćenje pa podmazivanje povremeno, a ulje se pokazalo najbolje, jer čisti i podmazuje i lanci nam duplo više traju
Kineska Kobra radi posao za medalju

• Sviđa mi se 1

Pre 7 sati, Milanezi je napisao:

A kako podmazuješ prednji lančanik, jel ima onu deklicu preko njega kao kod stroma?

Skidaš nju pa podmazuješ?

Ima deklu i mislio sam da ću pop..edti oko toga 😂 ali…samo se sprej naprska (ako pričamo o spreju) bliže prednjem lančaniku i dosta ga ostane kod lančanika. Nekako se nakupi kod te gume.

Ja do duše koristim menjačko ulje pa mi je to sve lakše…čim se dobro naulji, okrene par krugova i isuši višak krpom, nema potrebe da se skida dekla osim za čišćenje.

Pre 5 sati, saxi je napisao:

Može lanac da se ne podmazuje i time se drastično skraćuje vek trajanja. Takodje sprejevi traže čišćenje pa podmazivanje povremeno, a ulje se pokazalo najbolje, jer čisti i podmazuje i lanci nam duplo više traju emoji16.png
Kineska Kobra radi posao za medalju emoji108.png

Imam original Cobra Nemo 2 i nisam bio zadovoljan sa njim…on radi sjajan posao ali je problem jedna kapaljka koja se postavlja samo na spoljni deo karike lanca tj na spoljni deo lančanika pa ga onda sila rasteruje kroz lanac. Taj deo nije dobar i ispostavilo se da se lanac ne podmazuje dobro. Na Beneliju mi je bilo par karika površinski zarđalo usled lošijeg podmazivanja jer kad se odvrne onda se naulji lanac ali se i točak i guma umaste a kad se koristi kako treba onda lanac ne dobija dovoljno podmazivanja sa svih strana.

Videću da probam da napravim duplu kapaljku pa da probam ili nekako da odradim da se komplet lanac podmazuje.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja