kovi 56 Napisano April 26 U prolazu, 12 postova Lokacija: Nis Motocikl: QJ SVT 650X, Zontes E 350,Transalp 750 Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da je neko trazio korisnicko uputstvo. Evo srpskog prevoda. SVT 650 - Prevod korisničkog uputstva.pdf 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krpa31 72 Napisano April 26 (promenjeno) U prolazu, 28 postova Lokacija: Požarevac-Novi Sad Motocikl: Suzuki GSX 600 F, QJ Motor SVT 650 X Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, Pedja14 said: Mene izasla 30 112din 11 hours ago, mick said: oko 28.000 sa tablicama i dozvolom Hvala Promenio April 26 član Krpa31 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1817 Napisano April 26 Zainteresovan, 372 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Drugaru stigao motor sa Metzeler Tourance gumama . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano April 26 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Znači...Vojvodina je u pitanju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 443 Napisano April 26 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Evo, samo da se javim i da se pohvalim da sam juče preuzeo dva svt650 iz kymko,ns. Na moje iznenađenje prijatno, stigle sa metzeler gumama. Obratite pažnju, na oba motora nedostaje ulja u motoru. Čak se i nevidi na staklu da ga ima uopšte. Kada se nagne oko 20% onda se tek pojavi, verujem da fali bar 500grama, a antifriz je na minimumu. Zvao servisera on kaže da antifriz nediram inače je g10 plavi, a da ulje dolijem, i obzirom da u manualu piše da je preporučeno 15-50, to ću i da dolijem. pozz 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kvaicnenad 299 Napisano April 26 (promenjeno) Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Futog Motocikl: SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan @vladmoll kada si narucio i kaparisao, tj platio motore. Koliko si cekao da stignu? Promenio April 26 član kvaicnenad Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 443 Napisano April 26 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Pa platio oko polovine marta, i motori su već bili na brodu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1817 Napisano April 26 Zainteresovan, 372 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, mick je napisao: Znači...Vojvodina je u pitanju Ne, Auto Promet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Road Kings 91 Napisano April 26 U prolazu, 43 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki intruder volusia 800cc , QJ Motor trx 125 ABS , QJ Motor SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, kvaicnenad je napisao: @vladmoll kada si narucio i kaparisao, tj platio motore. Koliko si cekao da stignu? Stigao je verovatno i tvoj motor,ne mogu da stignu da ih na montiraju sve odjednom.Ja sam ,kao njihov redovan kupac,dobio prvu motor iz ove ture u sredu.Tako da samo opušteno,tu je. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Road Kings 91 Napisano April 26 (promenjeno) U prolazu, 43 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki intruder volusia 800cc , QJ Motor trx 125 ABS , QJ Motor SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, vladmoll je napisao: Evo, samo da se javim i da se pohvalim da sam juče preuzeo dva svt650 iz kymko,ns. Na moje iznenađenje prijatno, stigle sa metzeler gumama. Obratite pažnju, na oba motora nedostaje ulja u motoru. Čak se i nevidi na staklu da ga ima uopšte. Kada se nagne oko 20% onda se tek pojavi, verujem da fali bar 500grama, a antifriz je na minimumu. Zvao servisera on kaže da antifriz nediram inače je g10 plavi, a da ulje dolijem, i obzirom da u manualu piše da je preporučeno 15-50, to ću i da dolijem. pozz Ispravi motor i sačekaj par minuta,videćeš da ima dovoljno ulja .A antifriz možeš proveriti čim ga ispravio.ima svega dovoljno. Promenio April 26 član Road Kings Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kvaicnenad 299 Napisano April 26 Svrati ponekad, 178 postova Lokacija: Futog Motocikl: SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan 9 minutes ago, Road Kings said: Stigao je verovatno i tvoj motor,ne mogu da stignu da ih na montiraju sve odjednom.Ja sam ,kao njihov redovan kupac,dobio prvu motor iz ove ture u sredu.Tako da samo opušteno,tu je. Ajd iz tvojih usta u Bozije usi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krpa31 72 Napisano April 26 (promenjeno) U prolazu, 28 postova Lokacija: Požarevac-Novi Sad Motocikl: Suzuki GSX 600 F, QJ Motor SVT 650 X Prijavi odgovor kao problematičan Da li odraditi prvi servis u NS-u u platneru (posto su postali ovlasceni servis za QJ) ili u BG-u u AP? Kakva su iskusta od pre sa platner servisom (ako je neko imao)? Promenio April 26 član Krpa31 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Road Kings 91 Napisano April 26 (promenjeno) U prolazu, 43 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki intruder volusia 800cc , QJ Motor trx 125 ABS , QJ Motor SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 34 minuta, kvaicnenad je napisao: Ajd iz tvojih usta u Bozije usi... Sigurno,ma stiglo im je bar 30 motora ,pa plus servisi i popravke ostalih motora,ljudi ne znaju gde će pre.Mene zamolili da ugrade maglenke na prvom servisu jer ne stižu da isporuče nove motore a svi ih zovu i svi su nestrpljivi.Tako da zbog mene ćete svi dobiti motore 1,5h ranije jer toliko bi trajala ugradnja. Promenio April 26 član Road Kings Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano April 26 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, vladmoll je napisao: Evo, samo da se javim i da se pohvalim da sam juče preuzeo dva svt650 iz kymko,ns. Na moje iznenađenje prijatno, stigle sa metzeler gumama. Obratite pažnju, na oba motora nedostaje ulja u motoru. Čak se i nevidi na staklu da ga ima uopšte. Kada se nagne oko 20% onda se tek pojavi, verujem da fali bar 500grama, a antifriz je na minimumu. Zvao servisera on kaže da antifriz nediram inače je g10 plavi, a da ulje dolijem, i obzirom da u manualu piše da je preporučeno 15-50, to ću i da dolijem. pozz Kako bre da ti doliješ? Koji je to servis? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Road Kings 91 Napisano April 26 U prolazu, 43 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki intruder volusia 800cc , QJ Motor trx 125 ABS , QJ Motor SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 46 minuta, mick je napisao: Kako bre da ti doliješ? Koji je to servis? Ma ima dovoljno,i ja sam pomislio da nema ali kad sam ga ispravio video sam da ima i antifriza i ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 443 Napisano April 27 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Dolio taćno 500 grama Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 443 Napisano April 29 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan Evo da javim prve utiske....samo me interesuje jel i kod vas ovako kako je kod mene. Pored toga što ulja nije bilo dovoljno u mašini, štitnici ruku su različito namešteni , jedan viši drugi niži. Inače kad se podese kako je namenjeno, ništa neštite, suviše su nisko i vetar udara po rukama. Meni i nesmeta. Navikao sam. Čantrica hidraulične tečnosti za zadnju kočnicu će biti na meti udara noge suvozača, suviše je isturena ka spolja. Ono što me nervira po malo je to što motor trza, ima neki čudan "klonk". Odprilike kad dodajem gas pa zastanem sa dodavanjem gasa tada nekako proguta knedlu kao da izgubi dotok benzina. posle nastavlja da radi normalno. To se dešava i na mom i na drugovom motoru. Dakle nije samo do mog. Vetar nije loš, ima duvanja, ali me ne šamara, možda mali dodatak ne bi bio loš. Verujem da za nekoga većeg od 185 cm bi bio potreban. Onaj tft ekran je čisto sranje. To sam znao i kad su se pojavili pre par godina. Cajgeri su majka. Povezivanje sa blututom je ok, al ne znam čemu služi. Povezao sam carbit sa androida i tačno ne znam ni to čemu služi. Kao, ima telefon, muzika i navigacija. Šta se tačno radi sa telefonom i muzikom. Jedino se vidi kad te neko zove.... Navigacija lepo izgleda na tft monitoru al traži da se plati......tako da .... Inače, ono što me po malo nervira je to što je multi media spora. Brzinu pokazuje dobro, obrtaje odprilike se frlja u 500 obrtaja. A i pokazivanje obrtaja kasni bar 2-3 sekunde. A ni to nije bitno. Naj više me nervira pokazivač goriva. Nije precizan al ni malo. Maši odprilike za celu crtu. Kad se motor ispravi moraš da čekaš jedno 1 minutu da pokaže pravo stanje. Stavio interfejs na automatiku. Mislio sam da će po danu biti bela a po noći crna, a ono kako zadjem u hlad, tako se i menja interfejs. Glupo. TPMS, pokazivao temperatutu u gumama i pritisak, kad sam hteo da promenim pokazivanje u barima, sve se poništilo i sad nemam ništa. Ima neko uputstvo, čini mi se poprilično tupavo kako da se poveže pritisak gume sa medijom i sl... Inače meni je TPMS i na autu sranje, a na motoru tek. I da ne bude da sam sve ocrnio , ipak mašinica lepo radi, fino se čuje, zvuk mi odgovara. Na moje prijatno iznenadjenje, odlično pliva po krivinama, čak i izuzetno dobro. Možda su za to zaslužne i metzeler toutance. Inače vrlo slično kao i kod dukatija, i ovaj mali kinez traži veće obrtaje. Ispod 3000 neće ni da radi, od 3500 je ok. Ovako kako je vešanje podešeno meni odgovara, to je sve ok, po meni. Sve u svemu za dva dana oko 600 km, nije loše...potrošnju nisam merio, nije ni realno jer ipak je u fazi razrade... Ako ste i vi na vašim motorima slično ili nešto drugo primetili, treba da razmenimo informacije, jer uskoto ide prvi servis pa treba sve greške i propuste ispraviti dok je u garanciji. pozz 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16480 Napisano April 29 Integrisan, 4933 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mene bi extra nerviralo kada obrtaljka ne bi bila instant odziv na gas. Iz istog razloga ne volim starije digitalne table sto sporo pokazuju promenu brzine. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano April 29 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, vladmoll je napisao: Evo da javim prve utiske....samo me interesuje jel i kod vas ovako kako je kod mene. Pored toga što ulja nije bilo dovoljno u mašini, štitnici ruku su različito namešteni , jedan viši drugi niži. Inače kad se podese kako je namenjeno, ništa neštite, suviše su nisko i vetar udara po rukama. Meni i nesmeta. Navikao sam. Čantrica hidraulične tečnosti za zadnju kočnicu će biti na meti udara noge suvozača, suviše je isturena ka spolja. Ono što me nervira po malo je to što motor trza, ima neki čudan "klonk". Odprilike kad dodajem gas pa zastanem sa dodavanjem gasa tada nekako proguta knedlu kao da izgubi dotok benzina. posle nastavlja da radi normalno. To se dešava i na mom i na drugovom motoru. Dakle nije samo do mog. Vetar nije loš, ima duvanja, ali me ne šamara, možda mali dodatak ne bi bio loš. Verujem da za nekoga većeg od 185 cm bi bio potreban. Onaj tft ekran je čisto sranje. To sam znao i kad su se pojavili pre par godina. Cajgeri su majka. Povezivanje sa blututom je ok, al ne znam čemu služi. Povezao sam carbit sa androida i tačno ne znam ni to čemu služi. Kao, ima telefon, muzika i navigacija. Šta se tačno radi sa telefonom i muzikom. Jedino se vidi kad te neko zove.... Navigacija lepo izgleda na tft monitoru al traži da se plati......tako da .... Inače, ono što me po malo nervira je to što je multi media spora. Brzinu pokazuje dobro, obrtaje odprilike se frlja u 500 obrtaja. A i pokazivanje obrtaja kasni bar 2-3 sekunde. A ni to nije bitno. Naj više me nervira pokazivač goriva. Nije precizan al ni malo. Maši odprilike za celu crtu. Kad se motor ispravi moraš da čekaš jedno 1 minutu da pokaže pravo stanje. Stavio interfejs na automatiku. Mislio sam da će po danu biti bela a po noći crna, a ono kako zadjem u hlad, tako se i menja interfejs. Glupo. TPMS, pokazivao temperatutu u gumama i pritisak, kad sam hteo da promenim pokazivanje u barima, sve se poništilo i sad nemam ništa. Ima neko uputstvo, čini mi se poprilično tupavo kako da se poveže pritisak gume sa medijom i sl... Inače meni je TPMS i na autu sranje, a na motoru tek. I da ne bude da sam sve ocrnio , ipak mašinica lepo radi, fino se čuje, zvuk mi odgovara. Na moje prijatno iznenadjenje, odlično pliva po krivinama, čak i izuzetno dobro. Možda su za to zaslužne i metzeler toutance. Inače vrlo slično kao i kod dukatija, i ovaj mali kinez traži veće obrtaje. Ispod 3000 neće ni da radi, od 3500 je ok. Ovako kako je vešanje podešeno meni odgovara, to je sve ok, po meni. Sve u svemu za dva dana oko 600 km, nije loše...potrošnju nisam merio, nije ni realno jer ipak je u fazi razrade... Ako ste i vi na vašim motorima slično ili nešto drugo primetili, treba da razmenimo informacije, jer uskoto ide prvi servis pa treba sve greške i propuste ispraviti dok je u garanciji. pozz heheh to oko ulja me baš ineteresuje...daj info koliko je ukupno sipano. Trzanje...svi imaju i kao što sam rekao mislim da ima veze ili sa euro normom koja je obavezna pa bi trebalo drugačije da se mapira motor ili je do sajle gasa koja ima i povratnu sajlu pa je moguće da naši ne znaju to da poodese. Navigacija i Carbit...naša zavrzlama tj. diler nije obezbedio licence. Recimo moj motor ni nema tu opciju dok drugar koji je uzeo Fort350 skuter ima komplet sve otključano i plaćenu aplikaciju 12 meseci. Hvataj prodavca da sredi to... Nivo goriva...prosto je tako, meni je i na TRK bilo slično. Što se mene tiče ništa posebno jer sa rezervoarom prelaziš preko 300km oooopušteno. TPMS... pazi...ovo zaslužuje minimum klopu! Dakle...uspeo si da resetuješ sistem sa čačkanjem. E sad da bi podesio sve kako treba radiš sledeće. Odeš na O2 kompresor, okreneš kontakt, odeš u meni gde je TPMS podešavanje, prikačiš O2 kompresor na gumu, pustiš kompresor da pumpa gumu i tad klikneš na recimo FRONT TYRE LEARN....i to je to. Setovao si senzor za 30 sekundi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano April 29 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 13 sati, Motorcyclist je napisao: Mene bi extra nerviralo kada obrtaljka ne bi bila instant odziv na gas. Iz istog razloga ne volim starije digitalne table sto sporo pokazuju promenu brzine. Pa valjda iskusni voze po osećaju a ne po cajgeru??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1452 Napisano April 30 Drug član, 562 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 23 sati, vladmoll je napisao: Naj više me nervira pokazivač goriva. Nije precizan al ni malo. Maši odprilike za celu crtu. Kad se motor ispravi moraš da čekaš jedno 1 minutu da pokaže pravo stanje. Očegledno nisi vozio Yugo ili Ladu. Pa da vidiš kako pokazivač skače na svakoj rupi ili krivini. Novi automobili pokazuju nivo goriva kao funkciju dometa sa preostalim gorivom prema nekoj prosječnoj potrošnji u zadnjih x minuta. Kad sam prvi put to vidio penjući se autom po nekim krivinama, usro sam se živ da mi je šupalj rezervoar. Tek kad sam krenuo niz drugu stranu brda i vidio kako pokazivač raste onda sam skontao kako radi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 443 Napisano April 30 Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, mick said: heheh to oko ulja me baš ineteresuje...daj info koliko je ukupno sipano. Trzanje...svi imaju i kao što sam rekao mislim da ima veze ili sa euro normom koja je obavezna pa bi trebalo drugačije da se mapira motor ili je do sajle gasa koja ima i povratnu sajlu pa je moguće da naši ne znaju to da poodese. Navigacija i Carbit...naša zavrzlama tj. diler nije obezbedio licence. Recimo moj motor ni nema tu opciju dok drugar koji je uzeo Fort350 skuter ima komplet sve otključano i plaćenu aplikaciju 12 meseci. Hvataj prodavca da sredi to... Nivo goriva...prosto je tako, meni je i na TRK bilo slično. Što se mene tiče ništa posebno jer sa rezervoarom prelaziš preko 300km oooopušteno. TPMS... pazi...ovo zaslužuje minimum klopu! Dakle...uspeo si da resetuješ sistem sa čačkanjem. E sad da bi podesio sve kako treba radiš sledeće. Odeš na O2 kompresor, okreneš kontakt, odeš u meni gde je TPMS podešavanje, prikačiš O2 kompresor na gumu, pustiš kompresor da pumpa gumu i tad klikneš na recimo FRONT TYRE LEARN....i to je to. Setovao si senzor za 30 sekundi. Sipao tačno 500 grama, a drug na njegovom 250 gr. i to do maximuma. A za tpms, sam pročitao uputstvo, krajnje debilno, al ajdre. pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano April 30 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 37 minuta, vladmoll je napisao: Sipao tačno 500 grama, a drug na njegovom 250 gr. i to do maximuma. A za tpms, sam pročitao uputstvo, krajnje debilno, al ajdre. pozz Heh….mene zanima da li ti je ulje na max i vidi se na prozorčiću motora. I da li znaš koliko je ukupno sipano ulja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vladmoll 443 Napisano April 30 (promenjeno) Zainteresovan, 425 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ motor svt 650 x Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, mick said: Heh….mene zanima da li ti je ulje na max i vidi se na prozorčiću motora. I da li znaš koliko je ukupno sipano ulja. Kad ispraviš motor, sačekaš 10 sekundi i vidiš gde je ulje. Kod v stroma je bilo ok držati na max jer je hlađenje paljenja koje se nalazi na levoj strani dekle, tražilo da se hladi. Ko je držao na minimumu vremenom je gorelo i na kraju crkavalo. Mehaničari su došli do ovog zaklučka i savetovali da se uvek drži na max...ja sam vozio stroma 10 godina i nisam imao problema, tako ću i na ovom motoru a koliko je sipano pojma nemam, a budi siguran da kad budemo menjali ulje neće biti potrebno više od 2.5 l. pozz Promenio April 30 član vladmoll 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Road Kings 91 Napisano April 30 U prolazu, 43 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki intruder volusia 800cc , QJ Motor trx 125 ABS , QJ Motor SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan Merač,to jest pokazivač goriva i mene zeza,a onda sam se setio da me i na intruderu zeza.I to je verovatno tako kod bar 50% motora koji imaju digitalne pokazivače.Verovatno je isto i sa obrtajima,al meni to nije bitno.7 godina sam vozio bez obrtaljke ,pa mi ni sad neće biti bitno da vozim na baš 5721 obrtaj u minuti.Dovoljno mi je da znam otprilike,ili čak ni to. Te trzaje ima i moj motor,i svaki drugi SVT i ja sa dobio odgovor da se to dešava zbog konzerviranja motora i da bi trebalo da nestane nakon nekog vremena,mada ne verujem u to.I to mi je OK,ništa strašno i ništa što smeta.Mene samo nervira sedište ,tvrdo je i utrnem posle 180km iako napravim pauzu od 1h na pola puta.Samo da odradim prvi servis i da stignu koferi,odma ide na preradu sedišta i pravljenje naslona. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...