Jump to content

Moto Zajednica

Koliko usled stalnih poskupljenja posedovanje motora opterecuje vas budzet?

Recommended Posts

• Zainteresovan, 648 postova

Uz naslov dodao bih do kada cete ako se taj trend nastavi moci sebi da priustite motocikl?

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Cini mi se stvari su se i definitivmo otrgle kontroli cena hrane, goriva zivota uopste je toliko katastrofalna da za motor sve manje ostaje...a uz to rastu nameti tipa registracije ulja, maziva, guma svega i kako mi se cini mnogi prelaze sve manje i manje kilometara...zalosno kao i nasa nemoc...neko ko nas zastupa ako takav neko i postoji nista ne radi da se bar nesto pokrene u suprotnom smeru?

• Podržavam 1

Kisa:)?a ovu dugo planiram da napisem, prvu sam zakljucao mozda zenski deo foruma pogresno shvati :)

• Drug član, 1020 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Pa nekako se stvara utisak, da nekima nikad bolje a nekim je sve gore. Prodaje se, ljudi se uklapaju, prilagodjavaju. Cinjenica je da je sve skuplje i teze. Dokle, videcemo. Mislim da cene nece padati. Moze samo zarada da se poveca, a i to nece skoro bar u odredjenim sektorima. Tesko i bolno pitanje. Cuvati motor dok ne dodju bolje prilike, voziti to sto se ima pa preci na bolje vremenom. Za sad mi nije opterecenje. Za ubuduce vrv ce biti. 

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1904 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

U grckoj kisa trenutno, pijem kafu pored bazena i legle mi tvoje teme kao budali samar :)

Zenski rod na forumu deli istu strast sa nama pa ce nas razumeti.

Eventualno ako se mozda ne svidi nekom moderatoru/administratoru.

Sto se ove teme tice.

Motor je zadovoljstvo koje kosta, za neka zadovoljsta uvek treba odvojiti, ne treba ni preterivati a ni biti skrt. Ja sam hedonista ali se kontrolisem i smatram da nismo dosli na ovaj svet da se mucimo i da umremo na kraju, treba malo i uzivati u zivotu.

• Sviđa mi se 7
  • Podržavam 3

U grckoj kisa trenutno, pijem kafu pored bazena i legle mi tvoje teme kao budali samar 
Zenski rod na forumu deli istu strast sa nama pa ce nas razumeti.
Eventualno ako se mozda ne svidi nekom moderatoru/administratoru.

Sto se ove teme tice.
Motor je zadovoljstvo koje kosta, za neka zadovoljsta uvek treba odvojiti, ne treba ni preterivati a ni biti skrt. Ja sam hedonista ali se kontrolisem i smatram da nismo dosli na ovaj svet da se mucimo i da umremo na kraju, treba malo i uzivati u zivotu.
Slazem se, ali lako moze doci kod mnogih do gole egzistencije a tu motor bojim se nikom nece biti prioritet...

• Zainteresovan, 495 postova

Tu nema sta da se prica, nije nikakvo opterecenje jer nije ni luksuz.

Da se sa vise zadovoljstva putuje jeste, ali i mnogo brze(i opet sa vise zadovoljstva) zavrsavaju sve obaveze po lokalu usled sve vecih i vecih guzvi, sve manje parking mesta.

Registracija kosta kao za neki prosecan gradski auto, trosi kao prosecan gradski auto(mada u guzvama mnogo manje zbog manje cekanja i drndanja u leru, em ustedis gorivo em sebi zivce) a u sezoni se svakodnevno koristi bar duplo vise nego gradski auto tako da kakav god da bude standard osnovna mi je potreba dok mogu a ne luksuz :)

Bas subjektivna tema i sve zavisi ko kako gleda na motocikl i cemu mu sluzi :)

Promenio član MarkoMoto
  • Sviđa mi se 4
  • Podržavam 2

Imao bi svasta da kazem na temu novca, zarada, kako ljudi u srbiji zive i slicno ali bolje da cutim.

Ovde se zivi na drustvenim mrezama i bitno je dokazati se, malo je onih koji zive za sebe

• Sviđa mi se 13

Da pravimo se ludi da veliki deo sipa manje goriva nego ranijih godina, da kupuje polovne gume, da servis ulja prebaci koju stotinu km a i kad menja ulje gleda da bude jeftinije da reg motor na rate i da zajmi kad vrisne neki deo da se kupuje polovna oprema i sto sta jos...ima i onih koji imaju pa cak i oni osete po dzepu

• Zainteresovan, 443 postova
  • Motocikl: k9

Mene nekako najvise nervira a i opterecuje registracija. Ok, ako vozis motor moras da sipas benzin i da ga odrzavas kao i auto kad vozis. Ali ima ljudi koji jednom nedeljno sednu i provozaju se, ne koriste ga svakodnevno. Vozi se 6-8 meseci u vrh glave a registracija skuplja nego za auto koj moze da se vozi cele godine. I sad onaj od jednom mesecno ispada da vozi motor 25-30puta godisnje a placa punu registraciju. Ili ako imas zelju-potrebu za dva, ili tri motora. Skuter za po gradu i nesto ozbiljnije za neku vangradsku voznju. Moras da budes tajkun :)

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 235 postova
  • Motocikl: Tomos APN6 Grasshopper Benelli BN 125 ex-Red Baroness Honda VFR 800 VTEC Maleficent Ducati Multistrada 1200s

Svako vozi ono sto moze i koliko moze. Imamo najskuplje gorivo jer smo ekonomski tigar, a to je jedna veoma gladna zivotinja, drndaju nas za sve i svasta, cutimo i trpimo. Motor i auto ne smatram luksuzom vec potrebom, auto da prevezes nesto gabaritnije s vremena na vreme i da eventualno kad je sneg i led se prevezes. Motor je terapija, da ne bi posezali za drugim drasticnijim merama.

• Sviđa mi se 5
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 145 postova
  • Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer BMW R1200GS LC

Iz ekonomskog ugla gledano... ovaj naš sport je skuplji od švaleracije :)
Iz zdravstvenog ugla... nema jeftinije i bolje terapije :)

Zavisi da li se motor koristi kao obično prevozno sredstvo, sredstvo za uživanje u povetarcu ispod kacige ili kao sredstvo za upoznavanje prirodnih blagodeti koje naša prelepa Srbija krije iza puteva i staza za koje nismo ni znali da postoje.

Ako sabereš registracije, troškove, investicije u motocikl i opremu - neće ti biti dobro i shvatićeš da je na godišnjem nivou jeftiniji gradski prevoz, taksi i zdrava šetnja (kada nigde ne žuriš).

Ako ti sa druge strane motor služi za terapiju i obilazak mesta na kojima sigirno nećeš ni pomisliti da odeš automobilom a pored toga redovno doživljavaš "i miris i ukus" okoline - složićemo se da neke od tih stvari nemaju cenu.

Smanjivanjem troškova uz ograničene prihode se niko još nije obogatio a povećanjem prihoda uz ograničene troškove jeste, tako da pitanje da li ćemo u budućnosti voziti GS 1300 ili Liberty (u najboljem slučaju) je ustvari pitanje ličnih želja i mogućnosti svakoga od nas individualno i nije opšti standard ili potreba društva.
Da, sve je skupo ili poskupelo a kao kontradiktornost u isto vreme i devalvirano, ne samo kod nas nego i u Evropi pa i na planeti, ali mi se i dalje branimo višedecenijskim iskustvom života u nemaštini ;) pa smo u prednosti u odnosu na "ekonomski naprednije i razvijenije".

Ukratko, kada motocikl postane opterećenje za kućni budžet, smanjiću motocikl a ne budžet i obrnuto, ako budem u prilici da uzmem GS-a na kredit uzeću ga :) u svakom slučaju nešto ćemo voziti pa makar i neregistrovano (ako kriza ponovo dosegne taj nivo) ... dokle god nam to zdravlje bude dozvoljavalo ;)

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• U prolazu, 3 postova
  • Motocikl: ---

Ja sam vozio motor kao dete tj. tomosa. I do sada više nisam bio u prilici da vozim te zbig toga nisam ni polagao za motor već samo za auto. Ali gledajući cene registracije stvarno mislim da jedino resenje jeste da se raspusti vlada i svi ministri i da dovedemo neke robotizovane japance da budu ovde. Jer zbog svih njihovih projekata i oresipanja iz supljeg u prazno, svih rebalansa budzeta i zaduzivanja mi jedini najebemo. Registracije za matore automobile su malo manje od novijih. Preko 2000 kubika je luksuz. Svaki auto od 3000 kubika trosi vise, vise ide za delove, skuplje su gume... I od svega toga pdv ide njima ali ne ni to im nike dovoljno nego ti plati regu pa ostavi auto u garazi mi smo namireni.
Sada jos 8% poskupljenje na akcizu za gorivo.
Dokle više.

Uveli su nas u robovlasnicki sistem gde od poštenog rada zivi nekolicina, a dosta njih da bi bili ok moraju raditi jos nesto.

Registracije za motor kao da registrujes auto, ako registrujes na pola godine simbolicno jeftinije. Stvarno su zreli za motku.
Tako da ako se nesto ne promeni ja nikada sebi necu moci da priuštim neki motor i da njime idem na neka duza putovanja i da uživam u miru i slobodi koju bi mi to pruzilo.

Sent from my SM-G780G using Tapatalk

• Sviđa mi se 3
  • Podržavam 2

“Noge se pruzaju koliko je jorgan dugacak”

Ako ti smeta kratak jorgan, ukljucis mozak potrudis se malo i angazujes za duzi.

Ako ti ne smeta onda skupis noge i cutis

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 145 postova
  • Motocikl: Yamaha MT-07 Tracer BMW R1200GS LC

Da... da prenesem i skorašnji komentar jednog "poznavaoca" političkih i ekonomskih "situacija":
Situacija u kojoj trenutno živimo se može rešiti samo nasiljem!

Iskreno se nadam da do toga neće doći, ali ako dođe, bolje da u to krenemo mi stariji a naša deca neka to makar poštuju i razumeju da to radimo i za njihovu budućnost. Ako opet stvari treba menjati bagerom... obezbedićemo ih ovaj put i više komada :)

Sa druge strane, u našoj temi možemo da se organizujemo u lokalne zadruge, da nabavljamo motore, gorivo, opremu i delove povoljnije, da budemo glasno dosledni i tražimo da se neki putni pravci asfaltiraju delom novca koji dajemo za registracije i takse, da tražimo da se pojedine moto staze vrate u život i da se sport ne svede na kockarnice, Arenu, Sport Klub... itd itd...

Ima li ko želju da bude prvi upravnik jedne takve lokalne zadruge?

...što bi reko dragačevac kad meno šmrkne prvi put... Dav'š odma' drukče!

Tesko da se nasiljem ista moze postici niti se moze ista resiti...a situacija je takva jer smo mi kreirali takav ambijent...nismo glup narod al zasto tako nemaran ne znam...promena krece od pojedinca menjajuci sebe i svoje navike

• Drug član, 726 postova
  • Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu

Bogatih je uvek bilo i biće. U BG ima mnogo besnih automobila i motora. Ali opet svako jutro kada idem na posao vidim par desetina takvih plafon. Toliko ljudi se vozi u jednom tramvaju ili autobusu. A i njih prođem par desetina svaki dan. I nije problem da ovi što imaju voze šta hoće. Problem je što se većina poštenog i radničkog sveta vozi javnim prevozom, jer nemaju za drugo.

Problem je što srednje klase skoro nema. Mislim da većina sa foruma pripada baš tu, jer vožnja motora nije jeftina. Ali sa ovim inflacijama i to malo srednje klase ide polako klasu niže. A sve ovo će stati kada ova većinska klasa koja živi na ivici egzistencije pređe tu ivicu i ode u provaliju. E tada onu vuku sa sobom i ove što su ih gurnuli. Ako budu dovoljno pametni znaće kada je dosta i stvari se neće vratiti na staro, ali će se stabilizovati i doći opet do malo vazduha. Problem je na globalnom nivou, a to je već velika kritična masa, koja se u trenutcima očaja isto ponaša.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Ne silazi, 7487 postova
  • Motocikl: TDM 900

Troškovi života su nenormalni. Mladi bračni par u većini slučajeva više ne može da obezbedi krov nad glavom. Niste svesni kako ljudi žive. 

Ja odavno ni sa kim ne pričam ništa vezano za motore. Ispada da se kurčiš.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 4

Gost
Ova tema je zaključana za nove odgovore.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja