andrej. 2737 Napisano Novembar 4 BJB Maxi Scooter Club, 959 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 11. 2025. at 16:08, andrej. je napisao: @Skops TRK552 je izašao pre godinu i po dana, to je agregat iz QJ SRT550 (a isto i izgleda kao stari model QJ-a) Ne znam kakva je situacija u BiH, kod nas ima da se uzme "otključan" 550 agregat (sad je oznaka SRT600) sa 57ks. U bilo kakve Benelli novitete u Evropi se ne bih uzdao - 702 je poslednje što je stiglo, po mom mišljenju će tako i ostati. Neće gurati oba brenda i praviti sami sebi konkurenciju, Benelli je bio za slučaj da se QJ "ne primi" kao brend, što nije slučaj. Samo da kažem da nemam pojma i da su me demantovali 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lukaimasa 177 Napisano Novembar 4 U prolazu, 96 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 300s, QJ SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan @Skops Benelli i QJ ista firma, isti proizvodni pogon u Wenlingu, većina periferija, motora, menjača, gvožđurije i delova identični. Krovni vlasnik im je GEELY koji je i vlasnik VOLVO-a, LOTUS-a,... Samo je subjektivni osećaj da je neki brend bolji, kvalitetniji, inače tehnički su identični. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skops 191 Napisano Utorak u 23:52 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: BRČKO Motocikl: HONDA SW T 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, lukaimasa je napisao: @Skops Benelli i QJ ista firma, isti proizvodni pogon u Wenlingu, većina periferija, motora, menjača, gvožđurije i delova identični. Krovni vlasnik im je GEELY koji je i vlasnik VOLVO-a, LOTUS-a,... Samo je subjektivni osećaj da je neki brend bolji, kvalitetniji, inače tehnički su identični. @lukaimasa vjeruj da nije isto Volkswagen je dao masinu Seatu i Skodi al nije isto kao Passat i Golf u zavrsnoj obradi i kvalitetu plastika tako da je i kod Benelli i QJ ista masina al u ostalom ima razlike vjeruj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lukaimasa 177 Napisano Sreda u 08:59 U prolazu, 96 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 300s, QJ SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan @Skops U potpunosti se slažem s tobom po pitanju VW, samo to su dve različite situacije. Ovde se radi o istoj fabrici, istim radnicima, cenim i da pre podne lepe nalepnice Benelli, a popodne QJ. Subjektivni osećaj zato što piše Benelli, da je različit u kvalitetu, da piše Ćinćongnelli svi bi ga gledali isto kao i sve ostale kineze. QJ stavlja Brembo kočnice, Marzocchi viljuške i Metzeler gume, Benelli ništa od toga. Da li je zbog toga QJ bolji? Nije, apsolutno, ukupnim kvalitetom, isti proizvod, iste ručke, isti štitnici, isti fuzasteri, iste komande, isti migavci, iste fabričke oznake gotovo svih šrafova, matica, podloški, gumica, držača,... U svakom slučaju, probaš i kupiš ono što ti se sviđa, jer mnogo puta je rečeno: Motor se kupuje srcem, a ne glavom. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan_Jgd 1568 Napisano Sreda u 09:15 Drug član, 1272 postova Lokacija: Jagodina,Serbia Prijavi odgovor kao problematičan @lukaimasa Samo mali dodatak, "Ćinćognelli" više zvuči italijanski...čak više nego "Benelli" "Cinciognelli" 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skops 191 Napisano Sreda u 10:44 (promenjeno) Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: BRČKO Motocikl: HONDA SW T 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, lukaimasa je napisao: @Skops U potpunosti se slažem s tobom po pitanju VW, samo to su dve različite situacije. Ovde se radi o istoj fabrici, istim radnicima, cenim i da pre podne lepe nalepnice Benelli, a popodne QJ. Subjektivni osećaj zato što piše Benelli, da je različit u kvalitetu, da piše Ćinćongnelli svi bi ga gledali isto kao i sve ostale kineze. QJ stavlja Brembo kočnice, Marzocchi viljuške i Metzeler gume, Benelli ništa od toga. Da li je zbog toga QJ bolji? Nije, apsolutno, ukupnim kvalitetom, isti proizvod, iste ručke, isti štitnici, isti fuzasteri, iste komande, isti migavci, iste fabričke oznake gotovo svih šrafova, matica, podloški, gumica, držača,... U svakom slučaju, probaš i kupiš ono što ti se sviđa, jer mnogo puta je rečeno: Motor se kupuje srcem, a ne glavom. @lukaimasa slazem se sa svim sto si napisao ali gledao sam recenzije i iskustva vlasnika kazu da je na QJ sam ram motocikla malo tanji u odnosu na Benelli ima razlike i u plastikama pa kad su tu napravili male ustede napravili su svuda Ti si u pravu kad kazes ista firma to stoji ali i ta firma izgleda da pravi razlike u izradi na tim modelima mada al sto ti reko motor se kupuje srcem a ne glavom to stoji ali sa druge strane i ti detalji nisu bas zanemarivi pogotovu na kineskim motorima te male ustede gdje su ustinuli da se ovako izrazim Promenio Sreda u 10:50 član Skops Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lukaimasa 177 Napisano Sreda u 11:48 U prolazu, 96 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 300s, QJ SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan @Skops Fabrički podaci: QJ SRT700X - 240 kg Benelli TRK702X - 222 kg QJ teži za crashbar i štitnik zadnjeg točka. Pogledaj ram, pogledaj mašinu, sve je to identično. Psiha je čudo, znam po sebi, kada pristupim nečemu s predrasudama,... Ali, kao što rekoh, probaš i poslušaš srce, jer razuma, u ovom našem hobiju, nema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa_f1 306 Napisano Sreda u 12:55 Svrati ponekad, 355 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SVT 650x Prijavi odgovor kao problematičan Pogresan model QJ-a si stavio, treba da se poredi sa novim 700SX 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1660 Napisano Subota u 14:31 (promenjeno) prisutan, 1259 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan On 5. 11. 2025. at 9:59, lukaimasa je napisao: @Skops U potpunosti se slažem s tobom po pitanju VW, samo to su dve različite situacije. Ovde se radi o istoj fabrici, istim radnicima, cenim i da pre podne lepe nalepnice Benelli, a popodne QJ. Subjektivni osećaj zato što piše Benelli, da je različit u kvalitetu, da piše Ćinćongnelli svi bi ga gledali isto kao i sve ostale kineze. QJ stavlja Brembo kočnice, Marzocchi viljuške i Metzeler gume, Benelli ništa od toga. Da li je zbog toga QJ bolji? Nije, apsolutno, ukupnim kvalitetom, isti proizvod, iste ručke, isti štitnici, isti fuzasteri, iste komande, isti migavci, iste fabričke oznake gotovo svih šrafova, matica, podloški, gumica, držača,... U svakom slučaju, probaš i kupiš ono što ti se sviđa, jer mnogo puta je rečeno: Motor se kupuje srcem, a ne glavom. Benelli stavlja Marzocchi viljuske, i Pireli Angel GT gume na cestovnu verziju,i Pireli Scorpion na X-a, na TRK-a, kocnice sam vec napisao da ne znam. Pise na njima Benelli, talijanska fora, ali sumnjam da ce mjenjati dobavljaca kocnica, malo se to ne isplati. Malo se razlikuju u dizajinu od SRT-a, izgledu da ne kazem, mislim da je sve ostalo isto. Izasao je novi TRK 602, Stradale 902 i Explorer 902.. Sto se tice Adventure klase,a nesto spominju i nekakav trocilindras preko 1000 ccm, ali ajd da sacekamo. Za izgled su zasluzni Talijani, i to je rekao lik na EICMA, mozda se cak nesto i sastavlja u Italiji, al za to ne mogu tvrditi, mozda sam lose razumio. Al da se sve pravi u Kini , to je fakta. Ne isplati se u Evropi praviti bilo sta. Promenio Subota u 14:34 član mali_zmaj 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skops 191 Napisano juče u 11:39 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: BRČKO Motocikl: HONDA SW T 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 21 sati, mali_zmaj je napisao: Benelli stavlja Marzocchi viljuske, i Pireli Angel GT gume na cestovnu verziju,i Pireli Scorpion na X-a, na TRK-a, kocnice sam vec napisao da ne znam. Pise na njima Benelli, talijanska fora, ali sumnjam da ce mjenjati dobavljaca kocnica, malo se to ne isplati. Malo se razlikuju u dizajinu od SRT-a, izgledu da ne kazem, mislim da je sve ostalo isto. Izasao je novi TRK 602, Stradale 902 i Explorer 902.. Sto se tice Adventure klase,a nesto spominju i nekakav trocilindras preko 1000 ccm, ali ajd da sacekamo. Za izgled su zasluzni Talijani, i to je rekao lik na EICMA, mozda se cak nesto i sastavlja u Italiji, al za to ne mogu tvrditi, mozda sam lose razumio. Al da se sve pravi u Kini , to je fakta. Ne isplati se u Evropi praviti bilo sta. Sve se sastavlja u Kini al Benelli kazu da jos nadziru Talijani po pitanju sklapanja zavrsne obrade i jos nekih sitnica dok QJ rade Kinezi nisu losi daleko od toga al Benelli ipak ide nekoliko stepenica iznad QJ i smatram da to ima prednosti na stranu Benellija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4543 Napisano juče u 13:34 Drug član, 2872 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Skops je napisao: Sve se sastavlja u Kini al Benelli kazu da jos nadziru Talijani po pitanju sklapanja zavrsne obrade i jos nekih sitnica dok QJ rade Kinezi nisu losi daleko od toga al Benelli ipak ide nekoliko stepenica iznad QJ i smatram da to ima prednosti na stranu Benellija Ta priča da nešto neko kontroliše umesto kineza nema neke istine. Kinezi imaju drugačiju poslovnu i prodajnu politiku i u njoj je priča ''hurry up and buy!!!''... pogotovo što je Beneli 100% kinesko vlasništvo i nema šanse niko osim kineza da tu prčka. Druga stvar...nekoliko puta naglašavaš QJ-Beneli kvalitet...kao neko ko je posedovao oba brenda i kao neko ko je ukupno 7 kineskih brendova vozio i posedovao mogu ti reći da je u ovom trenutku kvalitet o kom ti pričaš podjednak. Beneli je imao sjajan kvalitet sa TRK502X koji je bio bolji od 90% motora u tom trenutku. Od 502X Beneli je spustio za stepenik kvalitet izrade. U ovom trenutku rekao bih da svi brendovi koji su kod nas imaju podjednak kvalitet izrade. Zato ponavljam...šta god da uzmeš gledaj da je dovoljno jako za dvoje...ostalo su sitnice i lične prefrence. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SikiNs 84 Napisano juče u 15:37 U prolazu, 16 postova Lokacija: Ronchi dei Legionari Italia Motocikl: Benelli TRK 702 X Prijavi odgovor kao problematičan Odradio sa gospodjom krug od nekih 500 km juce poslepodne krenuli i danas oko 15 h se vratili , koferi puni jedva zatvoreni da izvinete guzica nije osetila put , za te pare odlican motor kinez il ne al za par godina ce svi biti kinezi kako su krenuli da preuzimaju vlasnista i proizvode delove i agregate za vecinu eu motora , lep pozdrav i Italije 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skops 191 Napisano pre 19 sati (promenjeno) Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: BRČKO Motocikl: HONDA SW T 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, mick je napisao: Ta priča da nešto neko kontroliše umesto kineza nema neke istine. Kinezi imaju drugačiju poslovnu i prodajnu politiku i u njoj je priča ''hurry up and buy!!!''... pogotovo što je Beneli 100% kinesko vlasništvo i nema šanse niko osim kineza da tu prčka. Druga stvar...nekoliko puta naglašavaš QJ-Beneli kvalitet...kao neko ko je posedovao oba brenda i kao neko ko je ukupno 7 kineskih brendova vozio i posedovao mogu ti reći da je u ovom trenutku kvalitet o kom ti pričaš podjednak. Beneli je imao sjajan kvalitet sa TRK502X koji je bio bolji od 90% motora u tom trenutku. Od 502X Beneli je spustio za stepenik kvalitet izrade. U ovom trenutku rekao bih da svi brendovi koji su kod nas imaju podjednak kvalitet izrade. Zato ponavljam...šta god da uzmeš gledaj da je dovoljno jako za dvoje...ostalo su sitnice i lične prefrence. @mick Pa ako niko osim kineza nista ne prcka zasto onda sad novi TRK 602x i 902x koji u izasli na trziste prestavljaju Talijani ga a ne Kinezi kako je moguce ako tu Talijani nemaju nista prestavljaju ga Kinezi koji su vlasnici njega puste Talijanima da ga prezentuju i sad ovako mozemo u nedolgled i ispsce da se preko foruma nesto prepucavamo i tjeramo nesto Proizvodnja je u Kini kao i mnogo toga ali posto me zanima taj model motocikla citao sam puno i istrazivao o njemu kazu da oko desinga i ostalog talijani vode glavnu rijec gdje se vecina stvari mora ispostovat u izradi po njihovom lupom Ali svak ima svoje misljenje i postujem to Pogledaj video do kraja i vidjeces dal ce na binu izaci neki od kineza da prica o njemu ili licno Marko Beluci a u kini se sve pravilo Promenio pre 19 sati član Skops Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bencivenga 152 Napisano pre 17 sati U prolazu, 42 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Vespa Primavera 125, Triumph 400 x Prijavi odgovor kao problematičan Momak koji je vozio oba brenda je do detalja pojasnio. Meni su na oko i na ruku dva ista motora takodje. Sto neko reče gore, pomuti se um pri onom Beneli, pa čovjek umisli da je kvalitetnije od rodjenog brata 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4543 Napisano pre 10 sati Drug član, 2872 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan @Skops pazi od početka italijani rade Beneli dizajn kao što Kiska (KTM) radi dizajn CF-u. To su potpuno različite stvari u smislu kontrole izrade i kvaliteta. Dizajn je posebna kategorija u proizvodnji gde su kinezi ukapirali da su bulja i da nemaju pojima...zato su napravili ustupak. Posebna je priča zašto kinezi kupuju evropske bredove..na taj način su ušli na evropsko tržište. Kupili su stare i na žalost propale firme...ostavili dizajnere da rade svoje ali ipak...proizvodnja i sve ostalo je njihovo. To se ogleda recimo u lošem delu postavljanja i prerade agregata za Euro 5+ norme. Prosto svaki motocikl koji dolazi iz kine (vezujem se za Kinu...ali ni ostali nisu ništa bolji)...ima problem sa zagrevanjem i trzanjem na niskim obrtajima. KIneze ne zanima taj segment da zaposle nekog ko će uraditi krštene mape za evropsko tržište koje će se usaglasiti sa euronormama već koriste iznuđena rešenja. Recimo TRK je do 2021 godine imao bolji sistem jer je bio euro4, od 2021 godine TRK je dobio drugačiji zupčanik na lancu kako bi se dodvorili euro5 normi uz promenjenu mapu a poslednja euro5+ norma ih je naterala da ugrađuju po dve O2 sonde uz još neke stvari koje po mom mišljenju previše zagrevaju agregat. Kad se to sve poskida/promeni i uradi krštena mapa motocikl bukvalno prodiše i bude potpuno drugačiji za vožnju i korišćenje...kinezi još uvek nisu ukapirali da imaju još nekih stvari da ispeglaju ali i pored toga osvajaju tržišta jer lova svuda vrti i oni hteli mi to ili ne pokreću evropsku ekonomiju pa se tako sve što oni kažu i prihvata. A oni...rade klasika...ako hoćeš eto ti...ako nećeš ima ko hoće. Što se mene tiče kinez će se voziti...svaki moj motor će imati custom mapu i sve što može da unapredi vožnju da se euro norme ublaže jer je to potpuni nonsens. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 15418 Napisano pre 9 sati Integrisan, 8117 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Ne samo da su euro norme upropastile mape nego pogledaj na šta liče agregati u automobilima. Na prste da prebrojiš dobar novi agregat. Mada, sa druge strane, da nije toga još bi vozili karburatore ali i to ode u ekstrem 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 4543 Napisano pre 9 sati Drug član, 2872 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X, SVT650X...VOGE DS900X Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Alekre je napisao: Ne samo da su euro norme upropastile mape nego pogledaj na šta liče agregati u automobilima. Na prste da prebrojiš dobar novi agregat. Mada, sa druge strane, da nije toga još bi vozili karburatore ali i to ode u ekstrem Istina...ja sad gledam ove nove automobile za po 20k eura sa 1000cc motorima...prosto ne znam šta da mislim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 6289 Napisano pre 9 sati Ne silazi, 4646 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan U Aziji se, prema podacima sa Neta, proda ~35-40.000.000 novih motocikala i skutera godišnje. U latinskoj Americi još jedno 5-6 miliona, a u Evropi oko 1.500.000 komada, ukupno. Od čega u Srbiji zanemarljiv broj, jelte. Boli briga kineze za peglanje mapa, tu su radi marketinga i meke moći. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1660 Napisano pre 2 sati (promenjeno) prisutan, 1259 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Kinezi kad kupe fabriku, kupe i inžinjere i tehnologiju, zato vidite nagli skok u svemu, naspram onih zajebancija od prije desetak godina. Što znači da su barem u nečemu Talijani, Austrijanci imali svoje prste. A za CF moto vele da su unaprijedili KTM-ov motor, pročitah negdje. A što se tiče EURO 5 normi, i mnogi drugi motori imaju problema sa peglanjem zbog te zelene agende!! Ali Kinezi ne mogu sve, da se popegla do zadnjeg, jer to vjerovatno košta, i diže se cijena, a gubi konkurentnost sa istom, barem neko moje mišljenje, ne mora nužno biti tako!? Ali mi smo snalažljiv narod, tehnički nam nisu tako sofisticirani i strogi, pa se snalazimo, i namjestimo motore kako nam odgovara. @mick je upotpunosti u pravu. Promenio pre 2 sati član mali_zmaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...