The-Dog 109 Napisano Avgust 15, 2023 U prolazu, 60 postova Lokacija: Sabac/Austria Motocikl: Z800 ; ZXR750H1 Prijavi odgovor kao problematičan Ko? Gde? Sabac cudno mi malo to a i poznato Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjoleLO 1898 Napisano Avgust 15, 2023 Zainteresovan, 638 postova Lokacija: Loznica Motocikl: KTM Super duke GT Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, ProMaster je napisao: Osetih se prozvanim... Dodji u toku leta, naročito petkom u BG, pa da prosetamo, da vidiš, pa uporediš, biće ti jasnije, da nije sve crno-belo. Da vidiš te ljute poglede kad voziš sada već jako popularnom Višnjičkom ispod 80kmh, jer ometaš njihov flow.... Ma ne prozivam nikoga... Verujem ti i mogu zamisliti te nadrkane face, obrve na "V", "repertirane" misli... Mali je ovo forum da bi se takvi opisali 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11291 Napisano Avgust 15, 2023 Ne silazi, 2288 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Mozemo da se foliramo i pravimo fini,ali kad zagrmi iz auspuha svi se okrecu.Poneki i sklanjaju.Nije sala razni gluvaci pocinju da respektuju.Skripa guma i grmeci izduv ostavljaju utisak na razne pacijete koji misle da su sami u svemiru.Tu samo fali nesto od/sex,droga ,alkohol/da ugodjaj bude jaci. 1 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1629 Napisano Avgust 15, 2023 Drug član, 1012 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Da li aplikacije sa telefona mogu da izmere decibele i koliko je to precizno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17319 Napisano Avgust 15, 2023 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, Zarkela je napisao: Da li aplikacije sa telefona mogu da izmere decibele i koliko je to precizno? Ja sam danas instalirao neki "sound metar", reaguje i na disanje (na metar daljine). Izmerio moj izduv (pola metra rastojanja na 45°) i na leru 80dB, na 5000 obrtaja 88,6dB, na 7000 89,6dB. Deluje mi prilično realno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
The-Dog 109 Napisano Avgust 15, 2023 U prolazu, 60 postova Lokacija: Sabac/Austria Motocikl: Z800 ; ZXR750H1 Prijavi odgovor kao problematičan Kawasaki z800 2016 treba da ima 91dB na 5100 KTM 1290 SAT treba da ima 97dB ali ne znam sada na koliko obrtaja… mozda isto oko 5-6000 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tommy.n 152 Napisano Avgust 15, 2023 Svrati ponekad, 269 postova Motocikl: Syma Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, bobangsxr said: Ja sam kupio prosle nedelje Miller auspuh za yamahu, sa dozvolom za koriscenje na Svajcarskim putevima i u svim ostalim zemljama. Uredno mi prodali u radnji za prodaju auspuha, dobio knjizicu u kojoj je upisan moj motor i broj sasije… dok sam to sve zavrsio bio sam u kontaktu sa par coveka, svi preko 50 godina… sto prodavci sto administracija… ja za mene i mogu da kazem da mi fali nesto u glavi, ali ovi ostali za njih ne bih rekao… Zasto neko mora da bude lud da bi stavio glasniji auspuh. Zakonom je regulisano da moze i cao… Naravno da se ovo ne odnosi na tebe i ne treba da se osetis prozvanim. Platio si ga lepo, dobio si lep zvuk. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Boy 2780 Napisano Avgust 15, 2023 Braveheart, 705 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150. Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, ProMaster said: Osetih se prozvanim... Dodji u toku leta, naročito petkom u BG, pa da prosetamo, da vidiš, pa uporediš, biće ti jasnije, da nije sve crno-belo. Da vidiš te ljute poglede kad voziš sada već jako popularnom Višnjičkom ispod 80kmh, jer ometaš njihov flow.... Nikako da sretnem ove klince iz kraja posto su aktivni samo nocu, sto do 3-4 ujutru kidaju ove mucene motorčiće mt03 i dal mto7, i to prva druga do blokade dok mu dusu ne izvadi... Zivim dve ulice iznad Visnjicke i to dole ka Visnjici, pa to je kao da mi je kuca pored trkačke staze Grobnik... u daljini cujes kako ga razvlaci Visnjickom koliko moze da ide. Bio sam i ja klinac ali nikad se ovako nisam izivljavao po kraju, odes lepo malo na auto put do aerodroma pa ga iscepaj na autoputu i vrati se kuci lezi i spavaj. Nije ni cudo sto su ljudi popizdeli, razumem ih potpuno ... I ja sam skinuo db kiler na akrapu, ali ako mora nazad mora... stavicu ga Boze moj. Pitanje vremena samo kad ce morati sve po ps.u i ovako tehnicki pregledi neki sve pustaju i sve moze a neki sve po ps.u... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ske 1099 Napisano Avgust 15, 2023 Zainteresovan, 434 postova Lokacija: bg Motocikl: k9 Prijavi odgovor kao problematičan Jel zna neko da li je oduzet ijedan motor koji je bio regularan, bez prepravke, budzenja, nadogradnje, cipovanja...? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2605 Napisano Avgust 15, 2023 Drug član, 1627 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, draki je napisao: Ево како изгледа код мене Kod tebe je odradjeno ono što sam ti napisao, samo na teži način i malo ružnjikavo, sa ožiljcima Otvaran je top, a nije moralo ako se ima mala dremel brusilica. Sad je malo bučniji nego fabrika, možeš opet da ga otvoriš i navariš parče cevi kako je i bilo ali nema potrebe. Čini mi se da si preozbiljno shvatio ove kontrole buke, ne diraj ništa. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Avgust 15, 2023 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, ske said: Jel zna neko da li je oduzet ijedan motor koji je bio regularan, bez prepravke, budzenja, nadogradnje, cipovanja...? + vozač ima punu A kategoriju + trezan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6320 Napisano Avgust 15, 2023 (promenjeno) Drug član, 3036 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Čitam sve ovo pisanije, pa se setih... Oduvek je postojala pandurska fora da se motor privremeno oduzme radi "provere". Nebitno koliko je dugo u zemlji i koliko je puta dotle prošao tehnički. Ta provera nije tehnička ispravnost, već legalnost motora (u smislu brojeva). To se radilo u 29. novembra, kao što i danas šalju na ispitivanje ako je nečitak broj, treba da se udari PUS... E, caka je u tome što "privremenost" za oduzimanje vozila je (bila) do tri meseca. Ako se zameriš nekom OSL, oduzmu motor u maju, vrate ga početkom septembra. Čisto da ti se useru u sezonu. I nije vredela potvrda od prošle godine, od pre nekog vremena, možda si u međuvremenu nešto čačkao po brojevima. Slična vadilica kao "brzina nije bila prilagođena uslovima na putu". Ja sam imao sreću da zbog šalterušine greške (a i greške prethodnih vlasnika i moje neažurnosti) prilikom običnog zaustavljanja od strane vrlo revnosnog OSL, motor ne bude oduzet već da sam ispetljam ko je i gde pogrešio broj (jedno slovo, tačnije). Tri registracije pre mene su napravili grešku u kucanju, na svim tehničkim tačno očitan broj, a niko nije ispravio podatak u saobraćajnoj. Samo je lupan pečat. Hvala gospođi šalteruši u Ljermontovoj koju nije mrzelo da kopa po podrumu da nađe dosije mog motora, ispravi grešku i naplati mi (taj put rado plaćena) novu saobraćajnu. Promenio Avgust 15, 2023 član misa-pei 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1629 Napisano Avgust 16, 2023 Drug član, 1012 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Drugaru u Kelnu su pogresili broj saobracajne. Zvali ga, izvinuli se, izradili novu i pitali da li treba da dodju po njega kako ne bi morao da placa prevoz. A kod nas te jos i nariba sto je ona pogresila 1 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2624 Napisano Avgust 16, 2023 Vozac A kategorije :D, 941 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Milanezi je napisao: Kod tebe je odradjeno ono što sam ti napisao, samo na teži način i malo ružnjikavo, sa ožiljcima Otvaran je top, a nije moralo ako se ima mala dremel brusilica. Sad je malo bučniji nego fabrika, možeš opet da ga otvoriš i navariš parče cevi kako je i bilo ali nema potrebe. Čini mi se da si preozbiljno shvatio ove kontrole buke, ne diraj ništa. Па како рекох, ја то волим да је све како треба. У овом случају послушаћу твој савјет и ништа дирати нећу Хвала ти, а хвала и осталима који су дали свој допринос. Ја се искључујем из ове теме. Живи били :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Avgust 16, 2023 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan vozila je (bila) do tri meseca. Ako se zameriš nekom OSL, oduzmu motor u maju, vrate ga početkom septembra. Čisto I onda otkriju da nije plaćena ni carina pre 7 godina kada je vozilo uvezeno. Nismo čuli za rasplet te afere, a ni ne sećam se više šta je tačno bilo u pitanju. Valjda je neko u carini falsifikovao JCI ili šta već... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
тене рас 270 Napisano Avgust 16, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 181 postova Lokacija: Бор Motocikl: Yamaha XTZ660 Tenere Prijavi odgovor kao problematičan јел постоји варијанта да се у саобраћајној убаци други ауспух за старије моторе ... каква варијанта пошто ионако то не пише а главна ствар Promenio Avgust 16, 2023 član тене рас Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6320 Napisano Avgust 16, 2023 Drug član, 3036 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, X8 Vračar said: I onda otkriju da nije plaćena ni carina pre 7 godina kada je vozilo uvezeno. Nismo čuli za rasplet te afere, a ni ne sećam se više šta je tačno bilo u pitanju. Valjda je neko u carini falsifikovao JCI ili šta već... Svašta može da se otkrije. Jedno vreme je bilo mnogo blizanaca, prepravljenih brojeva, čudnih saobraćajnih... Ne znam kako je sad muvanje aktuelno, ali svakako da postoje neke fore. Sećam se da su nekad mogli da se registruju vozila otkupljena od otpada. Bez ikakvih drugih papira sem računa da je to-i-to vozilo/ram/šasija/motor kupljeno na otpadu. Onda su se krali, pogotovu mopedi, prodavali otpadima i otkupljivani ponovo od njih. Naravno, relativno brzo je ukinuta ta mogućnost. Prenos je mogao da se uradi sa fotokopijom lične karte vlasnika, neko ga potpiše... Vesele devedesete. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17319 Napisano Avgust 16, 2023 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, misa-pei je napisao: Svašta može da se otkrije. Jedno vreme je bilo mnogo blizanaca, prepravljenih brojeva, čudnih saobraćajnih... Ne znam kako je sad muvanje aktuelno, ali svakako da postoje neke fore. Sećam se da su nekad mogli da se registruju vozila otkupljena od otpada. Bez ikakvih drugih papira sem računa da je to-i-to vozilo/ram/šasija/motor kupljeno na otpadu. Onda su se krali, pogotovu mopedi, prodavali otpadima i otkupljivani ponovo od njih. Naravno, relativno brzo je ukinuta ta mogućnost. Prenos je mogao da se uradi sa fotokopijom lične karte vlasnika, neko ga potpiše... Vesele devedesete. Koliko me sećanje služi, vozila kupljena na otpadu nisu nikada mogla da se registruju (znam i iz ličnog iskustva). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6320 Napisano Avgust 16, 2023 Drug član, 3036 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Jesu u jednom periodu. Nije dugo trajalo, znao sam bar dvojicu koji su tako kupili i dobili saobraćajnu. To je bilo tamo negde početkom '80-ih. Čak mislim da je bio i jedan DKW, stvarno ruina, koji je restauriran i na tu foru registrovan. Dobro je da su Guciji sa vojnog otpada mogli da se registruju. Mada je i tu bila začkoljica... Mnogima je upisan vojni broj rama u saobraćajnu, a ne fabrički. Tako sam ja prodao svog Gucija dečku kog su terali na ekspertizu zbog toga. A ja i prethodni vlasnici smo tako motor registrovali desetak godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 17319 Napisano Avgust 16, 2023 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3691 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan pre 2 minuta, misa-pei je napisao: Jesu u jednom periodu. Nije dugo trajalo, znao sam bar dvojicu koji su tako kupili i dobili saobraćajnu. To je bilo tamo negde početkom '80-ih. Čak mislim da je bio i jedan DKW, stvarno ruina, koji je restauriran i na tu foru registrovan. Dobro je da su Guciji sa vojnog otpada mogli da se registruju. Mada je i tu bila začkoljica... Mnogima je upisan vojni broj rama u saobraćajnu, a ne fabrički. Tako sam ja prodao svog Gucija dečku kog su terali na ekspertizu zbog toga. A ja i prethodni vlasnici smo tako motor registrovali desetak godina. Ja sam 1978. na ovaj način (preko otpada) pokušao da registrujem NSU 175 kubika (imao i saobraćajnu dozvolu od prethodnog vlasnika koji je umro), ali nije moglo. A sa "vojnog otpada" su vozila mogla da se registruju jer su tamo stizala kao vozila (sa celokupnom dokumentacijom), a ne kao staro gvožđe. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Chika Jimi 611 Napisano Avgust 17, 2023 Ponekad pozelim da sazrim i odrastem. Cisto da bi zrelo ozbiljno, 582 postova Lokacija: Bgd Dorćol Motocikl: NC750XA‚ Beverly 350 Prijavi odgovor kao problematičan Sinoć u gradu boga mi vidne snage gospode u Plavom. Prođoh preko trga ispred mene na semaforu lepa Suza sa sve blinkerima... pali se zeleno... krećem na vr. gasa a na trgu standardni BMW i još jedna civilna Suza... Nisu me dirali ali tu su. Možda i to nije loše, samo da se vide da se klinci i dokazivači malo smire. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5850 Napisano Avgust 17, 2023 Drug član, 2033 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Definitivno se nešto događa, samo je pitanje šta. Ja juče popodne nešto završavao kolima po Nišu - na 3 mesta sam video da su zaustavili motore i kontrolišu (na dva mesta policajac na motoru i na jednom obična patrola koja često stoji na tom mestu). Nisam nikad ranije primetio ovoliku aktivnost. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5850 Napisano Avgust 17, 2023 (promenjeno) Drug član, 2033 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Da li ikako možemo da dobijemo neku potvrdu šta se događa, ko je na udaru itd, možda od kolega iz policije koji su na forumu ? Ja vozim sa Robertovim topom isključivo zbog toga što mi je fabrički pretežak, a i planiram da na mestu koje ostaje prazno postavim onu cevastu kutiju za alat. Robertov top vozim isključivo sa db kilerom, i on tako daje samo malo dublji zvuk, ali nije nešto mnogo bučniji. Ako zaista top mora da bude homologovan za određeni model, moraću da počnem da gledam koje su mi opcije. Promenio Avgust 17, 2023 član živke 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ivanrsvb 347 Napisano Avgust 17, 2023 Zainteresovan, 648 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mozda nesto su naumili... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5850 Napisano Avgust 17, 2023 Drug član, 2033 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 1 minute ago, Ivanrsvb said: Ja mislim da je previse buke ni oko cega smatram da i ako kontrolisu kontrolisu ekstreme Jeste se digla prevelika buka, ali je pitanje da li je opravdana ili ne. Ovo što ti smatraš, smatram i ja, i većina ovde, ali to nije potvrđeno. Zato sam i pitao da li nekako možemo da dobijemo neku jasniju i proverenu informaciju. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...