Jump to content

Moto Zajednica

Royal Enfield cenovnik motocikala za 2023. godinu

Recommended Posts

• Ne silazi, 4801 postova
  • Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4

Pošto je i Royal Enfield prilično popularan kod nas, u dogovoru sa uvoznikom dobili smo cenovnik za sve Royal Enfield modele koje imaju u ponudi. Trenutno im je neka akcija i popusti na motocikle, ali ću to objaviti sledeće nedelje. TIpa na ove sadašnje cene su popusti i do 500 EUR. Ovaj cenovnik koji ćete videti u tekstu je bez popusta.

BJBIKERS.COM

Kako biste bili informisani o trenutnim cenama za 2023. godinu, donosimo vam Royal Enfield cenovnik motocikala

• Sviđa mi se 1
  • Tužan 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6518 postova
  • Motocikl: konzerviran

Klot Meteor, crveni...u Italiji, 4500 somura.

U amerikama je isto tu negde..oko 4500 doloresa. Ponekad se pojave određene boje, koje očigledno ređe idu...sa malo dodatne opreme, za istu cenu. 

Ako i za njega važi taj pomenuti popust, to onda bude 4400?

Jbg...za te pare nov "gvozdeni" motor nema nigde. Kineski plastikanci već koštaju toliko (i više)

• Zainteresovan, 677 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650

To je bio i moj rezon kada sam birao motor s tim da mi se Meteor 350 izuzetno dopao. Od "dodatne opreme" za više novca dobiješ samo hromirane auspuhe, naslon za leđa za suvozača i, u najskupljoj varijanti, hromirane žmigavce i visoko vetrobransko staklo, uz dual tone boju. Sve u svemu, na kraju se izbor svede samo na boju. Ja sam imao Meteor u Supernova braon varijanti i još uvek mi zaigra srce kada ga vidim na slikama.

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Royal Enfield meteor 350

Cena je pala npr za meteor u jednom trenutku na 4500€. Takav sam ja uzeo u januaru 2022 god za 4880. Ima i na oglasima s vremena na vreme neki kao “čaša” za 4100-4200 sa jos po nesto opreme. Mislim da je to bas extra povoljna kupovina. Za te pare moze samo neki kršić da se pazari a ovo je jos u garanciji a presli tipa 1500-2000 km. Ljudima su slabi pa ih prodaju. 

• Drug član, 986 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1

Zanimljiv je Meteor sa google navigacijom. Mislim da model za 23cu to nema koliko sam video. Mozda i gresim. Brdo stvari ima za njih na Ali expresu tako da i ako neko kupi jeftinu varijantu moze za sitne pare da ga nadogradi. 

Samo je zanimljiv, veruj mi. Navigacija je potpuno beskorisna, često gubi konekciju sa telefonom, a uz to proždire bateriju. Sat na njoj (kada je isključena) je najkorisnija funkcija :)

Promenio član Lone rider
  • Podržavam 1

• U prolazu, 7 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Himalayan 2021 (prethodni Motogrini 3072)

Vlasnik sam Himalayana od pre par meseci. U tom periodu sam prešao 4000 km. Jedna duža vožnja od 1700 km u 6 dana. Nikakvih problema do sada.

Motor se jako lako vozi, ali nije za autoputa, čak i magistralni putevi su problematični. Verovatno bi neki iskusniji, agresivniji vozač izvukao više iz njega na takvim putevima, ali uski, krivudavi putevi, makadam, rupe itd, to su mesta za koja je napravljen. Ja sam svoj motor nazvao Šćepan polje Dominator. Ima jedno parče puta u Crnoj Gori od Šćepan polja do Foče, krivudavo, sa rupama, mestimično toliko oštećeno, da je bolji čisti makadam. E tu je motor, natovaren sa tri kofera, ostavio sve ostale u prašini, pa i izvikane SUV-ove.

Jedan od razloga zašto sam se odlučio za Himalayana je visina sedišta od 800 mm i položaj sedenja. Imam 53 god i visok sam 193cm. Motor je udoban i dopušta duge vožnje. Nemam mnogo iskustva sa ostalim motorima, ali ilustracije radi, navešću podatak da sam ja, kao početnik, relaciju od Herceg Novog do Beograda izvezao u jednom danu, idući preko gore navedenog Šćepan polja i ne izlazeći na autoput. Naravno da sam se umorio, ali čini mi se manje nego da sam vozio automobil. 

Mene je privukla jednostavna, kako neko reče, "gvozdena" izrada, vazdušno hlađenje i cena. Za taj novac sam mogao uzeti neki izvikani polovnjak, ali sam se odlučio za noviji motor u garanciji. Nije bio nov, 1500km na satu, ali još dve godine u garanciji. Nisam neki majstor i nemam vremena da provodim u garaži osim da operem motor i podmažem lanac. Stoga mi ta garancija znači. Do sada mi nije trebala, sve radi kako treba. Da ne malerišem.

Mali problem je dodatna oprema. Ovog tipa motora nema baš puno na našim ulicama. Namučio sam se dok sam našao i montirao kofere (sa ovim koje sam kupio, motor izgleda kao pretovareno magare, ali odlično rade posao). Videću ubuduće da probam sa Aliekspresom. Na Internetu vidim da u Britaniji ponuda dodatne opreme ne manjka. Verovatno ima mnogo više vozača, pa u skladu sa tražnjom, takva i ponuda.

Pozivam druge vlasnike da mi se jave da razmenimo iskustva.

Ah da, neko spomenu navigaciju. Ne uključujem je ni na autu. Šta ćeš, starinski tip sa završenim kursom iz orjentacije sa kartom i busolom tokom služenja vojnog roka. Plus ona, "kartu gledaj, seljaka pitaj". Tako bolje upoznaješ i predele i ljude.

Pozdrav

Promenio član dkozic
  • Sviđa mi se 5
  • Podržavam 2

• U prolazu, 81 postova
  • Motocikl: Royal Enfield meteor 350

Da li neko zna ili ima neku pretpostavku koliko Royalki ima u Srbiji? Bas bi bilo zanimljivo da znamo. Ja sam video 3 meteora i dva himalaja zadnje 2 godine u Bg. Mislim da za te pare nema bolji brend. Sad sam dosao iz voznje malo duze i svaki put se odusevim. Jedina mana autoput…ne smes da ga vozis ispod stotke jel kamioni napadaju. Ja sam uspeo da ga poteram 120 kmh ali kad god mogu ne ganjam preko 90. Idem svugde bez problema. Obozavam taj obrtni moment. Npr cetvrtom brzinom moze od 30 do 120 kmh

• Podržavam 1

• Ne silazi, 2264 postova
  • Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5

Ne znam, nisam ga probao. Prošle godine sam ga baš zagledao uživo u Rakovici, OTC. Mislim da je bio Meteor. I pričao sa vlasnikom, on zadovoljan. Razmišljao tada novog da kupim, al mi malo 24 ks...ne jurim trkalice, zadovoljan sam i sa er 5 sa 40, 50 ks. Ne divljam po auto putu, al hoću 130 km/h opušteno, ne na mišiće...

Da mi je lep, jeste.

• Svrati ponekad, 167 postova
  • Motocikl: Himalajac

Blazo, komsija. Da me magarac nije olupao na smederevcu pozvao bih te da svratis na kafu i probas Himalajca. Ovako, moracemo da sacekamo da prodje naplata osiguranja. Samo da znas da je voznja po njivama iza Rupcina bruka dobra zajebancija.

• Sviđa mi se 1

@opsidiannight Jbg :( Nadam se da ste oboje dobro. Ako te bude zanimao kasko, pogledaj u Graweu ili javi pa ću ti proslediti kontakt mog agenta. Za Interceptor je oko 300 EUR godišnje. Za Hymalayan bi trebalo da bude nešto povoljnije.

Royal Enfieldov dugo najavljivani scrambler (za one koji prate), zasnovan na Interceptor platformi je primećen u Evropi u poslednjoj fazi testiranja, prema pisanju Top Speeda:

WWW.TOPSPEED.COM

A scrambler based on the INT650 has been spotted in Europe

Biće zanimljivo videti da li će se pojaviti kod nas na tržištu i kako će se prodavati zbog krajnje, za naše jezičko područje, intrigantnog naziva - Sherpa :) Ono pitaju te kolege šta voziš i ti kažeš Šerpu XD

Promenio član Urban Rider
  • Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Novi model koji treba da se pojavi sa 450cc agregatom je novi Himalayan, a mislim da je u planu i Hunter u 450cc verziji.

Promenio član Urban Rider

Pre 1 sat, Kilbane je napisao:

Zar nisu ove godine trebali da se pojave shotgun i classic 650?

Classic 650 jeste bio najavljen, ali nije poznat tačan datum plasiranja na tržište, a Shotgun je, ako ne grešim, bio samo konceptualni model čija serijska proizvodnja nikada ni nije bila planirana. Imaćemo Šerpu, tj. Sherpu umesto njega. :)

pre 44 minuta, Jokics je napisao:

Da li imate iskustva sa onim DNA filterom, pomaze li sta?

Pomaže sa poništavanjem garancije :)

• Zainteresovan, 393 postova
  • Motocikl: KTM 890 Duke R

Vodi racuna, evo sad je neki lik izbacio svoje rezultate sa 350 motorom.
Moras da uradis ecu remap ili dankupis neki od onih lambda sonda dodataka kao sto je fuel x.

Onda dobijes dosta na nizim i srednjim obrtajima.
Krajnja brzina nece sigurno da se promeni ali ce bolje da povlači.
Motor bi trebalo da bude hladniji zbog bogatije mesavine.

Ako odradis samo filter, moguce je da ces da zeznes mesavinu koja ce biti jos siromasnija a samim tim i nestabilnija i motor topliji.

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja