Jump to content

Moto Zajednica

VOGE 525 DSX

Recommended Posts

• Drug član, 470 postova
  • Motocikl: Suzuki sv650N, Honda Hornet 900

Da li je neko testirao 525 i 625, ili neko ko vozi duže 525 da je testirao 625?

Kakva je razlika u odnosu na snagu, ubrzanje, krajnju brzinu?

Diskutovali smo u temi 625 o tome, ali me zanimaju iskustva korisnika.

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 80 postova
  • Motocikl: 450CL-C, 450MT

525DSX se i dalje proizvodi naravno, Uvozniku je pristigao novi kontigent i tu su od ponedeljka. Bio danas u Skuter Centru da vidim motor i sednem. Prodavci a posebno vlasnik su veoma prijatni i profesionalni, retko se nađe takav prodavac, jedino što nemaju motor za probu.

U Nautici iako su mi rekli da imaju test primerak za probu, kada sam otišao ipak nemaju "probaj 625, to je isto". Bzvz sam išao.

Razlika u odnosu na raniji 525 je u ekranu koji više nije kao ogledalo već je mat, i drugi prekidači (svetle) tj komande, od 2025 pa na dalje je tako.

Inače meni veoma bitna informacija u vezi širine motora je netačna i nije 820mm već 905mm (mereno više puta), to mi je bilo bitno jer tu gde držim motor, prolazi se kroz vrata, i MT tu prolazi knap, ali se njemu sklapaju retrovizori. Ovde bi morao da menjam retrovizore da bi mogao da ga unesem u prostoriju gde treba da stoji. 

Ali eto razloga da danas napravim 105km na emtejcu 😁

• Sviđa mi se 2

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: Voge 525dsx

Koja je logika da Voge525dsx ima maksimalno nosivost “prtljaga i vozača i suvozača” maksimalno od 150-160kg natovaren. Tako piše u uputstvu, postoje predlozi za podešavanje amortizera za jedno i za dva putnika ako je dalji put u pitanju naravno.

Kako bi motor ili neki sličan njemu po “konstituciji” reagovao na primer sa dva putnika od po 100kg (200kg ukupno npr.), mučenje ili za neke kratke relacije do i nije nešto osetno?

Da li svaki kofer može na svaki nosač da ide? Interesuje me specifično za bočne kofere?

Hvala! 🛵”brm brm”

• Integrisan, 8339 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nema kapacitet, koliko god da izgleda veliko. To je motocikl od 500 kuba. Sa dvoje od 100 kg i prtljagom je zahtevno čak i za veće ozbiljnije motocikle.

Podešavanja ogibljenja je jedan mali "prozor" u procentima. Nikakvo podešavanje ne može da podesi već slabe opruge.

• Zainteresovan, 608 postova
  • Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X

Svašta piše u uputstvu, 500ccm motocikl nije za 200Kg tereta ali nije da ne može da preveze po potrebi. 

• U prolazu, 80 postova
  • Motocikl: 450CL-C, 450MT
pre 54 minuta, Buda_ je napisao:

Koja je logika da Voge525dsx ima maksimalno nosivost “prtljaga i vozača i suvozača” maksimalno od 150-160kg natovaren. Tako piše u uputstvu,

U uputstvu piše 289kg ljudi i teret.

To je maksimalna nosivost. To ne znači da je to preporučljivo i da je ok, ali to je neki inženjer proračunao da može i neki test vozači probali. Znači može ali nije dobro 🙂

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja