mradomir 3260 Napisano Jul 4 8-bit, 1970 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, andrej. said: Drugar radi u Moto Bikeu pa mi je slao šta imaju.. ubodem onda dimenziju i 4mm debljinu, valjda je to to Imaju Vicma Kineske uhd za 3300 din. Uzeo sam ali nisam još probao, kontam sa 4mm debljine teško da mogu biti loše. Mišelin je skočio na preko 6000, nisu normalni Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1907 Napisano Jul 4 Drug član, 1288 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Jos jedna info, mozda nije bitno za ovaj motor ali za vece adv motore pri montiranju UHD unutrasnjih guma treba imati u vidu i dodatnu tezinu koja ce uticati na ponasanje motora, pogotovo u krivinama negativno. Merio sam obicnu unutrasnju i uhd unutrasnju, uhd guma je duplo teza! Racunajte po dodatni kg u oba tocka. Mozda zvuci kao preterivanje ali oseti se da motor izgubi na agilnosti. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3260 Napisano Jul 4 8-bit, 1970 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 10 hours ago, Rider000 said: Daleko bilo da se na nekom off-u korman zakrene dok je vozac u stojecem polozaju. Preporučljivo je ne stezati baš baš, u slučaju pada bolje da se korman iskrene nego da se krivi ili lome ručice. Posle ga samo gurneš i vratiš na mesto. Čak neko okomota par krugova teflona tu gde naležu polutke. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
EnduroFun 28 Napisano Jul 4 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, mradomir said: Preporučljivo je ne stezati baš baš, u slučaju pada bolje da se korman iskrene nego da se krivi ili lome ručice. Posle ga samo gurneš i vratiš na mesto. Čak neko okomota par krugova teflona tu gde naležu polutke. Možda zvuči smešno, ali i to malo teflona opet radi i dovoljno je da se smanji količina vibracija koje idu na volan, a nedovoljno da utiče loše na skretanje i držanje na pravcu. Nije loša ideja uopšte. Mada ovde ne gledam kako da spasim korman kad padnem, prosto nov i ćao, samo da ja ostanem dobro. Prema (ne)pouzdanom sajtu košta 48€, toliko me koštala original polovna ručica kočnice za R6 2002 pre korone, tako da ovo je jeftino za vratiti u život. Sutra sam u ATV pa ću da pitam pošto je korman čisto informativno, mada po netu ima mnogo kvalitetnijih, lik (GreeneyBenji YT nick) koji vozi off-road trke sa ovime je jednom pao i iskrivio ga i onda je stavio neki crni aftermarket korman sa kojim je pao 50 puta i ništa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 934 Napisano Jul 5 Zainteresovan, 730 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Za teflon na tackama gde je "vezan" upravljac nisam cuo/procitao. Ja to ne bih. Za takozvane polumesece koji drze rucice i retrovizore, jesam. To mi je nekako OK. Po dosadasnjem iskustvu, mislim da su stitnici (handguards) koji se montiraju na dve tacke (ne i oni koji koriste straf od retrovizora), dovoljni. Ne samo sto stite rucice, vec ucvrste i sam upravljac. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3260 Napisano Jul 5 8-bit, 1970 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ne ubeđujem, samo kažem iz iskustva, kada ručica kočnice ili kvačila pukne, a tebi ostalo još par dana puta... velika je muka. A vezano za bezbednost, pri udesu korman se krivi od sile kojom ga ruke guraju. Palci se polome ili iskrenu. Ne pitajte kako znam 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2761 Napisano Jul 5 Strucnjak, 1661 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, mradomir said: samo kažem iz iskustva Znam jednog momka koji je uspeo na istom putovanju da polomi rucicu prednje i rucicu zadnje u korenu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3260 Napisano Jul 5 8-bit, 1970 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, DjordjeMijailovic said: Znam jednog momka koji je uspeo na istom putovanju da polomi rucicu prednje i rucicu zadnje u korenu U blatu i tako samo smetaju 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cika miloje 83 Napisano Jul 6 Svrati ponekad, 195 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: QJ SVT 650X Prijavi odgovor kao problematičan Prevalio 25000 km po Africi. https://www.youtube.com/watch?v=TkaEj_qZ2nQ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban EN 642 Napisano Jul 7 Pažljivo prati, 670 postova Lokacija: Novi Sad-Futog Motocikl: Husqvarna 701 enduro Prijavi odgovor kao problematičan On 7/5/2025 at 12:38 PM, DjordjeMijailovic said: Znam jednog momka koji je uspeo na istom putovanju da polomi rucicu prednje i rucicu zadnje u korenu Pratiš Voge temu ode crveni na doboš uskoro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
EnduroFun 28 Napisano Jul 7 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan 666. post ne sluti na dobro. 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DjordjeMijailovic 2761 Napisano Jul 8 Strucnjak, 1661 postova Lokacija: Novi Sad - Šabac Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 20 hours ago, Boban EN said: Pratiš Voge temu ode crveni na doboš uskoro Pa pratim da znam sta da ocekujem od voznje sa @savavavan i sta da ponesem od delova. A sto ti pratis to mi je vec jasno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
EnduroFun 28 Napisano Jul 8 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Kad smo vec oko guma, ne mogu da se setim gde je tema za gume i otkinut ventil, ali evo sve je objasnjeno u videu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Boban EN 642 Napisano Jul 8 Pažljivo prati, 670 postova Lokacija: Novi Sad-Futog Motocikl: Husqvarna 701 enduro Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, DjordjeMijailovic said: Pa pratim da znam sta da ocekujem od voznje sa @savavavan i sta da ponesem od delova. A sto ti pratis to mi je vec jasno Ja pratim sve postove @mradomir čovek sa velikim iskustvom i zna se šta vozi pa ajde da vidim i za @savavavan šta ima reći za mašinku Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3260 Napisano Jul 8 8-bit, 1970 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Kad pravimo Voge 300 skup? Za sad biće sigurno par hondi, ktm-ova, možda i koji voge dođe 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxa 72 Napisano Jul 8 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia SL1000 Falco, Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih rado i prvi vikend. Prognoza za sada obećava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
savavavan 525 Napisano Jul 9 Svrati ponekad, 226 postova Lokacija: novi sad Motocikl: suzuki v strom 650xt Prijavi odgovor kao problematičan Ima li junaka za sl vikend 19ti da se vozi maljenSent from my SM-A556E using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1297 Napisano Jul 9 Zainteresovan, 531 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1907 Napisano Jul 9 Drug član, 1288 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Je l ima negde u NS test model? Nesto mi ovo interesantno kao drugi motor za zlostavljati po offroadu a opet moš i da se prevezes do samog offroad-a legalno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 1963 Napisano Jul 9 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 782 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan @Rider000 Ima, cimaj samo 064 444 5548 Promenio Jul 9 član andrej. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1907 Napisano Jul 9 Drug član, 1288 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan @andrej.Hahah, zahvaljujem. Javicu se jednom prilikom kad budem u gradu da štipnem to sokoćalo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxa 72 Napisano Jul 9 Svrati ponekad, 117 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Aprilia SL1000 Falco, Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, savavavan je napisao: Ima li junaka za sl vikend 19ti da se vozi maljen Ja bih išao kad god i gde god, samo da temperatura ne podivlja ponovo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
EnduroFun 28 Napisano Jul 14 U prolazu, 23 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Stavljen JT sa 42 zuba. Generalni utisak u vožnji je super, malo postane lenji, fali eksplozivnosti, ali za uzvrat jako lep prenos, ne moram od semafora do semafora da menjam do 4-5 brzine. Takođe 6ta postaje suvišna po gradu jer 5ta ide do 90 na satu (83 po GPS) na 6000 obrtaja. Cajger laže 5km/h do 50, posle toga raste i finalno na 110 se ide 100km/h, čisto da znate. Potrošnja sa 42 zuba magistralni i seoski putevi 3.3 na uzorku od 250km. Auto put 3.35 na uzorku od 182km. Gradsku tek treba da vidimo. Na auto putu svaki kamion pravi problem pogotovo kad je vetar, subotu sam se vraćao po mraku pa sam odlučio da "skratim" auto putem i iza kamiona osećam abnormalnu turbulenciju koja ljulja motor levo desno, jedva sam ukočio da se vratim 100m od kamiona da mogu da smirim motor, krenuo da me gurka vetar kao ništa ka bankini. Auto put verovatno više nikad za mene. Još jedna posledica auto puta, ovo je samo malo zaguljeno točkom, više oprano nego ogrebano, ali da, nema šta da drži dole plastiku i ovo je posledica pri većim brzinama. Izvinjavam se što je naopako, na 1800km krenulo da curi, istresao sve iz posude, nisu mi dodali na servisu, kažu to je malo ni 100g, na 5000 menjamo semering ima vode ne brini, moram da skidam celu levu stranu da dolijem, moja ruka ne može da uđe, a ne da odvrne, a mislim da je daleko od toga da mogu još 2800km da vozim sa praznom posudom. Ako nekome znači, servis mi je rekao bilo koji G12, a internet i uputstvo kažu G40. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
eurokrem 209 Napisano Jul 15 (promenjeno) Svrati ponekad, 169 postova Motocikl: TOMOS CROS SENIOR,KLE 500, VOGE 300 RALLY Prijavi odgovor kao problematičan 15 hours ago, EnduroFun said: Stavljen JT sa 42 zuba. Generalni utisak u vožnji je super, malo postane lenji, fali eksplozivnosti, ali za uzvrat jako lep prenos, ne moram od semafora do semafora da menjam do 4-5 brzine. Takođe 6ta postaje suvišna po gradu jer 5ta ide do 90 na satu (83 po GPS) na 6000 obrtaja. Cajger laže 5km/h do 50, posle toga raste i finalno na 110 se ide 100km/h, čisto da znate. Potrošnja sa 42 zuba magistralni i seoski putevi 3.3 na uzorku od 250km. Auto put 3.35 na uzorku od 182km. Gradsku tek treba da vidimo. Na auto putu svaki kamion pravi problem pogotovo kad je vetar, subotu sam se vraćao po mraku pa sam odlučio da "skratim" auto putem i iza kamiona osećam abnormalnu turbulenciju koja ljulja motor levo desno, jedva sam ukočio da se vratim 100m od kamiona da mogu da smirim motor, krenuo da me gurka vetar kao ništa ka bankini. Auto put verovatno više nikad za mene. Još jedna posledica auto puta, ovo je samo malo zaguljeno točkom, više oprano nego ogrebano, ali da, nema šta da drži dole plastiku i ovo je posledica pri većim brzinama. Izvinjavam se što je naopako, na 1800km krenulo da curi, istresao sve iz posude, nisu mi dodali na servisu, kažu to je malo ni 100g, na 5000 menjamo semering ima vode ne brini, moram da skidam celu levu stranu da dolijem, moja ruka ne može da uđe, a ne da odvrne, a mislim da je daleko od toga da mogu još 2800km da vozim sa praznom posudom. Ako nekome znači, servis mi je rekao bilo koji G12, a internet i uputstvo kažu G40. Ne moraš da skidaš ništa, već sam napisao pre : samo skini crevo koje vodi od hladnjaka ka posudi sa strane hladnjaka naravno ,mislim da čak i rukom može samo da se svuče , uzmeš špric što veći , 20-50ml i polako dospeš kroz njega. treba ti 5 min. max za sve. ( g40 sam sipao pošto mi je trebalo možda 15 ml zbog loše podloške) A što se tiče 42 ,to sam stavio već posle par stotina km i prezadovoljan sam i na kraju, merio sam telefonom preko gps brzinu , ovaj moj ne laže ni km, savršeno tačno pokazuje brzinu. Proveri ti to još jednom Promenio Jul 15 član eurokrem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 1963 Napisano Jul 15 (promenjeno) BJB Maxi Scooter Club, 782 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene isti slučaj kao kod @EnduroFun , laže kao ker. Lagano 10% čim se pridje 100kmh Meni je za autoput drugačiji utisak - vozio sam ga i od Italije do kuće komplet AP, i evo sad opet od Čačka kad smo se vraćali iz Užica, uopšte mi nije neprijatno za vožnju, držim uglavnom 115 po cajgeru, u preticanjima i 130+. Lepo će biti kad se smanje obrtaji sa drugim lančanikom, ali uopšte nije nestabilan motor. Promenio Jul 15 član andrej. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...