boza_kg 4727 Napisano Jun 16 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa ne znam šta bih rekao, meni je logično i jedno i drugo , zavisi kako gledaš, pa pitam da li neko možda zna kako to ide. Meni je recimo Kymco prznavao pečat od servisa u KG, iako nije zvanično ovlašćen. Sve je stvar dogovora, neke procene od strane prodavca... I za Hondu ima valjda dva distributera u Srbiji, za Yamahu su bila dva do skoro. Kako je to kod njih rešeno? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneNS 179 Napisano Jun 16 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: QJMOTOR SRT 700 Prijavi odgovor kao problematičan Pozovi pa pitaj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Jun 16 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Zabavnije mi je kad ovako ćaskamo Ako dobro pamtim i ako se ne varam, ti si zamenio motor kupljen u Milano\Kymcu uz doplatu za drugi iz AP? Ako može to, bilo bi lepo da može i ovo u vezi servisa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneNS 179 Napisano Jun 16 (promenjeno) Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: QJMOTOR SRT 700 Prijavi odgovor kao problematičan Jesam, ali je novi vlasnik nastavio servis u Kymcu, ne u AP-u... Promenio Jun 16 član BaneNS 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Jun 16 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Axam, to je bitna informacija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igor1992 8 Napisano Jun 17 U prolazu, 19 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: QJ MOTOR SRT 700 Prijavi odgovor kao problematičan On 16. 6. 2024. at 13:59, mick je napisao: Imaš par stranica nazad... Nisam našao da je neko stavio maglenke na SRT, vidim samo da su stavljali na SVT 650 x Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Jun 17 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 10 minuta, igor1992 je napisao: Nisam našao da je neko stavio maglenke na SRT, vidim samo da su stavljali na SVT 650 x Ista je stvar...treba ti komplet instalacija sa prekidačem. I naravno maglenke... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneNS 179 Napisano Jul 12 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: QJMOTOR SRT 700 Prijavi odgovor kao problematičan E ovako, pređoh nešto preko 3.000 km. Vratio sam se sa suprugom sa lepe Ture Novi Sad, Zlatibor, Tara, Perućac, Kadinjača, Užice, Divčibare, Valjevo, Šabac, Novi Sad (750 km). Nisam namerno hteo da pišem utiske dok ne odem na vožnju sa suvozačem, a nas dvoje nismo baš lagani, oko 180 kg + stvari. Iskreno, ja sam veoma zadovoljan motorom. Motor vuče bez problema nas dvoje, a dosta smo vremena proveli na usponima. Auto put lagano od 120 do 150 bez nekog napora, obilaženja bez problema, snage i više nego dovoljno. Što se tiče potrošnje, na turi je motor trošio 4.7 litara (310 km sa 14.5 litara goriva). Po gradu troši oko 5.4 litre, oko 270 km sa 14.5 litara. Kočenje odlično, lepo se zaustavlja sa teretom, nema nikakvih problema. Ono što mi se najviše sviđa to je vešanje i sedište. Za dan vožnje 530 km a da te ništa ne zaboli. U krivinama perfektan. Eto ukratko, manu za sada nisam našao, ako nešto primetim ja javljam. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
There is no spoon 97 Napisano Jul 13 U prolazu, 35 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: QJ SRT550X, Suzuki Burgman 125, Tomos A3 '82 Prijavi odgovor kao problematičan On 6/16/2024 at 10:55 PM, BaneNS said: Jesam, ali je novi vlasnik nastavio servis u Kymcu, ne u AP-u... Kao novi vlasnik, moram da te ispravim. Servis je odradjen u Platneru, ne u Kymco-u, jer ja sam motor kupio u AP (za sta uredno imam racun), ne u Kymco-u. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneNS 179 Napisano Jul 13 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: QJMOTOR SRT 700 Prijavi odgovor kao problematičan Čekaj, ti si kupio moj motor u AP-u, i oni su ti preuzeli garanciju? Sada radiš servis u AP-u... Iako je primarno garancija u Kimku, jer sam ga ja tamo kupio? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4727 Napisano Jul 13 Drug član, 3611 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je sasvim logično da bude kao što kolega @There is no spoon kaže. Zato si me zbunio. Garanciju daje fabrika, a ne prodavac\distributer. Oba distrubutera kod nas su legalna, bez obzira da li su prva ili treća ruka. U slučaju reklamacije, obraćaju se fabrici za zamenu delova i tako to. A kupca to ne mora ni da zanima, na kraju krajeva. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
There is no spoon 97 Napisano Jul 13 U prolazu, 35 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: QJ SRT550X, Suzuki Burgman 125, Tomos A3 '82 Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, BaneNS said: Čekaj, ti si kupio moj motor u AP-u, i oni su ti preuzeli garanciju? Sada radiš servis u AP-u... Iako je primarno garancija u Kimku, jer sam ga ja tamo kupio? U AP su mi rekli da mogu da biram gde cu raditi servis, pa sam ja izabrao Platner, jer kao sto rekoh, motor sam kupio u AP. Gde je primarno garancija, nikako nije moj problem. U slucaju pokretanja price oko garancije (pu, pu, pu), obracam se kuci koja mi je prodala motor i ocekujem da oni dalje resavaju problem, a ne da me prebacuju kao tenisku lopticu i da na kraju to bude samo moj problem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneNS 179 Napisano Jul 13 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: QJMOTOR SRT 700 Prijavi odgovor kao problematičan Super, svaka čast. Onda je AP uradio pravi posao, nema tu šta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Robinho 70 2 Napisano Jul 20 U prolazu, 7 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 16. 4. 2023. at 23:08, Urban Rider je napisao: Kinezi su počeli da prave ozbiljno dobre motore. Danas sam naišao na ovaj članak o Voge CU 525. https://www.topspeed.com/the-kawasaki-eliminator-400-already-has-a-chinese-nemesis/ Biće zanimljivo ispratiti kako će razvoj auto i moto industrije u Kini uticati na globalnu auto i moto industriju. Taj Voge CU525 izgleda brutalno ali koliko sam video nema gde da se kupi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1557 Napisano Jul 25 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Gledam oglase i na stanju uopste nema QJ 550 srt x. Stariji model. Da li ce ga biti u prodaji ili ga menja 550s i sx? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DukeNuke5 83 Napisano Avgust 21 (promenjeno) U prolazu, 18 postova Lokacija: Beograd Motocikl: QJ SRT 550x, Sevenfifty, CB500, Intruder, Jawa Prijavi odgovor kao problematičan On 7/12/2024 at 9:57 PM, BaneNS said: E ovako, pređoh nešto preko 3.000 km. Vratio sam se sa suprugom sa lepe Ture Novi Sad, Zlatibor, Tara, Perućac, Kadinjača, Užice, Divčibare, Valjevo, Šabac, Novi Sad (750 km). Nisam namerno hteo da pišem utiske dok ne odem na vožnju sa suvozačem, a nas dvoje nismo baš lagani, oko 180 kg + stvari. Iskreno, ja sam veoma zadovoljan motorom. Motor vuče bez problema nas dvoje, a dosta smo vremena proveli na usponima. Auto put lagano od 120 do 150 bez nekog napora, obilaženja bez problema, snage i više nego dovoljno. Što se tiče potrošnje, na turi je motor trošio 4.7 litara (310 km sa 14.5 litara goriva). Po gradu troši oko 5.4 litre, oko 270 km sa 14.5 litara. Kočenje odlično, lepo se zaustavlja sa teretom, nema nikakvih problema. Ono što mi se najviše sviđa to je vešanje i sedište. Za dan vožnje 530 km a da te ništa ne zaboli. U krivinama perfektan. Eto ukratko, manu za sada nisam našao, ako nešto primetim ja javljam. Cao, Ja sam za 4 meseca sa SRT550X (Kupljen nov na sajmu, Aprila krenuo da ga vozim) presao 12500 km. Penjao se s njim na Alpima, vozio po Francuskoj, isao za Grčku itd. Prosecno mi oko 4.6 l/100km trosi, 115kmph mi je prosek po autoputu. Po gradu nemam pojma, niti gledam. Napunim kad nema i teram. Po autoputu je jako udoban(presao sam maksimalno 900km u jednom danu). U krivine je odlican, mada par puta samo sam ga oborio ~45+ stepena(otprilike do crashbarova). Tih 48 konja uz onakav menjac stvarno ne pokazu manjak snage. Ako imam piliona(60kg), ne gubi snagu. Ja jedinu manu koju imam je sto sam 181cm visok a on je visi, pa mi je teze da ga guram uzbrdo dok sedim na njemu Promenio Avgust 21 član DukeNuke5 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PredragM 31 Napisano Octobar 21 U prolazu, 44 postova Lokacija: Becej Motocikl: Honda CBR 929 RR Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima , Slicno pianje sam postavio u CF moto , pa bi sto vise iskustva da cujem , a verujem da ce pomoci i svima ostalima. Negde kroz glavu mi se provlaci , da se i ja opredelim za nekog Kineza novog , iako nisam bas neki veliki fan Kineskih vozila , najvise zbog delova , jer i za Japance tesko naci neke delove , ali avaj , ovo je u garanciji pa eto bar 4 god si miran . Razmisljam se izmedju CF moto i QJ , zanima me kakv je servisna podrska i iskustvo sa QJ - om , ozbiljnost servisiranja , itd ... ovaj MT 700 mi je bas zapao za oko . Nesto sam pisao uvezi nekih modela na mejl u CF Moto Srb , odgovor sam dobio zapratite nam instagram stranicu za vise informacija . I kako ste zadovoljni sa QJ Motorima ? Pisao sam QJ , dobio sam par mejlova msm prepiska sve u detalje , tako da mi vec u tim nekim banalnim stvarima zvuce dosta ozbiljnije. Sto se tice servisiranja i kupovine sve bi obavio u NS , ako se odlucim za jedan od dva brenda. Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12506 Napisano Octobar 21 Ne silazi, 7309 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan CF je proizvođač koji se već solidno ukorenio na tržištu kako u EU tako i preko bare. Vidim da npr. za njih ima delova po stranih sajtovima, dodatne opreme, maltene skoro sve kao i za starije brendove. Ovi ostali tek grade imidž i sistem. Ja bih lično CF. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneNS 179 Napisano Octobar 21 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: QJMOTOR SRT 700 Prijavi odgovor kao problematičan Vidi, šta god da ti pišemo ti odlučuješ. Ja vozim QJ SRT 700. Prešao sam 5.000 km i nisam našao manu. Troši od 4.5 do 5.3 litara na 100 km, zavisi da li si u gradu ili van grada. Koči fantastično, vešanje je vrhunsko, lepo ide, ima dosta snage, sedište je udobno kako za vozača, tako i za suvozača. Super mi dođu grejači sedišta i ručki u ovim jutarnjim satima kada je 4-5 stepeni napolju. Zaštita od vetra odlična na mojih 186 cm nemam zamerku. Serviser je Platner, bar ovde u Novom Sadu. Prvi servis je bio oko 8.000 dinara. Dalje mi nisu trebali... Probalo ga je dosta mojih prijatelja koji voze "ozbiljne" motore i nisu našli zamerku. Pod ozbiljne mislim na RT, Afriku, GS i slične. Ja sam uzeo bez X, jer ne vozim off-road, samo po asfaltu, i lepše mi leži u krivinama i nekako je upravljiviji od X-a. Za moje potrebe odličan motor. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneNS 179 Napisano Octobar 21 (promenjeno) Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: QJMOTOR SRT 700 Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, Alekre je napisao: CF je proizvođač koji se već solidno ukorenio na tržištu kako u EU tako i preko bare. Vidim da npr. za njih ima delova po stranih sajtovima, dodatne opreme, maltene skoro sve kao i za starije brendove. Ovi ostali tek grade imidž i sistem. Ja bih lično CF. CF MT700 je manji dosta od SRT 700, a pri tome nema ni blizu opreme. Neudobniji je dosta i sedenje je lošije. Bio, gledao, ali me nije oduševio. QJ pravi Benelija, Harli 350, u GP2 je... Delova ima, isto kao i za CF. Recimo, drugaru koji vozi RT se ne sviđa CF, kaže da je nemiran, da jako "skače", da mu je moj motor bolje "legao". Probaš oba pa vidiš, ko nije probao ne može da priča šta bi pre i zašto. Meni SVT 650 nije legao, a nekom je top. Sve zavisni od potreba i stila vožnje. Ali da je CF kvalitetniji od QJ, to nema šanse. QJ ima Kajabu, Brembo, Boš, DID, rolbarove, grejače ručki i sedišta, deflektore, štitnike ruku, pripremu za kofer itd... CF ima Žan Žuan, svoje vešanje, Boš i nema pola od gore navedenog. Na osnovu čega je onda bolji? Promenio Octobar 21 član BaneNS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Octobar 21 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, PredragM je napisao: Pozdrav svima , Slicno pianje sam postavio u CF moto , pa bi sto vise iskustva da cujem , a verujem da ce pomoci i svima ostalima. Negde kroz glavu mi se provlaci , da se i ja opredelim za nekog Kineza novog , iako nisam bas neki veliki fan Kineskih vozila , najvise zbog delova , jer i za Japance tesko naci neke delove , ali avaj , ovo je u garanciji pa eto bar 4 god si miran . Razmisljam se izmedju CF moto i QJ , zanima me kakv je servisna podrska i iskustvo sa QJ - om , ozbiljnost servisiranja , itd ... ovaj MT 700 mi je bas zapao za oko . Nesto sam pisao uvezi nekih modela na mejl u CF Moto Srb , odgovor sam dobio zapratite nam instagram stranicu za vise informacija . I kako ste zadovoljni sa QJ Motorima ? Pisao sam QJ , dobio sam par mejlova msm prepiska sve u detalje , tako da mi vec u tim nekim banalnim stvarima zvuce dosta ozbiljnije. Sto se tice servisiranja i kupovine sve bi obavio u NS , ako se odlucim za jedan od dva brenda. Hvala Ako te zanima mišljenje nekog ko je imao, vozio po nekoliko sezona i stekao neko iskustvo sa CF, Beneli i QJ evo ga...dakle naglašavam da sam imao i koristio sva tri brenda jedan za drugim da ne bude nekih nedoumica kako zna biti po forumu. CF...najduže je na tržištu i tu se završava sve. Njihovo poslovanje se svodi najviše na kvadove, servis sam puta pominjao, daleko im lepa kuća i samo zbog toga ne bih uzeo CF. Inače što se tiče delova...kada sam ja tražio neke delove (prelovni sud za vodu) za mog NK650 nije ga bilo kod dilera a nisu se ni potrudili da ga potraže. Beneli...servis ok do neke mere, mogu biti bolji ali mislim da manjkaju u menadžentu. Delova imaju osnovnu ponudu za sve ostalo se naručuje i to traje. QJ...što se Beograda tiče šućmurasto, još lutaju, ne znaju da motor nije isto što i automobil i tu im je jadac, uče ali sporo jer imaju mnogo različitih sektora koji se međusobno sukobljavaju a to utiče na nas...kupce. Delova ima kao i kod Beneli priče... iz trenutne perspektive vidim da NS radi bolje posao a i jeftiniji su nego BG. U svakom slučaju sva tri brenda imaju jaaako solidne modele i ako ideš na tu stranu gotovo sigurno ćeš naći nešto za sebe. Generalno nema potrebe da se cimaš oko priče da se ti motori kvare zbog nečega, to prosto nije istina. I kad postoji kvar servis zaista to otkloni...do sad nisam čuo osim u par slučajeva da je neko imao neki veliki i nerešiv problem. Što se tiče CF-a sa njim sam pravio ture od po 2000km u komadu...bez ikakvih problema je mali naked odrađivao posao. Beneli TRK takođe prešao dobru kilometražu po regionu, apsolutno bez problema, taj motor je gospodar magistrale definitivno. Trenutno sam na SVT650X...mogu samo reći V2! odradio je sve što i dva prethodna i mogu reći da je bio prilično primećen i zagledan po vrhovima Transalpine ove godine. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Octobar 21 (promenjeno) Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 15 minuta, BaneNS je napisao: CF MT700 je manji dosta od SRT 700, a pri tome nema ni blizu opreme. Neudobniji je dosta i sedenje je lošije. Bio, gledao, ali me nije oduševio. QJ pravi Benelija, Harli 350, u GP2 je... Delova ima, isto kao i za CF. Recimo, drugaru koji vozi RT se ne sviđa CF, kaže da je nemiran, da jako "skače", da mu je moj motor bolje "legao". Probaš oba pa vidiš, ko nije probao ne može da priča šta bi pre i zašto. Meni SVT 650 nije legao, a nekom je top. Sve zavisni od potreba i stila vožnje. Ali da je CF kvalitetniji od QJ, to nema šanse. QJ ima Kajabu, Brembo, Boš, DID, rolbarove, grejače ručki i sedišta, deflektore, štitnike ruku, pripremu za kofer itd... CF ima Žan Žuan, svoje vešanje, Boš i nema pola od gore navedenog. Na osnovu čega je onda bolji? CF pakuje HH brend kočnica koji je deo Brembo grupacije, ogibljenje im je skoro pa isključivo KYB, Bosh im je komplet elektronika i ABS Sve to daje opako dobar osećaj u vožnji...recimo QJ ima što se mene tiče najjače kočione sisteme, ogibljenje mi se ne sviđa (za sad), ABS najviše radi. CF je zlatna sredina sa ukomponovanim komponentama da rade podjednako a Beneli ima najslabije kočnice od svih i tu manjka prilično dok je recimo njihovo vešanje na sredini i daje solidne rezultate. Da je diler ozbiljniji po pitanju servisa i odnosa prema klijentima iskreno CF bi razvalio u prodaji...imaju dobre proizvode, uleteli su u dobrom pravcu sa KTM pričom dok je QJ još u kandžama autoindustrije (Geely)...ne kažem da je QJ loš ali mislim da je za nijansu CF iskusniji. Što pada u vodu kad se pogleda uboga Gevara. Promenio Octobar 21 član mick Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BaneNS 179 Napisano Octobar 21 Svrati ponekad, 184 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: QJMOTOR SRT 700 Prijavi odgovor kao problematičan E vidiš, drug koji vozi Stroma se skenjao kada je seo na moj motor. Kaže da je vešanje za dve klase bolje. Meni je upravo osećaj u vožnji i samo vešanje smetalo na SVT650X, zato ga nisam uzeo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3091 Napisano Octobar 21 Drug član, 2296 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, BaneNS je napisao: E vidiš, drug koji vozi Stroma se skenjao kada je seo na moj motor. Kaže da je vešanje za dve klase bolje. Meni je upravo osećaj u vožnji i samo vešanje smetalo na SVT650X, zato ga nisam uzeo. Mora se dobro podesiti vešanje...ja lično volim mekše ogibljenje i još se nisam nakanio da ga sredim. Kod CF-a i Beneija ta ogibljenja dolaze dosta mekša dok je SVT podešen baš za asfalt. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
demo0007 87 Napisano Octobar 26 Svrati ponekad, 83 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Fz6-S 2006 Prijavi odgovor kao problematičan Je l' probao neko srk 800 rr? Ne vidim da je negde spominjan? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...