Bencivenga 49 Napisano Februar 26, 2023 U prolazu, 10 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Vespa Primavera 125, Triumph 400 x Prijavi odgovor kao problematičan Sa velikim zadovoljstvom pratim. Srecno ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aca-pn 6318 Napisano Februar 26, 2023 Enduraš, 6368 postova Lokacija: Paracin Motocikl: CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan Ovo će biti velika poslastica. Znam da si do sada na sva putovanja išao GS-om ( bar ona koja sam mogao da ispratim na forumu), zašto si se odlučio za AT ovog puta ? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bmwgs 56 Napisano Februar 27, 2023 Svrati ponekad, 170 postova Lokacija: NG Motocikl: bmw r1200gs adventure Prijavi odgovor kao problematičan Bravo svaka ti cast sretan put 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1561 Napisano Februar 27, 2023 Drug član, 986 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Srecno i vrlo hrabro. Nadam se lepom vremenu vec u Albaniji. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Februar 27, 2023 MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan 7 hours ago, aca-pn said: Ovo će biti velika poslastica. Znam da si do sada na sva putovanja išao GS-om ( bar ona koja sam mogao da ispratim na forumu), zašto si se odlučio za AT ovog puta ? Da ne bih ulazio mnogo u detalje. Na neka putovanja sam isao i sa KTM-om 1190 R. I zadnje tri godine sam vozio njega. Sa brendom BMW se ne druzim vise od 2018 godine. Jednostavno, putevi su se razisli. On je shvatio da sam ja previse los vozac za njega, a ja da postoje razlike, finansijske, prozivodne i dogovrili smo sporazumno da se ne vidjamo vise, nikada. Sve to sam napisao i opisao u temi na ovom forumu. Mislim da glasi: ”Zasto vise nikada necu voziti BMW u Srbiji” A zasto sada Honda AT? - Kvalitena - Pouzdana - Najbolja kupovina za odnost kvalitet/novac. - Odlicno se vozi - malo trosi - udobna za duga putovanja - …. 26 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Usamljeni jahač 1088 Napisano Februar 27, 2023 REW/Hit The Road, 502 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Sale, uz tebe smo, kao i uvek. Ako nije bio ispraćaj onda doček mora da bude. Čekamo te i znaš da za sve imaš koga da zoveš. Pun gas i polako! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4750 Napisano Februar 27, 2023 Ne silazi, 5547 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Sale srećan put i suvi putevi! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bgboki 195 Napisano Februar 27, 2023 Svrati ponekad, 366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: SF V4s Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Sale !!! Srecan put i pisi nam sto vise 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ivchaNB 505 Napisano Februar 27, 2023 Svrati ponekad, 134 postova Lokacija: Niš Motocikl: Honda Pantheon Prijavi odgovor kao problematičan Srećan put, uživaj! Pratim Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Toreador 692 Napisano Februar 27, 2023 Drug član, 1117 postova Lokacija: BG Motocikl: BMW XR Prijavi odgovor kao problematičan Pratimo,stavljaj slike,srecan put. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Februar 27, 2023 MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Trenutno u brdima Albanije. Kiša pada bas jako zadnjih pola sata. Ali je bar temperatura preko 10’C. Jos 110 km do Drača “Prelepljivanje tablica na ulasku na Kosovo” 35 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Radejamaha 6 Napisano Februar 27, 2023 (promenjeno) U prolazu, 12 postova Prijavi odgovor kao problematičan E svaka ti cast. Srecan ti put. Promenio Februar 27, 2023 član Radejamaha Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Februar 27, 2023 (promenjeno) MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Još jedan divan dan! Za ceo dan koji je iza mene, izmenila su se sva godišnja doba. Od Niša do Kuršumlije, zima, čak je i u nekom trenutku padao sneg. Ali kao padao, što bi rekli momci iz okoline Kruševca „promiče“. Veliki radovi na putu do „granice“ sa Kosovom, a onda čuveno lepljenje belih stikera na tablice. Ono što moram da priznam, carinici su bili VEOMA ljubazni, kulturni i ne znam reč, ali naši graničari i crnogorski na prelazu Jabuka ka CG bi mogli na jedan jači kurs o ljubaznosti i profesionalnosti. Na Kosovu nisam bio od 1994 godine, a i tada sam nosio plavu beretku na aerodromu Slatina, pored Prištine. Morao sam da svratim i evociram uspomene. Naravno, skoro 30 godina i ništa nije isto. Na Kosovu je jesen. Temperatura na 10’C. I lak bočni vetar. Uređen auto put i predeli koji podsećaju na pojedine delove moga grada. Neću da imenujem da nekoga ne uvredim. Granični prelaz sa Albanijom je veoma uređen. Laka konverzacija sa lokalnim graničarima i nadmorska visina se penje na 900 m. Bočni vetar, jak, a onda pljusak…koji traje. I pljusak koji ne staje. Svraćam u lokalnu kafanu i sa čorbom i lakim zalogajima lokalne kuhinje se vraćam opet u pljusak koji i dalje traje. Kako se približavam moru i Draču, koji mi je krajnja destinacija za danas, temperatura se popela na 19’C. Treći put sam u Draču, ali nisam prethodno otišao u sam grad, pa sam otišao u centar da popijem nešto na brzinu pre ulaska na brod. Kod ukrcavanja na brod, neko dovikuje na srpskom: „Hajde ovde, ulaziš prvi, ostali neka čekaju.“ Momak iz Leskovca koji radi na brodu. Uz stisak ruke se rastajemo i na brodu uživam u vrelom tuširanju posle celog dana temperaturnih razlika. U 22h ispovljavam za Bari. Danas sam prešao oko 400km. Sutra uz Jadransko more, pa preko Italije idem ka Rimu. Brod imam 1.3. u 14h iz luke Civithaveccia kod Rima. Bari – Civuthaveccia oko 750 km(mojom rutom) Danas mi je svo vreme kroz glavu išla pesma, neka rodoljubiva ili neki rok. Ne znam, pomešane misli i osećanja. A sve žbog predela kroz koje sam prolazio. ”Na strazi pored Prizrena” Zabranjeno Pušenje Promenio Februar 27, 2023 član Sasha P 46 3 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lobi 17 Napisano Februar 27, 2023 U prolazu, 11 postova Lokacija: Srbija Motocikl: V-Strom 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Postovanje za datum polaska i vremenskih uslova! Srecno! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Februar 28, 2023 MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Jadransko more, blizu obale Italije. Za 45min pristajem u Bari. Mala tura po gradu, pa polako uz more ka Rimu. 31 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DarkoB 642 Napisano Februar 28, 2023 Svrati ponekad, 350 postova Lokacija: Hamburg Motocikl: Beverly 250, Honda NC750X RH09 Prijavi odgovor kao problematičan Sjajno, samo napred i uzivaj! Srecan put i lepo vreme! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
John159 132 Napisano Februar 28, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 94 postova Lokacija: Prnjavor, RS Motocikl: Suzuki GS 500 Prijavi odgovor kao problematičan Пуно среће на путу, те да више не буде великих временских осцилација =) Promenio Februar 28, 2023 član John159 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Februar 28, 2023 MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Za poštovaoce i za poznavaoce istorije. Pre svega za moje sinove. Fudbal i ja…to ne moze da bude u istoj recenici. 22 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
draki 2536 Napisano Februar 28, 2023 Vozac A kategorije :D, 929 postova Lokacija: Beograd - povremeno Bijeljina,RS Motocikl: Suzuki V Strom DL 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 40 minuta, Sasha P je napisao: Za poštovaoce i za poznavaoce istorije. Pre svega za moje sinove. Fudbal i ja…to ne moze da bude u istoj recenici. За нас из црвено бијеле породице добро позната грађевина 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skittles 4011 Napisano Februar 28, 2023 Nemanja Stojanović, 1366 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CF RedBull 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Davno beše '91. Samo napred supiš! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8228 Napisano Februar 28, 2023 (promenjeno) Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Sasha P je napisao: Za poštovaoce i za poznavaoce istorije. Pre svega za moje sinove. Fudbal i ja…to ne moze da bude u istoj recenici. Joj, davno to beše, nisam navijač Crvene Zvezde ali tako je bila velika euforija za njom da je navijao i onaj koji ne navija, gledah je uživo samo tri puta, obe tekme sa Bajernom i ovde na ovom divnom stadionu u Bariju sa Olimpikom i video sam sve što mi treba da budem ponosan na jedan srpski klub. Promenio Februar 28, 2023 član ПИпезос 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sasha P 6548 Napisano Mart 1, 2023 (promenjeno) MotoDJIR.com, 1354 postova Lokacija: Zemun Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015 Prijavi odgovor kao problematičan Moram da priznam, veliki sam ljubitelj Italije i svega onoga što ona čini. Hrane, vina, koktela, običaja, kafe, njihovog stila i samog osećaja da si tu. Meni u Italiji i sve one oronule kuće imaju neki poseban šmek. Prosto sa stilom. A ono što noije pomenuto su krivudavi putevi, kojih ima u izobilju. Današnju rutu sam tako napravio da idem severno od Barija u nacionalni park Gargano. Za one koji gledaju mapu, malo poluostrvo iznad Barija. Napravio sam rutu tako da idem obodom parka uz samo more. I šta sam dobio? Prelepe poglede, bezbroj krivina sa dobrim asfaltom i Sunce. Danas sam prvi put od polaska spustio sunčane naočare, a temperatura se popela do 20'C Do planirane luke Civithavecchia kod Rima imam 650 km i za danas je bio plan da pređem oko 400km. I uspeo sam! Ali kako?! Po napuštanju ove lepote, kako sam se uključio na regionalni put ka gradu Foggia, a zatim ka planinama preko Italije, počela je da pada kiša, lagano, pa jače i najjače. Isplanirao sam da 75km od neke tačke u gradu Isernia nađem smeštaj, ali pošto je kiša toliko jako tukla, promenio sam raspored. Gledao sam nešto odmah tu. Kako sam se zeznuo!! Rezervisao sam smeštaj preko Bookinga koji je bio udaljen 6km od mene. Dobio potvrdu i krenuo ka njemu. Već je pao mrak. Skrećem sa magistrale i put počinje da me vodi uskim stazama uzbrdo i nigde nema nijednog svetla. Naravno, kada sma krenuo, navigacija je odmah podigla na 11km. Prelazim nekako i brojim svaki metar. I kada sam došao na 3km, navigacija se opet popela na 10km! Ne znam šta se desilo!? Gledam, da nisam prošao neki put. Skrenuo pogrešno. Ništa. Nastavljam. Posle mraka, vode, magle stižem u mesto Montefalcone. Nešto između Kotora i ledene hale u Pioniru. Stare zgrade, zvonici, mala utvrđenja, sve na brdu, a svuda po ulicama neki memer i kamen koji sklizne sa oka kada ga pogledaš, a ne ispod gume. A strmine, kao u Kopaoniku i to nešto kao crna Duboka. Ne znam da li ste ikada imali takve uspone i nizbrdice, ne znam u stepenima, ali to je onaj nagib, da možeš samo da se popneš do vrha ili spustiš do dna, ako staneš negde, pao si. Baš je strmo. Jedino strmije od ovoga je bilo u sporednim ulicama Tatuina u Maroku. Ne znam ko je pravio, ali nije imao obzira za motocikliste. Posle pola sata traženja i pregovaranja sa veoma retkim meštanima na italijanskom jeziku koji je baš čudan. (ja nešto italijanskog znam, mogu da se sporazumem, ali ovo je nešto drugačije). Dolazim ispred smeštaja. I?! Naravno, nema nikoga. Zovem broj sa Bookinga, Šaljem poruke... I od vlasnika smeštaja stiže poruka: Apartman je zatvoren. Mokar, nadrndan,...vadim telefon kome je baterija pri kraju rezervišem smeštaj u prvobitnom gradu. 56km od moje lokacije. Dva gutljaja vode, parče crne čokolade. I krećem, sa mislima, to je to. Ali navigacija me vodi, nekim njenim putem. Strmi nagib kroz noć, put koji liči da ima asfalta i kamenje koje se kotrlja za mnom. Zadnja kočnica se upalila od kočenja. I opet brojim metre. Samo zamišljam sebe kako ležim u nekom žbunju, prekriven motorom, a seljaci me zapišavaju kada krenu na jutrenje. Dolazim do magistrale i vozim kao po jajima. Vidljivost je loša, a nigde pumpe da da zastanem bar malo, da obrišem vizir, promenim bandanu... 10-20-30-40... Stižem u grad. Ispred apartmana čekam ženu da otključa i ispijam na eks pola pljoske sa Jackom. Mnogo je, kada biju, ali i previše za ovaj dan. Sutra su najavili Sunce. i 250m km do destinacije. Promenio Mart 1, 2023 član Sasha P 44 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bencivenga 49 Napisano Mart 1, 2023 U prolazu, 10 postova Lokacija: Podgorica Motocikl: Vespa Primavera 125, Triumph 400 x Prijavi odgovor kao problematičan Drzi se! Mogu misliti kako je Jack lijepo pao nakon svega! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Usamljeni jahač 1088 Napisano Mart 1, 2023 REW/Hit The Road, 502 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R 1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Naš putnik je uspešno preživeo sinoćnu nepogodu, ustao oran i spreman da se danas doveze do Tunisa. Imam direktnu potvrdu. Samo napred Sale, uživamo u tvojim putopisima. 4 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el classico 6022 Napisano Mart 1, 2023 Drug član, 4125 postova Lokacija: CH-HR-BiH Motocikl: 2002 K1200RS-1989 XTZ 750 Chesterfield- 1989 XTZ 750 FarawayBlue, 1985 Honda XLV750-RD01 Prijavi odgovor kao problematičan Sretno kolega, ovo za Italiju te razumim pošto sam i sam takav.Gesendet von iPhone mit Tapatalk Pro 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...