Jump to content

Moto Zajednica

Kove 800X Super Adventure

Recommended Posts

• Drug član, 1715 postova

@VPetar

Ako mene pitaš ni njih ne moraš da izuzimaš. Prosto dobro prilagođen motor nijedan skuter i čoper ne može da nadmaši u udobnosti. Čim su noge kao na ginekološkom pregledu, nije to-to 😁  Boli kičmica.

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 57 postova
  • Motocikl: Cagiva Gran Canyon 900, Kove 800x pro

Aj i ja da se ubacim "kratko" u ove sad tri odvojene priče o autoputu i TeT-u na Kove 800x pro.
Dodaću nekom drugom prilikom i sam taj momenat kupovine i osećaj posle kupovine Kineskog motora nerenomiranog brenda...

Namerno ne dajem savete kolezi koji se raspitivao za STD jer o njemu stvarno ne znam ništa. Verujem da je PRO skuplji koliko je vešanje bolje, a ovo vešanje je, sad već mogu reći bez rezerve, prosto FENOMENALNO.

Autoput:
Gospođa i ja 50-ak minuta do Beograda brzinom od 135-150 kmh idemo bez problema. Napomena je da smo, u kilaži, dobro ispod 163 kg koju ovaj motocikl ima navedenu kao maksimalnu nosivost. Namunjiš preload na maks i gas. Vratimo se "okolo", kroz Banat asfaltom, skoro istim brzinama i ne vidim da postoji išta što je stvarni problem.
Motor je jak, agilan, povozan...
Kao turing motor bez suvozača je skroz ok, tvrdim bez rezerve. Za uvozane parove koji imaju gomilu zajedničkih kilometara i ne prelaze maksimalnu kilažu isto tvrdim da će raditi posao. 
Međutim, ako ste "novi" u bilo čemu gore navedom, savet je da napravite dobru test vožnju pre eventualne kupovine. Ovo je egzotičan motor i traži specifičnog kupca koji zna šta hoće.
Čuje se zujanje krampona, ali, to je isto na bilo kom motoru...
Od 150kmh i kusur do 170ak kmh, moj Kove malo ljulja korman zbog velikih štitnika ručki koje ni ne moraš da staviš, pa taj problem ni nemaš... Fabrički ima amort kormana, a to je veliki plus...
Ide preko 200, ali moje gume niti su homologovane za te brzine, niti ih duvam na pritiske za takve akcije, te u te brzine idem jako, jako retko. Ima senzore pritiska i temperatura guma, što je izuzetno korisan dodatak.
Ukratko, na fabričkim gumama i bez dodatnih štitnika ručki motor je utegnut kao praćka...
Bočni vetar ti povremeno javi da je motor ispod 200 kila, ali je to veća prednost u prašini, nego što je mana na putu. To je, prosto ona stvar kompromisa gde nešto što svoje mesto nalazi između dva sveta nije idealno ni u jednom, a ni u drugom.
Ista stvar je i sa 160 i kusur kila maksimalne nosivosti. Jbg, drugačije bi sam motor imao 230+kg i fala Bogu bio značajno udobniji na putu. Probao sam, BTW, mali krug na ovom novom CF moto 1000 mtx-u i oduševio se kako dobro nosi svojih 230+kila. Međutim, nisam siguran kako bi se osećao kad ta kilaža počne sa šeta levo-desno u prašini... E tu dolazimo do drugog dela:

TeT :D Ali to ćemo ovih dana, da me ne zajebavate da pišem "Tihi Don" 

Promenio član Baron-Čurug

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja