Jump to content

Moto Zajednica

Recommended Posts

• U prolazu, 33 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Super Meteor 650

Ja sam za moj SM650 dao kaparu čini mi se krajem marta, secam se da je bas pocinjao sajam motocikala. Preuzeo sam ga početkom juna. Medjutim tada SM650 je tek stigao u Srbiju, sada veroatno imaju nesto od 650cc na lageru, Inače i ja sam prvo želeo meteor350  ali se u medjuvremenu pojavio 650 tako da sam uzeo njega i ni najmanje nisam zažalio. Od prvog trenutka imam osećaj ko da je pravljen za mene.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: honda silver wing400 2007

pozdrav ekipa  u planu sam da kupim royal enfield  pa me zanima kakav je kvalitet,završna obrada i naj važnije servis kako je iskustvo 

• Drug član, 1428 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1, Kawasaki Versys 650, Suzuki gn 250, MZ 175ES/1, tomos t12 colibri

. Stara tehnologija, sa ubacenim novim stvarcicama. Himalajan je od pre dve godine izbacen novi model 450 sa vodenim hladjenjem. Po meni kao imt 539 da mu stavis novu masku i navigaciju, nema sta puno da se kvari, tako dozivljavam RE. Ko nije zahtevan u pogledu voznje, vec voli da se vozi penzionerski, korektna marka. Na yt su ih ocenili pozitivno, a koliko je verovati internetu to je subjektivno. Na sajmu sam ih detaljno obisao, seodeo na njima i izmamili su mi osmeh. Deluju bas kvalitetno na dodir, nema da se plastike ugibaju na dodir.  

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: Још увек ништа

Здраво свима! Купио сам Bear 650 препрошле недеље по сајамској цени. Први у Србији у оној бело-наранџасто-плавој варијанти, скроз одушевљен. Платио пуну цену одмах јер мотор стиже одмах и сад почетком априла би требало да буде преузимање након царињења. Рекли су ми да може да се да 30% сад па да чекам за следећи који буде стигао (читао сам овде о дужим периодима чекања за наручен мотор па ми то није звучало као најбоља опција), али сам хтео овај одмах јелте.

Питао сам продавца с којим сам разговарао да ли ће да буде изложен мој мотор на сајму, речено ми је да неће. Међутим, одем ја на сајам, и затичем мој мотор изложен. Дивно изненађење, нико ме није обавестио о томе. Разумем ја да неће нико да га вози и да реално неће ништа да му се деси, али реално је баш лоше искуство дати 7.1к евра на нешто и онда те продавци овако третирају.

Причао сам с њима па су ми дали неке изговоре, штагод. Човек који ми је првобитно рекао да мотор неће бити изложен више ни не ради код њих - да ли је дао или добио отказ, не знам.

Моје питање за вас искусније је следеће: да ли бих, шта и колико могао да тражим као компензацију за ово непријатно искуство кад будем отишао да покупим мотоцикл? Неки попуст на опрему попут кациге, јакне, итд... Или је можда оправдано тражити нешто за џабе?

Такође бих додао да су ми понудили да сачекам следећи који стиже за пар месеци, али што бих сад чекао кад сам платио пун износ.

8fd42bf1-6c80-4d4c-bed7-05749c7cfa90.jpeg

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 3099 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Uh što je lep motor! U zdravlje da se voziš! 

Za drugi deo pitanja nemam iskustva. Možeš da objasniš situaciju pa da vidiš kako će da reaguju, ako se ne varam bilo je pozitivnih komentara na njihov pristup. Dakle korektno bi bilo da ti oni ponude nešto. Ali ne bih sad nešto eskalirao, nervirao se itd čisto da iz tako lepog događaja kao što je kupovina novog motora ti sad ne izvučeš neku nervozu i negativne emocije. Poz

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• BJB Maxi Scooter Club, 1212 postova
  • Motocikl: Voge 300 Rally

Ako tu prepisku imaš na e-mailu, gde ti potvrdjuju da taj primerak neće biti izložen, možeš ih pogurati lepo definitivno :) generalno uvek treba forsirati email za bilo kakve dogovore. 

Ako je bio telefonski poziv, nemaš ništa, zavisi od njihove dobre volje, normalna je praksa inače da prodati motori budu na sajmu. 

Sjajno izgleda motor, nek je sa srećom. Ovo sve ćeš svakako zaboraviti prvom vožnjom, nebitno jel bude popusta ili ne :takoje:

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 4 postova

pre 9 minuta, živke je napisao:

Uh što je lep motor! U zdravlje da se voziš! 

Za drugi deo pitanja nemam iskustva. Možeš da objasniš situaciju pa da vidiš kako će da reaguju, ako se ne varam bilo je pozitivnih komentara na njihov pristup. Dakle korektno bi bilo da ti oni ponude nešto. Ali ne bih sad nešto eskalirao, nervirao se itd čisto da iz tako lepog događaja kao što je kupovina novog motora ti sad ne izvučeš neku nervozu i negativne emocije. Poz

Хвала пуно! Ма не могу да се нервирам кад је испуњен сан, само ми је криво што нису ништа искомуницирали, некако непрофесионално дође..

• Podržavam 2

• U prolazu, 4 postova
pre 1 minut, andrej. je napisao:

Ako tu prepisku imaš na e-mailu, gde ti potvrdjuju da taj primerak neće biti izložen, možeš ih pogurati lepo definitivno :) generalno uvek treba forsirati email za bilo kakve dogovore. 

Ako je bio telefonski poziv, nemaš ništa, zavisi od njihove dobre volje, normalna je praksa inače da prodati motori budu na sajmu. 

Sjajno izgleda motor, nek je sa srećom. Ovo sve ćeš svakako zaboraviti prvom vožnjom, nebitno jel bude popusta ili ne :takoje:

Данак неискуству онда... Хвала!

• U prolazu, 14 postova
  • Motocikl: honda silver wing400 2007

znači realno kod nas  dali bili saloni auta ili motorcikala sve prevara do prevare tako da treba dobro otvoriti oči kad se kupuje...

a o servisima da nepričam naplati papreno au nekim slučajevima i ne odradi servis čak što više dese se neka i oštećenja koja posle nemas kome da se žališ

• U prolazu, 31 postova

Bear 650 je prelep. Srecno da ga vozis i naravno trazi prvi servis besplatan. Nego, koje si visine i da li  si ti na motociklu? 

Da odredim koja je velicina motora, posto ga jos nisam video uzivo.

Hvala i srecno!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja