boza_kg 5881 Napisano Jul 10 (promenjeno) Ne silazi, 4401 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno, naručiću opet neki sličan. Dobra sprava, kad radi Promenio Jul 10 član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1989 Napisano Jul 22 Drug član, 1249 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Kakav lopovluk! Na vrednost posiljke od 1700 din carina 860 din, jel realno ovo. Kinez napisao pravu cenu a ovi nasi na 35 dolara ovo je stvarno vec teski teski bezobrazluk! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bor-i-slave 7061 Napisano Jul 22 Drug član, 1544 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, Zarkela said: Kakav lopovluk! Na vrednost posiljke od 1700 din carina 860 din, jel realno ovo. Kinez napisao pravu cenu a ovi nasi na 35 dolara ovo je stvarno vec teski teski bezobrazluk! Desava se ponekad. Srecom retko. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5881 Napisano Jul 22 Ne silazi, 4401 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ko zna šta sve može da se desi, tipa službenik gledao tuđu narudžbinu, a carinio tvoju, promašio artikl... ljudi greše. Pa se ti žali. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20139 Napisano Jul 22 Integrisan, 6290 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan 23 minutes ago, Zarkela said: Kakav lopovluk! Na vrednost posiljke od 1700 din carina 860 din, jel realno ovo. Kinez napisao pravu cenu a ovi nasi na 35 dolara ovo je stvarno vec teski teski bezobrazluk! I meni su isto uradili. Govna lopovska. Gde je ono carina ne ide na ispod 50e... MURS! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vsasa 85 Napisano Jul 22 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Futog Motocikl: BMW F750GS Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Zarkela said: Kakav lopovluk! Na vrednost posiljke od 1700 din carina 860 din, jel realno ovo. Kinez napisao pravu cenu a ovi nasi na 35 dolara ovo je stvarno vec teski teski bezobrazluk! Drzava je potpuno bez para, moras razumeti da su ovo zadnji trzaji ubiruceg ekonomskog tigra. Treba nahraniti neradnicke horde po drzavnim firmama jer moraju glasati pre nove godine bar jos jednom. Unistili su privredu, nemaju vise sta da uzmu privredi sem da uzimaju od svojih, a to nece pa moraju ovako. Kradja i otimacina. Sada ce sve da plate gradjani. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vsasa 85 Napisano Jul 22 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Futog Motocikl: BMW F750GS Prijavi odgovor kao problematičan 49 minutes ago, boza_kg said: Ko zna šta sve može da se desi, tipa službenik gledao tuđu narudžbinu, a carinio tvoju, promašio artikl... ljudi greše. Pa se ti žali. Sto ce reci ako je ustao na levu nogu, neko mu je drmao kavez, zena mu nije dala, svalerku bolela glava.... moze sumnja i da lupi osnovicu koju on hoce jer ode na net ukuca nesto slicno pa nadje po 10x vecoj ceni i primeni tu cenu kao osnovicu za odredjivanje vrednosti. Svi nasi zakoni su pisani da se tumace, a nisu striktni pa tako i ovde svi tumace kako im je volja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5881 Napisano Jul 22 Ne silazi, 4401 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Samo kažem, može nekad da bude i obična ljudska greška u pitanju, ne mora uvek neka teorija zavere. Meni su stizali i paketi skuplji od 50€, bez naplate carine i PDVa, a i oni jeftiniji, sa naplatom. Ebiga, nekad se tako kockice poslože. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 291 Napisano Jul 22 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, vsasa je napisao: Sto ce reci ako je ustao na levu nogu, neko mu je drmao kavez, zena mu nije dala, svalerku bolela glava.... moze sumnja i da lupi osnovicu koju on hoce jer ode na net ukuca nesto slicno pa nadje po 10x vecoj ceni i primeni tu cenu kao osnovicu za odredjivanje vrednosti. Svi nasi zakoni su pisani da se tumace, a nisu striktni pa tako i ovde svi tumace kako im je volja. Ne nego će da traži najjeftiniji zbog tebe, mene i milion drugih koji poručuju. Kad Kinez u paket stavi validnu fakturu, ovi će po njoj da zaračunavaju dažbine ako ćemo po zakonu. Ako nećeš da preuzmeš taj rizik, kupuješ u radnji i to je to. Vređaš ljude bezveze, malo pristojnosti nije na odmet. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 20139 Napisano Jul 22 Integrisan, 6290 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Uopste nije bezveze. Pun mi je kurazz lopova. 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1989 Napisano Jul 22 Drug član, 1249 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Kinez je stavio cenu koju sam i platio. A nasi na carini je udvostrucili. Ni po toj ceni od 35 dolara nije ni najskuplji a nije tolika ni na ebay od preprodavaca. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 5881 Napisano Jul 22 Ne silazi, 4401 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Carina i PDV se računa na punu vrednost paketa, sa sve poštarinom. Da li su ti duplirali tu vrednost? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1989 Napisano Jul 22 Drug član, 1249 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Da, paket sa postarinom je bio 19.50 dolara. Carina je obracunala 35 dolara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vsasa 85 Napisano Jul 22 (promenjeno) Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Futog Motocikl: BMW F750GS Prijavi odgovor kao problematičan 5 hours ago, nuk said: Ne nego će da traži najjeftiniji zbog tebe, mene i milion drugih koji poručuju. Kad Kinez u paket stavi validnu fakturu, ovi će po njoj da zaračunavaju dažbine ako ćemo po zakonu. Ako nećeš da preuzmeš taj rizik, kupuješ u radnji i to je to. Vređaš ljude bezveze, malo pristojnosti nije na odmet. Ne vredjam ljude vec carinike i opet ne vredjam ih nego su takvi kakvi su. Nema on sta da trazi ako mu posaljes sliku fakture prodavca, sliku izvoda iz banke i jos dobije istu fakturu uz robu! Sta ima da se pavi pametan, uradi po papirima i cao. Carinici su jos u Bibliji opisani kao losi ljudi tako da sve sto sam rekao je nista u odnosu na realnost. Promenio Jul 22 član vsasa 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nuk 291 Napisano Jul 22 (promenjeno) Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: NS Motocikl: Voge SR3, Aprilia Scarabeo 125, Voge DS625X Prijavi odgovor kao problematičan Ne dobija nikakvu fakturu i to je srž problema, šta tu nije jasno? Druga stvar, da li možeš da zamisliš količinu paketa koji prolaze kroz tu carinu i da li stvarno misliš da je izvodljivo da za svaki otvoreni paket pretražuju internet zarad određivanja najrealnije cene ili razmenjuju mejlove sa tobom ili samnom tražeći dokaze koliko je šta plaćeno? Kad poručiš iz legit radnji bilo gde u svetu, dobiješ falturu koju uzimaju za osnovicu i naplate u dinar tačno. imao sam milion takvih situacija, poslednja je da je 40eur plaćen blatobran procenjen na 100 i skoro 40eur dažbina sam morao da platim. Sad pratim i Temu, ako je tamo 70 npr, pre se odlučim za tu vatijantu jer znam da nemam dodatnih troškova. Ono što mi više smeta, dešavalo se da oštete predmet prilikom otvaranja paketa, iseku skalpelom nešto što ne treba i td. a ti nemaš način da se žališ. To je već bezobrazluk Promenio Jul 22 član nuk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 3513 Napisano Jul 22 (promenjeno) Drug član, 1655 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Aj glupo pitanje,jel naplacuju pdv i carinu ako kupim nesto sa temu od 70 eur? Promenio Jul 22 član Džim Džarmuš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 1963 Napisano Jul 22 BJB Maxi Scooter Club, 781 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao order od tipa 9500rsd, nekoliko stvari, stiglo sve odjednom i nije naplaćeno ništa. Ranije su delili u više paketa kad predje 5000 Sad sam našao tamo Rhinowalk torbe, to će biti 13-14k za pojedinačnu stvar, videću baš kakva će tu biti situacija 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Kkovic 323 Napisano Jul 22 Svrati ponekad, 160 postova Lokacija: NBG Motocikl: TBD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, nuk je napisao: Druga stvar, da li možeš da zamisliš količinu paketa koji prolaze kroz tu carinu i da li stvarno misliš da je izvodljivo da za svaki otvoreni paket pretražuju internet zarad određivanja najrealnije cene ili razmenjuju mejlove sa tobom ili samnom tražeći dokaze koliko je šta plaćeno? Mogu da zamislim sve osim da državna služba radi po zakonu svoj posao 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vsasa 85 Napisano Jul 22 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Futog Motocikl: BMW F750GS Prijavi odgovor kao problematičan 51 minutes ago, Džim Džarmuš said: Aj glupo pitanje,jel naplacuju pdv i carinu ako kupim nesto sa temu od 70 eur? Nema pravila. Kupio sam lemilicu od 80 eur bez ikakvog dodatnog placanja, a za silikonski doodatak na sic bicikla koji sam platio 1.5 eur su mi uzeli 700 din. Apsolutno nema pravila, sve zavisi na koga naletis. Teoretski bi trebalo da je carina 12% i pdv 20%, ali navodno vise nema carine za nekih 10.000 proizvoda, dakle trebalo bi da ide samo porez 20% na cenu artikla+cenu dostave 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Forsberg 5719 Napisano Jul 23 Drug član, 1205 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda VFR 800 FI 2000, BMW F800GS 2008. Prijavi odgovor kao problematičan 11 hours ago, andrej. said: Sad sam našao tamo Rhinowalk torbe, to će biti 13-14k za pojedinačnu stvar, videću baš kakva će tu biti situacija Ima torba kao na mom bmw-u koje su bile dve za 2500rsd, ako si takve gledao. Odnosno, meni je davao cenu jedna za 2500rsd, a drugaru dve za tu cenu, pa je on naručio za mene. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
andrej. 1963 Napisano Jul 23 BJB Maxi Scooter Club, 781 postova Lokacija: Žabalj Motocikl: Voge 300 Rally Prijavi odgovor kao problematičan @Forsberg na ove mislim: A uzeću verovatno i te za crash barove, dobro si mi rekao da probam sa drugih naloga..2500 za obe je bas dzabe 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zZavarivach 193 Napisano Jul 23 Svrati ponekad, 112 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Moto Guzzi V7 Special 850 Prijavi odgovor kao problematičan 18 hours ago, Džim Džarmuš said: Aj glupo pitanje,jel naplacuju pdv i carinu ako kupim nesto sa temu od 70 eur? Naručio gomilu stvari za 9800, bukvalno ogroman paket sa veslima za kajak Samo me zvao kurir da izađem i preuzmem paket i to je to. Bez naknada 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1989 Napisano Jul 23 Drug član, 1249 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Nema pravila sta ce oporezovati sta nece. Bukvalno stvar procene. Napisao sam zalvu i uputili su me na pravilnik da iscitam. Tako da slaba vajda da drzava prizna gresku. No nije neki novac ali eto ostao sam u neveruci, 40-50% od vrednosti, mnogo je to. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2923 Napisano Jul 23 Drug član, 1342 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, vsasa je napisao: …Teoretski bi trebalo da je carina 12% i pdv 20%… Carina je vazda bila 10%. Odakle ti da je 12%? Verovatno pogrešno tumačiš… Carina od 10% ide na vrednost pošiljke zajedno sa troškovima dostave. Onda na to ide 20% PDV-a. Dakle, ako je vrednost robe sa troškovima dostave X, carina od 10 preko je 110% * X. Na to PDV od 20% je 120% * (110% * X) = 132% * X. Verovatno si 12% dobio oduzimanjem 20% od 32% koliko iznose troškovi carine i PDV-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Interceptor BP 11879 Napisano Jul 23 Ne silazi, 1252 postova Lokacija: Južna Bačka Motocikl: Voge 525 DSX,Ex Honda VT750 ACE Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, andrej. je napisao: @Forsberg na ove mislim: A uzeću verovatno i te za crash barove, dobro si mi rekao da probam sa drugih naloga..2500 za obe je bas dzabe Gledao sam i ja te ali na kraju ove planiram da poručim ovih dana. U stvari čekam da li će ponuditi neki popust 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...