vsasa 36 Napisano pre 20 sati U prolazu, 33 postova Lokacija: Futog Motocikl: BMW F750GS Prijavi odgovor kao problematičan 22 minutes ago, mrle said: Stigli svi paketi. Nisam naručivao par godina i opet ću tako, a možda nikad. Brizgaljke za šoferku manje, poklopac za tečnost šoferke veći. Steta sto niste zadovojni robom, ali ste se izborili za svoje. Mozda je neko i izvukao brizgaljku od njih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vsasa 36 Napisano pre 19 sati U prolazu, 33 postova Lokacija: Futog Motocikl: BMW F750GS Prijavi odgovor kao problematičan Prevare i otimanje para je veoma prisutno u medjunarodnom transportu. Kada u Srbiju stigne paket preko fedex-a ili dhl-a postoji neka firma koja je stavila sapu na sve te posiljke, zove se Flying Cargo YU doo. Meni je kineskinja poslala neki promotivni paket, napisala je da mi je to poklon za Novu godinu jer sam povukao dosta robe (ovo nije sa Alija vec legalan uvoz sa carinjenjem robe ...) i poslala ga je kao paket od 5 USD. Ne treba nista da im platim nego je kao morala da bi imala bar neku vrednost. Salje mi mail zena iz te firme da spremim 7500 dinara za njihovu uslugu, da napisem kolika je realna vrednost posiljke i da dokazem da ne placam transport ni bilo kakve druge usluge (jer sve to ulazi u osnovicu za carinu), ja joj pokusao objasniti da je to poklon, da nemam pojma sta mi je poslala jer mi je rekla da je to iznenadjenje, nista ne vredi. Ako necu da mi oni rade spediciju u roku od 2 dana moram da otkupim dokumentaciju i to kosta 5000 din, a onda placam nekoj drugoj spediciji ili ce da vrate paket. Naravno da me iznervirala, pa da sam rekao da ga vrate, javio Kineskinji da je paket stigao izvinuo joj se, objasnio situaciju i dogovorismo se da u buduce dhl-om i fedexom salje iskljucivo kod moje sestre u Bec. Tamo nema nikakvih nameta na takve stvari, a najbolje obicnom postom, a ona kao htela da brzo stigne. U sustini bi trebalo izbegavati da nam salju od preko pakete dhl-om ili fedex-om jer su nameti nenormalni. Kupite nesto za 50 eur i sa svim idiotlucima ubrzo kosta 200-250 eur. Kada porucujete sa ebay-a napomenite prodavcima da ne salju preko njih vec obicnom postom sa kodom za pracenje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8050 Napisano pre 19 sati Ne silazi, 2120 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Moje iskustvo je drugačije sa Fedex-om.Naručio neke delove u vrednosti 35e plus poštarina 30e.Dobio sam samo mail,da mi šalju Fedex-om.Pitao sam ovde baš na forumu,i njih nekoliko mi je reklo da će biti cepanja...jok.donela mi brza pošta i platio 750 din.To je bilo pre dve nedelje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8491 Napisano pre 19 sati nekrunisani kralj moto cigana, 3194 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, vsasa je napisao: Steta sto niste zadovojni robom, ali ste se izborili za svoje. Mozda je neko i izvukao brizgaljku od njih. Dobio sam je, manja je, a poklopac je veći. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MoToM 3862 Napisano pre 19 sati (promenjeno) Ne silazi, 5006 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Triumph Daytona 1000 Prijavi odgovor kao problematičan 59 minutes ago, vsasa said: Prevare i otimanje para je veoma prisutno u medjunarodnom transportu. Kada u Srbiju stigne paket preko fedex-a ili dhl-a postoji neka firma koja je stavila sapu na sve te posiljke, zove se Flying Cargo YU doo. U sustini bi trebalo izbegavati da nam salju od preko pakete dhl-om ili fedex-om jer su nameti nenormalni. Kupite nesto za 50 eur i sa svim idiotlucima ubrzo kosta 200-250 eur. Za Fedex ne znam, međutim kako može ta firma da bude još neki posrednik, kada je naša pošta u direktnoj koperaciji sa DHL-om? Kad smo kod DHL-a, pre jedno dvadeset i nešto godina iz Zagreba je trebalo nas dvadesetak da hitno dobijemo neke pozivnice za seminare u Puli. Reko, ajde neka ide DHL-om. Dvadesetak papira = 120 DEM, koliko se sećam sam platio (sreća. pa smo podelili troškove slanja). Dranje neviđeno. Posle mi javili mogli su i preko konzulata faksom da pošalju, besplatno. Idite bre u pm. Promenio pre 18 sati član MoToM Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Skyrunner 4860 Napisano pre 18 sati Drug član, 1873 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam u isto vreme naručio nešto sa Alija i nešto sa Temua. Temu je stigao baš brzo, ali ništa od porudžbina sa Alija nije stiglo. Sve naručeno početkom oktobra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vsasa 36 Napisano pre 16 sati (promenjeno) U prolazu, 33 postova Lokacija: Futog Motocikl: BMW F750GS Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, MoToM said: Za Fedex ne znam, međutim kako može ta firma da bude još neki posrednik, kada je naša pošta u direktnoj koperaciji sa DHL-om? Kad smo kod DHL-a, pre jedno dvadeset i nešto godina iz Zagreba je trebalo nas dvadesetak da hitno dobijemo neke pozivnice za seminare u Puli. Reko, ajde neka ide DHL-om. Dvadesetak papira = 120 DEM, koliko se sećam sam platio (sreća. pa smo podelili troškove slanja). Dranje neviđeno. Posle mi javili mogli su i preko konzulata faksom da pošalju, besplatno. Idite bre u pm. Nisam imao vremena da se pozabavim firmom, ali se ne bih iznenadio po nacinu ophodjenja da je vlasnik neko iz prave partije pa da je tako nastala ta firma, a mozda je i neciji brat. PS bas si mator kas si placao markama (pre 22 godine ukinute) , salim se naravno. Promenio pre 16 sati član vsasa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vsasa 36 Napisano pre 16 sati (promenjeno) U prolazu, 33 postova Lokacija: Futog Motocikl: BMW F750GS Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Skyrunner said: Ja sam u isto vreme naručio nešto sa Alija i nešto sa Temua. Temu je stigao baš brzo, ali ništa od porudžbina sa Alija nije stiglo. Sve naručeno početkom oktobra Meni isto Temu 2-3 nedelje najduze, Ali stigne u Madjarsku za nedelju dana i onda mesec ili dva od granice do mene Promenio pre 16 sati član vsasa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrle 8491 Napisano pre 15 sati nekrunisani kralj moto cigana, 3194 postova Lokacija: Banovo brdo, Juzni Beograd... Motocikl: 4x4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Skyrunner je napisao: Ja sam u isto vreme naručio nešto sa Alija i nešto sa Temua. Temu je stigao baš brzo, ali ništa od porudžbina sa Alija nije stiglo. Sve naručeno početkom oktobra Ja sam naručio 15.10 a stiglo danas posle prepiske sa Poštom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vsasa 36 Napisano pre 15 sati U prolazu, 33 postova Lokacija: Futog Motocikl: BMW F750GS Prijavi odgovor kao problematičan 12 minutes ago, mrle said: Ja sam naručio 15.10 a stiglo danas posle prepiske sa Poštom. Sve vise pocinjem da sumnjam da su usamljeni i da vole prepisku da nije kradja posredi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2391 Napisano pre 6 sati Andragog, 4971 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Temu presao na D ekspres. Stigla mi je posiljka pre 7 dana.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Atorn 3487 Napisano pre 6 sati Drug član, 957 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Xj900s - čađava dvocevka Prijavi odgovor kao problematičan Ide i City expressom. Mnogo pošiljki ima, tako da Transfera sarađuje sa svima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lukaimasa 64 Napisano pre 5 sati U prolazu, 37 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Scarabeo 300s, QJ SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan 14 hours ago, vsasa said: Prevare i otimanje para je veoma prisutno u medjunarodnom transportu. Kada u Srbiju stigne paket preko fedex-a ili dhl-a postoji neka firma koja je stavila sapu na sve te posiljke, zove se Flying Cargo YU doo. Meni je kineskinja poslala neki promotivni paket, napisala je da mi je to poklon za Novu godinu jer sam povukao dosta robe (ovo nije sa Alija vec legalan uvoz sa carinjenjem robe ...) i poslala ga je kao paket od 5 USD. Ne treba nista da im platim nego je kao morala da bi imala bar neku vrednost. Salje mi mail zena iz te firme da spremim 7500 dinara za njihovu uslugu, da napisem kolika je realna vrednost posiljke i da dokazem da ne placam transport ni bilo kakve druge usluge (jer sve to ulazi u osnovicu za carinu), ja joj pokusao objasniti da je to poklon, da nemam pojma sta mi je poslala jer mi je rekla da je to iznenadjenje, nista ne vredi. Ako necu da mi oni rade spediciju u roku od 2 dana moram da otkupim dokumentaciju i to kosta 5000 din, a onda placam nekoj drugoj spediciji ili ce da vrate paket. Naravno da me iznervirala, pa da sam rekao da ga vrate, javio Kineskinji da je paket stigao izvinuo joj se, objasnio situaciju i dogovorismo se da u buduce dhl-om i fedexom salje iskljucivo kod moje sestre u Bec. Tamo nema nikakvih nameta na takve stvari, a najbolje obicnom postom, a ona kao htela da brzo stigne. U sustini bi trebalo izbegavati da nam salju od preko pakete dhl-om ili fedex-om jer su nameti nenormalni. Kupite nesto za 50 eur i sa svim idiotlucima ubrzo kosta 200-250 eur. Kada porucujete sa ebay-a napomenite prodavcima da ne salju preko njih vec obicnom postom sa kodom za pracenje. Flying Cargo Yu je Fedex u Srbiji, iza cele priče su neki izraelci, na koju foru ne znam, uglavnom Fedex neće da registruje firmu kod nas pod imenom Fedex, već su sve prebacili na Flying Cargo. Na Fedexovom sajtu, kada izabereš Srbiju, baca te na Flying Cargo. Mislim da nemaju nikave veze sa DHL-om, odnosno da su im direktna konkurencija. A da pljačkaju i jedni i drugi tu se slažem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 573 Napisano pre 3 sati Drug član, 1702 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Imate na sajtu poste link gde mozete da ostavite poruku: Кориснички сервис - Рекламације WWW.POSTA.RS Пошта Србије је највећи инфраструктурни и логистички пословни систем у земљи који покрива целокупну територију Републике Србије. Popunite sve podatke i dobijete od njih mail nakon popunjavanja koji izgleda ovako: Onda se oni kao jako iznenade i traze Vam brojeve za pracenje da provere. Onda vi ne budete lenji pa sle lepo napisete (pogledajte brojeve posiljki na aliju ali obavezno i na parcelsu jer se nekad desi da se promeni broj posiljke, najcesce ako putuje preko Turske pa napisete i jedan i drugi) I tako pocne jedno lepo dopisivanje, ali bar znaju da Vasi paketi imaju oca i majku ...Poučen ovim, krenuo sam u prepisku. Zaista su brzinski odgovorili, kao i Mrletu da im trebaju brojevi za praćenje u medjunarodnom formatu. Odem na sajt, tamo vidim da su izmenili brojeve i da su u medjunarodnom formatu, i pošaljem i sad čekam odgovor, ljubazno i fino, maksimalno kulturno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...