SrdjanRadivojev 371 Napisano Mart 3 U prolazu, 89 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / cbf1000 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan Ostalo jos par lagerskih transalpa preredizajna u delti, idu po cenama boljim od polovnih sa oglasa. Ako se neko razmislja - sad il nikad, zapratite me za vise recepata. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gavrilo87 20 Napisano Mart 9 (promenjeno) U prolazu, 32 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ako nekog interesuje prodajem Ixil Rc slip on auspuh za hondu transalpa. Moze zamena za neki za hondu Nc750x. Promenio Mart 9 član Gavrilo87 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 18573 Napisano Mart 9 Integrisan, 5554 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo bi bio adv motor za mene. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 371 Napisano Mart 9 U prolazu, 89 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / cbf1000 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan Svaki put kad ga isteram bas se odusevim, odemo i vratimo se odsvud.. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 737 Napisano Nedelja u 17:53 (promenjeno) Zainteresovan, 444 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Izvozao sam Transalpa konacno, mogu lepo da uporedim za CB500X-om i starim '99 XL600v. Grubo bih rekao mesavina XL600V (udobnosti) i CB500X (modernog), sa dodatim sportskim agregatom. Zanimljivo. Generalno su bas dobri utisci, glavno sto mi se svidja je agregat (druga dimenzija ubrzanja), tu nema price, pa onda udobnost/upravljanje. Evo u par crta pozitivni utisci: + modovi su jednostavni, fakticki nepotrebni, namestio sam odmah USER mode (TC ugasen skroz, Power na max, Engine Braking na max), nema sta vise dirati tu, jedino posle samo ABS zadnji ako zatreba. + Udobnost odlicna, siroko sediste, polozaj kolena, kormana, zastita od vetra, taman, vesanje prijatno 185/90kg sam + performanse agregata, lepo ide kroz ceo opseg, vuce linearno i pitomo od niskih obrtaja, preticanje milina + od 7500rpm-10500rpm bas opasno grize, zna da krene da dize na zadnji tocak na 90-100kmh u drugoj (takodje 1.2.3. i 160kmh casom za nekih 8-9 sekundi) + kocnice jako dobre, stabilnost na autoputu fantasticna i na 160kmh+, upravljanje generalno super, uzivanje + Van puta nisam puno vozio ali osetno bolje podnosi kamenje, rupe, udarce od CB500X, tako da je tu lepo unapredjenje, dovoljno za mnoge terene za ovu tezinu motora. Clearance sasvim ok. Neutralno +- Zvuk/Vibracije, ok skroz, mada ocekivao sam da nema uopste vibracija (kao stari XL600V), ali blizi je CB500X-u po vibracijama. Blaze zamerke - Ipak manje agilan i sporiji kroz ostre krivine od CB500X, verovatno 19/17 tockovi ovde imaju prednost, gabariti - Brzine su bas predugacke, prva ide cak do 90kmh, druga ~125kmh, treca ~165kmh. Cesto imam potrebu da se vratim u prvu brzinu na nekih 40-50kmh na brdima itd. Nije da fali snage u drugoj, ali prva mnogo jace povuce pri tim nizim brzinama do 90kmh. 5./6. brzinu ne znam ni kada koristi, osim ako ne krstarite na 170kmh+. Trebalo bi skratiti brzine bar za jedan zub napred na lancaniku (6-7%). - 7.2 L/100km mi bila potrosnja sa agresivnijom voznjom za ceo rezervoar, sto razumem zbog snage ali mali je domet, rezerva se pali pre predjenih 200km, CB500X do rezerve izgura bar 300-350km (sa slicnom voznjom CB500X mi trosi oko 4.5-5l). - Gas trza kao i kod vecine novijih FI, bilo bi lepo neko mapiranje uraditi koje ovo pegla, jer kvari dozivljaj i kontrolu u nekim situacijama - ne svidja mi se previse prednja maska/plastike kontrolne table, nekako je premasivno, kockasto ali ok, to je navika vise, a i stiti od vetra. - polozaj blica i dugih svetala je bas los, jako nezgodno, nije pitanje navike mislim, nego su bas zeznuli lokaciju - Ono sto smo pisali na prosloj strani vec malo nervira, namestim Traction control OFF u USER modu i resetuje se kada ugasim/upalim motor, a TC nepotreban u 99% voznji.. Tako da u nekom momentu cu preci sa CB500X na XL750. Ali bih neke tubeless felne, ili 19/17 kada bi moglo, bilo bi idealno. Super motor nema sta. Promenio Nedelja u 23:31 član Blackened 10 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
plumber.ns 344 Napisano Ponedeljak u 06:23 Zainteresovan, 404 postova Lokacija: Nov' Sat / Vojvodina Motocikl: Adventure sports 750 Prijavi odgovor kao problematičan Sve mi se svidja, dodao bih dole šuspleh i to je to. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1546 Napisano Ponedeljak u 06:28 Drug član, 1021 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Šuspleh i tubeless felne je sve sto mu po meni fali. Grafika tj. UI na TFT ekranu je malo bzvz uradjena. To mi se ne svidja, kao ni deo oko njega, al dobro. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gile 1880 Napisano Ponedeljak u 10:59 Drug član, 935 postova Lokacija: Gornji Milanovac Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83 Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 3. 2025. at 22:31, SrdjanRadivojev je napisao: Ostalo jos par lagerskih transalpa preredizajna u delti, idu po cenama boljim od polovnih sa oglasa. Ako se neko razmislja - sad il nikad, zapratite me za vise recepata. Ispod 10? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 737 Napisano Ponedeljak u 11:28 (promenjeno) Zainteresovan, 444 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Sada sam se vratio na CB500X, pa jos sabiram utiske - tesko reci koji je bolji, oba su zabavna i imaju nesto svoje :), koji vozim taj mi se svidja . Iako je samo 8kg razlika, CB500X je mnogo okretniji, veca kontrola pa se moze dosta brze voziti po krivudavim planiskim putevima, gradu itd... Dok Transalp na brzim putevima bas leti, udoban potpuno... Bice mozda neka verzija sa tubeless ili 19/17 kombinacijom narednih godina, tako je i stari Transalp presao na 19/17. sa 21/17. Mislim da je to bolja varijanta. 6 hours ago, plumber.ns said: Sve mi se svidja, dodao bih dole šuspleh i to je to. Sta znam, ja mislim da je nepotreban, ili tako neki tanji cisto malo da zastiti - na Cb500X sam napravio 25K, i dosta raznog offroad-a, samo pazim da ne zveknem od dole i sve ok, a Transalp je jos visi cak 32mm. Kamencici i to sitno nista ne smeta. Promenio Ponedeljak u 12:25 član Blackened Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4246 Napisano Ponedeljak u 11:48 (promenjeno) Drug član, 955 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Sve se slažem oko ove recenzije Transalpa, mene takođe ti veliki točkovi odbijaju, 19/17 bi bila vrh priča. Promenio Ponedeljak u 12:35 član QmBGD 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1546 Napisano Ponedeljak u 12:45 Drug član, 1021 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan 19/17 najbolji kompromis ubedljivo. Sa 21" napred motor hoce da "izbacuje" iz krivine tj. potrebno je vise input-a da bi ga zadrzao na zeljenoj trasi. To sto kazes da je CB500X okretniji je vrv do toga sto ima kraci medjuosovinski razmak kao i 19/17 kombinaciju tockova i manji hod amorta. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 457 Napisano Ponedeljak u 14:23 Svrati ponekad, 269 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan 7.2L mi se cini kao dosta velika potrosnja za takav dvocilindras. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SrdjanRadivojev 371 Napisano Ponedeljak u 14:41 U prolazu, 89 postova Lokacija: Pančevo Motocikl: Transalp750 / cbf1000 / Tomos Tori Prijavi odgovor kao problematičan Presao 25k sa njim, potrosnja ide od niskih 4 za lagan gas magistrale do 6,5l ako se ronja po gradu ili negde bas drzi 160 na AP 7 i vise moze da trosi samo na kratkom preseku od 30ak km voznje po navaku (npr) ili kvacilanja po dubokom blatu/pesku.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackened 737 Napisano Ponedeljak u 15:50 Zainteresovan, 444 postova Lokacija: Beograd - Koh Phangan Motocikl: '23. CB500X (prethodno '98. XL600V) Prijavi odgovor kao problematičan Vidis da moze , bilo je planinskim putevima. Na board-u 7.5, i kasnije ispalo 7.2 kada sam sipao na rezervi na predjenih 200km. Ali jeste ekstremno, cesto do limitera 1./2./3. , kao na navaku. Uzivanje je kako vuce gore. Naredni rezervoar umerenije nocne voznje oko 6l, sa autoputem. Ok je. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...