Urban Rider 1408 Napisano Decembar 4, 2022 Zainteresovan, 671 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Verovatno nije ništa ako nemaš nikakvih problema u vožnji, ali moraš to svakako da proveriš u servisu. Vidi link ispod za više informacija o problemu sa senzorom: https://forum.classicmotorworks.com/index.php?topic=32176.0 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6588 Napisano Decembar 4, 2022 Ne silazi, 6516 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Svakako da se treba obratiti ovlašćenom serviseru...jer bi, u nekim idealnim uslovima, klijenti mogli da budu inicijatori eventualne modifikacije nečega. Nova je stvar u pitanju, ne toliko poznata..bolje reći, kreće se u upoznavanje, pa mislim da nije loše da bude ovde ovakvog materijala. Ovo je svakako nešto što će značiti svima koji budu vlasnici nekog od RE motocikala. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano Decembar 4, 2022 U prolazu, 81 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan pre 6 minuta, Lone rider je napisao: Verovatno nije ništa ako nemaš nikakvih problema u vožnji, ali moraš to svakako da proveriš u servisu. Vidi link ispod za više informacija o problemu sa senzorom: https://forum.classicmotorworks.com/index.php?topic=32176.0 Hvala. Ubedjen sam da nije nista s obzirom da radi kao sat,nista se ne primecuje,čuje i sl. Videcemo. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale600 294 Napisano Decembar 5, 2022 Svrati ponekad, 374 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan Prijateljici se isto desilo. Motor je radio i išao normalno. Pokušao sam poništiti, ali nije se dalo. U razgovoru smo došli do toga da je točila gorivo uvijek na istoj pumpi i nikada se to nije pojavilo, a kada se pojavilo taj dan je točila ne drugoj pumpi tj. firmi. Pošto je već bilo pola goriva potrošeno otišli smo na onu prvu (ne baš prvu, nego ista firma) i natočili. Nakon par km vožnje lampica se ugasila sama. Došli smo do zaključka da je gorivo u pitanju i da je motor osjetljiv na kvalitetu goriva. Sada, da li je to baš pravi uzrok ne znam, ali svijetlilo više nije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5840 Napisano Decembar 5, 2022 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Realno i nije nista strasno. Dovoljno je da senzor prepozna neku detonaciju, recimo zatrokira jednom. I cdi je vec poslao upozorenje i upalio gresku, koja nece sama da se brise, jer treba ipak proveriti uzrok... Meni se na autu ,kad sam u selu, i kad je hladnije vreme upali lampica abs. Kada prvi put startujem. Vec sa drugim startovanjem, sve normalno. Dok u garazi gde je temperatura uvek oko 18c nikad ne pali tu gresku. Akumulator... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5290 Napisano Decembar 5, 2022 Drug član, 1892 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan On 11/27/2022 at 1:01 PM, sale600 said: Mnogo lepo napravio lik video, baš je nekako opuštajući Motor prede, muzika za uši. Nego stvarno sam iznenađen tim podatkom da se šteluju ventili na 5k km, to je baš često. Baš me zanima zašto je to tako. Kod mene na Yamahi xt660 je propisano da se proveravaju na 20k km, a isto je na šrafove. Sreća u nesreći je što se vidi da je na meteoru sve dosta pristupačno i ima samo dva ventila, pa verujem da svako ko ima potreban alat može ovo relativno brzo uraditi sam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sale600 294 Napisano Decembar 5, 2022 Svrati ponekad, 374 postova Lokacija: Valpovo Motocikl: MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavka zbog zračnog hlađenja. Možda i nisu uzeli u obzir da je kod nas ipak manja vanjska temperatura te da nisu tolike gužve u prometu kao kod njih i da je kod nas veća brzina kretanja pa je u vezi s tim bolje i hlađenje. To je samo moje razmišljanje. Možda i pogrešno. Ne znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zhex 141 Napisano Decembar 6, 2022 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Vespa GS 160, Vespa GTS 300 HPE Prijavi odgovor kao problematičan Eto, više ne mo'š ni novi motor da kupiš a da te nešto ne štreca Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3098 Napisano Decembar 6, 2022 Drug član, 2298 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, zhex je napisao: Eto, više ne mo'š ni novi motor da kupiš a da te nešto ne štreca Ma to se očekuje i kod skupljih brendova, na žalost. Otvori samo stranicu evropskog dela za povlačenje motora i guma sa tržišta video bi koliki je to haos. Novi i stari motori koji se povlače nazad u servise zbog mnogo većih problema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11012 Napisano Decembar 6, 2022 Ne silazi, 2190 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Steta stoje osetljiv ko Antilopa. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
overtone 1402 Napisano Decembar 6, 2022 Zainteresovan, 270 postova Lokacija: 50,000 miles beneath my brain Motocikl: Yamaha xv950r Prijavi odgovor kao problematičan Nasao sam online manual - pod regular maintanance schedule jasno i nedvosmisleno stoji da se ventili provjeravaju/steluju na prvom servisu na 500km, a zatim na svakih 10k ili jednom godisnje. Royal Enfield Meteor 350 (2021+) Simplified Maintenance MAINTENANCESCHEDULE.COM Maintenance schedule and service intervals for the Royal Enfield Meteor 350... Da imam uvjete za drugi motor bez razmisljanja bi uzeo neki RE, mali potrosac, , mala rega, jednostavan za odrzavat, predvidjen za Indijske ceste, stila na lopate. Motor za na kraj svita. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano Decembar 6, 2022 U prolazu, 81 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan On 5.12.2022. at 8:49, slave74 je napisao: Realno i nije nista strasno. Dovoljno je da senzor prepozna neku detonaciju, recimo zatrokira jednom. I cdi je vec poslao upozorenje i upalio gresku, koja nece sama da se brise, jer treba ipak proveriti uzrok... Meni se na autu ,kad sam u selu, i kad je hladnije vreme upali lampica abs. Kada prvi put startujem. Vec sa drugim startovanjem, sve normalno. Dok u garazi gde je temperatura uvek oko 18c nikad ne pali tu gresku. Akumulator... Kad sam ga palio bilo je dosta hladije nego inace (oko 5-6 stepeni) kad sam ga vozio i jos jedna stvar je da sam pravio pauzu od skoro mesec dana da ga nisam palio. Jeste malo stucnuo ali je upalio normalno iz prve. Punim gorivo na dve pumpe ,OMV (zadnje punjenje)i neka privatna tako da gorivo verovatno nije. Sumnjam da je hladno vreme i taj “štuc” zbunilo kompjuter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 361 Napisano Decembar 7, 2022 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, overtone je napisao: Da imam uvjete za drugi motor bez razmisljanja bi uzeo neki RE Isto razmisljam, i to classic 350 koji mi je jako lep. Mada verujem da bi mi zafalilo performansi, Interceptor 650 bi mi bio taman 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1408 Napisano Decembar 7, 2022 Zainteresovan, 671 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, Djeronimo je napisao: Isto razmisljam, i to classic 350 koji mi je jako lep. Mada verujem da bi mi zafalilo performansi, Interceptor 650 bi mi bio taman Kao neko ko je vozio i Meteor, na čijoj platformi je razijen Classic 350 sa kojim deli isti agregat, i Interceptor, mogu da potvrdim da bi ti zafalila snaga na Classicu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jokics 40 Napisano Decembar 7, 2022 U prolazu, 81 postova Lokacija: Borča Motocikl: Royal Enfield meteor 350 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda su trebali da naprave meteor 500. Neka sredina da bude Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1408 Napisano Decembar 7, 2022 Zainteresovan, 671 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan To ne bi imalo puno smisla sa poslovnog aspekta, jer između 500 i 650 cc nije velika razlika, a već su imali razvijen dvocilindarski agregat za Interceptor, koji su kasnije i iskoristili za novi Super Meteor 650. U planu je, koliko vidim, i Classic 650. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VladoGrcic 401 Napisano Decembar 7, 2022 Zainteresovan, 393 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 890 Duke R Prijavi odgovor kao problematičan A i imaju 500cc u istoriji...koji je za istoriju Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1408 Napisano Decembar 7, 2022 Zainteresovan, 671 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pa da. To je stari agregat i zato ga i nisu ugrađivali u nove modele. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 361 Napisano Decembar 7, 2022 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Cini mi se da se nesto slabije prodavala ta 500tka. Mislim da su tek skoro poceli da ulazu dosta u marketing brenda. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1408 Napisano Decembar 7, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 671 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Djeronimo je napisao: Cini mi se da se nesto slabije prodavala ta 500tka. Mislim da su tek skoro poceli da ulazu dosta u marketing brenda. U Indiji se Bullet sasvim dobro prodavao, a Royal Enfield je izašao na globalno tržište tek 2017-te, čini mi se, sa modelima, zasnovanim na novom 650 twin agregatu, Continental GT-om i Interceptorom, pa ti se zato čini da su tek od skoro počeli da ulažu u marketing Promenio Decembar 7, 2022 član Lone rider Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6588 Napisano Decembar 8, 2022 Ne silazi, 6516 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Za ubrizgavanje novog života u RE zaslužan je mister Sidarta Lal. Marketing je samo deo te slagalice, jer je prvo trebalo napraviti nešto novo što bi moglo uopšte da se reklamira...naročito van Indije. U tom smislu i sam Lal jako puno doprinosi, jer nije nadrkani direktorčić koji komanduje iz fotelje, već je između ostalog i probni vozač u svojoj kompaniji. Ne poznavam gospodina, ali je očigledno da zna šta radi i veruje u "projekat" , a činjenica da je najdirektnije uključen u sve to, samo dodatno baca jedno lepo svetlo na celu priču...onako ukupno, pa i u smislu marketinga. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djeronimo 361 Napisano Decembar 8, 2022 Svrati ponekad, 232 postova Lokacija: Beograd Motocikl: CBR 1100XX Prijavi odgovor kao problematičan Vidjao sam taj 500 po Nemackim oglasima, cak i kod nas. Pretpostavljam da je bilo prodaje u nekom manjem obimu negde u Evropi. Al evo onaj Fredi Dobs kaze da su ovi 350 dosta kvalitetnije napravljeni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1408 Napisano Decembar 8, 2022 Zainteresovan, 671 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan Evo jednog lepog kratkog teksta o Royal Enfieldu za sve zainteresovane: The Royal Enfield Story | Rider Magazine RIDERMAGAZINE.COM The story of how Royal Enfield went from a British brand to Indian-owned and now operating in England once again. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
overtone 1402 Napisano Decembar 8, 2022 Zainteresovan, 270 postova Lokacija: 50,000 miles beneath my brain Motocikl: Yamaha xv950r Prijavi odgovor kao problematičan Evo i kako izgleda proizvodnja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5290 Napisano Decembar 8, 2022 (promenjeno) Drug član, 1892 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Dobro ljudi, mora neko i da radi, šaljite zanimljivosti uveče Promenio Decembar 8, 2022 član antir3ality 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...