Neške 30 Napisano Jul 23, 2009 Drug član, 1898 postova Lokacija: Sumadija GM Motocikl: BMW F650 Prijavi odgovor kao problematičan Mracne sile Joska, mracne sile su se urotile protiv tebe ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
guja011 167 Napisano Jul 23, 2009 Drug član, 1847 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan majok, ubacio mu neko. termobužir, hmmmm ;D ;D ;D dođe kao novija varijanta krompira u auspuhu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jocke 170 Napisano Jul 23, 2009 Svrati ponekad, 114 postova Lokacija: БГД Motocikl: Варадеро Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam pitao u Markosu( na netu sam nasao broj pri kucanju markos u google i nadam se da je to taj Markos doo) lik sto radi je prvo pomislio da ga psujem dok mu objasnjavam sta mi treba i na kraju mi je rekao da nema. I da pozovem za koju nedelju ali ne veruje da ce imati. I meni fali po koja gumica za plastiku tako da i ja dajem na talon ako treba da se udruzimo za jedno pakovanje(pod uslovom da su iste gumice za 98 i ostala godista). Mozda da narucimo kod tog Dejana i on ce nam brzo poslati. Ako treba jos nesto nekome ajd da se dogovorimo. I ja se prijavljujem za gumu koja drži plastiku na rezervoaru komada 1. Kao i gumene navrtke za vizir-plastiku. Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lani 0 Napisano Jul 26, 2009 U prolazu, 34 postova Lokacija: NBGD Prijavi odgovor kao problematičan evo rekokh da podelim sa vama jedno iskustvo. naime, mozda se neko seca mog ranijeg posta u vezi sa problemom ljuljanja i motora pri manjim brzinama i generalno jedne nestabilnosti kao da svaki sraf na vesanju treba da se dotegne i svi lezajevi da se prmene. znaci motor se jednostavno migoljio u svim pravcima. problem je otklonjen zamenom ulja u prednjoj viljsci. dakle samo je promenjeno staro koga nije falilo ni gram. motor je sada kao nov. potpuno druga mashina, i drugi osecaj u voznji. nema ljuljanja, uvijanja i svega ostalog. meni je neverovatno koliko takva sitnica moze da promeni kompletan dozivljaj motora. inace sipan je IPON 15. i usput su stavljene nove harmonike koje sam narucio preko luisa. stvarno sto neko rece cela je pamet motora u prednjoj viljusci. mada planiram da pregledam i zadnji amortizer. zanima me da li ga je neko radio, menja, dopunjavao i slicna iskustva. pozdrav. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alera 96 Napisano Jul 27, 2009 Svrati ponekad, 455 postova Lokacija: Vinkovci, Hrvatska Motocikl: KTM 640 Adventure Prijavi odgovor kao problematičan 15w? Po manualu je 5w. ...ja imam kontra problem. Promjenio sam ulje (10W) i lezajeve u prednjoj vilici. Stavio sam i progresivne opruge. U isto vrijeme sam promjenio i gume (s Anakee presao na T63) i sad se motor ljulja pri brzini vecoj od 110-120. Izgubio je onu stabilnost koju je imao. Brijem da je do guma, ali sad vec sumnjam i u viljusku. Ima tko da vozi Transalpa na T63? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Jul 27, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan 15w? Po manualu je 5w. ...ja imam kontra problem. Promjenio sam ulje (10W) i lezajeve u prednjoj vilici. Stavio sam i progresivne opruge. U isto vrijeme sam promjenio i gume (s Anakee presao na T63) i sad se motor ljulja pri brzini vecoj od 110-120. Izgubio je onu stabilnost koju je imao. Brijem da je do guma, ali sad vec sumnjam i u viljusku. Ima tko da vozi Transalpa na T63? Gomila italijana voze na T63 ali nisam primetio da se nesto zale na ljuljanje, kazu da su bucnije i da malo vise trese?! Da li si pregledao tockove nakon montaze guma da nije kriva guma ili da majstori nisu iskrivili felnu prilikom zamene? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Lani 0 Napisano Jul 27, 2009 U prolazu, 34 postova Lokacija: NBGD Prijavi odgovor kao problematičan Pa da motor je sada definitivno tvrdji ali ne previse. po mom ukusu je ok. a inace po IPON ovom katalogu za TA 92 GOD. ide 15 a ne 5. ja sam istu stvar pomenuo majtoru ali mi je covek pokazao u katalogu. stvarno stoji 15. 550 ml po viljusci. treba da promenim ulje i u motoru. gde kupujete filtere i ulje u BGD-u? u Kileru na tosinom bunaru kazu da imaju dilteri da kosta 800 din. motul 5100 je valjda 1300 din litar. jel to ok ili ima povoljnije negde? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jul 27, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan Ja bih uvek pre verovao proizvodzacu motora nego proizvodzacu ulja... a i to sto je sad tvrdje ti govori da sigurno ne ide 15W. Mislim da se ne radi o tome da li je tebi po ukusu vec viljusci koja je projektovana za odredjenu gustinu ulja pa se razlika od 10W sigurno negde odrazava na performanse a ne samo na udobnost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Jul 28, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Pa da motor je sada definitivno tvrdji ali ne previse. po mom ukusu je ok. a inace po IPON ovom katalogu za TA 92 GOD. ide 15 a ne 5. ja sam istu stvar pomenuo majtoru ali mi je covek pokazao u katalogu. stvarno stoji 15. 550 ml po viljusci. treba da promenim ulje i u motoru. gde kupujete filtere i ulje u BGD-u? u Kileru na tosinom bunaru kazu da imaju dilteri da kosta 800 din. motul 5100 je valjda 1300 din litar. jel to ok ili ima povoljnije negde? Definitivno ide 5w, mozes ti da stavis gusce ali semerinzi ce ti brzo stradati narocito sa 15w. Motul 5100 je 1000din litar ili 4 litra za 3200 i u Mass-u i Gevari, filter je u Gevari oko 700din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rista 3 Napisano Jul 28, 2009 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: Blok 38 LatN44°48'57.18 LonE20°24'17.19 Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987. Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ekipa! Molim vas za savet: Migavci ne rade dok se ne startuje masina. Da li mislite da je problem u automatu ili je mozda akumulator oslabio pa ne daje dovoljno struje? Kad startujem motor migavci normalno rade. Primetio sam i da lampica za neutral dimuje kad se pali lampica za migavac... Hvala unapred za savet i ideju. Pozdrav Rista Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5959 Napisano Jul 28, 2009 Svakom po zasluzi, 12423 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Najverovatnije je to, da ti je akumulator prazan. Probaj voltmetrom da premeriš napon akumulatora i kad je motor ugašen i na 3-4 000 obrtaja a pre toga skini desni poklopac i proveri nivo kiseline u akumulatoru i ujedno pregledaj i očisti kleme. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rista 3 Napisano Jul 28, 2009 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: Blok 38 LatN44°48'57.18 LonE20°24'17.19 Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987. Prijavi odgovor kao problematičan Hvala na brzom odgovoru! Dolivao sam vodu pre dve nedelje i tada sam ga dopunjavao, i "desulfi...nesto". Drugar ima neki punjac koji sve to radi. Moguce da je izgubio kapacitet ili se rastvor mnogo razblazio. Inace kontakti su bili prilicno oksidirali... Verovatno ce da padne nova baterija. I jos jedno pitanjce: ugradjujem 12V uticnicu za navigaciju, koji osigurac da stavim? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
fibra 345 Napisano Jul 28, 2009 Drug član, 1826 postova Lokacija: DE Prijavi odgovor kao problematičan I jos jedno pitanjce: ugradjujem 12V uticnicu za navigaciju, koji osigurac da stavim? Posto moze da ti zatreba i za druge stvari osim malih potrosaca kao sto je navigacija, stavi osigurac od 10A Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 5959 Napisano Jul 28, 2009 Svakom po zasluzi, 12423 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan 15A , zato što ćeš tu da priključiš i punjač za mobilni i mali kompresor za duvanje guma a preko nje možeš i da puniš akumulator.... Kupi ono kućište za nožaste osigurače (automobilske), ima ga na buvljaku, cena oko 200 dinara. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rista 3 Napisano Jul 28, 2009 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: Blok 38 LatN44°48'57.18 LonE20°24'17.19 Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987. Prijavi odgovor kao problematičan Rodzer! Hvala ekipa. P.S. Kako ste znali za kompresor... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Jul 28, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Migavci u leru moraju da dimuju. Vec pri par hiljada obrtaja to se gubi. Koje ulje da stavim za TA 98 i koji filter...mozda i cene znate? Bila je neka prica da je najbolje menjati ulje na 5000 km... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Jul 28, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Migavci u leru moraju da dimuju. Vec pri par hiljada obrtaja to se gubi. Koje ulje da stavim za TA 98 i koji filter...mozda i cene znate? Bila je neka prica da je najbolje menjati ulje na 5000 km... Sto te mrzi da citas? Samo par postova pre ovog tvog sam napisao Motul 5100 (gradacija po zelji 10w40 ili 10w50 ili 15w50) kosta 1000din za litar ili 3200 za 4 litra, filter cena je oko 700 din, mozes raznih prizvodjaca. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Jul 28, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Video sam to za motul 5100 i z acenu ali prvo ne znam da li ide i za moje godište jer se razlikuju neke stvari( zbog toga sam i pitao) a drugo nisam znao koja gradacija i da li mi je bitno. Inače ja bih sada samo da dodam malo ulja a ne znam koje je sipano. Valjda neće da pravi problem. A jel je i filter isti? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rista 3 Napisano Jul 28, 2009 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: Blok 38 LatN44°48'57.18 LonE20°24'17.19 Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987. Prijavi odgovor kao problematičan Kod mene je Motul 5100 15w50 i hiflo filter koji su mi odredili po katalogu u radnji. Menjam ga na 6000km a filter na svako drugo menjanje ulja (12000km). Ne znam koliko ti je pametno da dosipas ulje ako ne znas sta je pre bilo... mislim da ne smes da mesas sintetiku i polusintetiku, nisam siguran. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Jul 28, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Pa znam da nije pametno ali mi je ulje na donjoj granici i bojim se da ne popijei to negde usput. Nije zreo za menjanje ulja i filtera posto je ulje skoro zuto (malcice potamnelo). Ja sam na njemu presao pa jedno 3000 km, jos 1000, 1500 km i menjacu sve komplet. Zato sam mislio samo malcice da dodam. Ne trosi mi mnogo ulja. Potrosio je od malo ispod pola merice do donje crtice za ovih 3000 km. Par stotina grama ako se ne varam. Nemam broj od coveka od koga sam pazario jer je lik stranac i negde sam izgubio broj. A nema ni nalepnicu ispod sedista. Mislim da polusintetika i sintetika nije neka strasna razlika. Dok ne dao ti Bog da stavis mineralno na sintetiku ili obrnuto. p.s. iskusniji clanovi nek me demantuju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
thelord 97 Napisano Jul 28, 2009 Stomatolog na motoru, 1522 postova Lokacija: NBGD Motocikl: Transalp XL600V-X Prijavi odgovor kao problematičan Pa znam da nije pametno ali mi je ulje na donjoj granici i bojim se da ne popijei to negde usput. Nije zreo za menjanje ulja i filtera posto je ulje skoro zuto (malcice potamnelo). Ja sam na njemu presao pa jedno 3000 km, jos 1000, 1500 km i menjacu sve komplet. Zato sam mislio samo malcice da dodam. Ne trosi mi mnogo ulja. Potrosio je od malo ispod pola merice do donje crtice za ovih 3000 km. Par stotina grama ako se ne varam. Nemam broj od coveka od koga sam pazario jer je lik stranac i negde sam izgubio broj. A nema ni nalepnicu ispod sedista. Mislim da polusintetika i sintetika nije neka strasna razlika. Dok ne dao ti Bog da stavis mineralno na sintetiku ili obrnuto. p.s. iskusniji clanovi nek me demantuju Ja bi ti savetovao da promenis i ulje i filter. TA ne bi trebalo da trosi ni gram ulja!! Te masine se mogu ubiti samo ako nemaju ulja ili je u masini nekvalitetno ulje. Ti posto ne znas sta je unutra, koliko je stajao sa tim uljem, koliko je predjeno sa tim uljem promeni ga nema razloga da drugacije postupis. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Jul 29, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan a filter na svako drugo menjanje ulja (12000km). Zasto to radis, veca je steta nego usteda ??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rista 3 Napisano Jul 29, 2009 Svrati ponekad, 272 postova Lokacija: Blok 38 LatN44°48'57.18 LonE20°24'17.19 Motocikl: Honda XL600V Transalp 1987. Prijavi odgovor kao problematičan a filter na svako drugo menjanje ulja (12000km). Zasto to radis, veca je steta nego usteda ??? Tako radio prethodni gazda, pa sam po automatizmu i ja nastavio... mada kad bolje razmislim, bolje zameniti sve odjednom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TA96 300 Napisano Jul 29, 2009 Drug član, 1423 postova Lokacija: Bliski Istok-Pančevo Motocikl: Honda CRF300L Prijavi odgovor kao problematičan a filter na svako drugo menjanje ulja (12000km). Zasto to radis, veca je steta nego usteda ??? Tako radio prethodni gazda, pa sam po automatizmu i ja nastavio... mada kad bolje razmislim, bolje zameniti sve odjednom... Filter sakupi necistoce iz ulja i kad sipas nove ulje sa starim filterom to novo ulje se odmah zaprlja. Kod TA u fabrickom uputsvu stoji da je zamena ulja i filtera na 12.000Km (svi uglavnom menjaju na 5-6000km) ali je to isforsirano konkurencijom. Kod prvih serija TA je stojalo u fabrickom uputsvu zamena ulja i filtera na 6.000Km ali su posle to digli na 12.000Km da bi parirali konkurenciji jer je TA duze vreme bio jedan od najskupljh modela u svojoj klasi pa nije bilo smisla da ima krace servisne intervale od konkurencje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stefgi 21 Napisano Jul 30, 2009 Svrati ponekad, 217 postova Lokacija: nbgd Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro sad...jel se menja na 6 ili na 12. Razmisljam da TA ne bi smetalo ni na 20 =) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...